Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2022


Matcher och tabell Upplandscupen grupp 7

Matcher och tabell div. 6 östra

18 sept Almo - Funbo IF 1-6 (0-3)

Laguppställning; Rebello; Lucas - Emil - Filip M - Frank; Noah - Luke - Joel - Jonas; Julius - Sammy

Avbytare; Andreas P, Joel A, Pirre

Mål; Musisi Julius Masazisi

Återigen sena återbud och sena omkastningar i laget. Dessutom en klockrent självmål i baken redan i 5:e minuten efter ett dåligt uppspel på mitten. Inte den starten ett lag med dåligt självförtroende vill ha.Och tredje raka hemmamatchen vi ger bortlaget ledningen i 5:e eller 6:e matchminuten!!! Det är dock vi som har mest boll i inledningen och Frank har en nick utanför på en hörna, Julius ett friläge som målvakten gör en bra fotparad på och Sammy ett friläge där mv gör en ännu bättre räddning till hörna på. Detta innan Funbo hade sitt första skott på mål i 22:a. 0-2 istället i 28:e efter att Funbospelaren grundlurat vår back nere på kortlinjen. Sammy är sedan åter fri men blir kappsprungen och fälld och skjuter själv frisparken i burgaveln. Borde kanske varit en frilägesutvisning där, nu blev det inte ens ett gult kort. Sammy har sedan ytterligare ett friläge framspelad av Julius men åter en kanonräddning av mv. Istället kommer 0-3 i 45:e på ett misslyckat inlägg som seglar in i bortre över en chanslös Rebello. Så stor skillnad på effektiviteten! I andra tar Funbo över helt och rättfärdigar sin ledning i paus och efter 0-4 i 55:e finns inte mycket vilja kvar i hemmalaget. De radar upp chanser och mv gör ännu en räddning på Sammy-läge innan Julius kan reducera till 1-5 på inlägg från Sammy. Strax efter har Joel öppet mål på Julius inspel men tar emot bollen två meter från mållinjen istället fär att stänka in den vilket är symptomatiskt för andra halvleken.  

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

   

11 sept Almo - Olands FF 2-3 (0-2)

Laguppställning; Rebello; Lucas - Emil - Filip M - Eric; Luke - Joel - Frank; Julius - Jack - Comfort

Avbytare; Anton, Jocke, Musse, Noah

Mål; Frank Kilimbu, Noah Kimbumbu

Fortfarande flera tongivande spelare borta och vi är inte vakna från början utan låter Oland ta initiativet och Rebello får rädda till hörna redan i 3:e. Och i 7:e kommer 0-1 på ett friläge i mitten som verkligen luktade offside. Julius har ett skott i 12:e som tippas till hörna och det var en av två bra chanser för Julius i första. I 21:a nära en repris på 0-1 målet men Rebello kan denna gång rädda med ryggen!! till hörna. I 35:e 0-2, åter ett inspel från vänster och en fintad back och bollen i mål. Helt rättvist. Strax efter rundar Julius målvakten men bollen slås bort på mållinjen av en hemåtlöpande back. Vi har inget spel i första, försöker uteslutande nå Jack och Julius med långa bollar som enkelt plockas bort. Rättvis ledning för OFF i paus. Andra inleder vi med ett par hörnor och på en av dem får Frank stå helt fri och enkelt nicka in en reducering till 1-2. Oland har sedan 3!! ribbskott på drygt fem minuter innan Noah helt ologiskt kan kvittera på ett bra pressat skott från 20 meter. Med knappa tio minuter kvar kan sedan Oland avgöra med ett snyggt skruvat skott i bortre krysset till en rättvis seger mot ett hemmalag som inte hade blåstället på sig för dagen. Även när solen skiner och motståndarna ligger bakom i tabellen behöver man visa bättre inställning om det skall bli poäng. Sjätte uddamålsförlusten som borde givit fler poäng med bättre vilja.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

   

4 sept Gimo IF FK - Almo 3-0 (w.o)

.

28 aug Almo - Harg Östhammar FF 1-2 (1-2)

Laguppställning; Rebello; Lucas - Jack - Filip M - Frank; Luke - Joel - Adam; Julius - Sammy - Eric

Avbytare; Andreas, Comfort, Dejan

Mål; Sammy Andersson

Avvaktande inledning på en våt men bra plan efter 60 mm regn senaste dygnet. Märktes att spelarna var osäkra på underlaget som dock var kanonbra. HÖFF tar ledningen redan i 6:e efter nick på hörna, precis det som tränarn varnade för inför matchen. Sedan har vi två ofarliga hörnor och Sammy ett skott strax utanför. Sammy blir sedan nerdragen på väg igenom och det gula kortet hade vissa toner av orange i alla fall. På rensning på frisparken missar vi att ta bort bollen på mittlinjen vilket blir ett friläge från halva plan och 0-2. Vi har sedan ytterligare ett par ofarliga hörnor innan HÖFF:s långa forward börjar komma rätt på bollarna framför vårt mål och har flera fina nickar. Ett par av dem strax utanför och en mitt på Rebello som gör en, av flera, kanonräddningar. Lucas nickar också bort en boll på mållinjen så närmare 0-3 än 1-2 när HÖFF slår en för kort hemåtpass som friställer Sammy i 41:a som kan runda mv och reducera till 1-2 innan paus. I andra har vi mer boll men förtvivlat svårt att skapa chanser. HÖFF däremot skapar chanser på in princip varje anfall och är trots vårt bollinnehav närmare 1-3 än vi 2-2 genom sina större och mer rutinerade spelare.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

   

22 aug Storvreta IK 2 - Almo 1-3 (1-1)

Laguppställning; Rebello; Lucas - Jack - Filip M - Emil; Frank - Joel - Musse; Dejan - Sammy - Julius

Avbytare; Alexander, Comfort, Eric, Jonas

Mål; Sammy Andersson 2, Julius Musisi Musasizi

Storvreta verkade revanschsugna efter vårens wo-match och tar kommandot i inledningen. Vi gör dock första målet redan i 5:e efter att Joel forecheckat åt sig bollen på mitten och spelar till Sammy som fallit ner lite. Sammy hittar en yta i mitten till Julius som springer mellan deras mittbackar och fri med målvakten rullar in bollen i ett snyggt anfall. Storvreta fortsätter ha mycket boll och i 16:e räddar Rebello oss för första gången, det skulle bli fler kanonräddningar, genom en dubbelräddning som blir till en hörna. I 25:e kommer kvitteringen. Inte orättvist men efter mycket passivt försvarsspel där deras spelare kan "åka slalom" förbi minst fyra gröntröjor in i straffområdet och enkelt lägga in bollen i ena hörnet. Storvreta pressar efter målet mera, och Rebello gör två till superräddningar, varav den ena en benparad på ett långskott. Vi skapar vassa dock kontringar, Sammy nickar fram Eric som helt ren framför mål från nära håll skjuter löst och utanför. Storvreta har några långskott också som går över och Julius ett friläge i 42:a på passa från Sammy, nära en kopia på första målet. I andra fortsätter Rebello att storspela och speciellt en räddning i 52:a på ett friläge kan ha varit matchavgörande. Strax efter får vi en indirekt frispark för "hemåtpass" efter att Julius stressat deras back och målvakt. Joel petar till Sammy som väl inte får världens bästa träff men hittar luckan bredvid muren och bollen går stolpe in. Matchen jämnar nu ut sig och i 64:e gör Sammy 1-3 efter en lång frispark från Lucas som nickas in framför mål från bortre stolpen och mitt framför mål dyker Sammy upp och kan sätta bollen i öppet mål. Mål på två fasta situationer! Resten av matchen gör de grönsvarta årets bästa kämpainsats med många byten av trötta spelare och även en och annan kramp. Precis som det skall se ut. Med denna inställning hade det blivit fler poäng under säsongen!

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

   

15 aug Almo - Upplands-Ekeby IF 1-1 (1-1)

Laguppställning; Rebello; Lucas - Jack - Filip M - Emil; Comfort - Luke - Frank - Musse; Joel - Julius

Avbytare; Anton, Persson

Mål; Jack Vähäkuopus

Två reservbetonade lag där vi skulle ta revansch för 1-2 i våras och även förlusten i Almo Cup. Vi börjar bra, Julius frispelad mitt framför mål redan i 7:e men får inte på någon riktig träff och målvakten kan rädda med vaden och Lukes skott på returen täcks till hörna. En ännu bättre chans har Frank i 12:e på ett fint inspel från vänster men når inte riktigt fram vid bortre stolpen och skjuter strax utanför krysset på det öppna målet. Strax efter har Ekeby en dubbelhörna där den andra passerar alla spelare vid främre stolpen men hamnar som tur är mitt i famn på Rebello som var på alerten. 1-0 kommer i 33:e genom en riktig elegant volleyträff av Jack från 20-25 meter som går i en elegant båge över målvakten. Skottet var på en retur efter hörna. Vi har 6-2 i hörnor i första vilket och också speglar spelet ganska bra där vi har många bra anfall speciellt från vår vänsterkant. Kvitteringen kommer på tilläggstid i första. En långt inlägg av Ralle L från höger som två Ekeby-spelare möter vid bortre mot en ensam Lucas och efter lite flipperspel kan Runermark sätta ett vänsterskott i bortre burgaveln. I andra tar Ekeby över matchen och Rebello får göra några bra räddningar, bl.a. ett skott till hörna i 68:e och fotparad till hörna i 75:e. De har dessutom ett par nickar tätt utanför mot ett tröttkört Almo. 0-7 i hörnor till Ekeby i andra speglar även det matchbilden bra. Vår enda chans i andra är ett bra läge för Julius som inte får till skottet från strafflinjen.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

  

9 aug Hallsta IK - Almo 2-1 (0-0)

Laguppställning; Rebello; Lucas - Jack - Filip M - Emil; Farid - Luke - Frank - Noah; Persson - Julius

Avbytare; Anton

Mål; Noah Kimbumbu

Oj så många spelare borta och oj så händelsfattig första halvlek. Vi lyckades alltså samla bara 12 spelare till denna match och tränare Persson fick kliva in och spelade 90 minuter. Några skott över och utanför från distans men inget av lagen lyckades skapa heta chanser. De bästa var Farids lösa nick från nära håll i 30:e, Hallstas nick utanför på en frispark i 40:e och Noahs "skott" mot öppet mål på tilläggstid som med lite kraft och fart kunnat sitta men som hanns upp av en försvarare. Frank den stora dominanten på mitten i första och Julius alldeles för ensam på topp. I andra får vi en mardrömsöpping då Hallsta tar ledningen på ett löst skott ur ingen vinkel där vi enkelt tappade bollen nere vid hörnflaggan och som Rebello tyvärr lyckas vinkla med händerna i eget mål. Hallsta repar nu lite mod och har mer boll och 2-0 kommer i 64:e. Även denna gång ett inte allt för märkvärdigt skott, denna gång från 20 meter rakt framifrån, som Rebello åter tappar och en löpande Hallstaspelare först på returen och kan slå in bollen på mållinjen. Strax efter kan Noah reducera till 2-1 på ett snyggt anfall från vänster men vi kommer aldrig til mer chanser och är aldrig nära att kunna kvittera. Rättvis vinst till slut för Hallsta genom en bättre andra halvlek.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

  

29 juni Almo - Vattholms IF 2 1-4 (0-3)

Laguppställning; Rebello; Eric - Frank - Joel - Jonas; Luke - Andreas P - Sammy; Julius - Linus - Noah

Avbytare; Anton, Björn, Joel A

Mål; Linus Svärd

Många sjuka, skadade och som jobbade så knappt vi fick ihop lag denna gång så att det skulle bli svårt att ta revansch på Vattholma stod klart före matchstart. Med alla tre som spelat mittbackar under säsongen borta, 4 i startelvan som spelat div 8-match kvällen före och en bänk med bara Anton som tränat (och spelade match kvällen före!) så får 1-4 ändå anses som ett bra resultat. Speciellt som vi var det bolldrivande laget men var för tunna framåt och hade problem med att stoppa gästernas snabba och kloka forward. Vi "leder" med 3-1 i chanser när Vattholma-spelare får löpa lite för enkelt igenom i mitten och rulla in ledningsmålet. Bara någon minut efter får de en straffspark efter att vi blivit bortvända i straffområdet. Även 0-3 kommer på en långboll, ett spelsätt som de skapade mycket med. Julius har några bra lägen under matchen och bästa har han i 55:e då han egentligen bara har att lägga in bollen men en back kommer stormande, kastar sig och styr bollen till hörna. Persson och Julius har ytterligare ett par bra lägen innan 0-4 kommer på en ny långboll och friläge i mitten. Med bara några minuter kvar kan Linus i alla fallspräcka nollan medett viljestark mål framspelad av Luke.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

16 juni Almo - Films SK 9-0 (6-0)

Laguppställning; Rebello; Frank - Filip M - Jack - Eric; Joel - Sammy - Luke; Julius - Linus - Comfort

Avbytare; Andreas, Jonas

Mål; Sammy Andersson 3, Linus Svärd 2, Luke Musinguzi, Julius Musisi Musasizi, Comfort Kilimbu, självmål  

Spel mot ett mål i princip hela matchen som siffrorna också visar. Film har ett skott på mål och ett utanför i första medan vi radar upp chanser.  Sammy gör två identiska mål, 3-0 och 6-0, på soloraider och lågt skott ur liten vinkel från höger. Andra i princip samma matchbild, Film har dock ett ribbskott och borde satt returen i öppet mål men bollen tar på armen och blåses av för hands. Typiskt lag i motvind. Noterbart i övrigtfrån andra halvlek är att Comfort gör sitt första Almo-mål och att vi missar 2!! straffar. Eller rättare sagt att inhoppande Film-keppern räddar båda.  

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

11 juni Funbo IF - Almo 2-6 (1-2)

Laguppställning; Rebello; Frank - Filip M - Jack - Emil; Adam - Joel - Luke; Julius - Linus - Sammy

Avbytare; Anton, Eric, Musse

Mål; Sammy Andersson 3, Linus Svärd, Eric Lundin, Joel Werme

Bra öppning på matchen med 0-1 redan i 6:e genom Linus som kämpar in sin egen retur och då har Sammy redan haft ett friläge. Linus har sedan ytterligare en chans och Joel har också ett bra läge men i 18:e kommer istället kvitteringen på ett distinkt skott ur högerinner-position inne i straffområdet. Resten av halvleken jämnare. I 36:e gör sedan Sammy ett snyggt mål på Jacks långa frispark som nickas in från bortre stolpen. Sista tio har vi sedan tre riktigt bra chanser mot Funbos enda som Rebello gör en kanonräddning på när han kommer ut långt och möter friläget i mitten. Så rättvis ledning i paus. i inledningen av andra är kvitteringen nära men Rebellos räddning i stolpens insida rensas bort på mållinjen av Jack och på kontringen så får Eric på ett bra distansskott som touchar en försvarare och ställer målvakten som får se bollen susa in vid bortre stolpen. 1-4 gör sedan Joel på straff efter att Linus stormat fram och blivit fälld av målvakten. 2-4 också på straff på en tveksam hands på Frank som har handen längs sidan på hörnan. Sammy avgör sedan matchen med två fina skott, det första i närheten av krysset efter vunnen närkamppå mittplan och 2-6 på ett skott stolpe in från långt håll. Bra spel långa stunder och vi skapar många chanser nu när vi äntligen får spela på en riktig fotbollsplan som tillåter spel längs marken också. 

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

7 juni Olands FF - Almo 3-5 (0-2)

Laguppställning; Rebello; Frank - Filip M - Jack - Emil; Adam - Joel - Luke; Julius - Linus - Sammy

Avbytare; Anton, Eric, Lucas

Mål: Joel Werme 3, Sammy Andersson, Eric Lundin

En match med två ansikten och där vi tar kommandot direkt. Redan i första minuten får förre Almo-målvakten Peter visa sig på styva linan med en fin fotparad på Julius friläge. Ytterligare ett par halvchanser innan förre Almo-spelaren Jocke först försöker rycka ikull Sammy och sedan fäller honom i straffområdet med solklar straff som Joel sätter säkert. Vi har några hyfsade chanser och hemmalaget ett par ofarliga hörnor innan 0-2 kommer i 31:a då Sammy är först på en lyftning och kan nicka bollen över en "tvätt-hängande" målvakt. Minuten efter revanscherar sig Peter genom att rädda ett nytt friläge för Sammy och gör sedan ytterligare en fotparad på ett närskott och vi har även ett skott i ribban innan Oland har sitt första skott på mål i 38:e. Halvleken avslutas med ett nytt friläge för Julius som tvekar lite och skall lägga bollen till rätta vilket gör att mv-Peter hinner ut och avvärja. 0-2 i underkant efter första. I andra blir vi lite mer bekväma och Oland kan ha mer boll och anfaller framför allt på sin högerkant. Ett par skott över innan de sätter en frispark från höger som lyfts snyggt in i bortre krysset mot ett lågt stående försvar som gör att Rebello är både skymd och svårt att ta sig fram. Strax efter ny frispark från samma läge som denna går tar i ribbans ovankant men där har Rebello koll. I 79:e kommer lite överraskande 1-3 genom Eric som kan slå in en retur från nära håll efter en frispark. Strax efter sätter Joel 1-4 efter ett flygande anfall iscensatt av Sammy och där Julius är nära att sätta bollen innan Joel dyker upp och slår in bollen i öppet mål. Oland har sedan ytterligare en frispark i ribbans ovankant från höger innan Joel i 83:e kan göra 1-5 efter att klackat fram bollen till sig själv efter ännu en frispark. Olands klart bästa spelare, Sebastian Helmefors, har sedan ett närskott som Rebello gör en kanonräddning på innan han på en halvträff som ställer Rebello sätter 2-5 i 89:e och på övertid lyckas de även göra 3-5 på en nick på hörna, se målet i min fotboll appen förtjänstfullt filmat av Mjölk-Jonte. Så betryggande vinst även om vi tappade i andra och släppte till två mål i slutminuten.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

1 juni Vattholma IF 2 - Almo 3-2 (2-1)

Laguppställning; Rebello; Lucas - Filip M - Jack - Frank; Adam - Joel - Luke; Comfort - Julius -Sammy

Avbytare; Anton, Emil

Åter en match som vinns av laget mes störst styrka, fysik och vilja över laget med nätt och lätt skönspel. Vi skapar våra chanser genom finurligt spel av framför allt Julius och Sammy medan vi ger motståndarna deras bästa möjligheter genom egna misstag och fasta situationer. Snyggt anfall och Julius fri i mitten redan i 4:e men fin fotparad av mv kontras med en dubbelchans för Vattholma efter missad utspark av Rebello. Julius fri igen efter nytt snyggt och snabbt anfall i 11:e men ny fotparad av mv. Strax efter slutar vi spela och väntar på en offsidesignal och Vattholma kan ta ledningen. Tredje gången gillt ger 1-1 efter ännu ett snyggt anfall i 28:e. Strax efter nytt misstag då målvaktens låååånga utspark blir en målgivande pass då vi missbedömer bollen till friläge.I inledingen av andra är Vattholma nära att springa in bollen vid bortre stolpen på en hörna. Utanaför denna gång men de ska få fler chanser. 2-2 i 51:a på ännu ett snabbt och snyggt anfall och mål av Emil. Följt av ett horribelt misstag med en missad rensning in i mittplan som är nära att resultera men stolpen räddar oss denna gång. Den typen av rensningar gör inte motståndarna. Sedan missar vi en straff,eller rättare sagt målvakten gör en bra räddning på hårt skott i rätt höjd för keepern. 3-2 efter en onödig frispark nere vid hörnflaggan som slås hårt och denna gång lyckas samma spelare som var nära springa in bollen denna gång nicka in den. Efter det föll vi in i Vattholmas långa bollar och orkade inte samla kraft för att kvittera.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

28 maj Almo - Gimo IF FK 2-5 (1-2)

Laguppställning; Rebello; Emil - Marcus - Filip M - Frank; Adam - Joel - Jack; Julius - Sammy - Linus

Avbytare; Eric, Lucas, Luke, Musse

Mål; Linus Svärd, Adam Engqvist

Seriefavoriten och obesegrade serieledarna Gimo visade sig för svåra i derbyt hemma på Lunda även om vi ger dem en bra match i första halvlek men lite för många individuella misstag ställer till det. Gimo inleder som väntat bäst och gör 0-1 redan i 6:e efter att kommit fram lite för enkelt på vänsterkanten och kunde slå in bollen i öppet mål på en mv-retur. Skulle visa sig flera gånger under matchen att de hade många spelare som löpte mot mål på ev. returer där vi inte hann med varken i tanke eller ben. Efter tidigt byte pga skada på Marcus kommer vi in i matchen mer och efter en hörna i 13:e är det vi som har mest boll. Joel skott mot krysset i 14:e och snygg kvittering till 1-1 i 19:e på ett flygande anfall där Julius spelar ut till Sammy på höger som löper fram 20 meter och slår ett väl avvägt inlägg som Linus är först på. Vi skapar dock inte så många heta chanser utan bara ett antal resultatlösa hörnor. Gimo sticker upp med en frisparki ribban i 25:e innan Sammy är nära att sätta ett inspel från vänster men blir knockad av mv istället. Sista 10, efter lite Almo-byten, tar Gimo över matchen igen och skapar några riktigt bra chanser med bl.a ett bra skott som styrs till hörna och ett skott i stolpen från nära håll. I 41:a gör Gimo 1-2 på en onödig frispark som sätts snyggt i mål ur liten vinkel. Andra börjar mycket olyckligt för vår del. En dålig nertagning i eget straffområde på en långboll bäddar för 1-3 i öppet mål där vi inte hinner med den löpande Gimospelaren vid bortre stolpen och innan matchklockan knappt hunnit byta minut kommer 1-4 på nästan samma sätt, vi ligger metern bakom i löpningen mot bortre stolpen och ridå i matchen som därefter avtar i intensitet efter en bra första halvlek med två lag som ville spela fotboll. Lagen byter lite hörnor i andra men Gimo klart farligare chanser. 1-5 i 65:e innan Adam premiärmålar i Almo och på Lunda med ett snyggt vänsterskott i krysset. Första halvlek tar vi med oss hade de flesta tränare som intervjuas i TV sagt!

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

20 maj Harg Östhammar FF - Almo 2-1 (2-0)

Laguppställning; Rebello; Emil - Marcus - Jack - Frank; Julius - Joel - Adam - Luke; Linus - Sammy

Avbytare; Eric, Filip H, Lucas, Timmy

Mål; Sammy Andersson

Åter match på en gropig och ojämn gräsplan som HÖFF avgör i första halvlek då de är klart bäst och får ett övertag genom sina stora mittbackar som rensar bort det mesta ganska enkelt då vi inte vågar hålla i bollen i offensiven. Hetaste chanser är en frispark som Rebello gör en TV-räddning på och en straff, efter att den största mittbacken på plan känner ett finger i ryggen och lägger sig enkelt, som skjuts utanför. Han vek sig en gång till i andra men då gick inte domaren på det. 1-0 i stället i 27:e då den gropiga planen ställer till det för Jack som missbedömer långbollen och studsen och en HÖFF:are kommer fri och rullar in ledningsmålet. 2-0 i 40:e efter ett inlägg från höger där en hemmaspelare är betydligt tuffare och kan stånga in bollen från nära håll vid bortre stolpen. Andra inleder vi i medsol och med en hörna och Linus har ett skott i burgaveln. I 57:e gör Sammy 2-1 på en frispark där nog solen spelade målvakten ett spratt. Nu är vi på G och radar upp ett antal chanser där den bästa är ett skott från Julius som målvakten med en pantervändning kan kasta sig bakläges och räddar bollen på mållinjen. Sista kvarten tar HÖFF över igen och vinsten är väl ändå rättvis och där deras stora mittbackar låg bakom många kontringar efter långa rensningar.   

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

13 maj Almo - Storvreta IK 2 3-0 (w.o)

.

6 maj Upplands-Ekeby IF - Almo 2-1 (0-1)

Laguppställning; Rebello; Emil - Filip - Jack - Frank; Julius -Joel - Adam - Luke; Linus - Sammy

Avbytare; Comfort, Eddy, Lucas

Mål; Sammy Andersson

Derbymatch med dåligt spel, många felpass på den gropiga planen och dessutom ingen tur med domsluten. Förutom möjligen vårt mål som kan ha varit offside i uppspelsfasen. Vi det bättre laget i första och Ekeby det bättre i andra. Första heta chansen har Sammy i 14:e på Julius inspel men målvakt Johan gör en suverän fotparad på skottet från 5 meter. Målet kommer i stället i 27:e som nästan en kopia på den tidigare chansen med den skillnaden att det nu var Linus som spelade in och att Sammy gjorde mål denna gång. I slutet på första har Ekeby en farlig hörna och en boll inne men offside. I inledningen av andra är Sammy fri igen men bra mv-räddning igen efter att Sammy blivit sparkad bakifrån och troligtvis fått straff om han ramlat. I mitten på andra klamrar sig Ekeby fast på vår planhalva och vinner alla långa höga bollar med sitt mer storvuxna lag. Runt 70:e är Sammy igenom två gånger. Första gången slits han först i armen när han rundar mittbacken och blir sedan knuffad i ryggen när han skall lägga in bollen men ingen blåsning av rättsskiparen. Strax efter är han framme igen och blir nu hårt men just tagen och kommer inte till något bra avslut som målvakten kan ta. Ekeby fortsätter pressa på och flyttar upp spelare och på ännu en hörna i 79:e kommer kvitteringen på nick mitt framför mål. I 85:e är Sammy igenom igen och fälld men domaren bedömer att det är utanför straffområdet och han skjuter själv frisparken i stolpen. Och inget kort för denna kapning heller. I slutminuten får Ekeby en tveksam frispark neråt hörnflaggan, en frispark som blir till hörna och vi tappar helt bort spelarna vid bortre stolpen, skedde även ett par gånger till under matchen, och de kan sätta vinstbollen mitt i målet. Så defensiva hörnor bör vi träna på inför fortsättningen!

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

.

2 maj Almo - Hallsta IK 1-1 (1-1)

Laguppställning; Rebello; Marcus- Filip M - Jack; Julius - Adam - Joel- Frank; Linus - Sammy - Emil

Avbytare; Comfort, Eddy, Lucas

Mål; Sammy Andersson

Äntligen match, en månad sedan senast för de flesta spelarna i och med den flyttade premiären. Kanske en av anledningarna att spelat inte flöt som vanligt. En annan anledning var nog uppställningen med trebackslinje och tre forwards som var ovant för de flesta. En tredje anledning att Hallsta hade ett kvickfotat lag. Och en fjärde säkert naturgräs även om planen var överraskanade grön och jämn trots den sena och kalla våren. Båda lagen hade inledningsvis några hyfsade lägen men skotten satt mitt på målvakterna som inte behöde anstränga sig för att rädda. I 20:e tar vi ledningen genom Sammy som på Julius framspelning vinner närkampen med mittbacken och rundar målvakten och sätter bollen i öppet mål. Minute efter har Linus ett lågt pressat skott i stolpens utsida som var värt ett bättre öde. Bara ett par minuter senare kommer kvitteringen efter att vi gått bort oss framför måloch Hallsta bästa spelare kommer helt fri och kan från bara ett par meter rumma in kvitteringen. Bästa chanserna i resten av halvleken hade Sammy efter att ännu en gång rundat målvakten och Julius som är väldigt nära att rinna igenom på ett fint inspel från Adam. Färre med heta chanser i andra även om båda lagen hade möjligheter att avgöra. Allra närmast var nog Hallsta med en nick på en frisparki slutminuten. Vi spelar överaskande mycket långa bollar och Hallsta tar sig ofta fram på kanterna mot vår trebackslinje.

Domarrapport UFF; https://uppland.svenskfotboll.se

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se.

UFF

s2 .

10 april Almo - IK Rex (träningsmatch) 2-1 (1-0)

Laguppställning; Rebello; Jack - Filip M - Filip H; Julius - Frank - Musse - Luke - Dejan; Linus - Timmy

Avbytare; Anton, Comfort, Noah och Pirre

Mål; Frank Kilimbu och Noah Kimbumbu

Träningsmatch med ett lite reservbetonat lag mot div 6-laget (spelar i norra serien) IK Rex. Rebello tillbaka i mål efter avstängningen i Upplandscupen. Vi får en drömstart då Frank skarvnickar in Lukes långa inkast över målvakten och in i bortre burgaveln. Vi är sedan nära igen i 4:e men Linus lyckas inte få kontroll på sina ben och misslyckas med att dribbla förbi målvakten, som kommer långt ut, i ett friläge. I inledningen skapar vi flera bra anfall med snabba pass och bra löpningar framför allt på vår högra sida. Rex skapar några hörnor och det blir en del hårda närkamper och ett antal gula kort också. Efter halvtimmen har vi öppet mål efter ett nytt långt inkast, inkast som vållade problem för gästerna ett antal gånger. Rex bästa chans att kvittera kom i slutminuten av första då Rebello tvingas till en trippelräddning efter att tappat ett inlägg. Om första halvlek var vår blir andra halvlek Rex. 1-1 kommer också efter timmen spelad efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde. Domaren fortsätter dela ut ett antal gula och även ett rött kort och Linus nickar mitt på målvakten i ett kanonlägen från nära håll. I 91:a kommer vinstmålet efter att Julius slagit ett fint inlägg från höger där Noah på typiskt Noah-vis dyker upp och kastar sig och trycker in bollen från nära håll.

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

.

3 april Almo - Österlövsta FF (Upplandscupen) 2-3 (2-0)

Laguppställning; Jack; Lucas - Filip M - Marcus - Filip H; Frank - Adam - Luke - Julius; Sammy - Timmy

Avbytare; Anton, Eddy, Linus och Noah

Mål; Linus Svärd, Sammy Andersson

Sista matchen i Upplandscupen för denna gång och Jack får åter vikariera i mål. Div 5-laget Österlövsta startar bäst och sätter omgående hög press mot oss utan att skapa heta chanser och i den här matchen, i motsats till förra, är det vi som spelar kontringsfotbollen och även skapar de bästa chanserna. Vi tar även ledningen på ett snygg anfall som Julius drar upp på vänsterkanten och spelar fram Sammy som tar ytterligare några meter och spelar in framför mål där nyinbytte Linus kan sätta bollen i öppet mål från 1 meter vid bortre stolpen. Taktiskt tar vi några minuer senare vår bonusstraff som Sammy säkert sätter till en 2-0 ledning. På slutet av halvleken, som ÖFF "vinner" hörnorna med 6-1, har de även ett par bra chanser med bollar strax utanför utan att kännas speciellt farliga. I andra startar ÖFF också starkt och skapar nu även två riktigt bra chanser i inledningen. 2-1 kommer också i 54:e efter att de fått ta sig in i straffområdet från sin vänsterkant alldeles för enkelt och sätta ett hårt skott förbi Jack. I 65:e är Sammy på väg igenom men drar på sig en frispark i straffområdet och den liggande ÖFF:aren delar ut en ful spark i skrevet på Sammy med enbart gult kort som följd. I de flesta andra ligor hade det blivit rött! Strax efter kommer kvitteringen efter en halvräddning av Jack där de kan slå in bollen i öppet mål. Vi har några kontringar på slutet också och närmast är Frank vid ett par tillfällen men har inte självförtroendet att ta avslut. Adam har en vänsterkanon som tar på en häl och styrs till hörna och Noah har en cykelspark mot öppet mål samtidigt som han blir nersprungen av målvakten men bollen kan tas bort av en back. ÖFF:s segermål kommer på övertid efter att de fått en tveksam frispark som de snabbt lyfter in i straffområdet medan vi står och diskuterar varför de fick frispark och inte vi. Så det får vi ta med oss framöver, fokusera inte så mycket på domslut som vi inte kan påverka. Även om vi tycker att de är fel.

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

.

27 mars Harg Östhammar FF - Almo (Upplandscupen) 0-2 (0-1)

Laguppställning; Jack; Lucas - Filip M - Marcus - Frank; Musse - Adam - Joel - Luke; Julius - Sammy

Avbytare; Anton, Comfort, Eddy och Timmy Andersson (d)

Mål; Musisi Julius Musasizi, Frank Kilimbu

Så kom då årets första vinst efter två tidigare förluster i Upplandscupen. HÖFF chockstartar dock med ett skott i stolpens utsida efter en långboll direkt på avspark. Samma recept som Månkarbo hade i första matchen och som vi hade problem med då. Och första 15-20 minuter har de många omställningar som vi får jobba hårt hemåt på och som gör att mittfältet hela tiden blir överspelat, åtminstone åt ena hållet. Vi tar oss mer och mer in i matchen med mer spel via mittfältet samtidigt som HÖFF skapar ett antal hörnor på sina kontringar och Jack gör i alla fall en kvalificerad räddning. Vi är dock lite tunna i straffområdet när vi har ett antal hyfsade inlägg men inga spelare på plats. Sammy har även några skott som inte träffar mål. I 37:e kommer ledningsmålet när Julius håller sig framme och kan peta in bollen på mållinjen på Adams låga inspel från vänster. Debuterande Timmy är sedan nära att sätta tvåan på Sammys framspelning men skottet går över. Rättvis ledning i paus. Direkt i andra har Timmy en vobblande kanon som HÖFF-keepern släpper retur på men vi hinner inte fram för att sätta tvåan. Mer avvaktande spel i andra och HÖFF har mer boll än i första och skapar ytterligare några hörnor. I 64:e kommer 0-2 genom vänsterbacken Frank som kommer löpande på bortre stolpen och kan slå in Julius inspel från höger. Så mål på två inspel från kortlinjen. Snyggt! Strax efter målet är Julius nära att sätta trean men blir lite stressad och skjuter med högern klockrent i stolpen. Med kvarten kvar får HÖFF en straff efter en fällning på straffområdeslinjen men Jack visar att målvaktstakterna sitter kvar och räddar både första skottet och även returen. Utöver straffen så är vi närmast att utöka, framför allt genom Sammy som minst två gånger är på väg igenom men blir stoppad av mycket slit i armar och kläder.

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

.

13 mars Karlholms GoIF - Almo (Upplandscupen) 2-1 (1-0)

Laguppställning; Jack; Lucas - Filip M - Marcus - Frank; Luke - Adam Engqvist (d) - Joel - Filip H; Julius - Sammy

Avbytare; Comfort, Eddy, Emil och Pirre

Mål; Joel Werme

Precis som förrra matchen börjar vi bra med en hel del bollinnehav även om Karlholm har första chansen med ett långskott som touchar ribbans överkant men som Jack har koll på. Vi har som sagt en hel del boll men är lite lätta framåt mot hemmalagets storväxta försvar som försöker med långa bollar och omställningar men som Marcus oftast kan nicka bort. Vi har några skott från långt håll men inga skarpa chanser i en match med bra tempo. Bästa chansen så långt har Luke som från nära håll och ur liten vinkel inte lyckas få till avslutet. I mitten på första tvingas vi till ett byte då Julius skadades och efter det kom Karlholm mer in i matchen och pressade ner oss, och framför allt lyckades sätta bra press på vårt mittfält vid uppspelen. Var nog en och annan öm hälsena efter matchen! Sammy, som tillsammans med Holma var de som skapde mest framåt, hade sedan ett inspel från vänster i 39:e men ingen på plats utan bollen kan rensas bort på mållinjen. Karlholms press skulle ge utdelning i 41:a efter ett inspel som studsar på flera spelare och plötsligt friställer vänster mittfältare som löper in i straffområdet och får på en bra träff i bortre burgaveln. I andra ligger vi lite närmare motståndarna så att de inte får möjlighet att vända upp på samma sätt som i första. Holma har en fin löpning på en diagonalboll i 50:e men målvakten kommer snabbt ut och kan med en fotparad avvärja den fina chansen. Strax efter har vi en dubbelchans där först Sammy är på väg att löpa sig loss och får iväg ett bra skott men mitt på målvakten och returen skjuter Holma utanför bortre stolpen från vänster. Vi fortsätter att pressa Karlholm nu och Holma, som nu flyttat in som forward, har nytt läge men skottet tar i stolpens utsida ur liten vinkel och även Sammy skjuter i stolpens utsida/burgaveln från höger i 58:e. I 74:e avgörs matchen. Karlholm får en frispark från 25 meter som skjuts i muren men precis som vid första målet studsar bollen rätt för de blå och friställer en hemmaspelare som från nära håll kan dundra upp bollen i nättaket. Med några minuter kvar kan sedan Joel sätta en straff till slutresultatet 2-1. Liksom förra matchen har vi lite problem med motståndarnas omställningar. Karlholm vann även många dueller på ren fysik och hade framför allt tur med studsarna vid båda målen. Kändes som vi kom in i matchtempot mer i andra och såg bra ut när Holma kom in i mitten med fler djupledslöpningar i slutet på matchen.

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

.

6 mars Almo - Månkarbo IF (Upplandscupen) 2-8 (1-2)

Laguppställning; Rebello; Frank Kilimbu(d) - Filip M- Marcus - Jack; Comfort Kilimbu (d) - Luke - Joel - Filip H; Julius - Musse

Avbytare; Anton, Eddy Kilimbu (d), Noah och Pirre

Målen; Jack Vähäkuopus, Musisi Julius Musasizi

Vi börjar bra mot fjolårets div 4-lag ( i år i div 5) och skapar ganska omgående en hörna och redan i 9:e kommer 1-0 då Jack håller sig framme vid bortre stolpen och kan nicka in ledningsmålet på Marcus långa frispark från mittplan. Musse har sedan ett bra läge men lyckas inte få träff varken på boll eller mål. Månkarbo kommer mer och mer in i matchen, framför allt på snabba omställningar över mittfältet som emellanåt gör att vårt mittfält löper enda ner i eget straffområde. I 23:e får Månkarbo en hörna från höger efter ett felaktigt dömt inkast som Joel skulle haft. Hörnan skruvas hårt mot mål men kan nickas bort till en ny hörna från vänster istället. Där hänger vi inte med i löpningen utan Månkarbos kanske bästa spelare kan via en grön rygg nicka in kvitteringen. Vi verkar tröttna lite i slutet och 1-2 kommer också i 37:e. Målet kommer på en ny omställning där vi åter igen inte hinner med och Rebello kommer lite långt ut och skottet styrs via ett grönt hemmaben i en snygg lobb över målvakten. I inledningen av andra tar vi handicapstraffen som vi har då det i år skiljer en serie mellan lagen. Tyvärr bränner vi den och med facit i hand skulle det kanske varit klokast att tagit den direkt efter 1-0, under förutsättning att det gått i mål förstås. I 54:e får Månkarbo en ny hörna efter att Rebello fått göra en räddning och på hörnreturen kan Månkarbo göra 1-3 med ett distingt skott. Efter det går viljan och kraften ner samtidigt som vi börjar byta in från bänken med lite ovana spelare och Månkarbo kan fortsätta göra mål på kontringar. 1-4 ännu ett exempel, där vi har en frispark på offensiv planhalva, lyfter upp lite folk och hinner inte hem och går bort oss på kortlinjen och inspelet kan slås i öppet mål. Målen fortsätter trilla in med jämna mellanrum och 1-6 är nog matchens snyggaste mål med ett väl avvägt skott i bortre. Vi gjorde matchens första mål och fick också avsluta målskyttet genom Julius som satte bollen högt och snyggt på Pirres nickpass. Fyra kontringsmål, 2 på hörna och 1 på straff var läran inför kommande matcher. Ändå bra insats av backlinjen med extra plus till debutanten Frank. Dock lite tunt framåt där vi inte klarade av att låsa fast bollen och flytta fram i offensiva positioner utan vår enda forward togs oftast enkelt om hand av Månkarbos resoluta mittbackar.

Mer fakta om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Uppdaterad: 12 MAR 2022 14:08 Skribent: Leif Söderberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget