Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2019 för Almo/UEIF 2


2019 fortsätter vi för 5:e året med ett gemensamt andralag med Upplands-Ekeby IF där vi står som huvudförening och har anmält laget. Laget kommer spela både på Björnvallen (4 matcher) och Lundaplan (5 matcher). Spelare från Upplands-Ekeby är markerade med kursiv stil nedan.

Tabell div 8 Norra

5 okt. Almo/UEIF 2 - Olands FF 2, 0-4 (0-2)

Laguppställning; Joel; Jonas - Omas - Andreas Pettersson - Casper; Pirre - Johan Å - Jocke W - Isak; Albin Rooth - Andreas Persson

Avbytare; Jimmy, Magnus K, Rasmus WK

Inte mycket till vilja i säsongepilogen trots att det var derby och fin plan. Oland har en hörna och ett skott i burgaveln innan de gör 0-1 på sin andra hörna, en hörna som Joel tippar ut men rakt på foten på en OFF:are som får på en bra träff dessutom. De har sedan en farlig nick innan vi kan skapa ett första anfall som resulterar i en hörna. Kvitteringen är nära med både ett skott och en nick. Jimmy skjuter sedan över innan Joel får göra bra räddning på ett friläge. Oland har sedan ytterligare ett par hörnor och ett par bra chanser så inte oväntat att 0-2 kommer före paus också. Olands bästa spelare lobbar snyggt in bollen efter ett bolltapp i 45:e. Surt så nära föra pausdrickat. Vi startar bra i andra och både Albin och Andreas Pettersson är nära att reducera. Oland har sedan enkontring i 52:a och en hörna i 55:e innan Casper har öppet mål på Rasmus inlägg i 57:e utan att få sätta pricken över i. Joel räddar ett nytt friläge i 60:e och Jimmy skjuter utanför fri i mitten. 0-3 i 68:e efter att halva laget stannat av och tecknat för att bollen är ute men när domaren inte blåser är det bara att spela vidare och det gjorde Oland och kunde därmed sätta trean. Vi har sedan lite halvchanser men inget direkt farligt. Omar nick mitt på mv och Pirre ett skott som täcks. Olands chanser är vassare, och en kanonräddning av Joel på skott från 2 meter sitter kvar på näthinnan. 0-4 kommer på ett friläge i mitten i 86:e och ett tråkigt slut på säsongen 2019.

Matchfakta

 

29 sept. SK Iron 2 – Almo/UEIF 2 4-0 (2-0)

Laguppställning; Mattias P; Isak - Omar - Emil H - Pirre; Mosayeb - Andreas Pettersson - John E - Mohammed; Albin R - Fredrik R

Avbytare; Andreas Persson, Raman

Stor dominans av Iron första 15-20. Vi jobbar inte alls hem som man måste även i div 8. Så Mattias får jobba hårt i början med en räddning till hörna redan i 5:e. 1-0 kommer också minuten senare efter en ny hörna som vi får bort men 30 meter från mål kommer en blåtröja och får världens träff på volley och bollen går som en kanonkula in vid Mattias vänstra stolpe. Mattias gör sedan en bra fotparad till hörna och Iron har ett skott ribba ut i 12:e. Att det blir 2-0 i 13:e på nick efter ett inlägg från höger förvånar inte alls. In med Persson på mitten och vi börjar vinna lite bollar. Mohammed har en hyfsad nick på en frispark i 16:e, en hörna i 17:e och Raman skott utanför i 19:e. Helt plötsligt är det vi som har mest boll och för matchen. Iron nära på en kontring i 25:e men Mattias kan rädda igen. Sista kvarten är sedan vår utan att skapa några heta målchanser, möjligen halvchanser men även Iron hade en duktig målvakt. Andreas Pettersson skott mitt på mv på felpass av Iron, Andreas Persson skott över från 25 meter och sju (7!!) hörnor skapar vi sista kvarten av första. I andra startar Iron med bättre fart igen och skapar en hörna direkt som Mattias får göra en bra räddning på. 3-0 i 52:a på en frispelning i mitten och ännu ett distinkt avslut från20-25 meter utan chans för Mattias. Iron har sedan två hörnor innan Irons mv får visa sig på styva linan med två fina fotparader. Bra skott från Iron i 62:a som Mattias med hjälp av ribban får till hörna. 4-0 kommer i 65:e där alla gröna står och tittar, men applåderar i alla fall inte, när en hemmaspelare enkelt får sätta bollen i mål. Nu orkar vi inte komma tillbaka igen och Iron har två hörnor innan Persson laddar och skjuter en kanon mot krysset som målisen kan plocka. Iron har ytterligare två hörnor innan John är nära att rinna igenom på ett sologenombrott i 85:e. John är sedan nära att ta sig igenom igen i slutminuten men 4-0 står sig matchen ut. Rättvist.

Matchfakta

 

21 sept. Almo/UEIF 2 – Ullfors IK 2 2-4 (0-3)

Laguppställning; Gurra P; Isak - Omar - Emil H - Elvis; Jocke W - Pirre - Luke - Rasmus L; Casper - Albin R

Avbytare; Albert - John E - Martin S - Raman

Målskyttar; John Eriksson, Casper Mattsson

Konstig match. Vi har stort bollinnehav men hänger inte med i Ullfors kontringar. Direkt i inledningen har Ralle en kanon tätt över. VI har sedan en hörna efter skott av Jocke W som var med igen. I 8:e har sedan Ullfors sin första kontring och ett friläge i mitten som Gurra går ut täcker av. Sedan händer inte mycket innan Luke har ett skott strax utanför bortre stolpen framspelad av Albin. I 29:e kommer sedan 0-1 på en kontring och inspel från vänster på pass från Ullfors bästa spelare, nr 9. Ralle har sedan ett skott efter långt inkast från Luke innan Ullfors nr 9 löper sig fri i mitten igen på en långboll men skottet går mitt på Gurra. Minuten efter har vi ett bolltapp på mitten efter en misslyckad dribbling och skottet från långt håll går över Gurra, som står ganska långt ut som en modern målvakt skall göra, till 0-2. Tid 35 minuter. Raman, Albert och Jocke har sedan skott utanför innan Ullfors gör 0-3 i 43:e. Hur? Långboll och fri från halva plan så klart! Ralle har sedan en bra chans utan att lyckas ordna en reducering. Vi har helt klart mest boll men Ullfors kontringar farliga hela tiden. Var är försvarsspelet?? I andra har vi ett par resultatlösa hörnor innan John kan tåa in 1-3 från nära håll i 51:a på Ralles hörna. Ullfors svarar med ett skott över på en kontring. I 57:e har ”Holger” ett bra inspel men en storväxt Ullforsare vill mest och ramlar över två betydligt mindre hemmaforwards. Vi har ytterligare några hörnor som slås bra av Ralle innan Albert tar sig in i straffområdet och blir fälld? Men ingen blåsning.  Eller om det var det som var blåsningen! Gurra räddar sedan en ny kontring till hörna och gör en fin enhandsräddning på det efterföljande skottet. Ralle skjuter sedan hårt i ribban i 72:a. ”Holger” nickar över på Ralles hörna i 74:e och Raman skjuter utanför framspelad av Ralle. I 86:e blir Pirre fälld och nu blev det straff. Straffen dundrar Ralle stenhårt i målvaktens högra stolpe och returen hamnar rakt i famnen på den liggande keepern! Men upp och en lång utspark, frilägen i mitten och 1-4. Målskytt? Nr 9 så klart! Casper reducerar sedan till 2-4 på matchens sista spark med ett bra pressat skott ur högerinner position.  

 Matchfakta    

 

15 sept. Karlholm GoIF 2 - Almo 2-4 (1-1)

Laguppställning; Joel; Emil R - Omar - Pirre - Jimmy; Elvis - Luke - Mosayeb - Isak; Andreas Persson - Albin R

Avbytare; Gurra P, Noa

Målskyttar; Andreas Persson 4

Klang- och jubelföreställning för gamle mittbacken Andreas Persson som fick spela forward och firade med att sätta alla fyra målen. Matchens första chans har annars hemmalaget med ett bra avslut direkt i inledningen men som Joel är snabbt nere och gör en bra räddning på. 0-1 kommer i 16:e då Persson, huvudet högre än de flesta andra på plan, nickar in en bra slagen hörna från Luke. Nästan direkt efter tappar vi boll i ett uppspel på vänsterkanten och Karlholm kan kvittera efter inspel och enkelt mål vid bortre stolpen. Bra spel av oss i första och vi hade några farliga hörnor utöver den vi gjorde mål på. I andra tar Karlholm ledningen efter ett väggspel och öppet mål igen till 2-1 i 51:a. Vi svarar ganska omgående med en hörna från Luke och en ny nick från Persson och 2-2. Bara 4-5 minuter senare kommer en ny repris, hörna från Luke och nick i mål av Persson till 2-3. Snacka om att avgöra på fasta situationer! Och med lite flyt kunde det blivit något nickmål till av Persson som var huvudet längre än de flesta i hemmaförsvaret. Mosayeb har sedan en bra chans att utöka innan Persson med kvarten kvar stänger matchen då han bryter ett uppspel mitt på plan, avancerar fram med några patenterade dragningar och sätter bollen i mål med ett distinkt skott från 20 meter. Resultatet speglar också matchbilden ganska bra och Joel stod i princip sysslolös i andra, bara en räddning finns noterad i matchprotokollet.

Matchfakta 

  

8 sept. Almo/UEIF 2 – IK Hinden 2, 1-4 (0-1)

Laguppställning; Mattias; Isak - Elias - Jimmy - Emil R; Luke - Mosayeb - Joakim H - Rasmus L; Casper - Sami

Avbytare; Albin R, Andreas Persson, Jonas, Pirre, Raman

Målskyttar; Andreas Persson

Rättvis seger för Hinden som var lite större och starkare än oss. Första chansen är Ralles skott över redan i andra minuten. Hinden har sedan ett skott utanför och en hörna innan de har en boll i stolpen ut liten vinkel i 13:e. 0-1 i 19:e på en snygg chipp över en utrusande Mattias. Hinden har sedan ytterligare en hörna innan vi har vår bästa chans i första. Joakim H tar sig fram snyggt på vänsterkanten och slår ett hårt inlägg som t.o.m. skrämmer Albin som är helt ren vid bortre stolpen. Nära där! Hinden har också en bra kontring i 33:e som Emil kan blockera skottet på. Utöver våra första fem minuter har vi en bra period sista kvarten utan att skapa riktigt heta chanser. I andra har vi en bra period i inledningen också. Jimmy är igenom på bra framspelning av Ralle i 50:e men tar avslutet för tidigt. 0-2 kommer på en nick i 66:e innan Persson har en bra frispark där Luke sätter returen mitt på målvakten. 0-3 på ny nick, repris på tvåan till och med, innan Mosayeb har ett bra inlägg parallellt med mållinjen i 85:e. Jonas ett bra skott i 87:e och Pirre ett skott efter inkast i 88:e. Vi har nu åter en bra period men istället kommer 0-4 i 89:e på en kontring. Nästan direkt på avspark sätter sedan Persson en reducering efter ett eget genombrott i mitten.

Matchfakta

 

25 aug Almo/UEIF 2 - Harbo IF 2, 3-0 (1-0)

Laguppställning; Joel; Isak - Rasmus K - Hazim - Linus; Jonas - Rasmus WK - Joakim H - Rasmus L; Melker - Albert W

Avbytare; Casper, Luke, Omar, Pirre, Raman 

Målskyttar; Rasmus W Karlsson, 2, Jonas Österberg

Tre matcher och tre vinster i höst. Vad skall detta bliva! Och rättvist också. Debuterande Joel i mål hade en lugn kväll och fick dessutom hålla nollan i sin första match. Melker har första chansen med en nick över på Jonas inlägg. 1-0 redan i 8:e då Jonas håller sig framme och kan peta in bollen från nära håll efter fint förarbete av Albert på högerkanten. Harbo skjuter mycket men oftast bara långskott som går över eller utanför. En farlig hörna har de dock i 24:e efter en snedspark av Omar men Jonas kan rensa undan den sedan. Sista tio i första, efter att Hazim tvingats utgå, skapar Harbo mer halvchanser. Bästa läget har dock vi med ett bra anfall med 5-6 pass innan Casper halkar i skottögonblicket. Joakim har sedan ett skott på mål också då vi skapar ett visst tryck sista minuterna. I andra avgörs sedan matchen. Redan i 55:e har Melker ett bra läge men skjuter mitt på Harbos duktiga målvakt på Alberts inlägg. Rasmus WK skjuter sedan utanför i bra läge och Melker mitt på målvakten igen på ett friläge. 2-0 kommer i 69:e då Rasmus skjutit in sig och kan sätta Melkers inlägg. Harbo fortsätter skjuta höga långskott och blir även lite mer desperata i sitt spel och allt eftersom spelarna bli tröttare blir det fler och fler långa bollar. Albert skjuter tätt utanför i ett bra läge där han har mycketmera tid att sikta bättre. En som har ork är Luke som gör en 60 meters löpning i 85:e med ett inspel till Rasmus som skjuter över. På en lång rensning från högerback Isak i 90:e kan sedan Rasmus sätta spiken i kistan genom att göra sitt andra och matchens tredje mål.

Matchfakta 

  

20 aug Österlövsta FF 2 - Almo/UEIF 2, 0-2 (0-1)

Laguppställning;Gurra P; Jonas - Elias - Eric - Omar; Tim - John - Johan J - Luke; Musse - Casper

Avbytare; Isak, Linus, Mosayeb, Pirre 

Målskyttar; Mukhtaar Mahamuud, John Eriksson

Första stort tack till Österlövsta som välvilligt gick med på att flytta matchen. Tyvärr för dem var vi ofina att ta med oss alla tre poängen. Vi börjar riktigt bra, skott utanför från Tim redan i 2:a och av John i 4:e och den ganska stora hemmapubliken börjar redan ropa på skärpning och upp med bollj-n. Men inte så lätt när man inte får låna bollen som vi tar tillbaka på mittfältet hela tiden. Deras första boll djupt in på vår planhalva är en lång frisparki 10:e. 0-1 kommer i 19:e på en genomskärare i mitten till Musse som löper igenom och kyligt sätter bollen lågt vid ena stolpen. Vi fortsätter vara spelförande och har en hörna i 22:a innan Österlövsta slår en ny lång frispark som de nickar över. John, som utöver duster med motspelare även har en del duster med domaren, har en kanon från 25 meter tätt över i 32:a. Sista 10 kan sedan Österlövsta flytta upp spelet och har första skottet på mål, mitt i magen på mål-Gurra, i 35:e innen de avsluta halvleken med två bra chanser i 43:e och 45:e. Först skott utanför på jätteläge i mitten, sedan utanför bortre stolpen på inspel/skott från vänster. I andra har Österlövsta mest boll och skapar en hörna direkt. De har dock inga direkta farligheter, bara ett skott mitt på Gurra. Det tar en kvart innan vi skapar ett anfall som resulterar i en hörna. Hörnan slår Tim lågt från vänster och bollen passerar ett antal ben vid främre stolpen och där bakom kommer John i full karriär och kan från nära håll, cirka 78 cm, sätta bollen i öppet mål till 0-2. Strax efter har vi en ny hörna efter en bra löpning av Luke. På hörnan skjuter först Omar, sedan Casper på returen och en hemmahand räddar ett öppet mål men någon blåsning från domherren kommer inte. Sista 20 räddar Gurra oss med ett flertal fina räddningar när vi slarvar med passen och inte lyckas hålla bollen kvar på offensiv planhalva. I 71:a tippar han bl.a. en boll med fingertopparna till hörna. Ett inlägg kan han vinkla över ribban till ny hörna och ytterligare ett par kvalificerade räddningar noteras. Våra chanser då är lätträknade, ett skott från Luke, fint framspelad av Musse, i 82:a och ett skott från Musse mitt på målvakten i 92:a efter inspel från Tim är det enda. Men det räckte till 3 poäng efter att alla gör en bra arbetsinsats.

Matchfakta 

 

15 aug Almo/UEIF 2 - IK Rex 2, 4-2 (2-1)

Laguppställning;Emil L; Jonas - Elias - Emil H - Rasmus K; Albin S - Musse - Kamil - Luke; Emil B - Casper

Avbytare; Isak, Mosayeb, Pirre, Sebastian 

Målskyttar; Emil Bergkvist 2, Sebastian Andersson, Casper Mattsson

Så kom äntligen en vinst igen. Och desutom rättvis. Dock så tar Rex ledningen i 16:e minuten på första skottet mot mål som går in tätt intill Emils högra stolpe. Före det har vi haft ett par lösa långskott. Efter målet har Luke ett bra läge men tvekar i avslutet. Vi har dock mer boll och 1-1 kommer rättvist i 28:e då Berka kommer fri i mitten och rulalr in bollen med en bredsida. I 35:e får vi sedan en frispark mellan straffområde och sidlinje och Sebastian klappar till för kung och fosterland och via målvakten går bollen i mål till 2-1 som också blir halvtidsresultat. I 44:e borde även trean kommit då Berka är fri igen elegant framspelad av Musse efter vägg spel med Pirre. Våra löpvilliga forwards Berka/Casper skapar sedan ett nytt bra läge direkt i inledningen av andra men Caspers skott går mitt på målvakten. Nästa chans är Sebastians som har ett bra skott på Lukes framspelning men målvakten gör en benparad till hörna. 3-1 kolmmer istället i 65:e genom Casper som elegant lobbar över målvakten. Rex har ett bra läge i 74:e men Rasmus jobbar förtjänstfullt hem och gör en "Glenn Hysen.brytning". Snyggt! Berka är sedan fri igen och skjuter utanför i en period av matchen då Rex har lite mer boll och jagar reducering. Bästa chansen har de i 77:e på en hörna som går i ribban, sedan blockas skottet på returen och slutligen kan Emil göra en snygg räddning. 4-1 kommeri 79:e då Berka sätter en straff sedan han själv blivit fälld när han skulle runda målvakten. Rex kan sedan reducera till 4-2 på ett snyggt skott i bortre krysset utan chans för Emil i mål.

Matchfakta

 

23 juni Almo/UEIF 2 - Strömsbergs IF 2, 0-6 (0-3)

Laguppställning; Gurra P; Eric - Elias - Andreas Persson - Tim; Omar - Filip - Joacím W - Jimmy; Andreas Pettersson - Rasmus K

Avbytare; Casper, Emil B, Isak, Pirre, Sebastian 

Målskyttar;

Hyfsad start mot ett bättre lag. Vi försöker spela även om bortalaget skapar en del hörnor, tre stycken första 10 innan vi har vårt första avslut då Jimmy skjuter mitt i magen på målisen. Gurra, som gör en bra match i mål, tippar till en fjärde hörna innan Tim har ett bra inlägg i 15:e som vi får vår första hörna på. Persson skjuter över i 30:e innan 0-1 kommer i 31:a efter ett slarvigt inspel framför eget mål av oss. Tim har sedan en bra frispark och vi är ändå med ganska bra i matchen fram till 0-2 i 38:e. Matchen avgörs sedan i 42:a då 0-3 kommer på en billig frispark. Vi gör ett försök direkt i andra och har ett skott mitt på målvakten och en dubbelhörna men nästa mål gör ändå Strömsberg i 56:e.Tim är den som skapar något för oss och skjuter strax utanför i 60:e har en fridspark i X:et i 74:e. Med tio kvar kommer sedan två snabba mål mot ett uppgivet hemmalag.

Matchfakta

 

 16 juni FC Åland 2 - Almo/UEIF 2, 6-2 (x-x)

 Laguppställning; Pirre;

 Avbytare; 

 Målskyttar; 

 

8 juni Olands FF 2 - Almo/UEIF 2, 2-1 (1-0)

Laguppställning; Hazim; Linus - Elias - Omar - Emil R; Casper - Luke - Kamil - Isak; Emil B - Rasmus K

Avbytare; Albin Rooth, Martin S, Raman, Sebastian 

Målskyttar; Emil Bergqvist

Derby och stora förväntningar men en ganska medioker första halvlek som vi dominerar men har alldeles för dåliga avslut. En hörna i 8:e och Emil B hårt och högt över i 15:e fint framspelad av Rasmus. Ett par minuter senare är det ombytta roller när Emil B spelar fram Rasmus men målvakten gör en fin fotparad. På första anfallet och första bollen på mål gör sedan Oland 1-0 i 21:a på nick på en tveksam frispark från höger. Inte så mycket mer händer i första. I noteringarna finns en frispark över av Rasmus och att lagen har varsin hörna. I andra startar vi med mer vilja och har fyra hörnor första kvarten. På den tredje är Rasmus nära att näta. Hazim gör en räddning när man sitter ner och får bollen mitt i famnen innnan 1-1 kommer välförtjänt i 70:e genom Berka framspelad av Storäng. Ett par minuter senare har Storäng ett bra inlägg som passerar hela målet utan att någon gröntröja hinner fram på bollen. Oland får nu en bra period med två hörnor varav en riktig farlig som rensas bort innan 2-1 kommer i 84:e på en långboll där annars bra spelande mittbacksparet Elias/Omar kommer fel och fjolårets Almo-spelare Albin Collin kan rulla in bollen vid ena stolpen i friläget som uppstår. Rasmus har sedan ett lååångt inlägg i bra läge och vi har även en frispark som blir till hörna men hemmlaget kan glädja sig åt en derbyseger tack vare bra avslut på de få chanser som de skapade. Men fotboll går ut på att göra mål......

Matchfakta

 

5 juni Almo/UEIF 2 - SK Iron 2, 2-1 (1-0)

Laguppställning; Mattias P; Isak - Gurra P - Omar - Emil B; Sebastian - Johan J - Mosayeb - Luke; Pirre - Andreas Persson

Avbytare; Albin Rooth, Elvis, Linus L, Raman, 

Målskyttar; Emil Bergqvist, Isak Thilander

Veteranpar på topp från start och den äldre slår hål i luften i bra läge för ledningsmål redan i första minuten! Iron svara med en hörna i 4:e efter räddning av Mattias påskott från höger. Iron har sedan ett bra frisparksläge srtax utanför straffområdet men varianten blev för invecklad förde inblandade spelarna. I 22:a räddar Mattias ett friläge i en halvlek som så här långt mest varit spel på mitten och utan direkta chanser. Iron har en hörna till och Luke ett skott från 30 meter innan 1-0 kommer i 39:e. Johan tar ett snabbt kast vid mittlinjen som når Emil som kämpar sig förbi både 2 och 3 spelare i straffområdet och sätter ledningsmålet. Albin skjuter sedan över i ett bra anfall i 41:a. I andra är tempot högre och bollarna längre. Isak blir felaktigt avblåst för offside i 53:e och Mosayeb som nu flyttat ut på kanten och mer kan utnyttja sin löpstyrka, kämpar sig förbi 3 man i 57:e med en hörna som resultat. I 69:e får Iron en frispark strax utanför straffområdet som blir till en hörna. På hörnan blir det kalabalik i straffområdet och på tredje skottförsöket letar sig bollen in i mål till 1-1. Mosayeb har sedan ett bra skott efter frispark som Iron kontrar på och skjuter i burgaveln. Vi har sedan en dubbelhörna och Iron skjuter över i bra läge, dock dålig vinkel, från vänsterkanten. 2-1 kommer i 84:e efter ett snyggt anfall på högerkanten som Omar avslutar meden dribbling på kortlinjen och spelar in bollen lågt framför mål och där är Isak starkast vid bortre stolpen och kan sätta segerbollen i mål. Strax efter har Emil en boll i ribban efter en fin framspelning av Luke men 2-1 står sig och andra raka vinsten kunde inkasseras.

Matchfakta

 

30 maj Ullfors IK 2 - Almo/UEIF 2, 0-1 (0-0)

Laguppställning; Gurra P; Jonas - Elias - Omar - Isak; Albert EW - Kamil - Johan Å - Pirre; Casper - Jimmy

Avbytare; Albin Rooth, Musse, Raman, Sebastian A

Målskytt: Albert Eldh Wahlstrand

Så kom den äntligen, årets första vinst i en välspelad match mellan två lag på den nedre delen av tabellen. Bra förutsättningar med sol och grön fin plan dessutom. Vi dominerar helt i medvinden i första halvlek och borde haft ledningen redan i paus. Redan i andra minuten borde första målet kommit då Jimmy skjuter utanför på Pirres inspel från vänster. Albert är sedan igenom men skottet  blir till en hörna som blir två. Just avsluten, eller rättare sagt bristen på koncentration i avsluten, var avgörande till att vi bara gjordes ett mål i matchen. Men det var desto grannare, och det återkommer vi med längre ned. Även nästa chans kommer via Albert som frispelas med en fin crosspassning från Isak i 13:e men skottet går mitt på målvakten som räddar till hörna utan att vara medveten om det. I 23:e får Ullfors sin första hörna på ett misslyckat skott. Casper har sedan ett snabbt skott i bra läge som blir till hörna och vi har ytterligare ett par hörnor på slutet utan resultat. I 46:e är sedan Ullfors nära att ge oss ledningen genom ett självmål. Albert blir sedan frispelad 2-3 ggr på högerkanten där han visar både snabbhet och styrka men inläggen blir resultatlösa. I 62:a skjuter Sebastian i ribban i öppet läge på ännu ett inlägg från Albert. Ullfors, som inte hade ett enda skott på mål i första, kan i medvinden och efter ett spelarbyte i paus tar över mittfältet och presterar ett antal skott i andra men helt ofarliga och lätta att plocka ner för en duktig Gurra i mål som dominerar sitt eget straffområde med god support från backlinjen med Elias och Omar som ett säkert mittbackspar. I 67:e har hemmalaget ett straffläge efter att vi spelat onödigt hårt i rygg på en spelare på väg ut ur straffområdet men som tur var ingen vissla från domaren. I 87:e kommer segermålet. Johan bryter förtjänstfullt på  mitten, spelar Kamil som hittar Jimmy på vänsterkanten vars inlägg går förbi målet till den evigt löpande Albert som med ett kanonskott i bortre burgaveln sätter segermålet. Välförtjänt för laget och välförtjänt för Albert som legat bakom det mesta i anfallsväg i matchen. En match som innehöll fler passningar inom lagen än vi sett i div 8 tidigare under våren!!

Matchfakta   

 

26 maj Almo/UEIF 2 - Karlholms GoIF 2, 2-2 (2-0)

Laguppställning; Gurra P; Emil R - Emil L - Andreas Pettersson - Jonas; Raman - Fredrik - Emil H - Musse; Casper - Andreas Pettersson

Avbytare; Albin Rooth, Isak, Jimmy, Pierre

Målskyttar; Casper Mattsson, Andres Pettersson

Bra start och bra avslutning men en svacka i början på andra kostade poäng hemma på ett regnigt Lunda. Redan i 5:e är Casper nära på Fredriks nickskarv men revanschen kom snabbt. I 8:e skjuter Fredrik i stolpen och på returen är Casper framme och slår in 1-0 i öppet mål. Vi har sedan en hörna och dominerar matchen så långt fram till Karlholms första hörna i 16:e på deras första anfall. I 23:e gör Gurra en kanonräddning och tippar en boll vid stolpen till hörna. Karlholm är bättre nu och skapar två hörnor till på kort tid även om den ena var direkt feldömd. 2-0 i 31:a då Andreas Pettersson dundrar in en frispark efter att Fredrik blivit fälld. Isak har sedan ett skott från nästan hörnflaggan i ribban och Gurra tippar ett långskott till hörna innan vi avslutar med två hörnor sista minuterna på första.Stabil ledning i paus. I andra händer inte så mycket inledningsvis. 2-1 kommer på ett lågt skott i 57:e efter att vi tappat bollen lite onödigt på högerkanten. Bara ett par minuter senare har vi ett felpass på högerkanten som resulterar i en hörna. Hörnan är definitivt inte bra slagen och på den låga bollen vid främre är två grön/svarta först på bollen men kan inte bestämma sig vem som skall ta bort den vilket resulterar i att ingen tar bollen utan den går till en fristående blåtröja som kan sätta kvitteringen. Emil H är sedan fri men skjuter för tidigt och för löst mitt på målvakten. Andreas Pettersson har sedan två bra chanser, först fri i mitten fint framspelad av Fredrik och sedan utanför efter en frispark i 79:e. Pirre kommer sedan fri från höger men en brysk brytning/fällning sätter stopp i straffområdet för det försöket. Musse har sedan ett vollyskott efter hörna men resultatet står sig matchen ut. Första poängen dock, även om det borde varit tre!

Matchfakta

 

19 maj IK Hinden 2 - Almo/UEIF 2, 9-0 (4-0)

Laguppställning; Casper M; Isak - Elias - Omar - Hassan; Raman - John - Filip - Luke; Elvis - Albin Rooth  

Avbytare; Mosayeb 

Vi öppnar matchen bra trots få spelare med till match. 1-0 kommer i 13:e där Hinden spelar förbi vår backlinje så de får friläge och kan placera in bollen mot en chanslös Casper i mål. Men vi fortsätter kämpa men sedan kommer 2-0 i 16:e på en hörna där vi missar i markeringen. Nu börjar vi tappa spelat lite när vi får börja jaga bollen istället för att hålla i den och spela enkelt. 3-0 och 4-0 kommer på ytterligare försvarsmissar där Casper inte kan göra något. I halvtid står det 4-0 vilket spelmässigt inte är 100 % rättvist då vi ändå håller jämn nivå med Hinden trots att vi fick två skador i slutet på första halvlek.
Vi börjar andra halvlek starkt och får med oss en hörna men tyvärr lyckas vi inte trycka in den och Hinden ställer om och anfaller. Men när Isak ska rensa bort bollen får han en snedträff och skjuter in i eget mål och de får 5-0. 6-0 kommer på en frispark strax utanför straffområdet. Hinden har hittat en av våra bästa spelare John och ger han hela tiden tjuvsmällar och försöker göra honom irriterad. Men vi står emot bra och håller oss till att spela schysst hela matchen. I 66:e springer en Hinden-spelare in i Elias och ramlar och domaren blåser straff. Casper är på bollen men går precis under honom så de får 7-0 på felaktigt dombeslut. Nu börjar krämporna komma också och orkar tar slut bland spelare och vi måste göra flera byten med några minuters mellanrum och sätta in spelare på positioner dem aldrig spelat förr. Nu äger Hinden bollen och vi måste försvara oss hela tiden och fokusera på att få bort bollen. Elias gör en riktig räddning på mållinjen när han slänger sig men det kostade hans baksida lår. Han får kliva av men är envis och bara lindar det sen in och spelar igen för vi har redan en skadad sitter på bänken. En riktigt laganda har vi fått i laget och kämpar för varandra. 8-0 kommer i 76:e på hörna där vi inte riktigt är med och går upp för att vinna bollen. Vi håller emot och får bort bollen flertal gånger och Casper gör många fina räddningar i målet. Luke får med sig bollen upp på kanten vid några tillfällen men vi kommer aldrig till några avslut. När det bara är några minuter kvar av matchen måste vi ta av Elias då vi ser att han har ont men det är inte utan protester han kliver av och vi får avsluta matchen med två mittbackar som aldrig spelat den positionen tidigare och slutresultatet 9-0 kommer i 87:e där vi inte hänger med Hinden längre.

Matchfakta

 

15 maj IK Rex 2 - Almo/UEIF 2, 5-2 (2-0)

Laguppställning; Andreas Persson; Jonas - Emil H - Elias - Omar; Luke - Mosayeb - Musse - Isak; Casper - Albin Rooth

Avbytare; Kamil, Sebastian B

Målskyttar: Omar Ben Jada, Jonas Österberg

Huvudspel och fysisk styrka avgjorde denna match. Rex med en lång och snabb på topp och ett par rejäla bitar i försvaret fällde avgörandet. Vi kom inte in i matchen förrän sista kvarten när vi började slå lite mera långt och Jonas med bra löpning på högerkanten skapade mer. Matchen inleddes annars nervöst. En snedspark på ett inlägg ovh en reflexräddning av Persson var första chansen. Casper har vårt första skott på mål i 8:e. I 10:e får Rex sin första hörna och den nickas enkelt in vid främre stolpen framför händerna på Persson. Nästa hörna är vår där Isak skjuter utanför i ett bra läge. Persson gör sedan en bra räddning när han kommer ut långt och möter spelaren. Omar skjuter sedan från 25 meter som skapar en farlig retur som vi inte är på hugget på. I 35:e kommer 2-0 på en ny nick på en frispark från vänster. I andra reducerar Omar i 53:e med skott på egen retur. Och med vänstern! Glädjen blir dock inte långvarig innan Rex kan bryta en kort utspark och enkelt vända bort en back. Vi har ett par bra frisparkslägen men Kamil skjuter över på två av dem och Omar drar den tredje i burgaveln. I 72:a är det nära mål igen för Rex efter frispark och hörna där de vinner huvudspelet igen. 4-1 kommer istället i 74:e när en Rexare enkelt får dribbla två försvarare. Avsparken spelas hem och bollen studsar upp på armen på Omar och den efterföljande frisparken drar de alldeles för enkelt in till 5-1. Fascinernade mål! I 80:e gör vi 5-2 genom Jonas som möter Lukes inlägg från höger vid bortre stolpen. Direkt efter avspark är vi nära att göra trean på Musses inlägg från höger men stora och kämpaglada Rexare täcker bort skotten. På efterföljande hörna har vi 3-4 skott till inom straffområdet som täcks bort. Synd att vi inte visade den viljan tidigare.

Matchfakta

 

5 maj Harbo IF 2 - Almo/UEIF 2, 3-0 (0-0)

Laguppställning; Andreas Persson; Sebastian B - Hazim - Elias - Omar; Isak - Kamil - Albert EW - Casper; Rasmus K - Musse

Avbytare; Albin Rooth, Hassan, Mosayeb, Raman, Sebastian A

Målskyttar:-

Fjärde matchen, fjärde målvakten och fjärde förlusten. Vi startade i medvinden på en grön och fin men torr naturgräsplan med mycket folk på plats. Harbo har ett offsidemål redan i första matchminuten och vi svarar med ett bra läge i 6:e då Rasmus skjuter utanför. Inget högre tempo men lagen försöker spela men kommer sällan upp i fler pass än fyra pass i rad inom laget. Vilket också innebär att det inte skapas några större chanser. Varsin hörna i mitten på halvleken innan Harbo har ett friläge i 23:e men skjuter över. Första halvleks största chans är när Harbo skjuter i stolpens insida och en liggande Persson kan vända sig om och plocka in bollen på mållinjen. Harbo har ytterligare en hyfsad chans på slutet med ett löst skott utanför när spelaren får vandra in från vänster lite enkelt. I andra tar Harbo ledningen direkt på en boll som Persson räddar men en hemmaspelare hinner först på returen och kan sätta 1-0. Vi svarar upp med ett skottöver från Albert EW i bra läge i 50:e. Matchen går sedan lite i stå när det gäller chanser även om vi har flyttat upp och har mer boll än i första. Dock så blir det lite  för mycket solokörande, speciellt på mittfältet, vilket gör att spelet mest håller till där också. I 70:e producerar ändå Harbo en hörna och i 74:e slår Persson en lång frispark som vi har lägen på men inget skott kommer. I 76:e har vi nog vårt första skott på mål i andra halvlek då Björken lossar kanonen från 35 meter. I 81:a avgörs sedan matchen. Ett dåligt sidledspass på mittfältet leder till en kontring och ett snyggt lobbskott till 2-0. 3-0 kommer sedan i 85:e på en stenhård frispark från kortlinjen mitt i magen på en framrusande Harbospelare som tog så hårt så han knappt klarade av att jubla. Men han visade vilja och mod vilket kanske saknades hos många spelare denna blåsiga och kalla söndagskväll.

Matchfakta

 

28 april Almo/UEIF 2 - Österlövsta FF 2, 1-2 (1-1)

Laguppställning; Mattias Pettersson; Casper M - Hazim - Elias - Jonas; Luke - John E - Jesper E - Oscar J; Eric - Musse

Avbytare; Albin Rooth, Albin Säteri, Isak, Omar, Raman

Målskyttar; Isak Thilander

Tidig ledning genom Isak efter en tilltrasslad sitiuation på Erics långa frispark. Mattias gör sedan en bra räddning och Musse är fri från mitten men lyckas inte överlista ÖFF:s korta men mycket duktiga målvakt. 1-1 kommer i mitten på första på en strumprullare invid ena stolpen som helt ställer Mattias i mål. Dåligt försvarsspel före där vi har flera chanser att ta bort bollen. Rasmus är sedan fri med målvakten men avslutet blir mer ett hemåtpass. Österlövsta har sedan en bra chans på hörna och på kontringen efter hörnan är Rasmus åter fri men skjuter denna gång utanför. Första halvlek försöker gästerna spela bollen till varandra medan vi mest försöker dribbla förbi motståndarna, speciellt på mittfältet. I andra fortsätter det spelmönstret kryddat med våra dåliga frisparkar som skapar chanser för gästerna. Till exempel i 59:e där en ÖFF:are kommer fri efter att vi flyttat upp spelare och slår en dålig frispark. Luke är strax efter fri men mv kommer ut bra och kan avstyra. Minuten efter har Luke ett nytt bra läge men skjuter strax utanför bortre stolpen. I 75:e gör Mattias en bra fotparad på ett friläge efter en ny egen dålig frispark som landar på första bästa motståndare. I 78:e kommer segermålet som ser ut som ett vådaskott där den nedåtgående solen nog stör Mattias en del på det höga skottet. Vi har ett par hyfsade chanser på slutet utan att lyckas kvittera bl.a. annat när Jesper skjuter över efter fint förspel av Eric och Luke.

Matchfakta

 

22 april Strömsbergs IF 2 - Almo/UEIF 2, 8-1 (4-1)

Laguppställning; Casper Mattsson; Omar - Gurra P - Elias - Jonas; Tim - Musse - Pierre - Raman; Rasmus K - Sami

Avbytare; Albin Rooth, Isak, Mange K, Mosyeb

Målskyttar; Rasmus Karlsson

En tung förlust med oss från Tierp mot ett lag som under hela matchen är spelmässig överlägsna oss. Strömsberg öppnar bra och pressar och vi har tur att vinden tar med bollen över sidlinjen flera gånger i första halvlek. Vi kämpar på bra och försöker hålla emot men tyvärr kommer 1-0 i 15:e där de spelar sig igenom försvaret med crosslöpningar och får en spelare fri som kan placera in bollen mot en chanslös Casper. Tyvärr är inte domaren uppmärksam och ser att detta är en offside så redan där börjar spelare tappa förtroendet för domaren. 2-0 kommer bara någon minut senare där vi tappar markering och Strömsberg kan spela sig igenom vårt försvar. Men sen är domare med och ser att det är offside på en Strömsberg spelare, då slår Gurra en fin lång boll på Rasmus som tar med sig bollen och vänder bort flera spelare och kan sedan lätt placera in den i mål, där är vi med i matchen igen med 2-1. Något som saknas genom hela matchen är snacket på planen och att spelarna inte lyssnar på varandra. I slutet på första halvlek har flertal spelare tappat humöret och spelar inte till 100% så Strömsberg får in både 3-1 och 4-1 på bara någon minut där de bara kan spela sig igenom och markeringen finns inte där. Casper i mål är chanslös att ta bollarna som de bara kan få stå fria och placera in.
Tim tar som ansvarstagande lagkapten ett ordentligt snack med grabbarna i paus och vi taggar igång och kommer överens om att lyssna på varandra. Vi har upptäckt att några spelare behöver vi punktmarkera och då behöver resten av laget hjälpas åt på resterande spelare.
Vi kämpar på men tyvärr så kommer 5-1 tidigt i andra halvlek där Strömsberg klackar sig igenom försvaret. Sedan håller vi emot och Tim gör ett bra jobb på sin kant och stänger där så de inte kan gå den vägen längre. Casper gör ett otroligt bra jobb i målet hela matchen och räddas oss flera gånger om och imponerar ordentligt för att vara första gången han står på 11-manna.
Strömsberg från en hörna i 72:a och har turen med sig och den går in vid första stolpen till 6-1. Sen kommer 7-1 bara 3 minuter senare när vi inte går på bollen vid mittplan så Strömsberg kan springa längs kanten och få tiden på sig att slå ett perfekt inlägg där de på ett tillslag sparkar in den i mål. I slutet av matchen springer sig Rasmus fri och är ensam med målvakten när en försvarare kommer och tacklar ner Rasmus i straffområdet. Alla skriker efter straff som är solklar med domaren låter spelat gå och målvakten får bollen. Då vänder spelet direkt och Strömsberg ställer om och får göra 8-1 i 90”. En tung förlust i bagaget men nu siktar vi mot nästa match vilket blir första hemmamatchen och kämpar för att få våra första poäng för den här säsongen.

 Matchfakta

 

14 April Almo/UEIF 2 - FC Åland 2, 1-3 (1-0)

Laguppställning; Anton; Casper Mattsson - Hazim - Gurra P - Omar; Eric - Sami - Pierre - Rasmus K; Albert EW - Albin Säteri

Avbytare; Albin Rooth, Martin Lundqvist, Micke Skörd

Målskyttar; Albert Eldh Wahlstrand

Rekordtidig seriepremiär mot ett ungt Ålandslag som har A-laget spelar högt upp i finska ligan. Vi startar, trots frånvaron av gemensamma träningsmatcher, och kanske brist på träning över huvud taget på en del spelare, bra och skapar det mesta i början. Ja rent av dominerar första halvtimmen inför ögonen på coacherna Antonia och Åke. Bra inspel från Rasmus i 5:e som Omar skjuter utanför på. Åland svara med ett långskott från 30 meter som Anton lugnt kan kolla på när det rullar utanför. Rasmus missar sedan en lobb i friläge innan Åland har sin och matchens första hörna i 15:e. Sedan är det Albert som är fri i mitten men skjuter mitt på målvakten. Åland har sedan ett skott som touchar till hörna i 21:a och i efterspelet på den kan Albert från säkert 35, kanske 40 meter, lobbskjuta in 1-0 över en liten och långt ut stående bortamålvakt. Rättvist så långt. Vi har en hörna direkt efter målet också och Åland har en hörna 30:e efter att Anton kunnat tippa bollen utanför stolpen på en kontring.  Vi har sedan ännu en hörna och Rasmus skjuter utanför i bra läge på inlägg från höger och Eric hittade löpsteget en gång i första och har ett bra inlägg som Sami är nära på innan Åland tar över helt sista tio av första. Ett stolpskott i misstänkte offsideläge och en boll som sakta rullar en meter utanför presterar de innan halvtidsvisslan ljuder. I andra tar Åland över matchen helt. Anton har en fotparad efter timmens spel innan kvitteringen till 1-1 kommer på nick på en hörna.  I 70:e är de nära ta ledningen på en ny hörnnick innan 1-2 kommer i 81:a efter en tilltrasslad situation framför målet. 1-3 kommer sedan på ett 20 meters skott tätt intill ena stolpen. I slutminuten har vi en hörna och Rasmus är nära en reducering på övertid, det var enda som kan kallas chanser från vår sida i andra. Orken som tröt?

Matchfakta

Uppdaterad: 08 SEP 2018 21:35 Skribent: Leif Söderberg
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget