Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2018 för Almo/UEIF 2(2)


2018 har vi för 4:e året gemensamt andralag med Upplands-Ekeby IF där vi står som huvudförening och har anmält laget. Laget kommer spela både på Björnvallen (3 matcher) och Lundaplan (6 matcher). Spelare från Upplands-Ekeby är markerade med kursiv stil nedan.

Tabell div 8 Östra

22 september Almo/UEIF 2 - Danmarks IF 2, 2-3 (1-2)

Laguppställning; Anton; Isak - Tim - Eric - Jonas; Daniel A - John E - Mosayeb - Filip J; Rasmus K - Martin S

Avbytare; Crille I, Omar, Martin L, Thomas E

Målskyttar; Rasmus W Karlsson, Martin Storäng

Katastrofstart efter individuella misstag fällde oss i sista matchen. 0-1 i 4:e efter att vi försöker vända upp/dribbla av tre spelare i samma moment och ett mittförsvar som inte alls är med på att matchen startat. Minuten efter 0-2 med ett mittförsvar som ännu inte vaknat. Strax efter har Thomas lämnat toaletten och hoppat in och styrt uppförsvaret så dt ser lite bättre ut. ett kostsamt toabesök! Några hörnor är vad som lagen producerar innan 1-2 kommer i 28:e. Martin löper loss på höger och spelar in ett bra och lågt inlägg som Rasmus kan lägga i öppet mål vid bortre stolpen. Snyggt! Danmark har lite med boll i medvinden och har två hörnor sista kvarten. I andra har vi medvind och dominerar också mer ute på plan och spelar även mera fysiskt. Direkt i inledningen har vi en ofarlig hörna och i 55:e gör Anton en bra fotparad på friläge på kontring. Strax efter är Rasmus fri från höger men ett okoncentrerat avslut och målvakten kan sätta sig på bollen! Vi har sedan en bra hörna och Filip skjuter över i bra läge på Tims inspel. John har efter timmen en bra frispark som stryker bortre stolpen och vi har även två man som är nära att nicka in bollen. Danmark har ännu en kontring i 67:e men skjuter utanför. Isak har sedan ett skott/inlägg som landar på burtaket innan 1-3 kommer i 78:e på en ny kontring. Offside ropades friskt! Martin Storäng sätter sedan 2-3 i 83:e på ett lågt och välplacerat skott invid ena stoplen. I 88:e stor kalabalik framför Danmarks mål på Storängs inspel innan en "dansk" kan slå undan bollen och vi avslutar matchen med en resultatlös hörna. Första lama fem-tio minuterna fällde oss, det gäller att vara med från start!

Matchfakta

 

15 september HÖ FF 3 - Almo/UEIF 2, 1-2 (0-0)

Laguppställning; Bjarne; Omar - Philip R - Gurra P - Isak;  Musse - Nicklas S - Kamil - Tim; Rasmus K - Eric

Avbytare; Daniel A, Hassan, Jimmy, Martin L, Noah

Målskyttar; Rasmus W Karlsson 2

Vi kommer till start med många nya spelare som inte varit med tidigare under säsongen. Vi börjar bra och äger boll och spelar ihop oss med så pass många nya spelare. Men någonstans känner vi oss trygga och börjar slarva med bollen och släpper in HÖFF i spelat och att dem får komma fram till mål. Philip gör en bra insats i bak och bryter många lägen i sista stund. När vi äger boll och spelar oss fram ska vi tyvärr dutta för mycket med bollen och kommer inte till några ordentliga avslut. Nicklas får till några skott utifrån men dem går tyvärr inte på mål. Vi blir loja i sluten av första och halvtid kommer i rättan tid så spelarna får vila lite och prata ihop sig om hur vi ska få tillbaka spelet och visa att vi vill vinna den här matchen. 1-0 kommer efter 4 min in i andra halvlek av Rasmus efter att Tim testar ett skott från distans som målvakten inte kan hålla i så Rasmus kan lätt bara lägga in bollen i mål.
Och efter målet lossnar det för oss och vi börjar spela och hittar varandra på ett sätt som vi inte gjorde i första halvlek. 2-0 kommer i 58:e av Rasmus efter ett fint utspel av Nicklas till Daniel på kanten som sedan kan skicka in bollen till Rasmus som kan utöka ledningen för grön/svart. Vi fortsätter att skapa chansen men svårt att få avsluten att träffa mål.
2-1 kommer efter att vi inte orkar jobba hem så vi drar på oss en straff som Bjarne inte kan rädda.
I matchen sista minuter orkar vi inte och återigen orkar vi inte jobba hem och HÖFF får en frispark precis utanför straffområdet. Men Bjarne är trygg i mål och läser frisparken och får göra en tv-räddning när han sträcker ut sig. Efter 90 spelade minuter blåser domaren i pipan och vi får ta med oss 3 poäng hem och ladda upp inför den sista seriematchen för säsongen och kämpa för 3 nya poäng.

Matchfakta

 

8 september Almo/UEIF 2 - Olands FF 2, 5-0 (3-0)

Laguppställning; Anton; Rasmus K - Niklas P - Eric - IsakFilip J - Mosayeb - John E - Mohamad; Albin R - Albin

Avbytare; Crille I, Omar, Rasmus W K

Målskyttar; Rasmus W Karlsson 2, Filip Jansson, Albin Collin och Niklas Pettersson

Komfortabel seger och skön nolla efter många insläppta senaste matcherna. Bra spel också med många skapade chanser, bl.a. 11-2 i hörnor, men så var motståndet lite annat än Rådmansö senast. En räcka chanser kommer här. Miss av Mosayeb på bra inlägg från Mohamad. Filip skjuter över och Mohamad skott mitt på mv i bra läge. 1-0 i 7:e på mönsteranfall där Filip vid bortre stolpen sätter Albins inspel. Albin har sedan ett mellanting mellan skott/inlägg, undrar vad som var meningen. Mohamad framme igen men bra mv-räddning. Niklas har ett bra inspel i 31:a till Albin som missar. 2-0 i 33:e genom Albin efter elegant inspel i mitten från Crille I. i 35:e har Oland en dubbelhörna. Mosayeb skjuter sedan över och Crille utanför innan 3-0 kommer i slutminuten genom Rasmus som sätter sitt första för dagen mot sitt gamla lag. I andra fortsätter dominansen. Albin Rooth har två bra chanser att göra mål i sin debut i inledningen av andra. 4-0 i 56:e Rasmus igen, denna gång med en rejäl kanon tätt invid stolpen. Isak, som gör en mycket bra match som ytterback, har ett  bra inlägg i 60:e och Niklas ett bra skott som Albin Rooth är nära returen på. Olands chans i andra är ett dåligt/löst hemåtpass i 66:e. Isak bryter in från vänster i 70:e och avslutar med ett bra skott. Albin R/Mosayeb/Albin R igen har sedan en trippelchans från nära håll men keepern stoppar (nästan) allt. 5-0 i 76:e, Niklas med en kanon från 20 meter. Sista tio har vi ett gäng hörnor och det hade med lite tur kunnat rulla in ytterligare något mål.

Matchfakta

 

4 september Almo/UEIF 2 - Rådmansö SK 2, 0-6 (0-3)

Laguppställning; Anton; Filip J - Gurra P - Hazim - Pirre;  Musse - Luke - Tarek - Eric; Albert - Rasmus K

Avbytare; Crille I, Isak, Omar, Sebastian

Målskyttar;

Tyvärr så fortsätter målen trilla in under hösten. Redan efter sju minuter hade vår målis fått göra tre bra räddningar. Vi mötte ett komplett, som dock inte fick ihop lag i lördags!, och välspelande Rådmansö, vi var ett nummer för litet och lätt helt enkelt. I 12:e hade vi vårt första avslut mot mål. Det dröjde dock ända till 31:a innan 0-1 kom på ett friläge. Fem minuter senare fick vi en olycklig straff emot oss och 0-2. I halvlekens sista minut kom även 0-3 på ett fint skott men slappt försvarspel innan. 0-4 kom på ännu en straff i andra. I slutet rullade ytterligare två bollar in varav det sista på klar offside tyvärr. Vi kämpade tappert mot ett bättre motstånd. Avlsuten säger en hel del, 9 - 29!! Mittförsvar och målis kämpade bäst men alla skall ha beröm för sin inställning.

Matchfakta

 

26 augusti IF Vesta 2 - Almo/UEIF 2, 9-1 (3-0)

Laguppställning; Andreas P; Jonas - Gurra P - Pirre - Omar;  Isak - Johan - David E - Musse; John E - Mosyaeb

Avbytare; Crille I, Mange K, Mohamad, Sebastian

Målskyttar; Johan Åhman

Om det blev soppatorsk för A på lördagen var det inte mycket mot soppatorsken på söndag kvällen som avslutades med fem mål i baken sista 20, eller åtta sista 50! Första halvlek godkänd, vikariende målisen Andreas P styr och ställer i bak och Pirre och Gurra sköter sig bra i mitten och är först på bollarna. Första chansen har Mosayeb på Johns fina instick och i 6:e skjuter Isak hårt i burgaveln, ja bollen tog t.o.m. i utsidan på stolpen. I 14:e gör Vesta 1-0. Ett långt inkast från högersidan nickas olyckigt av Gurra in i mitten och blåtröjan som möter med ett direktskott får nog årets träff som Persson bara kan se fara in i närheten av krysset. John har en nick utanför på en frispark och Johan drar hål i luften från 5 meter håll i en tilltrasslad situation framför Vestamålet. I 20:e gör Persson en bra fotparad på ett friläge och i 28:e skapar Mohamad en hörna som John skjuter mitt på målvakten på. Vi är bättre nu och mycket överraskande kommer 2-0 i 42:a. Vi har frispark i trakten av hörnflaggan och flyttar upp folk och på kontringen som blir så får de till ett högst mediokert avslut som Persson tyvärr tappar framför fötterna på en blåtröja som enkelt kan sätta bollen i mål. Direkt på avspark kommer också 3-0 då vi tappar boll på mitten och lämnar vår högersida helt tom och inspelet gör de inget misstag på. Målvaktsbyte i paus men Gurra får ingen roligt inledning. På ett inlägg i 48:e är han ute och hänger tvätt och nicken går i en elegant båge in till 4-0. Gurra gör sedan göra ett par bra räddningar när vi slutar spela, och Persson slutar t.o.m. att snacka och driva på laget. Målen ramlar som sagt in med jämna mellanrum på slutet efter diverse misstag där vi går på enkla skottfinter, skiter i att jobba hem och felpass som Vesta tyckte det var roligt att ta hand om. I 71:a gör Johan vårt mål till 7-1 genom ett 25 meters skott ribba och in. Men Vesta tyckte det var roligt i andra!

Matchfakta

 

 

19 augusti Almo/UEIF 2 - Roslagsbro IF 2, 2-3 (0-3)

Laguppställning; Anton; Filip - Gurra P - Hazim - Jonas;  Rasmus K - Mosayeb - John E - Mohamad; Albert - Luke

Avbytare; Andreas P, Isak, Pierre, Sebastian, Tim

Målskyttar; Albert Eldh Wahlstrand, Luke Musinguzi

En match med två ansikten, gästerna dominerade i första och vi kom tillbaka i andra och var även nära en kvittering på slutet. 0-1 redan i 9:e på ett hårt och lågt pressat skott från höger. Luke skjuter sedan mitt på målvakten i ett bra läge innan 0-2 kommer i 21:a, ett löst men välplacerat skott/fösning tätt intill Antons vänstra stolpe. 0-3 i 29:e efter inspel där gästerna var klart hetast framför mål och kan rulla in bollen från nära håll. Rasmus har strax efter ett bra skott som tippas till hörna och Roslagsbro en hörna som Hazim rensar bort. Anton gör en bra räddning på ett friläge i 37:e där han kommer ut bra och gör sig ännu större än vad han är. Sista chansen är även den Roslagsbros med en nick över på hörna i 38:e. Andra inleder också gäterna bäst med en dubbelhörna och ett ribbskott i 59:e innan John har ett skott i stolpen och vi kommer in i matchen. Tim kommer in med sitt friska löpande och har en bra hörna i 67:e. Gurra har sedan en bra frispark mot bortre stolpen innan Roslagsbro har en boll in stolpens insida som Sebastian kan rensa bort returen på. 1-3 kommer i 80:e genom Albert på pass från Rasmus och direkt på det skapar vi en hörna och i 83:e gör Luke 2-3 och nu sätter vi in stora pressen. Närmare än ett bra skott från Luke i 88:e där gästerna kan rensa bort returen och ett skott över från Rasmus i 89:e kommer vi dock inte. Hade nog behövt det tidstillägg som domaren i A-lagsmatchen innan hade för att hinna få tillen kvittering.

Matchfakta

 

20 juni Almo/UEIF 2 - Riala GoIF 2, 2-0 (0-0)

Laguppställning; Mattias; Jonas - Joel E - Hazim - Eric;  Mohamad - David E - Johan - Albin; Christian I - Musse

Avbytare; Anton, Filip J, Gurra P, Kribbe, Sebastian

Målskyttar; Anton Lundholm, Albin Collin

Välspelad match som hettade till ett par gånger och domaren använde ostskivan några gånger också. Och andra raka vinsten på Björnvallen på fyra dagar med totalt 9-0, inte illa! Vi har klart grepp första halvtimmen med säkert försvarspel av Hazim och Joel och stabilt mittfält med David och Johan. Dock skapas inte så mycket chanser. Johan skjuter utanför efter klackpass från Crille och Eric har ett konaonläge från 5-6 meter efter Albins långa inkast men keepern gör en kanonräddning till hörna. Efter halvtimmen är Kribbe fri efter snyggt pass från Anton men en kombination av grästuva/grop i plan/bristande träning gorde att den chansen rann ut i stöpet. Sista kvarten tar Riala över och har några fina distansskott och ett par farliga hörnor. Bl.a. ett skott som Mattias för sträcka ut rejält på för att få till hörna. Halvleken avslutas med ett skott över av Hazim vid bortre stolpen efter en retur på Erics fina frispark. I andra har Musse ett par bra lägen i början, den första med en missad lobb efter bra pass från Eric och den andra i 60:e efter framspelning från Crille. 1-0 kommer i 84:e. Albin tar sig fram på högerkanten och slår ett lågt inlägg som letar sig fram till Anton som tar emot och sätter bollen lågt i mål från 6-7 meter. Sedan har Hazim en nick som räddas av målvakten på en frispark från Albin innan Albin sätter punkt genom att göra 2-0 på ett lobbskott, fint framspelad i mitten av Anton. Tack för senast alltså!!

Matchfakta

 

17 juni Almo/UEIF 2 - Edsbro IF 2, 7-0 (2-0)

Laguppställning; Anton; Jonas - Thomas E - Hazim - Eric;  Mohamad - Ove B - Johan - Albin; Rasmus K - Andreas L

Avbytare; Christian I, Luke, Sebastian

Målskyttar; Rasmus Karlsson 3, Luke Muzinguzi, Anton Lundholm, Christian Ingvarsson samt ett självmål.

Match mot 10 man som kom 45 min sent till matchen gjorde att laddningen och intensiteten saknades. Att 1-0 kom redan i 7:e och 2-0 i 26:e på ett självmål gjorde inte saken bättre. Utöver målen var det ett antal chanser och Johan var nära i början och en nick efter hörna räddades på mållinjen så bud på fler mål fanns. Edsbro hade några kontringar och långskott och ett bra läge i slutet på första med en lobb men Anton är en lång och reslig målvakt och kunde sträcka ut och plocka ner den relativt enkelt. I andra har Ove B ett hårt skott strax utanför innan Luke kan göra 3-0 framspelad av Rasmus. 4-0 strax efter är snyggt, ett inlägg med precision från Eric på högerkanten som landar på foten på Rasmus som möter på volley från straffpunkten och bollen sitter stenhårti mål. 5-0 är åter Rasmus, denna gång lågt inlägg från Mohamad från höger. 6-0 kommer på straff som Anton får äran att lägga och sätter den säkert. Vem som fixade straffen? Rasmus så klart! 3 mål och 2 assist är godkänt och frågan är om han inte var inblandad i självmålet till 2-0 också! 7-0 mötte kvällens största jubel på Björnvallen! Crille möter Lukes inlägg från vänster med ett hårt pressat skott från 20-25 meter som sitter stenhårti nätet!

Matchfakta

 

10 juni Danmarks IF 2 - Almo/UEIF 2, 5-1 (1-1)

Laguppställning; Anton; Jonas - Gurra P - Johan - Hassan;  Luke - Ove B - Mosayeb - Albert; Rasmus K - Martin S

Avbytare; Jimmy, Noah, Sebastian

Målskyttar; Noah Kimbumbu

Om det var varmt senast var det en grad till idag, plus 30! Kan vara en förklaring till de felpass som var legio för båda lagen och att inte alla spelare orkade springa. Danmark inleder bäst och har en feldömd hörna i 2:a och ett skott strax utanför i 4:e efter vårt första felpass/bolltapp på mittplan. Vi har sedan en hörna och Danmark ett skott i ribbans överkant (Anton hade koll på den) efter felpass på mitten. Martin skjuter sedan över i bra läge som han skapade själv innan 1-0 kommer i 8:e på ett självmål efter att Gurra fått snedträff på ett inlägg och ställt Anton helt. Vi har sedan ett par hörnor och Martin skapar genom sin löpning ytterligare ett par bra lägen men skotten går inte innanför målramen. Danmark är bättre på omställningar samtidigt som vi inte jobbar hem ordentligt och de har ett bra skott över i 24:e på en kontring och ett skott från 20 meter som Anton räddar till hörna minuten efter. Efter vattenpausen kommer Noah in och löper sig omgående fri på ett bra pass från Luke och sätter 1-1 i 28:e. Jimmy skjuter sedan i burgaveln efter Noahs nick och Albert skjuter en volley utanför efter passa från Luke. I slutminuten är åter Noah fri på passa från Luke men bollen som är på väg mot krysset kan tippas till hörna av målvakten. Rättvist 1-1 i paus. I andra går tempot ner ordentligt. Värmen? Danmark kan flera gånger kontra på oss efter missade pass och dåliga frisparkar. De har en ribbträff igen i 52:a efter vårt försvarssjabbel. Rasmus har en bra frispark men ingen är med på returen. 2-1 kommer i 60:e på en nick efter missad rensning och trötta ben i markeringen. Martin skjuter sedan utanför framspelad av Rasmus innan 3-1 kommer i 68:e efter en missad hemåtpassningn från nästan halva plan som friställer en rödtröja som rullar in bollen. Nytt friläge för Danmark strax efter som Anton gör en fotparad på. I 80:e frispelar Martin Noah snyggt med en hörna som resultat. Blir även en feldömd dubbelhörna på den men utan resultat. På slutet kommer 4-1 och 5-1 på kontringar och på båda målen räddar Anton men dålig hjälp från utespelarna gör att Danmark kan sätta returerna i mål till en rättvis vinst.

Matchfakta 

 

3 juni Almo/UEIF 2 - HÖ FF 3, 3-2 (1-1)

Laguppställning; Anton; Elias - Hazim - Gurra P - Elvis;  Isak -Andreas -Mosayeb - Eric; Rasmus K - Crille I

Avbytare; Jocke W, Mange, Mohamad, Noah, Sebastian

Målskyttar; Noah Kimbumbu, Hazim Nabeel Yousif, Christian Ingvarsson

Ganska händelsfattig första halvlek i den 29-gradiga värmen. HÖFF en hörna i 11:e och Gurra en hyfsad frispark i 18:e är väl det som kan kallas chanser om man är snäll. Sedan drar Persson till en rejäl frispark som stryker kryssribban men sedan dröjer det till efter vattenpausen och lite spelarbyten innan det hettar till. I spelet alltså, i luften var det hett hela matchen! Klockan har tickat fram till minut 31 då Mohamad spelar in bollen framför mål och där dyker evigt löpande Noah upp och kastar sig fram och tåar (troligtvis med dobbarna) in ledningsmålet. Strax efter målet har Noah en ny bra chans men skottet går över. HÖFF har en hel del boll men när det dyker upp en chans är skottriktningen alldeles för dålig (bra för oss). Kvitteringen kommer lite oväntat i 44:e efter en dålig passning i försvaret så kommer en höffare fri och kan kyligt rulla in bollen till 1-1. I andra har HÖFF tre raka hörnor efter kvartens spel varav den sista går i stolpen. Tur där! Noah löper till sig ett bra läge men skjuter i burgaveln istället för att passa. I 63:e får vi en hörna efter en frispark och hörnan slår Rasmus från höger och vid bortre stolpen dyker Hazim upp helt omarkerad och kan slå bollen i öppet mål till 2-1. HÖFF har en ny hörna i 68:e och i 70:e skjuter Rasmus rakt i famnen på målvakten efter en snabb indirekt frispark i straffområdet. 2-2 kommer i 74:e efter en lång frispark som kan slås in från nära håll efter en retur vid bortre stolpen. Ännu en försvarsbjudning. Bara några minuter senare drar Rasmus fram som en virvelvind på vänsterkanten, spelar in i mitten där Mohamad tar emot och kan friställa Crille som skjuter ett skott från nära håll som målvakten kan rädda men returen stänker han in med akuratess, hade målvakten stått i vägen hade han säkert följt med in i mål. Ett riktigt Ekebymål! Hazim kan sedan kasta sig och nicka bort en boll vid främre stolpen till hörna när Anton var ute och botaniserade i granhäcken och Cola-Mange har en bra chans på slutet men kommer sekunden för sent med språngnicken men frågan är om inte den gav utslag på seismologen i Uppsala när han landade!

Matchfakta

 

25 maj Olands FF 2 - Almo/UEIF 2, 1-2 (1-0)

Laguppställning; Anton; Jonas - Hazim - Eric - Omar;  Isak - Gurra P - Tim; Martin S - Emil B

Avbytare; Crille I, Luke, Mohamad, Musse, Sebastian

Målskyttar; Emil Bergqvist, Eric Lundin

Inget högre tempo i matchen och målchanserna var heller inte många. Och de som presterades i solskenet stod vi för. Inledningen består mest av ett antal hörnor, 2-4 i hörnor efter 20 minuter. I 23:e kommer mycket överraskande 1-0 efter ett hopslag som friställer en Olandsspelare som säkert rullar in 1-0. Vi har ett par bra anfall men svårt att komma till avslut mot ett lågt spelande hemmalag. Martin är nära att kvittera i 42:a efter bra pass från Berka men mv kan rädda. Och hemmakeepern skulle få mer att göra i andra då vi dominerar mer mot ett synbart tröttkört Oland. Vi har några hörnor i inledningen av andra och en bra frispark i 53:e. Berka är sedan fri men bra målvaktsräddning och på Musses retur kan han rädda till hörna. Berka har sedan ett skott utanföroch Oland kan nicka bort en hörna på mållinjen. Debuterande Mohamad skjuter utanför i 68:e innan Berka kan kvittera i 70:e, fint framspelad av Mohamad. Oland har sedan en hörna och på kontringen kommer vi 3 mot 1 men ett pass för mycket spolierar den chansen. 1-2 kommer istället i 75:e och Eric blir segerskytt efter att fått en rensning, eller var det möjligen ett  skott, på sig på Martins fina inlägg. Martin har sedan ett skott i ribban, det blir ytterligare några hörnor innan Berka har ett skott i stolpen när han har ett bra läge från höger.

Matchfakta

 

20 maj Rådmansö SK 2 - Almo/UEIF 2, 5-1 (2-0)

Laguppställning; Andreas; Jonas - Hazim - Eric - Omar;  Anton - Tarek - Mosayeb - Luke; Pirre - Emil B

Avbytare; Crille I och Sami

Målskyttar; Emil Bergqvist

En mycket bra och välspelad div 8 match på en mycket bra fotbollsplan i ett strålande fotbollsväder. Synd om/otur för dem som inte fick/ville vara med! 0-1 nära redan i andra på Berkas första friläge men bollen fastnar under målvaktens ena fot. 1-0 i stället i 5:e på ett skott från höger. I 7:e har vi en dubbelhörna efter Tareks inspel som skapar kalabalik och det skriks på hands efter ett av skotten. Hemmalaget har dock mest boll och spelar med större självförtroende, men så är de också obesegrade hittills. Emil B är fri igen i 17:e men lobben över den utrusande målvakten går utanför. 2-0 i 20:e kommer på ett långskott där annars den vikariende och bra spelande målvakten Andreas står på fel fot. I 31:a slarvar vi bort ett bra frisparksläge efter att Emil åkt på ett nacksving, utan varning! Persson fortsätter visa eminenta målvaktstakter och har en bra fotparad i 36:e. Halvleken avslutas med ett par hemmahörnor. I andra flyttar vi upp lite och har mer boll vilket också skall straffa sig med kontringar på vår vänsterkant. 3-0 på kontring efter att vi haft en hörna i 53:e. Strax efter frispelar Crille Emil som skjuter utanför. Vi har nu en bra period och en frispark i 65:e som vi åker på en ny kontring på men räddas av ribban denna gång. På en hörna i 75:e kommer 4-0 då vi inte går in i duell vid främre stolpen. Emil är sedan fri - dock offside som domaren missade - men målvakten kan rädda till hörna. Emil har sedan ett bra inspel från vänster som inte Pirre hinner fram på. Emil gör sedan 4-1 på nick efter ett viljestark inspel från höger av Tarek. 5-1 kommer i sista matchminuten. Åter en kontring som blir till en hörna som de oattackerade kan nicka in vid bortre stolpen. Fem mål i baken men bra kämpatakter av alla vilket vi vill se mer av framöver!

Matchfakta   

 

13 maj Almo/UEIF 2 - IF Vesta 2, 2-1 (1-1)

Laguppställning; Anton; Jonas - Andreas P - Linus - Omar;  Isak - Tarek - Johan J - John E; Musse - Mosayeb

Avbytare; Elvis, Pirre, Luke, Sami, Sebastian

Målskyttar; Självmål, Andreas Persson

Så kom då äntligen en trepoängare även om den satt hårt inne denna varma söndag eftermiddag. Kanonöppning med 1-0 på ett självmål på John Erikssons inlägg redan i 2:a minuten. Vesta sätter sedan högsta fart och producerar tre hörnor inom ett par minuter innan vi har vår första 25:e minuten. Matchen så långt ganska händelsefattig men med visst spelövertag för gästerna som löpte lite mer. 1-1 i 27:e kommer efter en långboll som Anton är först på men inte kan hålla så dekan rulla in bollen i öppet mål. Sista kvarten producerar Vesta ett antal bra chanser men tar i alldeles för mycket så skotten har svårt att hamna inom målramen, lite väl mycket "sikta mot stjärnorna" denna soliga dag. I andra startar vi bra och Vesta känns nu trötta. Jonas igenom i 49:e på ett snyggt lyft från Tarek men bommar bollen helt i avslutet. Musse har sedan ett friläge men skjuter för tidigt och utanför. Efter timmens spel byter vi lite och tappar även spelet då och Vesta kan ta tillbaka bollinnehavet men fortsättermed sina dåliga avslut. Och de som går på mål kan Anton utan större problem fixa! I 80:e kommer John fri men kapas en bit utanför straffområdet och utvisningen är klockren. Minuten efter kommer segermålet som börjar med en hörna. Andreas orkar inte hem utan blir kvar vid straffområdeslinjen och kan ta ner bollen snyggt på bröstet trots en man hårt i ryggen som han elegant vänder bort och med sträckt vänstervrist dundrar in bollen i nättaket. Matchens prestation! Efter målet blir det lite grinigare och domaren får dra upp det röda en gång till åt en Vesta-spelare. Det öppnar upp för oss mera och John E är igenom tre gånger sista minuterna utan att kunna stänga matchen helt med ett tredje mål.

Matchfakta

 

8 maj Roslagsbro IF 2 - Almo/UEIF 2, 5-0 (2-0)

Laguppställning; Anton; Emil - Pirre - Eric - Omar;  Isak - Luke - Ove - Jonas; Musse - Martin L

Avbytare;Elvis, Mosayeb, Sebastian

Målskyttar;

Vi ställs mot ett ungt motståndarlag som gärna vill spela sig runt och fram på kanterna. I inledningen är det jämnt med bollinnehavet men vi gör det lite svårt för oss själva med korta svåra passningar istället för att spela enkelt.
Sen kommer tyvärr 1-0 målet när vi tappar boll uppe på mittlinjen och Eric får jaga och Roslagsbro spelare får till ett snyggt skott som går upp i krysset. Sen bara några minuter senare kommer en liknande situation där Eric tyvärr kommer lite fel och domaren dömer straff för Roslagsbro. Anton går åt rätt håll och är bara ett steg från att ta bollen. Men Roslagsbro spelare springer in i straffområdet innan straffen är slagen, skulle den ha gått om? Efter Roslagsbro fått in 2-0 börjar de ta över spelet mer och vi blir stressade innan halvtidsvilan kommer.
Vi samlar dock ihop oss och börjar andra halvlek bra, men tappar för mycket på kanterna och Roslagsbro kan spela sig förbi. Vi skapar några vassa chanser men ingen som går i mål. I mitten av andra halvlek kommer också 3-0. Efter 3-0 målet börjar vi tappa och det blir inte ordentliga passningar. Pratet ute plan fungerar inte och två spelare går på samma boll. Slutresultatet, efter de två sista målen i slutminuterna, blir 5-0 men något positivt i förlusten var ändå att det såg bättre ut än första matchen. Det är framsteg för varje match som går. En extra eloge till Eric som gör en bra match som kapten och försöker styra upp backlinjen. Ove gör ett ordentligt jobb på mittfältet och tar löpningar och bryter många gånger på mitten. Anton i mål räddar upp många skott och några frilägen och håller oss kvar i matchen länge.

Matchfakta

 

29 april Riala GoIF 2 - Almo/UEIF 2, 3-1 (2-1)

Laguppställning; Anton; Omar - Emil H - Hazim - EliasJohn - Luke - Rasmus K - Jonas; Mosayeb - Crille I

Avbytare; Albert, Elvis, Pirre och Tim

Målskyttar; Mosyaeb Alizade

Redan från start är det Riala som äger bollen och efter ett tapp på mitten kan de lätt göra en kontring och gör 1-0 efter bara 3 minuter.
Sen följer även 2-0 tätt inpå det första målet. Även detta anfall kommer utav tapp av boll på mitten och försvaret hänger inte med och mittfältet ligger för högt upp för att hinna hem.

Efter chocken med två mål i baken börjar vi hitta ett eget spel och börjar skapa chanser. Efter att vi satt mer press på Riala så får vi med oss en hörna i 19:e. John lägger in den i mitten och där står Mozayed beredd och klipper till på volley och reducerar till 2-1. Efter att ha fått in ett mål, tänder spelarna till lite och spelet förbättras. I slutet av första halvlek börjar Riala ta tillbaka bollinnehavet och kommer på deras vänsterkant och får med sig en frispark precis utanför straffområdet. Lyckligtvis skjuter de över. Andra halvlek börjar tyvärr som den första där Riala är det bollförande laget och vi får jaga. När vi väl bryter och får kontroll över bollen försöker vi spela ett för svårt spel och blir av med bollen innan vi hinner bygga upp ett anfall. Tyvärr är detta en röd tråd genom matchen att vi gör det för svårt för oss själva. Vi håller boll för länge innan vi släpper den vidare eller att vi väljer att spela den svåra vägen istället för att lägga en enkel passning. Ungefär i mitten av andra halvlek börjar vi hitta tillbaka till ett bra spel efter lite omplaceringar ute på planen. Vi skapar chanser och får med oss en frispark strax utanför straffområdet. Hazim kliver fram och klipper till och sätter den precis i kryssribban. Vår bästa chans i andra halvlek. Efter frisparken fortsätter vi sätta press på Riala men lyckas inte få till något riktigt farligt anfall.
Sedan kommer tyvärr även 3-1 i baken då vi tyvärr inte möter bollen på mitten och Riala kan lätta lägga en långboll och de kommer ensam mot målvakten. Finns inte så mycket att göra i denna situation och Anton går åt rätt håll men kan tyvärr inte ta den.
Överlag är det Riala som är det bollförande laget och Anton tillsammans med sina mittbackar räddar upp många situationer där det kunnat blivit baklängesmål. Vi gör inte vår bästa match och men får godkänt i spel stundtals under matchen.

Matchfakta

 

22 april IK Fyris - Almo/UEIF 2, 4-1 (träningsmatch)

Laguppställning; Anton; Omar - Eric - Hazim - Tim;  Musse - Luke - Pirre - Isak T; Martin S - Mosayeb

Avbytare; Elvis, Emil

Målskyttar; Martin Storäng

Dålig start med hemmaledning redan i 4:e minuten på en kontring där vi tvekande i försvarsspelet i en match som inte bjöd på speciellt mycket skönspel men där Fyris sprang lite mer på fler fötter. Martin slår en bra hörna i 19:e och Hazim är nära på en frispark från Eric. Det är våra chanser innan Martin sätter kvitteringen till 1-1 efter ett solonummer på högerkanten efter halvtimmens spel. I andra start åter hemmalaget bäst. Anton gör en fotparad till hörna på ett friläge i 55:e och en publiräddning på skott efter hörnan. Strax efter kommer 2-1 på en nick på en frispark och nästan direkt på avspark kommer 3-1, åter på nick, denna gång på en hörna. Resten av matchen är ganska avslagen även om en och annan tuff duell gör att domaren plockar framdet gula kortet ett antal gånger. 4-1 i 80:e på ett snytt skott som nog inte var meningen men där vi gick bort oss med båda mittbackarna nere vid egen hörnflagga för att ta emot ett eget inkast. Bättre krävs nog i seriepremiären om det skall bli några poäng där.

Matchfakta

8 april Gräsö Norrskedika IF - Almo/UEIF 2, 6-1 (träningsmatch)

Laguppställning; Niklas P; Hassan - Gurra P- Emil H - Elvis;  Jonas - Rasmus K - Linus L - Isak T; Christian I - Musse

Avbytare; Daniel A, Fredrik E, Hazim, Noah,Omar (d),Tim

Målskyttar; Fredrik Enqvist

Första träningsmatchen mot ett Gräsö med ett antal div.5 spelare i laget. Crille I har ett skott över i 15:e innan 1-0 kommer i 27:e på en mycket tveksam straff. Så här långt håller mittbackarna Emil/Gurra ihop försvaret bra men ju längre matchen går och byten sker med jämna mellanrum tappar vi bort matchen. Gurra har en bra frispark, Noah en bra chans innan 2-0 kommer 44:e på en kontring (så klart!). Fredrik Enqvist sätter en hörna direkt i mål i 50:e men GNIF svarar med 3-1 direkt efter på en kontring med skott i krysset. Målen trillar sedan in med jämna mellanrum, mest på kontringar och skapliga avslut. Där har vi lite att lära!

Matchfakta 

Uppdaterad: 18 APR 2019 16:45 Skribent: Leif Söderberg
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget