Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2020 för AlmoBK/Upplands-Ekeby IF 2(2)


2020 fortsätter vi för 6:e året med ett gemensamt andralag med Upplands-Ekeby IF där vi står som huvudförening och har anmält laget. Laget kommer spela både på Björnvallen (2 matcher) och Lundaplan (3 matcher) och med 6 bortamatcher i den enkelserie som spelas i år. Spelare från Upplands-Ekeby är markerade med kursiv stil nedan.

Tabell div 8 Norra

4 okt Marma-Mehede IF - Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2  0-0 (0-0)

Laguppställning; Mattias; Albin Ö - Gurra P - Anton - Omar; Yoosef - Emil H - Jocke W - Mohammed Nour; Pirre -Raman

Avbytare; Andreas Persson, Elliot, John

Serieepilog och riktig höstmatch. Mulet, duggregn och tung gräsplan men ändå ett försök till lir även om tempot kanske inte är det högsta. Är ju division 8 och två lag på nedre halvan i tabellen. Vi gör en bra första och borde tagit ledningen på i första hand Pirres och Gurras chanser med skott över från nära håll. Emil H och Jocke dominerar mittfältet och vi har ett antal fina anfall medan hemmalaget spelar lite tyngre men framför allt rakare. Vi har 6-2 i målchanser och 3-2 i hörnor i första. Marma börjar lite bättre i andra också men efter en 5-10 minuter tar vi över igen med ett större bollinnehav men inte så många heta målchanser som i första. Lite tuffare spel i andra med ett par klargula kort,som kunde varit något till, och flera av våra nya unga spelare visade att de är vältränade och vi verkade orka betydligtbättre än hemmalaget. Bra avslutning,efter ett trögt fotbollsår, inför nästa säsong.

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                    

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

27 sept Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2 - Österlövsta FF 2  2-3 (1-0)

Laguppställning; Mattias P; Omar - Linus L - Anton - Elias; Albin Ö - John E - Thomas E - Raman; Joel - Joakim H

Avbytare; Albert EW, Andreas Pettersson, Elliot, John, Pirre

Målskyttar; Joakim Hedberg, Thomas Eriksson

Sista hemmamatchen en vacker höstdag på Lunda. Se bara Mjölk-Jontes fina bild nedan.Höstträd

John EVi gör nog också säsongens bästa match där Ekeby-bröderna John och Thomas dominerar mittfältet i första och släpper som synes ingen blåtröja nära mål. RamanÄven Raman gör allt för att hålla, med betoning på hålla, motståndarna borta. Första chansen är ändå Österlövstas som gör ett tidigt mål som helt rätt döms bort för offside. HörnaVi har några hörnor i inledningen, John högst på denna, Räddning mållinjenoch Joakim har ett bra skott som räddas på mållinjen av liggande spelare Pirreoch Pirre har två bra lägen men tar för lång tid på sig för avsluten. I 41:a gör sedan Joakim 1-0 på skott i burgaveln framspelad av Albin Ö. mattias

mattias höjdbollHelt sysslolös var dock inte Mattias i första, men det skulle bli mer jobb i andra. Vi fortsätter bra i inledningen på andra halvlek. Andreas Pettersson nickar över från nära håll på fint inlägg från Albert och Pirre nickar över från 2 meter på en hörna i 51:a. Albert skjuter sedan utanför från 5 meter i öppet läge så tvåan är inte långt bort. Och 2-0 kommer i 64:e. Thomas som med kraft och vilja tar sig fram från höger och dundrar upp bollen i nättaket. Och så slutade vi spela! Och Österlövsta får nytt mod efter snabb reducering bara minuten efter 2-0. Och i 68:e kan de även göra 2-2 på en målvaktsretur och i 72:a gör de 2-3 på ett misslyckat inlägg som går högt i bortre stolpen och in i mål. Så tre mål på 7 minuter ger dem matchen. Vår bästa chans är en straff i 87:e efter att Thomas blivit fälld men AP skjuter straffen mitt på målvakten. Och även returen på samma ställe!!

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                    

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

20 sept IK Hinden 2 - Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2 7-0 (3-0)

Laguppställning; Oskar; Raman - Eric - Pirre - Yoosef; Rickard - Andreas Persson - Musse - Mohammed Nour; Albin R - Joel

Avbytare; Fredrik Rooth, John

Dagens prestation var coach Persson som trots 7!! återbud matchdagen fick ihop nästan fullt lag. Hinden dock överlägsna vårt unga och orutinerade lag där sju spelare gör sitt första seniorfotbollsår. Nära hemmaledning redan i 3:e på nick på matchens första hörna men Oskar står rätt och kan rädda. I 9:e har de en trippelhörna som Oskar till slut kan rädda. Hinden bra tryck men illa riktade skott och vi har ett anfall innan Hinden har en ny trippelhörna efter farlig frispark i 14:e. 1-0 i 20:e efter en hörna där bollen går rakt ut och bra skott från 20 meter högt upp i nättaket. Skulle bli fler andrabollar de plockar upp utanför vårt straffområde. Rickard har sedan ett bra lägen men kan inte bestämma sig för skott och bollen går ut till Mohammed som skjuter i burgaveln. 2-0 kommer efter en ny hörna och skott på returen där Joel rusar bort sig för enkelt. I 39:e kommer Fredrik in och kommer direkt i ett skottläge. På den kanske 15:e hörnan i första gör Oskar en bra räddning på mållinjen innan 3-0 kommer på ett friläge i mitten från halva plan (offside?) som Oskar räddar och returen (offside?) slås in. Å andra sidan var det minst två lägen i andra som blåstes av fel för offside. I andra inleder Yoosef med en lång rush från sin ovana backplats som resulterar i en hörna. 4-0 kommer i 57:e men annars skjuter de mest utanför i bra lägen. Mohammed har några bra löpningar på vänsterkanten i andra med både inlägg och skott och i 72:a har vi en ny hörna efter ett två minuter långt anfall. Och i 74:e gör Eric ett bra defensivt jobb med en långlöpning hem för att i 78:e stå paralyserad på en hörna och peta fram bollen till en hemmaspelare som dundrar in bollen från 20 meter igen. Vi har sedan en hörna till och ett anfall från Oskar via Eric  till Musse och via John till Rickard som springer ut över kortlinjen. Två sista målen i slutminuterna såg inte otagbara ut.

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                    

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

  

13 sept Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2 - Ärentuna SK 2 1-3 (0-2)

Laguppställning; André; Dejan - Omar - Anton - Raman; Albin Ö - Pirre - Gurra P - Filip H; Rasmus K - Melker

Avbytare; Albin R, Elliot, John, Muhammed Nour, Rickard

Målskytt; Rasmus Karlsson

Stor dominans av Ärentuna första halvtimmen. Både 0-1, mv-retur efter friläge 2 mot 1 redan i 3, och 0-2, inget märkvärdigt skott som smet igenom både skopa och ben på annars bra spelande André, kom utan att vi kunnat prestera något framåt. Rättvisst 0-2 i paus. Mycket bättre i andra medmer vilja och mer offensiva löpningar. Docj dröjer det ända till 68:e innan Rasmus sätter ett klassmål med en skottlobb överen utrusande målvakt efter en bra löpning på vänsterkanten.  Hoppet släcktes dock ganska snabbt då 1-3 kom bara ett par minuter senare. Även detta mål på mv-retur efter att André räddat ett skott efter att vi blivit enkelt lurade på vänsterkanten. Riktigt gonatt några minuter senare då Omar drar på sig två gula inom två minuter vilket är lika med rött. Med en man mer sista kvarten dominerar Ärentuna ganska rejält med flera bra chanser. Rasmus var fri i 85:e men skottet kunde räddas med en ganska enkel fotparad av gästernas målvakt.

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                    

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

5 sept Harbo IF 2 - Almo BK/Upplands-Ekeby IF 5-1(0-1)

Laguppställning; André (d);

Målskytt; Yoosef Mohammadi

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                    

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

30 aug Almo BK/Upplands-Ekeby IF - IK Rex/GUSK 0-7 (0-4)

Laguppställning; Oskar; Eric - Hazim - Gurra P - Elias; Mohammed Nour - Andreas P - Hampus - Yoosef; Albin - Jimmy

Avbytare; Anton, John, Pirre, Raman, Rickard

Här var det inget snack, Rex/GUSK ganska överlägsna och vårt anfallsspel fanns nog bara på taktiktavlan i omklädningsrummet. Två hörnor och ett skott över från nära håll innan 0-1 kommer i 11:e genom ett välriktat skott invid ena stolpen från straffområdeslinjen. 0-2 från nära håll i 28:e genom bortalagets bästa spelare som satte 4 baljor innan förnedringen var över. 0-3 lite enkelt på en hög frispark. I andra startar vi med tre raka hörnor men det är Rex/GUSK som med jämna mellanrum sätter sina mål. Lite bättre på slutet då Gurra flyttar upp i anfallet och kan ta emot och hålla i bollen ett tag tack vare sin fysik och vår enda riktiga målchans har Yoosef i 87:e men han lyckas inte bestämma om han skall slå in bollen med höger eller vänster fot och så går det som det brukar, blir ingetdera.

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                    

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

24 aug Börje SK 2 - Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2 8-1 (4-1)

Oskar; Sebastian - Jocke W - Martin L - Noah; Raman - Joakim H - Mohammed Terab - Johan O; Albin R - Pirre

Avbytare; Eric - John S - Mosayeb - Rickard - Yoosef

Målskytt; Johan Olsson

Bra öppning av oss även om slutresultat säger något annat. Och det är dessutom rättvist! Fysiskt starkt mittfältsspel första halvtimmen och bra mittbackar i Jocke och Martin och otroliga räddningar av Oskar gjorde att matchen var jämn första halvtimmen. Men efter 2-1 i 30:e var matchen Börjes när orken och kanske viljan tröt. Ett mål bakåt första haltimmen och 7!! sista timmen talar sitt tydliga språk. Börje ett betydligt kraftfullare och löpvilligare lag och de flesta målen var riktiga strutar som Oskar bara kunde stå och titta på. Vårt mål i 10:e gjorde Johan på en nickskarv på Jockes frispark. 1-1 på ett självmål på en hörna och 4-1 även det på en hörna när vi står och tittar på två helt fria spelare vid bortre stolpen. I andra i princip spel mot ett mål. Börje klart bästa laget vi mött i serien hittills.

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                     

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

15 aug Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2 - Tierp City FC 2-4 (1-3)

Laguppställning; Mattias P; Raman - Gurra - Jocke W - Filip J; Yoosef - Hampus - Mohamed Sheik (d) - Mohammed Nour; Pirre - Albin

Avbytare; Elias, John, Rickard

Målskyttar; Albin Rooth, Gurra Pettersson

Tierp får en drömöppning med 0-1 redan i 5:e efter en horribel passning utanför eget straffområde av oss. 0-2 i andra anfallet i 10:e, ett mål som borde ha VAR-granskats, var nog offside vid bortre stolpen på målskytten. Men det avgör inte matchen. Tierp ett jämnare lag som inte missade så många pass som vi gör. Tierp skapar också betydligt fler chanser än vi gör.PirreHär har vi dock bra täckning på ett skottförsök i första. YoosefMen oftast såg det ut så här med förlorade dueller en mot en. MohammedEtt exempel till på duell där vi vägde lite lätt. Reduceringen till 1-2 i 31:a var en one man show av Albin som tar bollen efter ett dåligt inkast av Tierp och avancerar ett 10-tal meter och skruvar in bollen via bortre stolpen och in i mål. Tierp svara med ett ribbskott innan 1-3 kommer på ett frilägei mitten i 36:e och lite där kändes matchen avgjord. Albin 1

Albin 2

Albin 3Albin minst på plan ger sig i andra halvlek in i en tuff duell med den betyligt längre Tierps-målvakten. 1-4 frispark1-4 kommer på en frispark som Mattias tippar i stolpen. 1-4 måletMen på returen är han chanslös då Tierps nr 9 lyckas peta in bollen under armen på en kämpande Mattias. Mattias P

Mattias igenStrax efter gör Mattias matchens trippelräddning liggande på rygg innan Mohammed kan ta bort bollen stående på mållinjen. Gurra 2-4

Gurra domarenI slutminuten gör Gurra 2-4 på ett snyggt skott från 20-25 meter över en felplacerad målvakt och firar med en high five med domaren. Möjligen att vi kunnat göra matchen jämnare med fler skott då målvakten hade en ganska lugn eftermiddag på Lunda.

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se                                                       

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

8 aug SK Iron 2 - Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2, 4-3 (3-1)

Laguppställning; Oskar; Alexander - Linus - Hazim - Elias; Martin L - Hampus (d) - Jimmy - Rickard (d); Noah - Albin

Avbytare; Andreas P, John S, Pirre

Målskyttar; Noah Kimbumbu 2, Martin Lundkvist

Rörig inledning med många byten i värmen i inledningen av matchen. Både Jimmy och Elias fick utgå pga skador. Albin är igenom i början men mv kan rädda. 1-0 kommer på en frispark från höger i 13:e. Volleyskott och ingen markering. Noah är sedan igenom men Iron-mv räddar. Persson kommer in och har ett skott utanför innan 2-0 kommer i 23:e. Inspel från höger och skott från slottet utan chans för Oskar. I 40:e räddar Linus på mållinjen ett skott utfrån efter en hörna och i 43:e kommer 3-0 på ett nytt skott utifrån efter en hörna. I slutminuten kan sedan Noah reducera till 3-1 efter att drivit bollen över hela Irons planhalva och ger laget lite energi inför andra halvlek. En andra halvlek som Persson inleder med att testa Iron-keepern med ett långskott. Hazim skjuter sedan över efter en hörna. Noah har sedan ett par skott som mv räddar. I 57:e kommer sedan en reducering till 3-2 på en tilltrasslad situation efter hörna. Möjligen självmål men Noah var nog sist på bollen och får målet. Tyvärr så kommer 4-2 nästan direkt på en liknande situation med flipperspel framför mål efter en hörna. I 67:e visar Persson att gammal är äldst och snurrar upp Irons vänsterförsvar och hittar Martin framför mål som på volly kan dra in 4-3. Matchen hårdnar till och det blev några gula kort (som nog domaren sedan glömde bort). Bästa chansen sista kvarten har Iron med ett skott som Oskar kan rädda på mållinjen. Klart fall framåt i förhållande till senaste matchen. 

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

1 aug TÖFF - Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2 5-1 (2-0)

Laguppställning; Oskar; Musse - Emil H - Jocke W - Sebastian; Noah -  John E - Andreas Pettersson - Martin LAlbin R - Joel

Avbytare; Andreas Persson, John (d), Luke, Mosayeb, Pirre

Målskytt; Mukhtaar Mahamuud

Ingen höjdarmatch för vår del. Vi tappar från början, framför allt på mittfältet där vi inte hinner med ett betydligt mer löpvilligt och spelglatt hemmalag som även har en mycket bättre kommunikation på planen. 1-0 redan i 4:e efter lågt välplacerat skott invid stolpen på egen stolpretur ger dessutom hemmalaget självförtoende. Vi har ett par ofarliga hörnor medan TÖFF radar upp lägen men skotten är inte speciellt välriktade. Joel kommer in i mål och får göra en bra räddning men även släppa en ett välplacerat lågt skott från ett friläge på vår vänsterkant. På en hörna i ineldningen av andra gör Musse sedan 2-1 på ett snyggt volleyskott från bortre delen av straffområdet på Lukes hörna. Nu har vi en skaplig period som varar i tio minuter innan 3-1 kommer på nytt lågt välplacerat skott i bortre burgaveln. Pettersson har sedan en patenterad frispark klockrent i ribban innan Mosayeb drar på sig ett rött i 70:e efter en onödig eftersläng och därmed riktigt gonatt. TÖFF avslutar med ett skruvat vänsterskott i bortre krysset till slutresultatet 5-1.  

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

23 juni Almo BK/Upplands-Ekeby IF 2 - Bälinge IF 3 2-3 (1-1)

Laguppställning; Oskar; Jonas - Linus - Gurra - Filip J; Raman - John E - Andreas Pettersson - Jimmy; Albin - Andreas Persson

Avbytare; Anton - Eric - Johan O - Noah - Pirre 

Målskyttar; Gurra Pettersson, Jimmy Mattsson

Avvaktande första halvlek i värmen även om domaren lyckades få till en totalt feldömd hörna för Bälingeredan i första minuten. Första målchansen har Andreas Pettersson som borde satt det fin frisparksläget på mål i 15:e. I 40:e är Filip på väg igenom men blir borttacklad av spelare som sedan inte tar bollen men ingen blåsning. Lite överraskande godkänns sedan Bälinges attack på Oskar i 44:e vilket gör att Bälinge då kan ta ledningen med 0-1 i 44:e. På vår 5:e hörna i 46:e (inkl. vattenpaus) kan sedan Gurra gå upp och hårt nicka in kvitteringen på Filips fina hörna från höger. Andra inleder vi med två bra chanser från Filip, första utanför i öppet läge och andra mitt på mv. På Bälinges första hörna i andra kommer sedan överraskande 1-2 på en helt omarkerad spelare som kan nicka in bollen. Andreas Pettersson har sedan en kanon i ribbans underkant innan Jimmy i 56:e kan kvittera på ett långskott från 40 meter över det långt ut stående målvakten. Vi tar nu kommandot och skapar chanser. Andreas Pettersson skjuter från långt håll med högern istället för skaffa sig ett bättre läge med vänstern. John har ett långskott som är nära lura målvakten som tappar den ett par gånger innan han får kontroll på bollen. Andreas Persson har ett hårt skruvat skott strax utanför bortre stolpen och Jonas ett direktskott mitt på mv från höger. Allra största chansen kommer efter vattenpausen i 78:e. Andreas Pettersson har en dubbelchans, första skottet blockas av en utespelare som kastar sig och andra räddar mv innan Johan på tredje försöket skjuter över. Sista tio tar Bälinge över och vi ser utordentligt trötta, slitna och även lite virriga ut. 6 hörnor från Bälinge från matchminut 87!! så segermålet inte överraskande även om Andreas Pettersson har en ny bra chans i 89:e då han siktar på krysset men skjuter över på en lång rensning från försvaret. I efterspelet av en hörna i 93:e kan sedan Bälinge spela ett kort pass ur straffområdet som med en kanonträff sitter otagbart i Oskars vänstra hörn. Ridå och sur förlust som borde varit bättre med bättre förvaltade målchanser.

Läs mer om matchen här https://minfotboll.svenskfotboll.se

UFF:s hemsida här http://uppland.svenskfotboll.se

 

Uppdaterad: 01 AUG 2021 21:34 Skribent: Leif Söderberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget