Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2007


2007-09-15 Österlövsta FF - Almo BK   4-4 (3-1)

Matchen gällde kampen om sistaplatsen eller snarare kampen för att undvika sistaplatsen. Tyvärr behövdes det vinst för Almo för att undvika den och kraften räckte inte riktigt till. Efter en första halvlek där Österlövsta hade haft samma utdelning som i förra mötet lagen emellan (dvs 100%) och Almos mål gjordes av Kristoffer Mårtensson på retur från Tobias Törnqvists skott krävdes det minst tre mål av Almo för att kunna undvika sistaplatsen. David Boserius och Johan Bohlin (2) fixade det på mindre än en kvart i starten av andra. Österlövsta var märkbart blekt under den perioden och Almo var skoningslösa. Davids mål var en riktig kanon från ca 30 meter medan Johan satte sitt första efter retur på eget skott och det andra på ett distansskott där målvakten halkade när han skulle slänga sig efter bollen. Tyvärr kom dock Österlövsta tillbaka och deras starka huvudspelgav dem ett visst övertag. Till slut orkade inte Almo stå emot och kvitteringen kom med ca fem minuter kvar. Trötta Almoben försökte få till ett vinstmål men det blev aldrig riktigt farligt.

 

2007-09-09 Almo BK - Harg/Östhammar FF   2-1 (1-1)

Det har varit långt mellan gångerna denna säsong men det gör att dessa dagar känns extra roliga. Äntligen en vinst igen. Sju tappra själar fanns i omklädningsrummet innan match och efter att ha rensat nästan hela A-truppen för att få ihop ett lag och en fem minuters senareläggning av matchen för att få fram en startelva började det kännas ganska bra. Dock tog det bara knappa sju minuter innan HÖFF tog ledningen. Almo lyckades dock samla kraft och inte tappa suget när första målet gick emot och efter en dryg halvtimme kvitterade Björn Johansson efter en fin genomskärare från Jakob Gustafsson. Björn slängde sig före Hargs målvakt på en 50-50 boll och inte bara gjorde mål utan kunde fortsätta spela efter kollisionen också. Förra gången Björn gjorde mål i B-laget (Karlholm 28/5) resulterade det i sträckning och ett antal veckor på sidlinjen men denna gång gick det bra... I andra halvlek chockstartade Almo och efter cirka en minut kunde Almos enda 90-talist för dagen, Tobias Törnqvist, göra 2-1 vid en tilltrasslad situation efter en inläggsfrispark från Robin Björn. Resten av matchen försvarade Almo sin ledning och vann till slut en efterlängtad seger. Tobias blev inte bara matchvinnare utan det var även säsongens första mål för honom, grattis. Stort tack till alla A-lagsspelare som fick en jobbig men vinstrik dag.

Under matchen kom det även till min kännedom att Gräsö utgått ur serien och våra två segrar mot dem har strykits. Dock finns de kvar i vårt minne men det ser bättre ut i serien med riktiga vinster, bara hoppas att HÖFF inte drar sig ur också men vi ska väl fixa tre poäng mot Österlövsta i sista matchen också?

 

2007-09-01 Karlholm GoIF - Almo BK   7-1 (3-1)

Ännu en pärs för att få ihop lag och resultatet visar att ett lag har tränat fotboll i år och ett lag har till stora delar legat på sofflocket. All heder dock till Almos tappra trupp som var tolv till antalet men snabbt reducerades till elva när Magnus Åhman tvingades utgå p.g.a. skada. Fler linkande och trötta ben gjorde att Karlholm ganska komfortabelt kunde rinna iväg till en 7-1 seger där dock Almo hade kontakt inför andra halvlek efter ett reduceringsmål sent i första halvleken av Kristofer Karlsson (noll träningar i år och förra året). Andra hjältar som knappt tränat de senaste åren men trots allt släpade runt sina kroppar i 90 minuter var Patrik Lantz, Patrik Pettersson, Robert Ursino, målvakten Andreas Wahlqvist, Emil Dahlin, Lars-Gunnar Andersson och Ronny Oskarsson. Ett stort tack även till de som tränat flitigt under säsongen och bar sina trötta lagkamrater på axlarna de sista minuterna, Kristoffer Mårtensson, Daniel Karlsson, Johan Bohlin och tidigare nämnda Magnus Åhman. Alla nämnda och ingen glömd hoppas jag, för alla förtjänar ett stort tack för denna match trots att resultatet inte gick vår väg. Karlholm var alltför vältränat och spelskickligt för det.

 

2007-08-25 Almo BK - Norrskedika IF   2-10 (0-2)

Telefonen gick varm hos lagledaren under torsdag/fredag och lördag för att få ihop folk till denna match. Gamla legendarer som Patrik Lantz, L-G Andersson, L-E Åhman, Ove Lundin, Roger Jonsér, Peder Johansson och Matti Reilander tillfrågades/försöktes få tag på men utan framgång. Till slut kom Almo till spel med 14 man på laguppställningen men med 40 minuter till match fanns det fortfarande bara 8 spelare i omklädningsrummet. Spelarna rullade in i jämn ström och med olika orsaker till förseningarna. Matchen hade gästerna bra koll på från början. 2-0 i halvtid speglade nog spelet ganska bra. I andra halvlek stämde dock ingenting. Målen trillade in i jämn takt och endast två fullträffar av B-lagets skyttekung Johan Bohlin (båda gångerna assisterad av Kim Boserius) kunde på något sätt förgylla en annars nattsvart dag. Kollapsen i andra halvlek ska tillskrivas att vi är betydligt sämre tränade än motståndarna, vi orkade helt enkelt inte prestera kollektiv fotboll i andra halvlek. Eftersom detta är en officiell hemsida för Almo BK ska jag inte med ord beskriva vad jag tycker om domarens insats men hans bedömningsnivå saknar motstycke i den serien vi spelat i hela året. Ingenting gick att känna igen från en vanlig match...

 

2007-08-18 Strömsbergs IF - Almo BK   3-0 (2-0)

Med förra matchen mot Strömsberg i åtanke var återhållsamhet ledordet i matchen. Dåligt med spelare + sensommarvärme gjorde att vi ville hålla nere tempot i matchen mer än vanligt mot det bollsäkra Strömsberg. Strömsberg rullade mycket boll i första halvlek och vi fick trots allt springa oss trötta. 2-0 efter första kändes faktiskt i underkant och nya taktiska förändringar gjorde att vi fick mycket mer boll att jobba med. Vi skapade helt klart mer (halv)chanser än motståndarna men utan att ha den riktiga skärpan i avslutningar/sista passningen fick vi trots allt lämna matchen mållösa. Strömsbergs tredje var enligt flera källor aldrig över mållinjen men den skarpögde domaren hade tydligen sett hela bollen passera linjen. Trots förlust ska alla spelare ha stort beröm för hur de genomförde matchen.

 

2007-08-11 Almo BK - Gräsö IF   2-0 (1-0)

Första målchansen är vår, Björn frispelad i straffområdet efter en elegant skottfint av David. skottet tar i insidan på stolpen och skruuuuvar sig långsamt ut utanför den andra stolpen. Därefter gör Törnan 2 kanonräddningar, dels en frispark i krysset där han på något sätt förlänger både kroppen och fingarna och lyckas tippa till hörna, dels en stolpträff som han nickar i egen stolpe igen innan han slutligen fångar bollen. Vi skapar klart mest i första men har förtvivlat svårt att göra mål. 1-0 målet kommer i 25:e genom Emil Hägg som får två chanser innan han slår in bollen efter inspel från vänster. "Viking" borde nog dessutom haft en straff i slutet av första.  I andra fortsätter vi skapa chanser, Mattias skjuter i stolpen och Gelin slår returen i burgaveln, Mattias nickar utanför i öppet läge, ja så där kan man fortsätta rabbla chanser. I 69:e kommer så äntligen tvåan, men med nöd och näppe. Mattias Åhman skjuter i ribbans underkant, studs på mållinjen och upp i nättaket (visste inte att Mattias kunde skjuta så hårt). Bra insats av vikariende coacherna Frissan och Urri.

 

2007-06-28, Almo BK - Film IFK D/Ö   1-3 (0-2)

Vi startade bäst, men efter 5 min tar Film över med snabbare fötter. Minuten efter deras första mål var Martin Hanson igenom men får inte till något avslut. Vi har problem med press och understöd. I andra startar vi mycket bra. Martin Hanson har 2 riktigt fina målchanser första 4 minuterna och i 55:e har Jonas Gelin en stolpträff. I 66:e räddar Film Conny Rohdins skott efter hörna på mållinjen. Efter det så kommer Film tillbaka och har några chanser också. Målskytt för Almo var Johannes Törnqvist på kanonskott i första krysset efter Henrik Mattssons inspel.

 

2007-06-17, Film IFK D/Ö - Almo BK   7-1 (4-0)

Det enda som fanns att glädja sig åt med denna match är att vi fick spela på en av Sveriges bästa gräsmattor. Synd att vi inte hängde med i Film IFK D/Ö:s tempo och som grädde på moset kryddade med en del individuella misstag. En gammal målvakt stod för det enda målet, Andreas Wahlqvist chiplobbade in bollen från distans och nu återstår det bara att se om vi kan få detta som en extra krydda resten av serien, ingen vill väl komma efter en målvakt i skytteligan?

 

2007-06-10, Almo BK - Österlövsta FF   2-3 (1-2)

Efter en blandning av bra och riktigt värdelösa ursäkter från diverse spelare kom Almo till start med endast 12 spelare plus en trettonde på väg... Trots detta och den plågande sommarvärmen så inledde Almo som det klart bättre laget och radade upp chanser. 0-1 målet efter 13 minuter var därigenom verkligen orättvist, men fotbollen går ju ut på att göra mål. 1-1 efter 20 minuter var något som återställde ordningen och B-lagets skyttekung, Johan Bohlin, var återigen målskytt. Lång boll från Daniel Karlsson som skarvades vidare av Daniel Rohdin gav Johan ett läge som han inte missade. Strax innan paus tog dock Österlövsta åter ledningen. Som tur var kom kvitteringen efter endast knappa 30 sekunder i andra halvlek, återigen Johan Bohlin (denna gång framspelad av Robin Björn), och Almo skapade mer chanser som kunde ha givit oss segern. Några olyckliga minuter runt 65-67 minuters spel blev dock slutet för Almos poängjakt. Först skadades Almos forward Emil Hägg i en duell med målvakten (Österlövstas spelare nämnde efter matchen via sin coach att det skulle ha varit ett solklart rött kort för målvakten i den situationen). Vi får hoppas att knäskadan inte är så allvarlig som först befarades. Två minuter senare avgjorde Österlövsta med 3-2 målet och Almos knappa resurser på bänken orkade inte skapa det tryck som behövdes för att kunna kvittera.

 

2007-06-06, Harg/Östhammar FF - Almo BK   4-1 (4-0)

Direkt efter A-lagsmatchen mellan dessa lag var det dags för B-lagen att drabba samman. En lång frånvarolista hos Almo gjorde att en raggningskampanj från A-laget inleddes så fort den matchen var slut. Siste man in på plan kom några sekunder efter det att domaren hade blåst igång matchen. Matchen var ganska intetsägande till en början och spelet plågades av den olidliga värme som matchen spelades i. Efter halva första halvlek blåste domaren av för vattenpaus och efter den stod inte Almo att känna igen. 1-0 och 2-0 kom på de två första anfallen efter denna lilla paus, och det var direkt efter bud på fler mål. Trean och fyran kom också innan halvleken var slut. En del omstuvningar i laget fick stopp på HÖFF:s målproduktion men trots en reducering av Johan Bohlin gick det inte att rädda några poäng efter första halvlekens ras.

 

2007-05-28, Almo BK - Karlholms GoIF   2-3 (2-1)

Första målet i matchen blev starten till förlusten. Trots att Almo tog ledningen med 1-0 efter 21 minuter var det en av de stora orsakerna till att matchen förlorades. Johan Bohlin spelade fram Björn Johansson som slog in bollen i öppet mål. Dock blev Johan stämplad på en redan stukad fot och Björn sträckte baksidan lår i samma ögonblick som han slog in ledningsmålet så två man gick förlorade redan efter dryga 20 minuter. Som tur var fanns det en del avbytare som inte ville annat än att hoppa in. Efter dryga halvtimman kvitterade Karlholm på ett långskott som studsade förädiskt framför Almos nye målvakt Tobias Eriksson. Almo återtog dock ledningen bara två minuter senare efter en hörnvariant från David Boserius som fann Daniel Rohdin i bra skottläge utanför straffområdet, ett misslyckat vänsterskott blev istället en perfekt genomskärare till Mattias Åhman som satte 2-1 via en försvarare. Efter halvtid tappade dock Almo lite av övertaget och Karlholm skapade fler chanser. Kvitteringen kom efter ett fint anfall på högerkanten som avslutades med en nick mitt i boxen. Andra halvlek innehöll chanser för såväl Conny Rohdin som Mattias Åhman att avgöra till Almos fördel men det ville sig inte idag. Istället kom Karlholms segermål med endast sju minuter kvar av matchen. Ytterligare en förlust men ett stort steg framåt och alla spelare förtjänar beröm i denna match.

 

2007-05-21, Norrskedika IF - Almo BK   4-0 (2-0)

Redan från start stod det klart att Almo skulle få problem med Norrskedikas snabba anfallare. 1-0 och 2-0 kom redan efter 12 respektive 15 minuters spel och Norrskedikas press var konstant i början. Så småningom började dock Almo komma in i matchen och även skapa en del halvchanser. Tyvärr saknades det lilla extra som behövdes mot den rutinerade Norrskedikamålvakten och målen uteblev. Andra halvlek fortsatte som första slutade, mycket spel på mittplan men tyvärr var det Norrskedika som lyckades med målskyttet återigen. Två snabba mål i mitten av halvleken spikade slutresultatet till 4-0. Nu har vi dock mött två av de bästa lagen i serien vad det verkar så nu får vi ta nya tag mot kommande motstånd.

 

2007-05-13, Almo BK - Strömsbergs IF   1-7 (1-3)

Strömsberg är ett namn som kan ge skrämselhicka till många lag och deras B-lag av årgång 2007 kommer att vinna många segrar med detta spel. Det är bara att börja med att erkänna Almo stod utan chans denna match men vi hade inte heller någon tur med hur matchen utvecklade sig. Till att börja med hade vi en hel del skador i truppen så vi var tvungna att ringa in det gamla gardet, "Frissan" och "Viking" gjorde bägge säsongsdebut och med Roger Lamell som en annan veteran såg det nästan ut som en återgång till 90-talet. Ett tidigt 0-1 underläge kvitterades vackert efter en knapp halvtimme av Kristoffer Mårtensson, lika vackert framspelad av David Boserius. Skärpan var dock inte större än att Strömsberg kunde göra 2-1 mindre än en minut efter kvitteringen. När sedan Strömsberg bara minuter efter ledningsmålet kom i ett friläge som resulterade i utvisning för Almos målvakt var uppförsbacken väldigt brant. Det skulle visa sig för mycket för att kunna tas igen. 1-3 kom också innan halvtidsvilan och 1-4 kom bara några minuter in på andra halvlek. Efter det fick vi dock ganska bra kontroll på Strömsberg fram till att coach Oskarsson ville testa en lite offensivare uppställning, detta gav dock inte önskat resultat utan det blev tre mål till i baken innan matchen var slut.

Uppdaterad: 24 APR 2008 16:07 Skribent: Leif Söderberg

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget