Hoppa till sidans innehåll

Gymnastikuppvisning

25 APR 2010 00:00
Gymnastikuppvisningen 2010 slog publikrekord
  • Uppdaterad: 08 JUL 2010 21:14

Almos årliga gymnastikuppvisning gick av stapeln den 24 april 2010 i Olandshallen.

 

Den inleddes med att alla gynaster defilerade in med de äldsta först och de yngsta(2år) sist. När de hade ställt upp framför publiken vände de sig helt om och tittatde på den svenska flaggan som satt på väggen, strax efter ljöd den svenska nationalsången i hela Olandshallen.

 

När nationalsången var över gick alla gymnaster ut utom de allra yngsta som går på vår familjegymnastik på lördagmorgnar. De gjorde sångramsor tillsammans med föräldrar och ledare. Sedan gick de bort till en färdigställd redskapsbana där de bla. kunde hoppa, kasta, krypa, balansera mm.

 

Strax därefter kom den Turkosa gruppen (4-5år) och de gjorde bla. ett "fristående"till en sång som heter "Jag har tappat takten".  Gymnasterna gick runt och låtsades leta efter takten och på given signal så samlades alla i en ring och klappade takten på olika sätt. Detta är en mycket svår övning för så unga gymnaster att både samarbeta, klappa takt och hålla koll på vart man skall gå.

 

Lila gruppen gjorde entré efter Turkosa de hoppade plint, körde matta med bla. kullerbyttor i takt och gjorde ett otroligt roligt och fantasirikt fristående till en uppoppad version av "Hujedamej sånt barn han var" med Black Ingvars.

 

Efter den Lila gruppen kom den Gula gruppen och de hoppade bla. upphopp till nigsittande på plint och ljushopp av följt av ett varv med sidhopp. På matta gjorde de upphopp kullerbytta och hjulning.

 

Gröna gruppen stod nu i tur och de visade för första gången upp överslag på plint och det gick ett jubel genom publiken.

 

Avslutningsvis kom den Blå gruppen som består av mest äldre gymnaster men med inslag av några yngre. Det gick en sus genom publiken när de körde sina höga frivolter som de endast övat på i ett halvår.

 

Pricken över i blev nog när Glassgubben kom och delade ut glass till alla barn.

 

Vi ses i höst

 

Hälsningar

Gymnastikledarna i Almo Bk 

 

 

 

 

Skribent: Camilla Gelinder

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget