Hoppa till sidans innehåll

Gymnastikskola sommaren 2010

19 JUN 2010 16:42
Gymnastikskolan 2010 slog rekord.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2010 21:13

Med 33 anmälda gymnaster 2010 slog vi rekord mot gymnastikskolan 2009 som hade 24 st anmälda.

 

Med fokus på att lära så mycket grunder som möjligt denna vecka annpassat till både de äldre och de yngre så invigde vi veckan med att öva mattövningar.

Gymnasterna har övat sig i att ha krum rygg och rulla bakåt för att sedan rulla fram och ställa sig upp, allt detta för att kunna göra en snygg kullerbytta och komma upp på fötter utan att sätta i händerna bakom sig.

 

De har också övat grunder på plint tex. inhopp. Inhopp innebär att man tar avstamp från golvet framför satsbrädan med en fot och landar längst fram på satsbrädan på två fötter, inte alldeles självklart när man inte är så gammal.

 

De äldre gymnasterna övade ljushopp på trampetten och de yngre gymnasterna ville ju också hoppa men det blir ju lite högt att hoppa upp när man inte är så hög och aldrig har hoppat tidigare. Så för att lösa den situationen så fick de springa på två bänkar i bredd fram till en trampett och hoppa upp. Döm om ledarnas förvåning när de både hoppar ljushopp med armdrag, och kullerbytta med ansats.

 

Det är roligt att se hur de äldre gymnasterna tar hand om de yngre och hjälper dem i vissa övningar med passning och instruktioner. Det gör gott i alla knutar att de hjälps åt för de växer i sin roll som gymnaster men lär sig att respektera varandra på många olika sätt.

 

På torsdagen gick vi till Alunda Landbad eftersom det skulle bli sämre väder på fredagen. Det var uppskattat även om det blåste lite och många frös.

 

Ett annat populärt inslag var när vi delade ut de saker som gymnasterna fick för att de går på Gymnastikskolan. I år fick de en T-shirt som det står Gymnastikskolan 2010 på och en ryggsäck med Gymnastikskolan på och så en rabattkupong på digit inne i stan. Dessa saker delade vi ut före lunch men vi avslutade dagen med att delat ut Gymnastikskolediplomen och kramade om gymnasterna och önskade dem en trevlig sommar.

 

2010 års Gymnastikskoleledare Frida Fundberg Meläng och Camilla Gelinder

önskar er alla en riktigt trevlig sommar.

 

 

 

Skribent: Camilla Gelinder

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget