Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2017 för Almo/UEIF 2


2017 har vi åter gemensamt andralag med Upplands-Ekeby IF där vi står som huvudförening och har anmält laget. Laget kommer spela både på Björnvallen och Lundaplan. Spelare från Upplands-Ekeby är markerade med kursiv stil nedan.

TABEL DIV 8 NORRA

30 september Almo/UEIF 2 - Tensta GoIF 2-0 (1-0)

Laguppställning; Gurra "supernollan" P - Emil R, Philip R, Rasmus K, Tim - Jesper, Pirre, Eric, Musse - Crille I, Jonas

Avbytare; Albert, Bjarne, Isak, Mange K

Målskyttar; Mukhtaar Mahamuud 2

Vi avslutade säsongen som vi började den, med tre poäng och hållen nolla på Björnvallen. Tyvärr för många förluster däremellan för att det skulle bli en topplats i serien. Dagens match var en tuff tillställning, trots att den inte gällde något för nåt av lagen, på en fin gräsplan och domaren fick göra skäl för arvodet. Segern grundlades med ett mycket bra försvarsspel som inte släppte någon dj-l över bron! Första chansen har Jesper som slår ett inlägg i ribban innan Jonas drabbas av målfrossa nu när han fick spela forward med ett klent avslut fint framspelad av Tim. 1-0 kommer sedan i 9:e då Musse drar ett par gubbar och sätter bollen lågt vid stolpen från 17-18 meter. Tensta har sedan ett par hörnor i mitten av halvleken men kan inte oroa Gurra som hoppade in mål i brist på annat. Bästa chansen i övrigt hade Tim som sköt utanför efter en lång rusch efter halvtimmen. Andra inleder Musse med att chippa in 2-0 fint framspelad av Reiman som nu klivit upp på mittfältet. Samma Reiman skjuter direkt efter målet strax utanför innan Albert kommer in och har tre (3!) frilägen tack vare fina löpningar på 8 minuter utan att lyckas hitta målet. Pirre är sedan nära att kunna sätta trean på fint inspel från Isak på högerkanten. Med tio minuter kvar har Tensta sin bästa chans i matchen men Gurra gör sig lång och kan tippa bollen över ribban till en hörna. Med ett par minuter kvar kan sedan Tensta rädda på mållinjen efter att Tim skjutit på Manges fina hörna.

Matchfakta 

27 september IF Ferro - Almo/UEIF 2 3-0 (2-0)

Laguppställning; Arne - Emil R, Eric, Emil H, Jonas - Isak, Luke, Gurra P, Musse - Jimmy, Pirre

Avbytare; Albert, Anton, Christian I, Elvis

Målskyttar;

Riktigt bra div. 8 match med högt tempo på konstgräset. Ferro dock mer fysiska i spelet samt att de satte sina skottlägen när vi sköt över. Eller passade som Luke gjorde i inledningen i ett bra läge för att skjuta. Första riktigt bra chansen för oss är när lill-Rhodin spelar fram Jimmy som om han haft mer träning i benen säkert gjort bollmottagningen i friläget bättre. Ferro har sedan en vass kontring men skjuter utanför när Arne kommer ut lite sent. Jimmy har sedan ett mycket bra inspel som skär som en laser förbi hela målet utan att någon grön/svart hinner fram. 1-0 kommer sedan i 35:e på en lång boll som Arne är på väg att plocka ner men blir tacklad/springer ihop med en egen spelare och returen går så klart till en Ferrospelare som kan lägga in bollen i öppet mål. Vi har sedan ett bra frisparksläge som Jimmy skjuter i muren och Gurra dundrar returen över. Ferro hade bättre lycka med en frispark i motsvarande läge ett par minuter senare. Skottet i muren men men först på returen och 2-0 minuten före att halvtidsvisslan ljöd. I andra räddar Arne en frispark, och gör ytterligare ett par fina räddningar under halvleken, och Gurra skjuter med tousch till hörna i 51:a. Eric har sedan en bra slagen frispark där vi inte är tillräckligt tuffa innan 3-0 kommer i 56:e efter nonchalant försvarspel. Musse har sedan ett par bra lägen tack vare sin löpstyrka men skotten är inte tillräckligt välplacerade. Albert löper också bra och har ett bra läge i slutet och Gurra en nick utanför. Så även om hemmavinsten är rättvis hade vi med lite mer skärpa (och mer träning?) kunnat hyfsta siffrorna betydligt.

Matchfakta

Almo/UEIF 2 i matchen mot Ferro

Lagbild mot IF Ferro. Klicka på bilden för större bild.

Övre raden fr. vänster; Eric Lundin, Pierre Söderberg, Gustaf Pettersson, Emil Holgersson, Anton Lundholm, Christian Ingvarsson, Jimmy Mattsson, Jonas Österberg.

Nedre raden fr. vänster; Mukhtaar Mahamuud, Elvis Rebello, Isak Thilander, Arne, Emil Rohdin, Luke Musinguz

 

10 september Almo/UEIF 2 - Harg/Östhammar FF 3, 0-3 (0-1)

Laguppställning; Anton - Jonas, Eric, Emil H, Elvis - Viktor, Luke, Pirre, Isak - Sami, Sebastian

Avbytare; Andreas B, Filip J, Mange K, Rasmus K

Målskyttar;

H/Ö FF tog enkel revansch för förlusten på Tallarna i våras. Med elva (11!!) spelare borta av olika anledningar sedan i våras så ger det givetvis utslag i matcherna. H/Ö FF tar kommandot direkt och har ett par bra inspel som går utanför och Viktor visar vilja och tar sig fram på högerkanten och slår ett hårt inlägg i 14:e men frånvaron av offensiva spelare i boxen var stor. Anton gör sin första räddning i 15:e på ett bra inspel innan 0-1 kommer i 16:e på en genomlöpning från kanten. Rasmus har sedan ett bra inspel men vi har inga sugna spelare spelare i boxen. H/Ö FF har ett par hörnor innan Mange i 31:a har ett friläge och ska "bara" rulla in bollen men målvakten sätter sig på bollen. Ja så kan det gå till i div. 8! Pirre har en nick över på Lukes frispark, Jonas ett bra inlägg efter bra spel på högerkanten och Rasmus ett bra skott som ger mv-retur men det var också det enda vi producerade framåt i första. I andra körde vi öppet hus med en alldeles för rak backlinje och Anton fick rädda oss flera gånger, ibland medvetet och ibland omedvetet där en fotparad i 50:e var den svettigaste. På det tredje friläget i andra kom också 0-2 i 56:e. H/Ö FF fortsätter dominera matchen men det dröjer ända till 68:e innan trean kommer på ännu ett friläge. Vår enda chans i andra var Pirres boll som i knapp styrfart träffade insidan på bortre stolpen innan den kan slås undan.

Matchfakta

 

27 augusti Almo/UEIF 2 - Films SK 2, 2-6 (1-1)

Laguppställning; Crippe R - Jonas, Gurra P, Linus L, Elvis - Emil, Luke, Thomas E, Isak - Andreas P, Musse

Avbytare; Anton, Christian I, Mange K, Noah, Pirre

Målskyttar; Gustaf Pettersson, Andreas Persson

Jämn match där några spetsspelare i Film kunde avgöra matchen på kontringar sista kvarten. Vår första chans hade Emil med ett skott över i 9:e på en fin crossboll. Minuten efter får Film en straff som Rebello gör kanonräddning på. Film har sedan ett par hörnor och på vår första hörna får vi straff som Gurra sätter säkert i nättaket. Pirre har sedan ett (löst) skott från nära håll som målvakten kan göra en fotparad på. 1-1 kommer överraskande i 41:a och det står sig fram till pausvilan. Andra halvlek inleder Musse med sett skott som målisen räddar och i 49:e gör Persson 2-1 på ett kanonskott med sträckt vrist på Noahs inspel från vänster. Film har sedan ett par hörnor inann kvitteringen till 2-2 kommer i 53:e. Films målvakt gör sedan en ny avgörande (reflex)räddning på Pirres nick efter fint inlägg från Jonas. På kontringen som följer hinner vi inte hem utan Film kan ta ledningen för första gången i matchen. Vi tröttnar nu lite, har i och för sig en hel del boll men chanserna är lätträknade. Musse skjuter utanför i bra läge framspelad av Luke och vi har även ett par hörnor på slutet men Film är sylvassa i kontringarna och springer ifrån oss och kan göra mål från nära håll på slutet. Crippe Rebello hinner även med att göra en mycket kvalificerad räddning till hörna i slutminuterna. 

Matchfakta 

 

19 augusti Österlövsta FF 2 - Almo/UEIF 2, 0-1 (0-0)

Laguppställning; Crippe R - Jonas, Gurra P, Rasmus, Niklas - Viktor, Luke, Linus L, Filip- Hassan, Musse

Avbytare; Anton, Christian I, Elvis, Mange K, Pirre

Målskyttar; Mukhtaar Mahamuud

Hemmalaget har mest boll i första och försöker anfalla med många spelare men precis som för oss är inte passningsspelet av högsta klass. Men även Messi slår felpass emellanåt! Filip får en bra pass på frispark från Hassan och vi har matchens första hörna i 9:e. ÖFF har sex hörnor i första varav de två sista är efter finfina räddningar av Crippe på två frisparkar från strax utanför straffområdet. I 22:a skjuter Jonas över på Lukes frispark som är vår bästa chans i första men sanningen är att vi har inte ett enda avlsut på mål i första. Andra inleder vi med ett långt hempass som blir till hörna för hemmalaget och de har även en långlobb i 62:a som tar i ribbans överkant. Sista kvarten börjar vi skapa betydeligt mer framåt, anförda av Viktor som nu hittat rätt i sin position på högerkanten. Först ett bra inlägg som Pirre når med huvudet där vi är två fria bakom och i 80:e ett bra inspel på Musses pass men ingen med framför mål. Sedan skjuter Viktor hårt i ribbans underkant framnickad av Pirre i 83:e, vilket är vårt första skott PÅ mål innan Musse i 85:e blir matchhjälte efter att dribblat förbi två man med samma fint och avslutar med ett välplacerat skott i bortre burgaveln fri med målvakten. Snyggt! Matchen avslutas med en Österlövstahörna som avslutas med ett skott utanför.

Matchfakta

 

15 augusti Almo/UEIF 2 - Olands FF, 1-6 (0-2)

Laguppställning; Crippe R - Tim, Eric, Elias, Elvis - Rasmus L, Fredrik, Filip, Isak - Jonas, Rasmus K

Avbytare; Anton, Christian I, Daniel, Hassan, Noa

Målskyttar; Noah Kimbumbu

Olänningarna tog gruvlig/gräslig revansch för matchen i våras. Efter deras ledningsmål viker vi ner oss ordentligt. De har en bra frispark från kanten i början innan Fredrik skjuter över i bra läge i 10:e fint framspelad av Ralle/Rasmus. Rasmus är sedan nära att göra 1-0 på ett inlägg i 16:e men målvakten väger tyngre när han kastar sig framför fötterna. Just tyngden och viljan hos de mycket rutinerade gästerna skulle visa sig fälla avgörandet i matchen. Fredrik har sedan ett bra inspel till Rasmus som målvakten också skär av. Minuten efter kommer 0-1 på ett snyggt skott i krysset även om en forward inte skall få vandra in och skapa sig detta skottläge så ostört. Oland tar över efter målet även om Fredrik har ett bra skott som blockas i 26:e. I 28:e kommer 0-2 efter ett långt inkast där man får ta emot och vända upp och slå inlägget alldeles för enkelt. Strax efter har vi vår bästa chans i matchen. Rasmus spelar fram Jonas med matchens kanske snyggaste instick i mitten och Jonas lägger boll helt rätt vid sidan av målvakten men tyvärr även strax utanför högra stolpen också. I andra har Oland en hörna direkt i inledningen. Hörnan alldeles för lång men vi rusar på och blir bortgjorda alldeles för enkelt och inspelet längs kortlinjen kan slås in på mållinjen. Ridå! Och just detta med att rusa på utan understöd skulle återkomma.... Rasmus är sedan på väg igenom och ramlar/blir fälld men ingen signal. Rasmus är sedan fri i mitten i 62:a men får inte till avslutet. Noah har kommit in i anadra och visar vilja och löpstyrka och har även ett löst skott ur vänsterinnerposition i 64:e. 0-4 i 67:e på en målvaktsretur i öppet mål efter att vi åter orutinerat blivit grundlurade i eget straffområde. 0-5 i 70:e efter att vi åter försöker stötbryta utan understöd. Noah har sedan ett skott över och Eric ett jätteläge och skjuter både hårt och högt. Över alltså. 0-6 i 77:e efter att vi hoppar på en skottfint innan Noah skrämmer livet ur försvaret genom ännu en lång löpning på en enkel boll och kan rulla in bollen i öppet mål ur liten vinkel till slutresultatet 1-6. Bättre försvarspel behövs om det skall bli fler poäng i höst.

Matchfakta

 

12 augusti Gräsö Norrskedika IF 2 - Almo/UEIF 2, 6-0 (2-0)

Laguppställning; Crippe R - Elvis, Eric, Gurra P, Linus - Isak, Luke, Pirre, Mange K, Musse - Noah

Avbytare; Bjarne

Målskyttar; -

Alla sjukdomar och skador stökar till det även här men inställningen att hålla siffrorna nere lyckades ändå inte fullt. Speciellt inte när även avbytarna har dålig flås! Vi stängde dock till ganska bra i första med femmanna mittfältet så länge orken fanns. 1-0 i 38:e efter flipperspel i straffområdet. Kvitteringen nära strax efter då evigt löpande Noah har en boll i stolpen men istället kommer även 2-0 före paus. Ingen ork kvar i andra och det enda som vi skapar i andra är en frispark som lyfts in mot mål men Bjarne är inte den som hoppas högst så även den ran ut i sanden.

Matchfakta

 

26 juni Söderfors GoIF 2 - Almo/UEIF 2, 3-4 (1-2)

Laguppställning; Albin - Jonas, Eric, Gurra P, Tim - Isak, Luke, Tarek, Martin St - Jimmy, Rasmus K

Avbytare; Albert, Christian I, Mange, Musse, Pirre

Målskyttar; Rasmus Karlsson, Jonas Österberg, Luke Musinguzi, Martin Storäng

Vårens sista match blev onödigt spännande. Första halvlek hyfsad men med mycket missade chanser, andra betydligt sämre med slarviga passningar och Martin Storäng fick bli stor matchhjälte med en viljeinsats i slutminuten. Och så säger han att han som innebandyspelare inte har någon kondition! Dubbelhörna i inledningen varav Gurra nickade den andra stenhårt i stolpen. 0-1 i 16:e efter frispark på egen planhalva som spelas över på höger till Jonas som lirar fram Jimmy (ja du får passet Jimmy!) som hittar Rasmus som efter ett par tramp på bollen och några snurrningar skjuter stolpe in. Rasmus har sedan ett nytt bra läge men skjuter rakt på målvakten. Söderfors får en frispark i bra läge i 25:e som Tim står på mållinjen och nickar bort. I 30:e kommer 1-1 då Eric och Gurra inte kunde bestämma sig för vem som skulle ta bort bollen. Nästan omgående har vi vår tredje hörna som Luke slår och som Jonas kan dra in till 1-2 från strafflinjen. Tim drar sedan igenom och spelar fri Albert som missar fri med målvakten och missar öppet mål gör även Jimmy på slutet på vår fjärde hörna. 0-3 hade nog varit mer efter spelet. Andra inleds med att Rasmus skjuter över fint framspelad av Martin/Luke. Martin har sedan öppet mål efter en frispelning av Rasmus/Jimmy men tar lite för lång tid på sig och målvakten kan komma farande med en jätteräddning. I 60:e kommer istället 1-3 då Luke knoppar in Martins hörna vid bortre stolpen. Martin är sedan fri efter en långlöpning men skjuter utanför och Rasmus skjuter över i ett öppet läge med mycket tid att sikta. Ja inget tyder på annat än att matchen bara kan gå åt ett håll. Men icke, möjligen att alla byten spelar in men 2-3 kommer73:e efter obefintligt hemjobb och 3-3 i 84:e efter en hemåtnick och halkande spelare. Målet blir en liten väckarklocka och Rasmus har ett skott som blir till en retur som Jonas är nära att sätta men tvekar lite i skottögonblicket vilket gör att det kan täckas bort.Vi har även en dubbehörna i slutminterna innan Martin i 90:e tar bollen på egen planhalva och sätter fart på vänsterkanten. Efter en 40-meters rush gör han ett tvärstopp, vinklar in i plan och med högern från 30 meter sätter han bollen i mål till vinst med 4-3!! Äntligen lite flyt - och mycket vilja!

Matchfakta

 

20 juni Tensta GoIF - Almo/UEIF 2, 3-0 (1-0)

Laguppställning; Fredrik - Filip, Eric, Pirre, Jonas - Luke, Martin Sv, Tarek, Isak - Jimmy, Sebastian

Avbytare; Christian I, Elias, Tim

Målskyttar; -

Precis som A-laget senast var vi dåligt förberedda för match. Tensta startade med stenhård press och kan bryta våra försök till uppspel och redan efter 40 sek. kommer första målet. Och de fortsätter pressa hårt första 10 utan att skapa några direkta farligheter utan Fredrik i mål har det ändå ganska lugnt, men skall bli tuffare senare. Vårt första skott på mål är från Luke i 13:e. I 25:e får vi sedan en straff som laget inte är preparerade på och som Luke tar hand om men skjuter över. Nu har vi ett bättre spel och kommer högre uppi banan. På en kontring i 27:e får Fredrik göra en svettig räddning när han tippar ett farligt skott till hörna. I 35:e stressar sedan Jimmy målvakten vid ett bakåtpass och kastar sig, som det ser ut från sidan i alla fall, med en perfekt täckning/glidtackling framför målvakten och kan sätta bollen i mål men domaren gör en annan bedömning och dömer bort målet. Vi har sedan ett bra frisparksläge som Tim slår men det liknar mer en bakåtpassning i famnen på hemmakeepern. I slutminuten har vi vår första hörna. I andra startar vi bra och har mest boll och en hörna i 50:e. Isak skjuter sedan utanför öppet mål från 20 meter med ett direktskott på en målvaktsretur och Tensta har ett skott ur lite vinkel strax utanför bortre stolpen. I 57:e kommer 2-0 mitt i vår press. En lång utspark och högt stående mittförsvar som glömmer falla och frisläget som uppstår dundras direkt upp i krysset. I 64:e har sedan Tim en jättechans på inspel från Martin och Tarek men väljer en dribbling och skottet från två meter går på en täckande försvarare. Tensta har sedan ett frispark i kryssribbans underkant och returen nickas över från en meter. Puh! Direkt efter fortsätter Jimmys oflyt, framspelad av Isak dundrar han ett lågt pressat skott i stolpen och returen hamnar rätt i famnen på en liggande målvakt när han ligger och tittar långt efter bollen. Direkt efter tappar vi lite fokus i mitten igen och friställd i straffområdet kan Tensta även sätta trean. Vi flyttar upp mera folk mot ett tröttkört hemmalag men närmare reducering än en nick utanför av Sebastian kommer vi inte. Ändå en rättvis seger för ett hetare hemmalag.

Matchfakta

 

12 juni Almo/UEIF 2 - IF Ferro, 1-5 (1-1)

Laguppställning; Crippe R - Casper, Gurra P, Pirre, Tim - Isak, Martin Sv, Eric, Rasmus L - Jimmy, Björn

Avbytare; Christian I, Filip, Hassan, Magnus, Sebastian

Målskyttar; Björn Johansson

Skulle varit en seriefinal med sprudlande spel men blev en rätt avslagen och seg historia med ett hemmalag sominte såg riktigt taggat ut. Felpassen var dessutom många på den perfekta gräsplan. Ferro tar kommandot direkt med ett mer distinkt spel och har redan i 7:e en bra chans men deras nick går i backhuvudet på Pirre. I mitten på första har vi vår bästa period på bl.a. Martin har ett skott till hörna. 0-1 kommer i 30:e efter ett bra anfall på höger medett inlägg som går ut till vänster och spelas in direkt och träffar en Ferrospelare som utan egen påverkan kan jubla för ledningsmålet i öppen kasse. 1-1 kommer lite överrakaskande, då vi inte skapat några offensiva chanser så långt, i 37:e då Björn trycker till med ett direktskott på Jimmys passa i mitten och målvakten hinner inte ned. Ferro har före saftdrickat ett skott i burgaveln men det hade vår bästa för dagen, Rebello i mål, koll på. I 50:e kommer 1-2 då sätter en frispark. Sedan är det bara Ferro. Utöver ett antal Rebello-parader så har Ferro ett skott från nära håll i 60:e innan 1-3 kommer i 65:e på nick efter hörna. Minuten efter klämmer de in 1-4 på ett elegant vänsterskott i bortre krysset innan de i matchens sista sekunder nickar in slutresultatet till 1-5.

Matchfakta

 

31 maj H/Ö FF 3 - Almo/UEIF 2, 1-3 (1-2)

Laguppställning; Crippe R - Hassan, Eric, Pirre, Rasmus - Isak, Albin, Martin Sv, Musse - Rasmus K, Björn

Avbytare; Anton, Christian I, Elias, Gurra P, Magnus

Målskyttar; Rasmus Karlsson 2, Björn Johansson

Tre fasta situationer avgjorde den ganska chansfattiga matchen på Tallarna. Hemmalaget inledde och avslutade bäst, och visade största viljan, men hade väldigt svårt med avsluten. Plus en bra målvakt i Crippe Rebello hos oss! Lagen har varsin hörna i inledningen innan hemmalaget tar ledningen i 10:e där vi agerar mycket tveksamt i försvaret. Nickar bort första bollen men andrabollen som kommer in i straffområdet är vi åskådare på. Rasmus, orolig för att bli nerflyttad som högerback, skjuter sedan över i 15:e och Björn gör detsamma efter halvtimmen, fint framspelad av Gurra som kommit in och tagit upp kampen om andrabollar på mittfältet. 1-1 i 34:e på hörna som Albin slår från vänster och Rasmus kan slå in från nära håll. I 39:e gör vi 1-2. Gurra slår en hård frispark från vänster som landar vid bortre stolpen där Björn och Pirre finns. Pirre sparkar Björn på hälsenan och Björn träffar bollen som rullar in i mål! Sista chansen i första har Albin men hans tunga skott på en retur blockas av försvaret. I andra startar vi bra, hörna redan efter 20 sek. På nästa hörna är det nästan favorit i repris. Albin slår hörnan och Rasmus gör mål. Skillnaden nu var att Pirre nickskarvade fram bollen till Rasmus denna gång. Sämre spel i andra men hemmalaget kämpar på bra trots underläget. I 69:e har de en skott ur liten vinkel som stryker bortre stolpen, som tur är på utsidan. De har även ett par avslut som Crippe enkelt kan plocka upp men även i varje fall en bra chans som Crippe gör en kanonräddning på. Våra bästa chanser i andra är när Rasmus har ett bra skott som styrs till hörna och Cola-Mange skjuter utanför öppet mål med favoritfoten i 84:e. Nej Mange, målet stod på rätt ställe och har rätt mått! Rasmus är sedan nära ett hat trick men hans chipp i 85:e räddas på mållinjen.

Matchfakta

 

20 maj Films SK 2 - Almo/UEIF 2, 1-6 (0-3)

Laguppställning; Anton - Hassan, Emil, Albin, Viktor - Isak, Luke, Martin Sv, Musse - Rasmus K, Jesper

Avbytare; Bjarne, Crippe R, Gurra P, Noa, Thomas E

Målskyttar; Jesper Engström 2, Mukhtaar Mahamuud, Isak Thilander, Gustav Pettersson, Thomas Eriksson

Inga större problem att besegra Film på Björkparken denna gång. Stabilt rakt igenom med stora (Anton/Bjarne) och små snabba (övriga 14!!) spelare där alla gör det riktigt bra. Imponernade mittbacksspel av Albin/Emil och dominans på innermittfält av Luke/Svärden. Övriga inte att förglömma! Musse spelar mycket bra på vänsterkanten i inledningen och har ett bra skott direkt i matchstart. Emil/Martin har sedan en frisparksvariant som blir en hörna i 5:e innan 0-1 kommer i 9:e då Musse med ett distingt skott spräcker målnollan. Efter målet har Film sin bästa period i matchen och Anton får briljera med en fotparad nästan direkt på avspark. I 16:e har Rasmus en nick på hörna som är på väg att segla in i bortre krysset men nickas bort på mållinjen till ny hörna. I 20:e kommer 0-2 då Jesper driver igenom fint framspelad av Rasmus och Luke. Sedan har Musse ett skott utanför efter ny framspelning av Luke/Rasmus. 0-3 i 30:e nickar Isak in vid bortre stolpen på Lukes inlägg. I slutet på halvleken är Rasmus nära igen på Jespers inlägg men målvakten gör en fin fotparad. Vi hinner även med en hörna till efter Noa:s genomlöpning innan pausvisslan ljuder. Och debuterande matchcoachen "Frissan" ler nöjt efter det fina spelet! Andra inleder Ras mus med ett skott som blir en ny hörna. I 51:a kör Jesper slalom mellan/runt flera Filmförsvarare och lägger in bollen till 0-4 med vänstern. Efter ett litet minitryck mot vårt mål så får Film en billig straff i 71:a och kan reducera. På slutet har vi bästa orken och Gurra drar en frispark från 25 meter i mål till 1-5 i 84:e och Thomas sätter sexan i 86:e framspelad av Crippe Rebello som spelade ute denna gång.

Matchfakta

 

14 maj Almo/UEIF 2 - Österlövsta FF 2, 0-1 (0-0)

Laguppställning; Crippe R - Jimmy, Eric, Elias, Anton - Isak, Luke, Ahed, Filip J - Musse, Pirre

Avbytare; Hassan, Magnus, Martin Sv, Noa

Målskyttar;

Efter två raka 3-0 vinster sprack nollorna i förlust resp. insläppta mål kolumnerna i hemmamatchen mot Österlövsta 2. ÖFF inleder med en hörna men vi kommer igen och har mest boll inledningsvis. Första chansen är Musses som efter skott av Pirre får ett bra läge men skottet mot bortre krysset enhandsräddas av målvakten. Jimmy har ett par bra frisparkslägen men antagligen dåligt med luft i bollarna igen. Filip skjuter i ribban i 20:e och ÖFF avslutar halvleken på samma som som man startade, med en hörna. I andra händer det lite mer. Noa kommer in och springer sig fri direkt men kommer ur vinkel men får till ett inlägg. Luke har sedan ett bra skott som blockas av det täta Österlövstaförvaret och i 56:e får vi matchens bästa chans. Isak löper sig fri på högerkanten och har två medspelare fria framför mål men passet plockas upp av målvakten. Hassan löper sig också fri men trycks ut av en blå spelare och det blir bara en dubbelhörna. Österlövsta har sedan en hörna innan Pirre spelar fram Musse som inte får till avslutet. Så chanser har vi i andra men mål blir det inte och det är ju det som spelet går ut på. Ett riktigt bra anfall med Isak-Ahed-Musse i 74:e resulterar bara i ännu en hörna som Svärden skjuter utanför på. I 80:e får gästerna en frispark strax utanför straffområdetsom man förvaltar på bästa sätt då samspelet mellan målvakt  och mur inte är det bästa. Dock kvar i serieledning trots förlusten.

Matchfakta

 

7 maj Olands FF - Almo/UEIF 2, 0-3 (0-2)

Laguppställning; Crippe R - Viktor, Emil R, Elias, Björn - Albin, Tarek, Martin B, Filip J - Jimmy, Sebastian

Avbytare; Christian I, Eric, Isak, Mukhtaar, Pirre

Målskyttar; Sebastian Eriksson, Björn Johansson, Jimmy Mattsson

Samma resultat, samma målskyttar (+Jimmy), samma målvakt som hölls samma nolla men sämre spel i än i första matchen. I första halvleks medvind dominerar vi och hemmalagets långbollar kommer inte så långt i motvinden. Emil och Elias kämpar bra i mittförsvaret mot betydligt större motståndare, Tarek vinner det mesta på mitten och Martin förser framför allt Albin med många fina crossbollar och snabbe Sebastian på topp springer ifrån försvaret för det mesta. Redan i andra minuten har Albin ett bra läge på Martins cross. I 15:e har vi en första hörna efter ett bra anfall med många spelare inblandade. I 20:e får Jimmy ett jätteläge efter en målvaktsmiss och med mer luft i bollen hade den nog suttit. I varje fall enligt honom själv! I 24:e kommer sedan 0-1. Planens minsta och yngsta spelare, Sebastian, når högst på Albins hörna som Martin spelar in framför mål där Sebbe är rätt placerad. I 28:e är Albin nära mål igen på ny framspelning från Martin. I 30:e är det Albin, han verkade trivas på sin gamla hemmaplan, igen som drar igenom på högerkanten och får en hörna i belöning. Hörnan tar han själv och i bortre delen av straffområdet dyker dagens vänsterback Björn upp och möter på volley med en kanon som skär som en laserstråle förbi alla spelare in till 0-2 i bortre burgaveln. Snyggt! I 40:e har hemmalaget sin första farlighet efter en markeringsmiss i mitten som blir till en hörna. Sebastian har sedan ett bra läge men skottet går i burgavelns utsida innanhemmalaget avslutar halvleken med två ofarliga hörnor. I andra plockarvi ner Martin i mittförsvaret som ett motmedel mot förväntade fortsatta långbollar, nu i medvind. Dock tappar vi offensiv på det bytet också och spelet blir betydligt sämre. Hemmalaget har fyra hörnor första kvarten och merän så finns inte noterat förrän Isak på en kontring skjuter ett bra pressat skott som räddas till hörna i 75:e. Minuten efter sätter Jimmy 0-3 på en frispark från högerkanten. Tre mål på tre fasta situationer, inte illa!! Och 6 poäng med 6-0 i målskillnad är inte mycket att klaga på efter två matcher!

Matchfakta 

 

2 maj Almo/UEIF 2 - Gräsö Norrskedika IF, 3-0 (1-0)

Laguppställning; Crippe R - Emil R, Emil H, Thomas E, Viktor - Isak, Tarek, Eric, Jonas - Björn, Sebastian

Avbytare; Fredrik E, Gustaf P, Martin Svärd (d), Mukhtaar, Pirre

Målskyttar; Sebastian Eriksson 2, Björn Johansson

Idag var det skillnad på försvarspelet mot i träningsnatchen för ett par veckor sedan mot samma motståndare. Alla slet och kämpade och vann närkamper så Crippe hade en relativt lugn afton i målet. Eric har en av sina fina hörnor i 6:e som vållar en del panik i straffområdet men ingen lyckas klämma in bollen. 1-0 kommer istället i 12:e då Björn skjuter från 20 meter framspelad av Musse. Minuten efter är Musse när att sätta tvån framspelad av Björn. GNIF har sin bästa chans i första när klockan tickat upp mot halvtimmen men det lösa skottet går strax utanför bortre stolpen och Crippe har nog koll på den. I slutet spelar Musse fram Björn igen men avslutet är lite för tamt. Strax efter har vi en hörna som blev resultatet av ett bra anfall. I 58:e kommer ett rent UEIF-mål. Isak spelar fram Sebastian som hinner före och rundar målisen och rullar in bollen i bortre ur minimal vinkel. Snyggt! Björn har en ny bra chans men skjuter i burgaveln. Med 20 kvar är GNIF riktigt nära en reducering men skottet på högerinlägget går en bra bit över trots fritt läge och gott om tid. De har strax efter ett nytt bra läge i mitten men skjuter utanför. I 85:e kommer sedan 3-0 då Jonas tar emot ett inkast, vänder bort en motspelare och snyggt spelar fram lille snabbe Sebastian som inte gör något misstag. En assist också till linjeman och pappa Ted också som fixade inkast mitt på plan!

Matchfakta

 

17 april Gräsö Norrskedika IF - Almo/UEIF 2, 8-1 (träningsmatch)

Laguppställning; Crippe R - Rasmus K, Jonas, Viktor, Elias - nr 27 - Eric - Luke - Martin S - nr 26, Albert.

Avbytare; Albin, Mange, Pirre, Tim

Målskyttar;Albert Eldh Wahstrand

En träningsmatch inför serien och inte mycket att skriva hem om mer än att vi tog ledningen i 8:e genom Albert som höll sig framme på Martins frispark samt att Martin strax efter fick utgår med en fotskada. Försvarsspel får det tränas mycket på till serien startar!

Uppdaterad: 30 SEP 2017 22:55 Skribent: Leif Söderberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget