Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2005


18 september Almo B - IFK D/Ö B 4-4 (3-0)

Målskyttar: Matti Reilander, Jonas Åhman, Conny Rohdin, Lars-Erik Åhman

Spelarbrist och drömöppning. 30 min. före matchstart hade vi bara 11 spelare tillgängliga varav 3 var ledarna för A-laget! Men dom gjorde succé. 1-0 i andra minuten då A-ledaren Matti Reilander håller sig framme och petar in en målvaktsretur. Då är att märka att vi redan före det borde satt en pyts. Vi fortsätter spela bra och en kvart in i matchen får vi en straff som Jonas Åhman (andra matchen i år) sätter till 2-0. Vi splar oss fram till ytterligare flera fina chanser och när Conny Rohdin löper igenom och elegant sätter 3-0 kändes det ganska komfortabelt. I andra kommer IFK ut som ett nytt lag och vi lyckas inte alls sätta press på deras gubbar och inte heller vara först på bollarna i anfallet. IFK reducerar i 50:e till 3-1 och 3-2 på en turlig lobb efter 65 minuters spel. Då var vi skakade och en kvittering var inte långt borta. Genom att sätta in A-lagsledarna igen så ökar vi på ledningen till 4-2 genom A-tränaren Lars-Erik Åhman som i 77:e min. nickar in 4-2 i ett trängt läge. Men den lyckan blev inte långvarig. 3 min. senare får en IFK-are bollen på sitt knä och utan att han vet av det sätter han 3-4 målet och ny nerv i matchen. Med 5 min. kvar så nickar IFK in kvitteringen framför målvaktens händer på en högerhörna. Ridå.

 

11 september Harg B - Almo B 3-0 (1-0)

Målskyttar: -

Vi startar matchen bra och försöker som vanligt spela upp via mittfältet och på kanterna vilket lyckas ganska bra även om avsluten inte är speciellt distinkta mot ett tätt och kompakt Harg-försvar. Efter 12 min. lyckas vi med konststycket att slå en egen inspark på liggande boll till inkast för motståndarna vid vår egen hörnflagga, det blev alltså nästan hörna! Inkastet nickas dock bort av oss men till en Hargare som drar på från 20 meter och tar på ett Almo-ben och ställer vår målvakt helt. Vi forstätter ha mycket boll och trillar snyggt långa stunder men första halvleks bästa chans har dock Harg på ett långskott som vår målvakt lyckas tänja sig på och tippa till hörna. Andra halvlek startar vi också bra, men redan tredje (48:e) kommer 2-0 på en kontring ur dålig vinkel då vi gått upp med för mycket folk och inte hann hem på Hargs långboll. En olycka kommer sällan ensam heter det ju och så också i denna match. Minuten efter kommer ett inspel från vänster som ett passivt försvar står och tittar på och bollen tar på en Almo-spelare och rullar retfullt enkelt in vid ena stolpen. Vi tappar dock inte modet utan fortsätter spela ganska bra trots flera spelare som inte varit med tidigare under säsongen (totalt 15! återbud till matchen) och vi har även 2 bollar i Hargmålvaktens högra stolpe, insidan dessutom, utan att kunna reducera. Vi skjuter över från 1 meters avstånd och vi skjuter frisparkar i bra lägen som om det vore amerikansk fotboll vi spelade, alltså 3-4 meter ÖVER ribban. Bollinnehavet i andra halvlek var säkert 70-30 men vad hjälper det när vi inte lyckas sätta chanserna.

 

4 september Almo B - Gräsö B 5-2 (2-1)

Målskyttar: Robin Kumlin 3, Johan Bohlin, Andreas Johansson

Hönsgård i vårt försvar första 5 minuterna. Verkade som om ingen spelat fotboll förut. Helt följdriktigt, och rättvist, tar Gräsö ledningen redan efter 4 min medan vi gick och funderade på om man måste springa också när man spelar fotboll. På vårt första anfall, med ett riktigt snyggt uppspel på vår högerkant, kan vi kvittera redan 2-3 minuter senare genom Johan Bohlin, och vi kommer därmed in i matchen och börjar jobba mer och tar över taktpinnen i matchen. I 23:e kommer "Adde" Johansson helt ren i mitten och kan rulla in ledningsmålet i tom bur. Drömstart i andra då Robin Kumlin skarvar in 3-1 på ett fint högerinlägg och vi har matchen under kontroll. Lite snopet gör Gräsö 3-2 efter 1 timmes spel och det blir ny nerv i matchen. Men då kliver dagens matchhjälte Robin Kumlin i handlingen. I 67:e kommer Robin fri i mitten och sätter säkert sitt andra mål för dagen till 4-2 vilket han även följer upp med 5-2 i 80:e efter ett inspel från vänster denna gång.

 

28 augusti Upplands-Ekeby B - Almo B 3-2 (2-1)

Målskyttar: Daniel Rohdin, Jens Berggren

Drömöppning på matchen med 0-1 redan i 3 minuten då Daniel Rohdin nickar in vårt ledningsmål. Tyvärr missar vi totalt i vårt försvarsarbete i 7:e så Ekeby enkelt kan kvittera. I 30:e tar Ekeby även ledningen på en ny miss i försvaret då 2-1 målet nickas in. I andra tar vi över matchen totalt, mycket beroende på att vi måste plocka in några A-killar då vi hade hela 15 återbud av spelare som inte kunde vara med av olika anledningar. Redan 10 min i på andra kommer också kvitteringen då Jensa Berggren efter sätter 2-2 efter att kört slalom mellan Ekebys försvarare. Vi fortsätter trycka på men skjuter för illa. 3-2 till Ekeby kommer på en frispark som slås in från 30 meter med cirka 10 minuter kvar. Trots ommöbleringar och ännu mer offensiv så lyckas vi aldrig kvittera. 

 

25 augusti TÖFF B - Almo B 5-2 (1-2)

Målskyttar: Björn Johansson, Marcus Lundgren

Vi spelar bra fotboll i först med uppspel via ytterbackar och yttermittfältare med många inlägg och chanser. Vi tar också ledningen med efter 8 min. då Björn Johansson går sitt första mål för året på en målvaktsretur. Efter en kvart får en TÖFF:are vandra för länge med bollen utanför vårt straffområde och avsluta med ett målskott som "Fontan" har händerna på utan att kunna styra ut. 5 min. senare har vi en dubbelchans där vår forward 2 ggr skjuter på deras liggande målvakt. I 29:e gör ännu inte 15 fyllda Marcus Lundgren 1-2 på en ny målvaktsretur, denna gång efter en frispark. Rättvis ledning i paus. I andra börjara TÖFF spela längre bollar över vårt försvar. 2-2 kommer i 55:e på en frispark som med knapp styrfart rullar stolpe-stolpe och in i mål. I 59:e kommer 3-2 på nick från nära håll och sedan är matchen över för vår del, vi orkar inte resa oss mot en i andra halvlek mycket mer fysiskt motståndare även om vi vi 4-2 målet i 73:e börjar skapa lite framåt igen men tar avslut från lite väl långa håll. Vi föll dock med flaggan topp och ingen av spelarna föll igenom även om många var rejält trötta på slutet.

 

20 augusti Almo B - Skyttorp B 4-1 (3-0)

Målskyttar: Henric Engström, Daniel Rohdin, Conny Rohdin, Jonas Gelin

Skyttorp startar inspirerat och försöker med hög press första 10. Sedan börjar vi komma in i matchen med ett för dagen mycket rutinerat lag. I 28:e min kommer 1-0 då Henric Engström gör sitt första mål för säsongen med ett skott i nättaket från 5 meter efter ett fint förspel på högersidan. 2-0 i 40:e genom Daniel Rohdin som drar in en frispark direkt i mål. 2 min. senare slår storebror Conny in trean stolpe in vilket var ganska rättvist då vi var ett betydligt mer fysiskt lag denna gång. I andra gör Jonas Gelin 4-0 på ett sologenombrott och dödar matchen. På övertid sätter Skyttorp ett tröstmål till 4-1. Noterbart i övrigt från matchen är vi hade 17 spelare som av olika anledningar inte kunde spela matchen och att våra 3 avbytare hade en sammanlagd ålder av 133 år!

 

14 augusti Almo B - Tierp B 3-5 (3-1)

Målskyttar: Conny Rohdin, Lars-Gunnar Andersson, Jonas Gelin

Märklig match. Vi startar bra och bestämmer på plan men Tierp tar ledningen efter 5 min. I 8:e kvitterar Conny med ett vänsterskott!!. I 11:e sätter "Frissan" en hörna direkt i mål och innan halvtimmen är spelad sätter Jonas Gelin trean i öppet mål efter Connys inspel från vänster. Utöver detta har vi minst ett par frilägen som vi missar, och Emil har ett skott i insidan på krysset som studsar ut. Men en match har ju 2 halvlekar vilket vi totalt glömde idag. I samband med att Stefan Holm rev ut sig i Helsingfors-VM startade andra halvlek och Tierp gör 3 raka mål, tiden är 45:30, 46:30 och 50:e minuten efter handlingsförlamning på och utanför plan. Vi fick knappt röra bollen på egen avspark efter målen. Sista 20 min. kommer vi tillbaka i matchen igen men är lite för trötta för att orka kvittera.

 

7 augusti Karlholm B - Almo B 5-1 (2-0)

Målskyttar: Mattias Åhman

Vi startar bra och Karlholms 1-0 i 6:e minuten kommer lite överraskande efter en långboll där deras forward blir fri från nästan halva plan. Vi fortsätter att försöka trilla boll på en långhårig plan men ganska snart visar det sig att Karlholms större fysik kan bli jobbig. Ändå kommer 2-0 efter 32 min. lite överraskande, ett mål som petas in från 1 meter i en rörig situation framför mål med många spelare inblandade. Vi känner i paus att vi kan rubba dom, speciellt deras försvar. Tyvärr glömde vi både vilja löpsteg i omklädningsrummer i andra halvlek. Vi vann inte många närkamper första kvarten i andra då Karlholm går fram till 5-0 trots bra insatser från vårt försvar, speciellt Törnan som fick rädda bollar från både motståndare och medspelare. I 70:e kommer Mattias Åhman ren på en långboll som hemmaförsvaret sparkade snett på och han runder elegant målvakten och rullar in reduceringen i öppet mål.

 

20 juni IFK D/Ö B - Almo B 5-0 (1-0) 

Målskyttar:

Efter 3 bra matcher kom en ny djupdykning. IFK tar kommandot från start även om vi har ett antal riktigt öppna chanser också i första som vi missar. IFK håller ett betydligt högre tempo och har en helt annan vilja och löper betyder bättre och mer än oss. 1-0 kommer efter halvtimmen då vi vid en undanrensning efter målvaktsräddning tar det lite för lungt och skjuter till slut en framstormande IFK:are på hälarna så bollen går i mål. Detta var sedan lite symptomatiskt för matchen då vi vid ytterligare 2 tillfällen i andra spelar fram till ytterligare 2 av deras mål. Mellan minut 55 och 65 avgör avgörs sedan matchen med 3 snabba mål. Resten blir en transportsträcka. I andra skapar vi knappt någon målchans värd namnet.

 

12 juni Almo B - Harg B 3-2 (1-0)

Målskyttar: Robert Ursino, Robin Kumlin, Jonas Wärm 

Vi inleder precis som i förra matchen starkast men har förtvivlat svårt att göra mål.  Vi får vänta till 30:e minuten innan Robert "Urri" Ursino får träff från 20 meter som går in vid ena stolpen. Trots spelövertag och ledning känns det inte tryggt i paus. I andra får vi en drömöppning då Kumlin petar in Connys inlägg efter ett fint uppspel på högerkanten. Vi fortsätter prestera bra och Hargs reducering efter timmens spel kommer lite överraskande. Efter målet tar Harg över och sätter press på oss fram för allt på grund av att vi inte lyckas få lika långa anfall som i första och få bollen kvar på motståndarnas planhalva och till viss kanske på att vi också blir trötta och svårare att hålla rätt positioner på plan. I 86:e kommer också kvitteringen till 2-2 efter en hörna. Detta mål gav oss mer ernergi och vi började anfalla igenom och skapade några hörnor på slutet. På den sista av dom, matchklockan står på övertid, går bollen ut till Jonas Wärm som från 25 meter klipper till en riktig rökare som går elegant sitter i bortre hörnet och en välförtjänt seger.

 

7 juni Almo B - T/Ö FF B 0-3 (0-0)

Målskyttar: -

Årets hittills bästa match på årets hittills bästa fotbollsplan från vår sida. 2 heta målchanser första 5 minuterna varav Patriks lobb över målvakten som en back hinner upp på mållinjen var värd ett bättre öde. Vi fortsätter att ha boll och anfalla med både fart och många spelare men har en del lite lösa pass och framför allt tama avslut. 0-0 med mersmak i paus, TÖFF:s kontringar i första bereder oss inte speciellt mycket problem. I andra får vi, med betoning på får, en straff direkt i inledning som vi sätter i ribban. Vi fortsätter skapa och kommer nu även djupare in i deras straffområde men det är som förgjort, de heta chanserna är oräknerliga, stolpskott och ny räddning på mållinjen efter ny lobb är de närmaste vi kommer. Med kvarten kvar kommer TÖFF igenom lite enkelt på vår högerkant på en kontring som resulterar i en lite snöplig bortaledning. Minuten efter nickskarvar vi själva fram till en offsidestående motståndare som enkelt gör 0-2 och luften lite ur oss efter 75 bra minuter. Vi flyttar upp mer folk och fortsätter pressen men som vanligt så blir det ytterligare kontringar då, vilket resulterar i näst sista minuten då TÖFF definitivt drar ner plösen över oss genom att sätta trean också. Snopet!

 

28 maj Almo B - Upplands-Ekeby B 2-0 (0-0)

Målskyttar: Johan Bohlin 2

För första gången i år hade vi inte yngsta laget. Vi tar kommandot och har mycket boll och spelar även bra långa stunder och inhoppande A-lagslagledaren Matti Reilander har flera bra målchanser första kvarten. Ekeby däremot har inte ett enda skott på mål i första. Sista kvarten av första tappar vi dock allt spel och mest var det då sparka och inkast. I andra forsätter vi bra och matchens prestation gör en Ekeby-back som räddar öppet mål på "Vikings" skott genom en slajdning som gjort gamle hockeymålvakten Tretjak avundsjuk. Stor matchhjälte i hemmalaget blev 16-årige Johan Bohlin som avgjorde med 2 mål i andra halvlek, varav det första var en riktig kanon rätt upp i "klykan".

 

25 maj Skyttorp B - Almo B 9-3 (5-2)

Målskyttar: Marcus Engström, Daniel Svennbeck, Mattias Åhman

Målrik match med mindre imponerande försvarspel, speciellt från vår sida. 1-0 (4), 1-1 (10) genom Marcus Engström som smög upp från sin backplats och 1-2 (15) på en kanon från Daniel Svennbeck, så länge såg det bra ut. Sedan började Skyttorp-målen rulla in med jämna mellanrum, 17 min, 24 min, 27 min och 36 min kom målen i första. Frågan är om vi över huvud taget kunde stava till ordet försvarsspel då. I andra blir inte försvarspelet bättre, snarare tvärtom, men Skyttorps avslutningar är inte av bästa klass heller så matchen slutar så småningom 3-9.

 

12 maj Gräsö B - Almo B 6-0 (1-0)

Målskyttar: -

Bra kortpassningsspel av oss i större delen av första halvlek. Dock skapas inte några direkt heta målchanser utan vi håller oss mest utanför straffområdet. Efter ett slarvigt pass på egen planhalva får Gräsö en hörna i mitten på första som slås direkt i mål via målvaktens handskar. Snopet! Vi fortsätter dock att ha mest boll och Gräsö försöker kontra. I andra halvlek har hemmalaget ketchupflaskan och turen med sig ut till spel. Allt går i mål, 2-0 efter 47 min, 3-0 efter 49 min, 4-0 efter 53 och 5-0 efter 59 min och matchen körd. Vi skapar sedan ett par frilägen utan att få till det utan Gräsös mer fysiska spel gav denna stora seger. Noteras kan att vi hade återbud från 17 spelare till denna match  p.g.a. jobb, sjukdom och skador.

 

8 maj Almo B - Karlholm B 3-2 (2-0)

Målskyttar: Pierre Söderberg, Jonas Gelin samt ett självmål.

Karlholm startar bäst mot ett litet yrvaket hemmalag. Allt efter minuterna gick kom vi dock in i matchen mer och mer och i mitten på halvleken kommer följdriktigt 1-0 genom "Pirre" som skarvar in ett anlägg från vänster. Strax efter kommer ett nytt inspel från vänsterkanten som en Karlholmare når högst på i kamp med en hemmaspelare och oturligt lobbnickar över egen målvakt. Rättvis ledning för oss i paus. I andra blixtstartar Karlholm och reducerar på ett långskott och kvitterar på en enkel genomlöping i  mitten, allt inom 10 minuter. Efter det står matchen lite mer och väger med chanser åt båda håll, Karlholm bränner även en straff i mitten på halvleken. Med kvarten kvar kommer Jonas Gelin fri med målvakten för 4:e gången i matchen och lyckas denna gång med ett distinkt skott mellan benen på målvakten rädda 3 poäng till hemmalaget.

 

4 maj Tierp B - Almo B 6-1 (2-0)

Målskyttar: Kristofer Mårtensson

Säker seger för ett Tierp som var klart bätttre än oss, dock gör vi en bra match, framför allt taktiskt, i 80 min. I första tillåter vi inte Tierp att komma till avslut utan de får enbart skjuta långskott. Efter 20 min. får en av deras spelare på en riktigt lobbskott från 20 meter. 10 min. senare skjuter Tierp ett skott från högerkanten där spelaren sparkar i marken så att han får bryta matchen men lyckas på något konstigt sätt få in bollen vid bortre stolpen. I andra inleder vi med en reducering på ett snyggt anfall som "Krippe" styr i mål som även var Tierps första baklängesmål på 3 matcher. Efter det känns Tierp lite skärrade och byter in en del folk från bänken. Med kvarten kvar gör dom 4-1 och då dör matchen helt och sista 10 min. varken orkar eller vill vi jobba hem och dom lyckas peta in 2 bollar till.

 

23 april IFK D/Ö B - Almo B 11-2 (2-1)

Målskyttar: Robin Kumlin, Fredrik Ragnarsson

Inga kommentarer förutom det positiva att vi gjorde 2 mål, varav ett av debutanten "Ragnar".

 

10 april Almo B - Gimo J 2-0 (1-0)

Målskyttar: Johannes Törnqvist, Kristoffer Mårtensson

Gimo drev upp tempot i första halvlek utan att skapa så mycket chanser. Johannnes gör 1-0 efter cirka halvtimmen med en snygg lobb över en utrusande målvakt på vår första målchans. I andra skapar vi lite mera och jämnar även ut spelet ute på plan och i mitten av halvleken kommer 2-0 efter en frispark som går förbi hela målet till bortre stolpen där "Krippe" dyker upp och sätter den säkert. Vi gjorde även ett tredje mål som mycket tveksamt blev bortdömt för offside. 

Uppdaterad: 24 APR 2008 16:09 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget