Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2006


16 september Knutby B - Almo B 3-5 (2-2)

Målskyttar: Joacim Westlund 2, John Jingåker, Kristofer Mårtensson, självmål

Vi börjar fantastiskt bra med högt tempo i passningsspelet. I Knutbys första anfall i 5:e minuten kommer lite överraskande 1-0 efter mycket passivt försvarspel. Vi fortsätter spela bra och i 9:e kommer kvitteringen genom Jonte Jingåker som får bra träff drån 20 meter efter en hörna. Vi tar ledningen i 24:e då "Urri" elegant spelar fram Jocke W som sätter sitt första mål för dagen i sin ovana position som forward, spelar ju normalt back i A-laget. Vi har i första halvlek lite problem med försvarspelet och i 45:e kommer en kvittering efter nytt svagt försvarsspel. I andra spelar vi betydligt sämre och Knutby börjar skapa mera och vi slår mer långbollar. Efter timmens spel avgörs matchen, I 61:a kommer "Krippe" fri på en kontring och rullar in 2-3 och bara minuten senare kommer Jocke fri på en ny kontring och rullar in 2-4. Efter det börjar vi tröttna lite och även få en del småskador vilket märks när vi har bara 12 man med till spel. Efter drygt 70 minuters spel reducerar Knutby till 3-4 efter att man vunnit 2-3 närkamper i vårt straffområde, och lite nerv i matchen igen. Lite turligt för oss gör sedan Knutby ett självmål bara ett par minuter efter sitt reduceringsmål. Strax efter gör sedan Jock kanske årets miss då han har öppet mål men lyckas sätta bollen i burgaveln. Skönt ändock att avsluta med 2 segrar i en säsong som inte går till historien som ågon av B-lagets bättre.

     

9 september Almo B - Harg B 3-1 (2-0)

Målskyttar: Björn Johansson, Martin Hanson, Emil Hägg

Äntligen en seger för B-laget igen. Matchen börjar ganska avvaktande med ett litet övertag för oss tack vare att några av killarna som spelat i A-laget matchen före. 1-0 gjorde Björn efter 15 min efter inlägg från Kribbe, som i sin tur fick ett mycket bra pass från Martin. Vid 2-0 var det Björn som spelade fram Martin som fri med målvakten rullade in tvåan vid främre stolpen. I andra skapar vi ännu fler chanser men enda målet gjorde Emil i öppet mål efter Björns inlägg från höger. Efter trean tappar vi lite och tillåter Harg att sticka upp lite mer. Reduceringen kommer med 4 minuter kvar på en mycket (i varje fall enligt Frissan) tvivelaktig straff. I övrigt minns vi mest Törnans reflexräddning vid sin högra stolpe från den första halvleken.

 

28 augusti Alunda B - Almo B 2-0 (0-0)

Målskyttar: -

Efter förra veckans målfest hade vi nu tätat förvaret ordentligt, framför genom att peta i Törnan en Upplandsbricka /finns inte med på RF:S dopinglista) före matchen. Alunda ägde första halvlek och vi kom bara upp i enstaka, lite uddlösa, kontringar. Tack vare Törnans målvaktsspel så höll vi 0-0 i paus. I början på andra kommer 1-0 då en Alundaspelare skjuter i stolpen och returen lite oturligt studsar på en av våra spelare och in i mål. I 66:e gör AIF:s för dagen bäste spelare så 2-0 på en kanon från 20 meter, ett grant mål. Efter det tar vi över matchen och pressar Alunda och skapar en hel del chanser, men kommer inte närmare än 2 ribbträffar.

 

19 augusti Rasbo B - Almo B 12-5 (5-1)

Målskyttar: Björn Johansson 2, Jocke Eriksson 2, Jonas Gelin

Äntligen lossnade målskyttet för B-laget efter ett par matchers måltorka. Tyvärr gick det ut över försvarsspelet. Spelplanen gick ut på ett offensivt spel med en 3-backslinje där vi skulle pressa tillbaka Rasbo och ha bollen inom laget på deras planhalva för att spara på krafterna då vi hade bara 11 spelare med till matchen, varav flera spelat en tuff match kvällen före också. Planen höll i exakt 3 minuter, då Rasbo gjorde 1-0 efter att vi inte tänkte på att vi måste försvara oss också. Snabb replik i 7:e då Björn lirkar in bollen ur dålig vinkel. Resten av halvleken kör vi med Ulf Lundell i backlinjen (jag trivs bäst i öppna landskap) och har väldigt dåliga avslut framåt på alla chanser vi skapar. Trots stumma ben fortsätter vi med offensiv uppställning i andra, vilket gör att målen trillar in med jämna mellanrum. 6-1 i 53:e, sedan mål i 57:e, 58:e, 59:e 64:e och 67:e, då måste domaren hämta ny penna, bläcket var slut. Resten av halvleken fortsatte i samma stil som resultat visar, 11 mål på 45 minuter i andra, så förutom Urris kramp i ena vaden fick domaren kramp i skrivhanden.

  

12 augusti Almo B - Norrskedika B 0-7 (0-3)

Målskyttar: -

Andra raka matchen utan mål framåt. Vi håller dock NIF stången första halvtimmen innan vi glömmer bort vad markering är och låter 0-1 komma lite väl enkelt efter ett friläge i mitten. 0-2 kommer bara ett par minuter senare efter en hörna. I slutminuten presterar vi första halvleks snyggaste anfall som avslutas med ett skott i stolpens insida. På kontringen som följer orkar i inte hem och försvara oss, utan som det berömda "ett brev på posten" (finns det post idag eller är det bara räkningar?) så sätter NIF 3:an. I andra fortsätter bortalagets dominans och ju mer vi tröttnar desto enklare ramlar målen in.

 

6 augusti Upplands-Ekeby B - Almo B 3-0 (3-0)

Målskyttar: -

Inte riktigt vakna från början trots matchstart kl. 18. Redan i 8:e får en hemmaspelare stå i lugn och ro utanför vårt straffområde och prickskjuta en medspelare i huvudet och 1-0. Efter kvarten in på första börjar vi komma in i matchen och har kanske ett bättre spel inom laget än Ekeby men istället så springer dom mer och snabbare på de flesta fötter. 2-0 i 23:e kom som en liten kalldusch i den 28-gradiga värmen, ett långskott (vådaskott?) från 30 meter som landar i krysset. Matchen avgörs i slutminuten på första då vi tillåter en hemmaspelare att i lugn och ro knalla in i straffområdet från vänsterkanten och lite för enkelt rulla in trean. I andra är det ungefär samma spelbild, förutom att vi här skapar en del riktigt bra lägen utan att kunna få nätet att rassla i sommarvärmen.

 

18 juni Almo B - Knutby B 3-3 (2-2)

Målskyttar: Jonas Gelin, Björn Johansson, självmål

Första målchansen, ett friläge, redan i andra minuten, är vår, skottet går dock över. I sjunde är vi lite passiva i försvarsspelet och Knutby tar ledningen på en nick. I 22:a tar Jonas revansch för eett par tidigare målmissar och sätter kvitteringen efter inspel från höger. Då spelar vi ganska bra på den torra och hårda planen, så Knutbys ledingsmäl efter 32 min, ett inspel från kortlinjen som seglar in i bortre burgavlen överraskar både oss på sidan och vår målis. Mycket välförtjänt snurrar sedan Jonas upp ett antal motståndare på kortlinjen innan hans inspel styrs i mål av en försvarare. Första halvlek kännetecknas av Knutbys myckna vilja och hårda och långa spel contra vårt lite mer finlir med fler pass men där vi är lite för avvaktande i närkampsspelet. Efter timmens spel sätter sedan Björn vårt ledningsmål då han rullar in ett friläge i bortre burgaveln. I 67:e kommer kvitteringen efter en rasande snabb kontring där vi inte hinner med. Närmast ett segermål är Knutby som skjuter en stolpretur över ribban från 2,17 meters håll.

 

12 juni Harg B - Almo B 4-3 (2-2)

Målskyttar: Robin Kumlin, Marcus Engström, John Jingåker

Historien upprepar sig, så man börjar känna igen mönstret. Bra spel och mycket bollinnehav men ganska tamt inom motståndarnas straffområde. Liksom i förra matchen, och i förrförra matchen, tidigt underläge med 2 mål. 1-0 (2 min) på hörna och 2-0 (4 min) efter misslyckad utrusning av vår målis. Kumlin ger lite hopp efter i 13:e med reducering till 2-1 och Marcus sätter 2-2 (22 min) efter en bra slagen frispark och vi är med i matchen igen och bestämmer ute på plan, men i straffområdena finns mer att önska. I inledningen på andra är vi heller inte vakna i försvaret och Harg får lite enkelt ny ledning som dom utökar i 66:e min. Vi forstätter spela bra och John reducerar i 76:e men längre kommer vi inte trots vårt spelövertag. Det positiva med matchen var bra spel ute på plan, skapandet av många målchanser och minimal nötning på våra målvaktshandskar.  

 

7 juni Gräsö B - Almo B 2-2 (2-0)

Målskyttar: Fredrik Lindeborg, Joakim Eriksson

Historien upprepar sig, så man börjar känna igen mönstret. Bra spel och mycket bollinnehav men ganska tamt inom motståndarnas straffområde. Liksom i förra matchen mot Gräsö, den som egentligen var höstmatchen, så kom vi i underläge med 0-2 i första halvlek. Vikarierande coach Erik röt antagligen i halvtidspausen för i andra så utökades vår press och i mitten av halvleken forcerar Fredrik in en mycket välförtjänt reducering efter Kumlins ribbträff. Vi fortsätter spela bra men när vi får bra lägen så kommer alltid en grästuva eller ett feltejpat beskydd i vägen och det blir ett halvdant avslut. Med bara 10 min. kvar presenterar sig nye skyttkungen i B-skutan, Jocke E, och sätter en mycket välförtjänt kvittering, även han framspelad av Kumlin.

 

30 maj Almo B - Gräsö B 5-2 (1-2)

Målskyttar: Joakim Eriksson 3, Conny Rhodin, Robin Kumlin

Säger som Gert Fylking när Horace Engdahl tillkännager vem som får Nobelpriset i litteratur, ÄNTLIGEN. För ÄNTLIGEN kom årets första seger för B-laget även om det inte började bra. Jo det började bra men ändå hade Gräsö kontrat in 0-2 redan efter 9 minuter trots vårt frejdliga anfallsspel. När den chocken lagt sig började vi spela bättre igen och skapade flera målchanser, bl.a. hade Robin K 2 feta chanser inom en minut i mitten av halvleken. Ändock dröjde det ända till 31:a innan veteranen och lagkaptenen Conny Rhodin forcerade in reduceringen. I andra startar vi med en otrolig press mot Gräsömålet men missar alla chanser, trots att Gräsö fick en gammal Almo-spelare frilägesutvisad i början på halvleken. Kvitteringen kommer med kvarten kvar genom Jocke Eriksson och samme man (ny från IFK D/Ö) satte 3-2 5 minuter senare när han ändå var på gång. I 87:e rundar Kumlin mv och sätter 4-2 och på övertid sätter Jocke 5-2, hans 3:e mål, dessutom 2 målpass från hans fötter. Målen kom alltså radioaktivt som Roffe Zetterlund skulle sagt.

 

26 maj Almo B - Alunda B 0-3 (0-2)

Målgörare: -

Vår hittills bästa match, i varje fall spelmässigt, dock lite uddlösa framåt vilket väl också 2 gjorda mål på 5 matcher är ett gott bevis på. I första är vi minst lika bra som motståndarna så 0-1 efter halvtimmen kom lite onödigt. För att inte prata om 0-2 som kom minuten före pausvilan på en lång hörna som nickas tillbaka in framför mål och vi tar bort så illa att bollen tar på smalbenen på en AIF-are som stod så still att han verkade ha bly i dojorna, men det gäller ju att stå på rätt ställe. Lite omstuvning i laget i pausen för att få bättre tryck framåt kom på skam direkt i andra halvleks första minut då det blev en repris på hörnan som gav 0-2. Skillnaden denna gång var att retur efter rensningförsök tog i huvudet på samma spelare som nu antagligen tagit bort lite bly i dojorna då det kunde skönjas en antydan till försök att hoppas mot bollen. Resten av halvleken en transportsträcka där vi aldrig lyckad hota AIF:s seger. Men nästa match, då........

 

20 maj Almo B - Rasbo B 0-3 (0-0)

Målgörare: -

Med hjälp av några "goa gubbar" (veteraner alltså) hade vi för första gången i fullt lag, t.o.m. 4 avbytare. Spelet är i första ganska jämnt utan att det skapas speciellt mycket målchanser åt något håll. Rasbo verkar dock något piggare i benen, kan möjligen bero på att dom killarna tränar någon eller några gånger mellan matcherna också. Efter timmens spel sätter Rasbo 0-1 på en riktig stänkare som smiter in precis under ribban. Efter det går vi ner oss något och får svårt att hålla bollen inom laget. Inte helt omotiverat kommer 0-2 med kvarten kvar och 0-3 med knappa 5 minuter kvar. Det positiva med denna match var att vi för första gången i år var bättre eller jämbördiga med motståndarna när det gäller det fysiska spelet.

 

14 maj Norrskedika B - Almo B 3-1 (2-0)

Målskyttar: David Boserius

Med 20!! återbud samt P90-laget på Åland till lördagens match får vi tacka Norrskedika för att vi fick spela på söndagkvällen istället. NIF tog kommandot i matchen när vi föll ner med större delen av mittfältet i eget straffområde. Som tur var för oss så sköt NIF som de gamla vilka västern-hjältarna när dom drog från höften, och missade för det mesta målet. Efter 35 min kommer 1-0 efter en tilltrasslad situation med många spelare inblandade vid vår straffområdeslinje. 2-0 kom efter 46:10 på en kontring där vi misslyckats med en klackspark på offensiv planhalva. Redan före 2-0 målet hade vi genom ett par byten och omplaceringar i laget lyckats flytta upp spelet lite vilket vi fortsatte med i andra halvlek. 2-1 efter 56 min gör David elegant famspelad av ungtupparna Johan Bohlin och Oskar Jonsson. Mycket mera jämnt spel i andra och 3-1 i 65:e kom lite enkelt efter att vi missat en brytning på mittplan där NIF:arnas hetare vilja och större fysik fällde avgörandet. Vår bästa chans hade David som frispelad på vänsterkanten tvekade lite i avslutet så att försvarare hann emellan. På slutet räddade "Törnan" ett par givna mål för NIF.

 

7 maj Almo B - Upplands-Ekeby B 1-8 (1-2)

Målskyttar: Robin Kumlin

Ekeby startar i ett furiöst tempo mot vårt lag som till nästan hälften bestod av spelare som inte tränat alls under försäsongen utan blivit inringda med kort varsel pga 12 återbud! (mest skador, sjukdom och jobb). Vi står dock upp bra i första förutom i mitten på halvleken då vårt högerförsvar tog en time out och lämnade öppen gata för ett välförtjänt 0-1 mål, Ekeby hade haft ett par ramträffar också. I 32:a kommer en överraskande men mycket snygg kvittering, kanske matchens snyggaste mål. Björn skruvar fram en höger yttersida till storebror Tomas som får på en kanoninlägg med vänstern och framför mål dyker fjolårets skyttekung Robin upp och sätter bollen hårt och säkert i mål. Tyvärr vara glädjen bara ett par minuter innan vi lite passivt ser på när Ekeby återtar ledningen. I andra fortsätter Ekeby slå de längsta bollarna och springa mest. I 70:e uppstår ett missförstånd i vårt mittförsvar och 1-3 kommer lite enkelt, då vårt försvar hittills spelat väldigt stabilt och följsamt. I 76:e kommer så nådastöten, en offsidestående motståndare sätter 1-4 och de sista krafterna runner ur hemmaspelarna. Vi gjorde minst det dubbelt så många byten som Ekeby gjorde mål sista kvarten så det är nog många spelare som sitter med träningsvärk och onda ben idag.

 

17 april Gimo J - Almo B 9-0 (5-0)

Målskyttar:-

Resultatet talar för sig själv. Första matchen för året för de flesta och de totala antalet träningar på deltagande spelare var inte så många heller. Det mest positiva var att det blev bättre i andra halvlek, så formen är antagligen på väg.

Uppdaterad: 24 APR 2008 16:08 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget