Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2006


Matchreferat A-laget 2006

Och målskyttar och kommentarer

23 september Almo - Östhammar 1-3 (0-2)

Målskyttar: Martin Hanson

Avslutningsmatch i 23-gradig värme på en fantastiskt grön Lundaplan. ÖSK börjar bäst, vi väldigt passiva, och ordet markering verkade vara kvar i omklädningsrummet. Första kvarten har ÖSK 2 frilägen på inägg där nickarna lyckligtvis går utanför målramen. Lägg därtill ett ytterligare ett friläge så är inte 0-1 i 20:e min helt orättvist. Efter målet gör vi ett par spelarbyten och kommer tillbaka lite och har ett par hyfsade lägen men skotten går utanför eller på målvakten. I 37:e har ÖSK ett nytt friläge där man rundar vår målvakt men en starkt hemjobbande back löper ikapp och räddar till hörna. I slutminuten av första gör ÖSK 0-2. I andra spelar vi lite bättre och pressar tillbaka ÖSK långa stunder men kommer inte in i straffområdet och skapar därmed heller inte speciellt heta målchanser. I 80:e nickar martin in en reducering till 1-2 och ger lite hopp om ett gott slut, men det goda slutet stod ÖSK för som på övertid satte den berömda spiken i kistan genom att kontra in 1-3.

 

16 september Almo - Österlövsta FF 5-2 (1-0)

Målskyttar: Tomas Johansson 3, Martin Hanson, Conny Rohdin

Matchen startar med en hemmautvisning redan efter 3 minuter vilket inte chockar övriga 10 hemmaspelare särskilt mycket utan vi tar kommandot direkt mot ett ungt Österlövsta och redan i 8:e sätter Martin 1-0. Spelet forsätter vara förlagt på Österlövstas planhalva men vår ofömåga framför mål och ju känd vid det här laget, för en hel del chanser finns. Österlövsta har en bra chans i slutet på första med ett frläge där vikarien för vikarien i mål, Roger Lamell, räddar och returen slår ÖFF:s forward fram med handen med frispark som följd. I andra inleder blivande 3-målsskytten Tomas med att utöka till 2-0 redan i 48:e på ett hårt närskott efter inlägg från höger. Lite överraskande reducerar ÖFF i den 53:e efter en tilltrasslad situation framför mål där deras bäste spelare vänder på den kända femöringen och slår in 2-1. 4 minuter senare avgör Tomas matchen då han säkert sätter en straff fram till 3-1. En ledning som inhoppande Conny Rohdin sedan utökar i den 65:e genom ett bra pressat 20-metersskott förbi en lite fleplacerad målvakt.  Resten av matchen tillämpade vårt försvar öppet hus och i den 70:e kom ÖFF:s forward helt ren i mitten och reducerade till 4-2 och strax efter kom ett nytt friläge i mitten som Roger räddar. Med kvarten kvar fullbordar sedan Tomas sitt "hat trick" med ett lågt pressat skott från 25 meter till 5-2.

 

9 september Almo - Viksta 0-1 (0-1)

Målskyttar:-

Årets sämsta match. Så gott som ordinarie uppställning, bara Johan och Jensa som inte kunde spela, men vad hjälper det om viljan verkar saknas. Motståndarna börjar droppa in 10 minuter före matchstart och sista spelarna kommer ut på plan 5 minuter efter utsatt matchstart, möjligen att det bäddade för lite underskattning. Vi tar också omgående initiativet utan att skapa speciellt heta chanser förutom Björns friläge efter kvarten spelad. Högst överraskande kommer Viksta i ett anfall på vår högerkant i 19:e och antagligen blir vårt försvar lika överraskat för spelaren kommer helt plötsligt fri och lyckas få en lös boll att rulla innanför stolpen på Vikstas första skott på mål så långt. Vikstas andra anfall och andra skott på mål kommer i 44:e och utan en reflexräddning av "Lonkan" hade ännu en boll rullat in i hemmakassen. I andra halvlek spelar vi lite bättre, rullar bollen ganska bra emmellanåt, men skapar inte tillräckligt och när vi skapar är vi alldeles för uddlösa i straffområdet. Viksta är däremot snabba och är farliga de gånger de kommer fram i kontringar och ju mer folk vi flyttar fram för att kvittera, ju fler kontringschanser får Viksta. Med mindre än 5 min. kvar får Viksta straff som man sätter i stolpens utsida. Tungt med 3:2 raka uddamålsförlusten men man måste ju göra mål för att vinna en fotbollsmatch.   

 

2 september Upplands-Ekeby - Almo 2-1 (1-0)

Målskyttar: Björn Johansson

Spännande derbymatch som Ekeby lite turligt åter vann med 2-1 (segern i Almo Cup dock rättvis), en match som avgjordes på ett par stämplingsituationer i en annars snäll match. Båda lagen ställde upp reservbetonade p.g.a. skador och sjukdomar, vi saknade 5 ordinare. Matchen inleddes försiktigt utan någon större intensitet. Ekeby har något mer boll första halvtimmen men enda målchansen värd namnet hade vi då Mattias kommer fri och rundar målvakten men får inte med sig bollen hela vägen för att kunna rulla in den. I slutet på första stämplar vår mittback lite onödigt en Ekeby-spelare så dom får en frispark i hörncirkeln. Bollen slås löst och lågt in framför mål och på något sätt lyckas den ta sig förbi 30-talet ben och in i mål. I andra tar vi kommandot med ett betydligt bättrre passningsspel än i första. Efter ett inlägg och en snedspark i Ekebyförsvaret skjuter hemmamålvakten rakt på en framrusande Björn J som kvitterar rättvist. Efter målet forsätter vi med bra passningsspel och Ekeby spelar mer med långbollar på kontringar som i de flesta fall enkelt tas om hand av vårt stabila mittförsvar. I 65:e skjuter Jonte J matchens bästa skott som målisen med fingertopparna lyckas tippa till hörna, en hörna som vi är nära att nicka in. Med 10 min. kvar kommer en ny långboll från Ekeby som vår försvarare är först på men blir hårt attackerad och stämplad och tappar bollen som så småningom mycket snyggt sätts stolpe in, otagbart för målvakten, till för Ekeby mycket viktiga 2-1. Efter det flyttar vi upp mera folk och skapar flera bra chanser, närmast en kvittering är Nicklas på frispark i 89:e min.

   

26 augusti Almo - Iron 1-2 (1-1)

Målskyttar: Björn Johansson

Årets mest välspelade match mellan 2 lag som hela tiden försökte spela fotboll via mittfält med bra kantspel och inlägg. Långbollarna var lätt räknade. Vi startade med ett stor bollinnehav första halvtimmen och trillade boll rätt bra på Irons planhalva. I 12:e vräker sig Björn fram på ett inspel efter många kortpassningar på vänsterkanten, och 1-0 är ett faktum. Vi fortsätter med stort bollinnehav men skapar i princip bara ytterligare en riktigt het målchans i första som vi skjuter över. Iron har ett par vassa kontringar första halvtimmen, bl.a ett friläge som "Lonkan" räddar. Lite överraskande kommer kvitteringen i 35:e då vårt försvar är lite passivt efter ett långt inkast och Iron-spelaren får mycket tid på sig i vårt målområde att sätta bollen i mål. I andra startar Iron bättre än oss och redan i 55:e har man ett friläge efter att våra försvarare halkat omkull. I 65:e har vi en bra frispark där det är nära att vi är först på returen från målvakten. I 70:e kommer Irons segermål efter en fin crossboll från höger till vänster där vi åter är lite passiva i försvarsspelet. Efter Irons ledningsmål flyttar vi fram lite mer folk för en kvittering och skapar även några bra chanser, bl.a. på ännu en frispark som räddas till hörna, på vilken Martin H nickar över i ett bra läge.

 

18 augusti T/ÖFF - Almo 0-1 (0-0)

Målskyttar: Niklas Mårtensson

Hemmalaget inleder toppfighten i norrsjuan bäst. det tar oss 15-20 minuter innan vi börjar hitta rätt positioner och kan börja lira fotboll på det sätt vi är bäst på, att rulla bollen längs marken. Vi har många bra chanser i första, bl.a en ribbträff från Fredrik och Jensa ett friläge. I andra ramlar vi in i TÖFF:s spel med mer långbollar och orkar inte riktigt hålla i bollen inom laget på samma sätt som i första. Vi skapar dock en del bra lägen även i andra, bl.a. är Jocke E fri utan att få till det ordentligt. På övertid, med bara ett par minter par, får vi en frispark til höger mitt på TÖFF:s planhalva och fram stegar Niklas Mårtemsson och klipper till för kung och fosterland och mamma och pappa, en boll som han får en träff på som han inte haft sedan matchen mot Jomala förra året. Lite oklart om den studsade 2 eller 3 ggr innan den rullade över mållinjen.

 

12 augusti Almo - Ferro 2-0 (2-0)

Målgörare: Johan Davidsson, Jens Berggren

Vi tar kommandor direkt mot ett blekt Ferro, som visade mycket mera vilja i bortamatchen i våras. Redan i 7:e minuten sätter Johan Davidsson 1-0 och efter kvarten gör årets skyttekung Jensa Berggren 2-0 och matchen känns redan avgjord. Tyvärr verkade våra spelare känna detsamma. Resten av helvleken rullar vi på rätt bra med kantspelet, speciellt på högerkanten som oftast har helt öppna landsskap. Dock börjar vi tidigt slarva med avsluten och alla försöker avgöra på egen hand. Till andra har Ferro hittat lite vilja samtidigt som vi, kanske genom många byten, går ner oss lite. I 55:e får Ferro en enkel, med rätt dömd, straff som deras bäste spelare dock missar. Andra halvlek kännetecknas av ett lågt tempo där vi är ganska överlägsna men fruktansvärt dåliga på avsluten. Mellan alla våra målmissar skapar dessutom Ferro en och annan riktigt bra chans och har med 5 min. kvar ett helt öppet läge som dom lyckligtvis missar. 

 

5 augusti Grisslehamn - Almo 2-2 (1-0)

Målskyttar: Tomas Johansson, Johan Davidsson

Rena B-lagetssjukan (=många återbud) hade drabbat Åhman & Co denna helg. Hela 8 spelare som frekvent startat matcherna under våren, samt 3-4 som deltagit mer sporadiskt, hade av olika anledningar lämnat återbud till höstpremiären. Hemmlaget startar också bäst i matchen som går i en pressande 25-gradig värme på en plan som inte sett en vattendroppe sedan snösmältningen i våras. Redan i 6:e min tar Grisslehamn ledningen efter försvarsslarv, vi fortsätter vårens trend med att spela fram till motståndarnas första mål. Först i 14:e kommer vårt första skott på mål och minuten efter kommer en hemmaspelare fri utan att kunna göra mål. 2-0 där och matchen hade nog varit körd för vår del. Vi repar lite mod utan att skapa några målchanser, bästa chansen resten av halvleken är ett skott som "Lonkan" räddar till hörna i slutet på halvleken. I andra chockstartar vi med en hörna direkt i första spelminuten men Grisslehamn replikerar med en dubbelhörna ett par minuter senare efter en kanonräddning av "Lonkan" som tar hjälp av ena stolpen. Lite överraskande, men glädjande för den 4 personer stora bortaklacken, kvitterar Tomas Johansson till 1-1 på ett jätteskott från 25-30 meter som borrar sig in i ena krysset. I 82:a vill inte säsongs-debuterande Johan Davidsson vara sämre utan laddar även han från nästan samma ställe som Tomas och ledning för oss och bortaklacken är salig i solen. Glädjen vara dock inte så länge, Grisslehamn satsar allt framåt och med 5 minuter kvar kommer också 2-2 efter en tilltrasslad situation där Grisslehamns hetare vilja avgjorde. Slutminuterna blen en gastkramning, bollen for ett antal gånger som en flipperkula mellan skjutande hemmaspelare och försvarande Almo:iter men 2-2 stod sig matchen ut.

 

27 juli Harg - Almo 3-2 (2-0)

Målskyttar: Joakim Eriksson, Kristofer Mårtensson

Träningsmatch på en oförskämt fin plan (Upplands bästa?) som vi inledde bra med att rulla runt bollen i försvaret. Vi har mycket boll men skapar inga riktigt heta chanser, det blir mest lite långskott utan speciellt bra kraft och/eller riktning. Efter halvtimmen händer det oväntade, men ändå väntade, Harg tar ledningen på en elegant chip över vår debuterande målvakt. Innan pausvilan kommer ett mycket ologiskt 2-0 mål på en nick. I andra tar vi över ännu mer och anfaller med mer folk än i någon match under våren. Reducering kommer med kvarten kvar på Jocke Eriksson hinner före målvakten på en crossboll från höger. Vi flyttar upp ännu mer folk vilket till slut skapar ett kontringstillfälle för Harg där en forward rivs ner i straffområdet och säkre domaren Pontus Orebrand tvekar inte utan blåser straff med mycket orättvisa 3-1 som följd. Ett par minuter senare rullar vi upp hela försvaret i Harg innan Krippe Mårtensson sätter en sista reducering vid bortre stolpen.

 

21 juni Östhammar - Almo 1-3 (0-1)

Målskyttar: Jens Berggren, David Boserius, Marcus Engström

Avvaktande inledning i regnvädret i Östhammar. Första chansen har ÖSK efter cirka kvarten, en boll som nickas bort på mållinjen av en Almo-försvarare. Efter det tar vi över matchen, har mycket bollinnehav och skapar en del chanser, och en hel del offside-avblåsningar också, genom fyndigt kortpassningsspel. 0-1 kommer också efter halvtimmens spel då Jensa efter väggpass rundar både en försvarare och målvakten innan han sätter bollen ur liten vinkel. Rättvis ledning, kanske för liten till och med, i paus. I andra startar vi med ett skott över ett tomt mål från 2 meter redan efter 10 sek. Nära att stänga matchen där. Efter det blev vi antagligen lite för kaxiga och lät Östhammar vinna alla närkamper ute på plan. Till vår lycka så hade inte ÖSK siktet riktigt inställt, de klarade inte av att träffa inom målramen, samtidigt som vårt försvarsspel var mycket stabilt. I varje fall fram till 75:e då en ÖSK:are fick avancera fram lite för lätt i mitten och sätta 1-1. Efter det vaknade både coachen och spelarna till igen, och skapade några snabba och farliga anfall, varav ett på högerkanten resulterade i ett inspel som David med stor pondus och vilja dundrar in vid främre stolpen. Med 5 min. kvar så kommer spiken i kistan genom nästan en repris av förra målet. Skillnaden var att detta anfall och inlägg kom från vänster och möttes hårt och distinkt av efter en lång löpning från högermittfältaren Marcus Engström. En poäng i matchen - samtliga mål och målpass kom från Löddby/Väsby/Källberga-gänget.

 

19 juni Österlövsta - Almo 2-3 (1-1)

Målskyttar: Kristofer Mårtensson, Joakim Eriksson, Jens Berggren

Inte mycket att skriva om i första halvlek, matchen liknade mest fotbollstennis, hemmalaget drog en lång boll så fort dom fick chansen och vi var inte sena att svara med samma mynt de flesta gånger. Målchanserna var dock våra, minst 4 klara målchanser, mot hemmalagets knappt enda. ÖFF tar dock ledningen efter en långboll till sin högermittfältare som avancerar några meter och slår ett lågt och hårt inlägg som deras forward får en bra träff från 20 meter på som ändrar riktning på en av våra försvarare (för vilken gång denna säsong?) och går i mål vilket betyder 1-0 (24). I 26:e svara Krippe med att på en långt pass på vår högerkant på kvicka ben avancera in i straffområdet och sätta kvitteringen. I andra trillar vi boll betydligt bättre i inledningen. Efter 55 min. kommer Jensa fri och dras ner av målvakten och på den efterföljande straffen sätter Jocke säkert till 1-2. 8 min. senare tacklas David omkull i samband med en av sina patenterade snurrdribblingar och straff nr 2 sätter Jensa till 1-3 med lite större besvär, och segern säkrad, trodde i alla fall många. Inte ens reduceringen till 2-3 i mitten på andra, efter ett antal missar i vårt försvar, känns det som någon fara på taket, vi betämmer ute på planen. Med mindre än kvarten kvar flyttar ÖFF plötsligt upp en massa folk, hade bara 1 forward tidigare, och vi blir skärade och börjar bara nervöst slå i från oss. Några hörnor, ett par halvfarliga frisparkar och en boll i stolpens utsida gör att den tempofattiga matcher får ett spännande, och som i sagan, lyckligt slut.

 

11 juni Viksta - Almo 4-5 (2-3)

Målskyttar: Marcus Engström 2, Jens Berggren, Henrik Mattsson, Henric Engström

+29 grader och stenhård plan full med maskrosor och 3-0 i baken efter 20 min. Dessutom 3 mål i baken på 1 anfall, det är otrooooligt. För att ta det från början så hade vi 2 hörnor första 5 min efter piggt kortpassningsspel. I 8:e kommer chocken då Viksta i sitt första anfall får på en kanon från 25-30 meter som går i en snygg båge över vår mv. 2 min senare spelar vi en alldeles för kort bakåtpassning som Vikstas rappa forward hinner upp och rullar in vid ena stolpen. Som om det inte var nog så gör vi en ny otrolig försvarsmiss i 20:e som resulterar i 0-3. Och mer hjälp till Viksta skall det bli..... I 38:e kommer en mycket välförtjänt reducering genom Marcus Engström, hemma på sommarlov, inringd efter återbud några timmar före match och dessutom just inbytt på plan, som snygg sätter bollen i mål efter inlägg från höger. I 42:a kommer en ny reducering, snabb frispark från egen planhalva som till slut hamnar hos Jensa som sätter tvåan, och hoppet kommer tillbaka. I slutminuten på första missar vi sedan en straff, så det var inte Almo´s halvlek, den första. I andra går vi ut med en betydligt bättre skärpa, och kvitteringen kommer redan i 48:e då "Pingen" styr in ett hårt skott. I 53:e håller sig Marcus framme igen och sätter ledningsmålet efter "Pingens" starka förarbete och distinkta inlägg från höger, och det känns rätt stabilt då Viksta verkar ha tröttnat rejält. Trots detta så flyttar dom upp mer folk och skapar i mitten på andra sina två enda hörnor i matchen, vi hade 10 st, och på den andra är Viksta-hjälpen framme genom en Almo-panna som styr in kvitteringen i egen kasse. Tungt! Med 12 min. blir sedan Henkan Engström matchhjälte genom att sätta 5-4 målet i samma maska som Vikstas första mål satt, skottet dock från något kortare avstånd och kanske även något lösare men betydligt skönare.

 

6 juni Almo - Upplands-Ekeby 1-2 (1-0)

Målskyttar: John Jingåker

Grön plan, soligt väder, nationaldagsderby och mycket publik, vad kan man mer begära? Jo lite fler mål framåt och framför allt fler poäng. Lite avvaktande spel i början, första chansen är vår på Hansons välplacerade nick som mv tippar till hörna. I 10:e tar vi ledningen genom nyförvärvet från IFK D/Ö John Jingåker som på Thierry Henry-vis placerar bollen tätt intill mv vänstra stolpe. I mitten på halvleken tar Ekeby över spelet, genom mer fysiskt spel och längre bollar, utan att skapa några direkt farliga chanser förutom ett friläge som vår mv fixar vilket vi kvitterar genom en ny nick av Hanson, utanför denna gång. Sista 10 kommer vi tillbaka och sista farligheten i första är "Pingens" kanon ur dålig vinkel som resulterar i en hörna. I andra startar vi klart bäst och skapar åtskilliga chanser, Jocke W skott tätt över, Jensa fri, "Pingen" skott utanför från nära håll ensam med målvakten och Jensa och Jocke E i ett 2-1 läge som resulterar i en offside och en snabb omställning från Ekeby som sätter en kvittering i den 63:e min, precis när alla gick och väntade på vårt 2-0 mål. Efter en onödig hörna i i 73:e kommer, som lök på laxen, 1-2 på ett skott från kanten som ändrar riktning på en av våra försvarare och går med nöd och näppe stolpe in. Efter det flyttar vi upp mer spelare och Björn har en boll som en försvarare slår bort på mållinjen. Spelet blir hårdare vilket passar Ekeby bäst då domaren har en ganska hög nivå. Med 5 min. kvar dras Jens omkull i straffområdet men ingen blåsning.

 

27 maj Iron - Almo 3-1 (1-0)

Målskyttar: Martin Hanson

Iron startar starkt på den gröna men gropiga och långhåriga planen och dom har 3 bra chanser första 6 min. I 14:e kommer följdriktigt 1-0 då deras spelare kommer fri från halva plan i ett misstänkt offsideläge efter en misslyckad rensning. Boris räddar och vi får en ny chans att slå undan bollen men en ny misslyckad rensning resulterar i en målgivande passning istället. Att notera i övrigt från första halvlek, som pga av planens beskaffenhet mest bestod av långa bollar, är ett par farliga frisparkar från Iron och ett antal inlägg från vår sida där bollen antingen gick bakom målet eller var för långa. I andra startar vi bättre och skapar även en del chanser, vilket även Iron gör, och kvitteringen kommer i 51:a minuten då Martin nickar in en snabb frispark från Jensa. Glädjen blir dock inte långvarig, i 60:e missar vi ånyo en rensning, en boll som går i bröstet på Ironspelaren som får fritt på mål och dundrar in 2-1. Vi flyttar upp mer folk och sätter stundvis lite press men Irons kontringar är hela tiden farliga och våra ben saknar den riktiga kraften i denna match för att kunna hota Iron ordentligt. Med 4 minuter kvar uppstår en tilltrasslad situation på mittlinjen, misslyckad brytning?, så en spelare kommer fri från halva plan och vinner ett motlägg meot en utrusande Boris och kan rulla in bollen i tomt mål.

 

25 maj Eckerö IF - Almo 2-2 (0-1)

Målskyttar: Martin Hanson 2

Storspel i 72 minuter hade kunnat sluta med förlust. Ja så hade rubliken kunnat se ut om någon av våra lokaltidningar ville skriva lite om fotbollen i Uppland också. Vi startar matchen bra med mycket kortpassningsspel igen. I 13:e har vi ett bra 2 mot 1 läge men vi får inte in bollen till vår fria spelare framför mål. Minuten efter går "Krippe" runt deras utrusande mv men ingen hinner på inspelet framför mål. Så ser hela första halvlek ut. 0-1 kommer i 34:e då debuterande Jocke Eriksson spelar fri Jensa på vänsterkanten som i sin tur slår ett distinkt inlägg som Martin sätter säkert vid bortre stolpen. Kvarten in på andra är samma trio inblandade i 0-2 målet som Martin nickar in på egen retur efter ribbbskott från 2 meter. Matchen känns hur säker som helst vilket även rapporteras hem till Sverige. Chocken kommer i 72:a min då en Eckeröspelare, som enda spelare på vår planhalva, får öppet mål efter en dundermiss i kommunikationen mellan vår mv och mittback. efter det rasar vårt spel mer eller mindre ihop och Eckerö får hur mycket energi som helst och sätter några minuter senare 2-2 (en kopia av vårt 0-1 mål för övrigt). Bästa chanserna på slutet har Eckerö.

 

20 maj Almo - T/Ö FF 1-4 (1-2)

Målgörare: Jens Berggren

Vi startar matchen bra, antagligen stärkta av den fina andra halvleken vi gjorde i mot Gamlis FF i föregående match. Mycket kortpass och många pass inom laget. Redan efter 10 min. tog T/Ö FF in oss i verkligheten igen med en långboll på deras vänsterkant där deras bäste spelare lite för enkelt får springa sig loss och sätta 0-1.  Chocken sitter inte i särskilt länge utan vi fortsätter med ett piggt bolltrillade och skapar även några bra chanser som vi dock skjuter bort, i varje fall över ribban. I 23:e kommer T/Ö FF i sitt andra anfall, ånyo en långboll där samma spelare gör bort både back och målvakt innan han säkert sätter 0-2 och det känns inte sant efter vår dominans i bollinnehav. I 40:e spelar sedan Martin fram Jensa i ett friläge i mitten och Jensa rundar elegant mv och gör en mycket rättvis reducering. Stärkta av målet startar vi andra halvlek änne bättre än första och skapar även betydigt bättre målchanser än i första, bl.a. en boll i ribban. En frispark på egen planhalva i 70:e förvaltar vi sedan så illa att T/ÖFF enkelt kan bryta på mittplan och kontra (jodå samma spelare) som den här gången spelar parallellt med mållinjen till en lagkamrat, i misstänkt offsideläge, vid bortre stolpen och 1-3 i öppet mål. Som lök på laxen kommer sedan 1-4 på en kanonfrispark i 87:e, behöver väl knappt nämna vem som satte den, 3 mål och 1 målpass, så matchens lirare i T/ÖFF var lätt att utse.

 

16 maj Almo - Gamlis FF 3-5 (2-3)

Målskyttar: Jens Berggren 2, Tomas Johansson

Match i Upplandscupen mot div 4-laget Gamlis FF som startar i ett för oss rasande tempo där vi har stora problem att hålla motståndarna utanför straffområdet. Föga överraskande kommer också 0-1 efter 8 min. genom Gamlis bäste spelare, Joakim Österman. Pressen fortsätter ett tag till men vår bäste, Boris i mål, står hela tiden ivägen och det blir enbart ett antal hörnor. I mitten på första sätter vi vår första bonusstraff genom Tomas Johansson och Gamlis tryck avtar och även om vi inte skapar några chanser så kämpar grabbarna bra mot en snabbare motståndare. I 38:e tar vi ledningen genom Jens som sätter sin första och vår andra bonusstraff till 2-1. Lite olyckligt missar vi helt i markeringen 2 min. senare på Gamlis 10:e hörna i första, det blev så smångom 11 i första halvlek, och kvitteringen kom lite för snabbt. En olycka kommer sällan ensam och halvminuten före paus får en Gamlisspelare kanonträff på en mv-retur och dundrar in 2-3 till sitt lag. Inte orättvist men ändå lite onödigt. I andra startar vi upp med en straff efter bara ett par minuter som Jensa sätter lika säkert som sin första, och det är kvitterat till 3-3. Precis som efter förra straffen slappnar vi på något sätt av och minuten efter återtar Gamlis ledningen igen. Vi bytte in alla bänkspelarna i paus, spelade betydligt bättre i andra och skapade även en hel del halvchanser, en del efter riktigt eleganta uppspel med många passningar inom laget också. Bästa chansen hade David som försökte sig på en "cykelspark" på en frispark med kvarten kvar som gick strax utanför stolpen. Vi flyttar upp folk på slutet för att få till en kvittering och förlängning, men som det så ofta även slutar med i hockeyn när man tar ut målvakten, så slutade denna sista offensiva satsning på ett mål i baken till 3-5 med 2 min. kvar på matchuret.

 

12 maj Ferro - Almo 2-5 (1-1)

Målskyttar: Jens Berggren 3, Tomas Johansson, Fredrik Lindeborg

Ferro startar bäst och tar med sin fysik kommandot i matchen. Redan i 3 min räddar en Almo-spelar på mållinjen, och Ferro har ytterligare chanser kryddat med ett ribbskott i första. Vårt 0-1 efter 17 min, där Jensa hinner före målvakten på en snygg framspelning av Hanson och lurar honom elegant, känns inte rättvist vilket kvitteringen 2 min senare på en välplacerad frispark i bortre krysset får anses vara. Det finns dock tendenser till målchanser de gånger vi lyckas flytta upp boll och spelare i tillräcklig mängd på Ferros planhalva. Ferro startar bättre även i andra men efter att Jensa knappt 10 min in på andra snurrat upp hela Ferroförsvaret minst en gång och rullat in 1-2 så tar vi över matchen, allt medan Ferro tröttnar mer och mer. 1-3 kommer på straff, säkert inslagen av Tomas sedan "Kribbe" rivits ner i friläge i mitten på halvleken. Ferro flytta fram folk vilket skapar massor av frilägen och chanser för oss, därför kändes inte 2-3 efter dryga timmens spel riktigt bra. Vi svarar dock snabbt, och David går fram som "Hulken" (har gymet gjort nytta?) in i Ferros straffområde där Fredrik kommer och snor bollen och lägger lugnt och säkert in 2-4. 2-5 gör sedan Jensa i öppent mål med några minuter kvar efter att "Kribbe" sprungit sig ren igen och fått bort målvakten.

 

7 maj Almo - Grisslehamn 2-0 (1-0)

Målskyttar: Henrik Mattsson, Henric Engström

Bra start, farlig frispark i 3:e och 1-0 i 5:e minuten, och det såg enkelt ut. Efter 10 min kontrar Grisslehamn och avslutar med ett rungande skott som Boris tippar stolpe och ut till hörna. Efter det tappar vi lite av skärpan och spelet jämnar ut sig även om vi har flest målchanser. Grisslehamn spelar lite mer fysiskt och vinner mest bollar på mittfältet, och när vi försöker spela förbi mittfältet blir det mest för långa passningar som dessutom går fel. I andra startar vi också bra, till och med mycket bra, och skapar den ena feta målchanser efter den andra, men en duktig målis och vår oskärpa gör att ställningen fortsätter att vara 1-0. I mitten på halvleken har motståndarna bollen liggande på mållinjen ett par gånger innan Boris kryper fram och plockar in bollen i sin trygga famn. Med 5 min. kvar gör Martin en löpning på en långboll, vilket gör att målvakten blir lite rädd när han skall slå bort bollen utanför straffområdet, så att den går till en Almo-spelare, och efter lite flipperspel och skottförsök får Henric Engström en ren träff och sätter bollen elegant vid målvaktens bortre stolpe. En rättvis seger efter en bra andra halvlek, dock måste vi bli effektivare och sätta alla de chanser vi skapar.

 

29 april Almo - Eckerö IF 2-2 (2-1)

Målskyttar: Jens Berggren, Henrik Mattsson

Seriepremiär och Lundplan hade tack vare gårdagens regn börjat grönska och såg riktigt inbjudande ut. Lite trevande inledning första kvarten, vi har ett skott som målvakten tippar i stolpens insida occh får returen i famn liggande på mage. Eckerö har en snabb nr 9 som oroar hemmaförsvaret i några kontringar. Efter 20 min. lyckas deras snabba forward tränga sig förbi våra mittbackar och gör fri med mv inget misstag. Efter målet tar vi över mer och mer och kvitteringen av Jensa efter hörna efter 23 min. rättvis. Vi fortsätter spela rätt bra och ha mycket boll och efter dryga halvtimmen vinner "Pingen" en löpduell med deras mv och kan rulla in bollen i tomt mål. I andra har vi öppet mål efter bara ett par minuter men lyckas från 10 meter rulla bollen strax utanför. Även i fortsättningen rullar vi upp Eckerö gång på gång men avsluten är inte de bästa, så en viss oro i maggropen börjar infinna sig hos föreningens ordförande, då ledningen trots alla chanser bara är ett mål. En och annan kontring har dock Eckerö men inga farliga chanser. I 87:e matchminuten får så Eckerö en hörna och vad händer, jo en av deras spelare får helt oattackerad gå upp och nicka in en mycket orättvis kvittering från nära håll.

 

22 april Almo - Harg 4-2 (3-0)

Målskyttar: Jens Berggren 2, Martin Hanson, David Boserius

Torsdagsträningen innehöll mycket träning på uppspel och det gav resultat direkt i matchen mot Harg med säsongens första seger så här helgen före seriestart. Dessutom med ett "jävla bra spel" som tränare Åhman uttryckte sig till den församlade pressen efter matchen. Ettan satte Martin Hanson och tvåan och trean satte Jens Berggren, som spelade på topp istället för Mattias Åhman som var skadad. Skadorna var förresten många före denna match, 6 skadade och 4 sjuka inför matchen, och 1 skadad (ögonbryn och sjukhusbesök) under matchen tärde hårt på spelartuppen i säsongens förhoppningsvis sista grusmatch. I andra sätter David 4-0 som liksom trean kom efter hörna, innan Harg kan reducera 2 ggr.

 

17 april Norrskedika A/B - Almo 3-1 (2-1)

Målskyttar: Martin Alm

Många spelare borta och ingen riktig tändning i laget från start. Många dåliga passningar i den tidvis hårda och byiga vinden. Vårt mål kommer vid ställningen 2-0 till Norrskedika på en liten målvakttavla, Martins "skott" var inte precis det hårdaste som avlossades i matchen men rullade in vid främre stolpen. Utöver alla spelare som var borta av olika anledningar fick vi för andra matchen i rad en målvakt skadad.

 

14 april Almo - Alunda 0-4 (0-0)

Målskyttar:-

Träningsmatch mot Alunda (div. 5) istället för cupmatch mot Gamlis (flyttad till 16 maj på Lunda istället) på långfredagen. Alunda tar kommandot direkt i matchen och det är i princip spel mot ett mål i första. Dock skapar AIF inte några vassa målchanser utan vårt försvar gör en mycket bra första halvlek. I andra fortsätter Alundas tryck, och nu skapar man också några chanser och vi går även till anfall emellanåt utan att sätta deras mv på några svårare prov. Efter lite byten i vårt lag i mitten av andra kommer AIF närmare och närmare ett mål och c:a med 20 kvar får en deras spelare ostört avancera in i mitten utanför vårt straffområde och får på en bra träff invid stolpen och 0-1. Därefter försvann gnistan och viljan i vårt lag och många spelare ville byta, vilket resulterade i ytterligare 3 Alundamål sista kvarten. Att förlora mot ett lag som spelar 2 serier högre är inte mycket att skämmas över, mer oroande att viljan försvann på slutet och att detta var andra matchen i rad utan att göra mål.

 

8 april Almo - Knutby 0-2 (0-1)

Målskyttar: -

Bra start i högt tempo på matchen i bra väder. Vartefter den lilla värmen som varit försvann försvann också spelet som resten av halvleken mest bestod av långa bollar på Mattias och Martin, Knutby spelade på ett liknande sätt men med mer fysik. Och inte hjälpte en isande kall störtskur till att höja kvalité och intresse heller. I slutminuterna av första gör Knutby rättvist 0-1 efter ett inlägg från höger där vi har många spelare med i straffområdet som står och tittar på. I andra kommer vi ut som ett helt nytt lag och rullar upp Knutbyförsvaret med ett prydligt kortpassingsspel gång på gång. Vår oförmåga och Knutbys målvakt såg till att vi inte kunde spräcka målnollan framåt. I slutet på matchen kom Knutby igen med några kontringar varav dom satte tvåan med ett par minuter kvar.

  

26 mars Almo - Skyttorp 1-3 (0-1)

Målskyttar: Mattias Åhman

Fjolårets 3-1 vinst i första träningsmatchen förbyttes mot en förlust med samma siffror i år mot ett Skyttorp som spelar i en högre serie och fått en hel del förstärkningar av spelare från Film. Inget av våra nyförvärv, om man inte skall räkna målvakts-Törnan för nyförvärv, luftades hos oss. Skyttorp hade ett snabbare och mer distinkt passingsspel, speciellt i första halvlek då vi slog för mycket långa bollar. 0-1 efter halvtimmen helt rättvist stolpe in. I andra kommer 0-2 tidigt på en frispark i bortre burgaveln. Vi repar dock mod och Mattias får antagligen på en felträff med vänstern, annars har det knappast kunnat bli så en sådan kanon, och vi är med igen. Efter målet spelar vi betydligt bättre ett tag och skapar även en del ytterligare målchanser även om Skyttorp sett över hela är det bättre laget. 1-3 kommer efter ett felpass i mitten där Skyttorp får öppen gata i mitten fram till ett distinkt målskott.

Uppdaterad: 31 MAR 2008 14:53 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget