Nyheter 2021

Här finns lite Almo-nytt inför säsongen 2021. Det har inte legats på latsidan trots dålig uppdatering här. Tidigt i höstas var det klart att Andreas Persson fortsätter att träna laget även 2021. Serien 2020 avslutades ju inte så bra resultatmässigt men killarna deppade inte ihop utan fortsatte träna hela hösten fram till jul och sedan har vi fortsatt med två gånger i veckan på Gimo Konsgräset efter det korta jul- och nyårsuppehållet.

Redan i november gjorde vi klart med 3 nya spelare, alla från Gimo IF FK:s A-lag och alltså med div. 5 erfarenhet. Så här kommer lite vinterbilder med Coronaavstånd.

Jack  Först ut att signa på var Jack Vähäkuopus, 19 år. Pappa Juha spelade 347 matcher i grön/svart på 1990-talet. Bara en sån sak!

SammyStrax efter bestämde sig även Sammy Andersson, också 19 år, för att fortsätta fotbollskarriären hos oss. Sammy är en snabb och teknisk spelare och har lovat Persson att vinna skytteligan 2021!

JoelDen tredje i denna trojka är Joel Werme, 19 år så klart. Joel har mest spelat mittfält tidigare och kommer bli en viktig pelare på vårt mittfält 2021 också. Joels storebror Isak spelade i Almo 2009/2010 så lite Almo-anda finns här också!

Linus Innan jultomten kom så bestämde sig Linus Svärd också att, efter ett antal provträningar i november, att spela grön/svart 2021.Även Linus är 19 år och stor och stark och skottstark spelare. Linus gjorde en match i Upplands-Ekeby IF förra året men har även han spelat i Gimo IF FK tidigare.

Elias I början på året så lockades Elias Grehn att börja träna igen. Elias, som är hela 20 år, gjorde några provträningar också och även han trivdes med Persson som tränare och hade tidigare spelat med flera av grabbarna så han signade också för att ta upp fotbollskarriären igen. Och gör det hos oss, kul Elias. Elias är målvakt och nu har vi två målvakter på träningar igen.

Med så många nya unga spelare så behövde vi även förstärka på ledarsidan och den rollen tog gamla spelaren Björn Johansson som kommer assistera Andreas Persson på träningar och matcher.

Marcus K Nästa unga spelare in i gänget är 20-årige Marcus Karlsson som kommer från Gräsö Norrskedika IF. Marcus senaste match var sista matchen i serien förra året när han var med GNIF och spelade ur oss ur serien! Men han var också med när vi slog GNIF med 6-0 hemma på Lunda 2019. Men kul att han nu vill vara med och ta oss vidare i fotbollsvärlden.

Farid Ny är också Farid Naseri som anslöt till oss i mars månad efter att tidigare ha spelat i Olands FF. Farid är rena åldermannen med sin 22 år i vårt unga lag. Välkommen du också Farid.

Och det är inte omöjligt att det kommer mera........

Uppdaterad: 07 MAR 2021 14:03 Skribent: Leif Söderberg

Tel: +46703322283, +46708131912