Matcher 2020

5 april Upplands-Ekeby IF - Almo 8-1 (3-0)

Laguppställning; Anton; Jonas - Filip (d) - Emil - Omar; Terab - Luke - Johan - Mohammed (d); Yoosef (d) - Musse

Avbytare; Alex W (d), Noah, Oskar (d), Raman

Mål; Johan Åhman

Många ystra spelare i första matchen efter en lång försäsong. Ekeby betydligt mer rutinerat än vårt unga lag men framför allt betydligt tyngre vilket skulle visa sig ju mer matchen gick. Ekeby första hörnan i 4:e och första varningen, för hårt spel, i 7:e innan 1-0 kom i 9:e. En långboll som nickskarvas olyckligt av en gröntröja och friställer en Ekebyspelare som enkelt får rulla in bollen till vänster om Anton. Det är bra tempo i början och vi har en hel del boll och lirar förvånansvärt bra med tanke på förutsättningarna men är lite tunna framåt där Ekeby rensar mer resolut. Ekeby har tre hörnor till innan Yoosef är framme efter dryga halvtimmen men får inte iväg skottet trots bra läge. Ekeby har sedan en frispark mitt på offensiv planhalva som de får hörna på, en hörna som vi missar markering på och kan nickas i mål till 2-0. 3-0 kom sedan i 45:e på den sjätte hörnan som enkelt kan nickas in vid bortre stolpen. Blir nog hörnträning framöver! I andra startar vi också bra och gör dessutom 3-1 i 49:e. Noah tar sig fram på vänster, crossen går över till Yoosef på höger som spelar in i mitten till Johan som får en skön träff från säkert 25 meter. Vi har sedan en hörna som Luke slår ribba ut innan Yoosef är igenom efter timmen och kanske borde haft en straff på den tuffa brytningen. I stället kommer 4-1 i 65:e på ett löst skott ur liten vinkel vid främre stolpen. Yoosef har sedan ett bra inlägg till Luke men skottet går mitt på mv. Sista 10 bev sedan rena raset, en tendens som känns igen från förra säsongen. Många trötta huvuden och ömma ben och kroppar var nog den största anledningen till detta. 5-1 i 88:e efter inlägg från höger och öppet mål vid bortre. 6-1 efter en rejäl försvarsmiss i 88:e följt av en misstänkt offside (bättre att löpa hem Omar än att stanna och vinka) och 8-1 i 92:a. Så sista fem, med tre baklängesmål, förstörde betyget på insatsen.

Uppdaterad: 05 APR 2020 17:13 Skribent: Leif Söderberg

Upplands Dieselservice