Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2020


27 sept Almo - Gräsö Norrskedika IF 2  2-2 (1-1)

Laguppställning; André; Emil - Viktor - Filip M - Filip H; Jonas - Musse - Luke - Mohammed Nour; Eric - Andreas

Avbytare; Alexander, Lucas, Mohammed Terab, Noah, Yoosef

Målskyttar; Eric Lundin 2

Ödesmatch i botten på serien och Musse är nära att sätta ettan redan efter 20 sekunder! Luke och Jonas har sedan bra lägen innan Eric sätter 1-0 med ett snyggt högerskott i sjätte minuten ochEric 1-0blir så här glad! Vi fortsätter dominera spel och bollinnehav men GNIF sticker upp i farliga kontringar och André får visa vilken vass målvakt han är. Bl.a en räddning efter ett hårt ribbskott i 10:e minuten.Mohammed

Vi spelar kanske bästa matchen den här korta säsongen och Mohammed Nour gör kanske sin bästa match på vänsterkanten mot som vanligt större spelare.Eric nick?

Eric gör också en bra match som forward men tog det lite lugnt i nickduellerna som synes. Persson nick

Vilket tränare Persson inte gör när det vankas kamp framför mål. Viktor nick

Och Viktor visade vem som var kung i luften på egen planhalva. I 23:e har vi ett jätteläge när Eric dras i armen men domaren missar att lämna fördel och blåser av för frispark och varning när Eric är fri i straffområdet. Frisparken skjuter Terab på mål men utan problem för keepern. I 40:e kommer högst överraskande 1-1 efter en lång frispark som lyfts in bra mellan vår målvakt och backlinje och efter en miss i kommunikationen slår vi bollen själva i nättaket. Halvleken avslutas med ett bra vänsterskott av Eric tätt utanför. Andra inleds med en GNIF-hörna innan Eric har ett stenhårt stolpskott från 4 meter! Emil närkampI 61:a är sedan Emil uppe på en frispark från Mattson som han är nämare att styra in än vad som syns på bilden. GNIF kontrar med ett skott i stolpen i 64:e. Inte mycket händer sedan i matchen förrän vi har ett bolltapp på mitten som ger ett friläge och GNIF:aren, dessutom deras för dagen bästa spelare, får ett friläge och kan efter en 30-meters löpning dundra upp bollen i nättaket utan chans för André.Persson undrarI I 80:e är det stor kalabalik i GNIF:s straffområde efter en hörna och Persson ser ut att fortfarande undra vad som hände. Och vart bollen tog vägen!! Strax efter Mohammed Nour ett skott i stolpen där målvakten får returen i huvudet innan han kan fånga den i skopan. Vi fortsätter pressa och Holmgren har ett skott från sju meter som omedvetet av ett GNIF-ben styrs till hörna. I 85:e kommer äntligen kvitteringen till 2-2 av Eric på troligtvis årets mål på Lunda. En volleykanon ur liten vinkel, Zlatan kunde inte ha gjort det bättre! Direkt efter kvitteringsmålet är Persson fri men väljer att försöka lobba över målvakten men lobben blir för låg så målvakten kan ta den. Sista minuterna fortsätter vi pressa på men två bra inläggslägen med mycket folk framför mål går bakom mål och visar kanske varför vi till slut kommer sist i serien och blir nedflyttade till åttan!

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

20 sept Almunge IK - Almo 2-0 (1-0)

Laguppställning; André (d); Emil - Filip M - Viktor - Filip H; Jonas - Kamil - Luke - Omar; Eric - Musse

Avbytare; Joel, Lucas, Mohammed Nour, Mohammed Terab, Noah

Komfortabel vinst för Almunge tack vare mer rutin, styrka och hårdhet. Ja vi känner igen det från tidigare matcher. Vi börjar dock ganska bra och Eric, som gör sin första match för säsongen som forward, har två bra lägen men troligtvis med brist på självförtroende törs han inte gå fram och avsluta utan det blir istället ett misslyckat skott och en misslyckad passning. 1-0 kommer sedan genom en vunnen närkamp i straffområdet efter ett onödigt bolltapp, finns det förresten nödvändiga bolltapp??, på egen planhalva. Debuterande André fär sedan tippa ett bra skott via ribban till hörna. Händer inte så mycket i chansväg, Almunge har en hörna som tack varje längd nickas men rakt på André och Noah har ett inspel parallellt med mållinjen men vi har ju inte folk med i boxen och kan göra något av det. I 55:e får vi straff efter knuff i ryggen på ett av Lukes patenterade långa inkast men straffen är lamt slagen så målvakten kan ganska enkelt rädda. I 65:e gör André matchens, ja kanske säsongens räddning, när han vänder i luften på ett närskott. Vi spelar upp oss mer och mer, precis som i första, ju längre halvleken går men är alldeles för uddlösa framåt. Almunge har inte såmycket boll men skapar chanser så fort de kommer till anfall. Så inte överraskande när 2-0 kommer i 82:a på ett distinkt skott nära bortre stolpen. 

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

13 sept Almo- IF Ferro 1-3 (1-2)

Laguppställning; Joel; Jocke W - Emil - Hazim - Lucas; Jonas - Luke - Kamil - Alexander; Omar - Musse

Avbytare; André, Hampus, Mohammed, Noah, Yoosef

Målskytt; Hazim Nabeel Yousif

Rörig uppladdning med sena återbud och sjuk tränare. Rörig inledning på matchen också med fyra hörnor för Ferro första kvarten varav den andra riktigt farlig. Vi har ett bra och fartfyllt anfall i 7:e men Musse får bollen för långt ifrån sig och anfallet blir bara till en resultatlös hörna. 0-1 kommer i 18:e efter en missad rensning, försök tillen svår bicycleta istället för att täcka ut bollen är misstag somsker i lag med bristande självförtroende. Vi skapar sedan ett par hörnor på snabba anfall varav Hazim vill ha straff på en för hands på hans nick. I stället kommer 0-2 i 27:e efter att Emil halkar och blir av med bollen vilket skapar ett friläge som Joel täcker av bra men returen är gästerna hetast på. Efter halvtimmen skapas lite hopp när Hazim kan nicka in en frispark från Emil. Sista kvarten på första är bra från vår sida men större bollinnehav men uddlösa avslut och dåliga avgörande passningar. I andra skapar vi direkt en bra chans när Hazim skarvnckar Lukes långa inkast men som inteJonas riktigthinner fram på vid bortre stolpen. Många byten gjorde nog också att början på andra också blev lite rörig. Vid 1-3 har vi åter möjlighet att få undan bollen på den frispark som dimper ner i straffområdet mellan grön/svarta ben men istället hamnar bollen framför fötterna på en Ferrospelare som inte får på någon bättre träff men det räcker för att bollen sakta skall rulla in över mållinjen förbi Joel. Sista kvarten i andra blir även den, precis som i första, vår och halvchanser skapas utan att vi kan komma närmare ett större och starkare Ferro.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se 

 

6 sept Grisslehamns SK - Almo 2-2 (1-1)

Laguppställning; Anton; Omar - Viktor - Filip M - Lucas; Jonas - Emil - Luke - Filip H; Yoosef - Noah

Avbytare; Andreas, Kamil, Mohammed Nour

Målskyttar; Mohammed Nour, Kamil Sheikh

Ny bra insats där alla kämpar från Anton i mål, bästa insatsen i år, till Filip & Filip som bara blir bättre och bättre och Kamil som gör sin första match för året och kröner inhoppet med kvitteringsmålet föratt inte tala om tränare Persson som efter tre sena återbud hoppar in först sommittback, sedan som mittfältare och anfallare en stund i andra innan han avslutade matchen som målvakt på ett ypperligt sätt. Oavgjort kanske inte helt rättvist men den tur vi hade med hemmalagets stolpträffar kan vi kvitta med otur med domarinsatsen. GSK har enlös nick i stolpens utsida på ett inlägg i från höger redan i 6:e. I 10:e kan de göra 1-0 på straff för hands. En långboll som oturligt studsar upp på Lucas hand som är nära kroppen och ingen hade nog protesterat speciellt mycket om någon blåsning inte kommit. Anton nära att ta straffen som är hårt och högt slagen. Innan halvtimmen har vi tvingats till två byten på skador dessutom. Båda lagen skapar sina chanser på långbollar. I första har vi dessutom två inkast på egen planhalva som går till röda hemmaspelare! Två grova felblåsningar för offsidei första. Först en GSK:are som står 3-4 meter in på vår planhalva utan avblåsning men som Emil löper ikapp på ett förtjänstfullt sätt och sedan blir ett högeranfall för oss avblåst när deras högerback står flera meter nedanför. GSK borde nog haft en straff i 45:e (tack domaren!) och på det efterföljande anfallet kan Mohammed slå in Omars inlägg från höger på vårt första skott på mål! I andra startar vi bra men första chansen har GSK med ett stolpskott där vårt försvar inte kan bestämma vem som skall ta bort bollen. I 56:e kommer 2-1 på ett långt inkast som dimper ner i målområdet och kan slås in i öppet mål. Båda lagen hade långkastare med den skillnaden att hemmalagets spelare varje gång lyfte på bakre foten, så även vid målet. Efter 2-1 målet har hemmalaget ytterligare två fina chanser att göra mål innan kvitteringen till 2-2 i 72:a. Åter ett långt inkast som landar vid bortre stolpen där Kamil kastar sig fram och kan vinkla in kvitteringen. Persson påstår att han nickskarvade fram bollen. Möjligen:). Strax efter får Anton syna det röda kortet efter en ytterst tveksam avblåsning för avsiktligt baskåtspel till målvakten. Från håll ser det det ut som Anton rusar och och kastar sig framför fötterna på Filip och Emil utan att de spelat en passning. I den efterföljande palavern ilskanar Anton till på en motspelare och drar på sig det röda. Onödigt. Frisparken blockar Filip H efter att Persson dragit på sig målvaktströjan. GSK har sedan en boll i bortre stolpen där Persson får returen rakt i famn. Persson gör sedan en fin utboxning långt ut på en frispark och gör även ytterligare två finfina räddningar efter långa frisparkar som hemmalaget öste på med på slutet.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

30 aug Almo - Olands FF 1-2 (0-1)

Laguppställning; Joel; Emil - Filip M - Viktor - Lucas Skyllerman (d); Jonas - Musse - Luke - Filip Holmgren (d); Omar - Noah

Avbytare; Alexander, Andreas, Anton, Hampus Hedberg (d), Yoosef

Målskytt; Jonas Österberg

Helt ny backlinje, bara Filip kvar sedan förra matchen, och ett betydligt bättre försvarsspel även om båda målen kom efter tveksamheter på två kontringar. Vi inleder klart bäst med mycket boll och Omar har en bra chans redan i 3:e minuten och en boll i ribbans överkant i 5:e. Vi skapar även 3 hörnor innan Oland har sitt första riktiga anfall. På deras första hörna i 26:e nickas bollen löst i stolpen. Lite överraskande, sett till spel och bollinnehav, kommer 0-1 i 35:e på en långboll där vi ligger för högt och inte hinner med i löpningen och Olands-spelaren kan runda den utrusande Joel ganska enkelt och slå bollen i öppet mål. Det händer sedan inte så mycket mer i första. Andra halvlek inleds med varsin bra målchans. I 60:e har vi ett bra anfall på vänsterkanten som avslutas med ett inspel från Yoosef och Jonas kommer som så ofta inrusande från sin högerkant och blir kapad bakifrån vid straffpunkten och given straff. Jonas tar  själv hand om den och lurar målvakts-Patrik i fel hörn och 1-1. Efter kvitteringen skapar Oland ett helt gäng hörnor på kort tid, hörnor som slås med bra tryck nära mål och vi slår ut till ny hörna oftast. På den 4:e raka hörnan kan Joel rädda på mållinjen med ett sargat finger som resultat av en elak spark som även renderade i frispark för oss. Trots hörnorna kommer 1-2 lika överraskande som ledningsmålet i första. Åter en långboll, denna gång på vår vänsterkant, och tvekan i försvarsspelet så de kan lägga in bollen enkelt, och kyligt, bredvid en utrusande Joel. Sista 5 har vi ett bra tryck men det blir, som så ofta när självförtroendet inte är på topp, lite halvmesyrer till avslut. Inte rättvist men så fungerar idrotten när det gäller detta med självförtroende och brist på detsamma. Dock en stor förbättring jämfört med föregående match och bra insatser av alla våra tre nya spelare.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

23 aug Rasbo IK 2 - Almo 6-1 (4-1)

Laguppställning; Anton; Jonas - Hazim - Filip - Omar; Yoosef - Andreas - Viktor - Mohammed; Luke- Emil

Avbytare; Alexander, Joel, Noah, Raman

Målskytt; Emil Rohdin

Man kan ju tro att det var spel mot ett mål men jämnt ute på plan men trots två bra mittbackar i Filip och Hazim blir i princip varje anfall för motståndarna mål. Så även denna gång. En lång boll på vår vänsterkant kan enkelt spelas hem till målvakt men dundras istället ut i skogen till ett inkast som när det kommer in i straffområdet blir ett hopslag vid straffområdeslinjen och en strumprullare in vid ena stolpen. Vi svarar ganska snabbt med ett snyggt nickmål av Emil på nick på Filips frispark från högerkanten men Rasbo svarar ännu snabbare med 2-1 på ett nickmål av planens kortaste? spelare som med mer vilja vinner en nickduell långt ut i straffområdet efter ett inkast och även denna boll rullar sakta in vid ena stolpen. 3-1 i 37:e är en inte allt för hårt slagen frispark strax utanför straffområdet som går mellan benen på Anton i mål. Som om inte det var nog kommer 4-1 på en långboll i slutsekunderna av första där Rasbospelaren vinner en man mot man duell enkelt och kan sätta punkt för matchen. Ser lite bättre ut i andra trots bristande självförtroende men där vi har chanser och sätter bollen mitt på målvakten så kommer Rasbo i frilägen och enkelt kan rulla in både femman och sexan.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

16 aug Almo - Roslagsbro IF 2, 2-3 (1-1)

Laguppställning; Anton; Jonas - Hazim - Filip - Omar; Yoosef - Andreas - Luke - Mohammed; Musse - Emil

Avbytare; Alexander, Joel, Noah, Raman,Viktor

Målskyttar; Muhktaar Mahamuud, Alexander Westerlund

Förlust igen där Roslagbro är bättre på att utnyttja våra misstag än vi på att utnyttja deras. Jämn första halvlek men vi bättre i andra men vad hjälper det när vi bjuder på mål och dessutom har två klockrena ramträffar. 0-1 i 15:e efter att vi går bort oss i vänsterförsvaret och inlägget efter att rundat Omar är bra och slås in från nära håll. 1-1 i 26:e är på en lång frispark från mittplan av Filip som Musse är högst på och kan styra in med huvudet. Varsin hörna och några långskott var vad lagen presterade i första så oavgjort i paus ganska rättvist i en slätstruken match. I 53:e gör Alexander sitt första Almo-mål och det går inte av för hackor. Vi har ett långt anfall som R-bro till slut försöker rensa men inte bättre än att Alexander får bollen och avancerar några meter och klipper till vänstern rakt upp i främre krysset till 2-1! Musse är sedan nära att utöka och i 61:a borde trean kommit när Emil är fri från nästan halva plan men målvakten går ut långt och bryter Emils läge men Noah är med på returen men sätter den stenhårt i stolpen. Vi fortsätter pressa på och i 68:e har Emil en bra nick på hörna som går utanför och på kontringen jobbar vi inte hem ordentligt och Anton står kvar på mållinjen och enkelt kan R-bro rulla in kvitteringen till 2-2 på första chansen i andra. Noah blir sedan avblåst med öppet mål efter att R-bros målvakt och en back sprungit ihop på en långboll. I 84:e avgör R-bro, eller egentligen vi, då Anton tappar in en högt och bra slagen hörna i motsolen. Vi fortsätter jaga och närmast en kvittering är Mohammed som har en kanon från 25 meter i ribban.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

10 aug Harg Östhammar FF 2 - Almo 0-0 (0-0)

Laguppställning; Joel; Jonas - Hazim - Filip - Omar; Yoosef - Luke - Andreas - Musse - Emil; Noah

Avbytare; Alexander, Mohammed, Raman, Viktor

En 0-0 match i division sju med bra tempo och många chanser åt båda håll. Vi har väl de klaraste chanserna medan HÖFF hade mer bollinnehav, framför allt i slutet på första och under en period i andra halvlek. Bästa chanserna i första var en frispark för HÖFF som Joel gör en kanonräddning på och även är först på returen och vår bästa var ett friläge från vänster för Emil där Noah!! tar bollen för Emil och slår bort läget. I andra har vi matchens klart bästa chans. Emil tar sig fram på högerkanten och spelar in framför mål där Musse kommer stormande och på något sätt skjuter målvakten på smalbenen när det fanns 5 meter öppet mål att sätta bollen i. Båda lagen skapar en del chanser via långa inkast men våra mittbackat Filip och Hazim tog bort det mesta, bl.a. ett nästan friläge för HÖFF som Filip löper ikapp och bryter med en klockren axel mot axel tackling. HÖFF tar sig mest fram på sin högerkant och tvingar i mitten på andra Omar till matchens enda varning. Bra domare förresten, Shaho Ali från Uppsala, somhöll en bra nivå i matchen. Tog möjligen ett par frisparkar som kunde släppts med fördelsregeln. Emil har på slutet ett skott strax utanför bortre stolpen i en fin kontring på bra framspelning av Jonas och Noah är nära att sätta bollen men skjuter i burgaveln ur liten vinkel efter att själv ha jobbat åt sig bollen nere vid hörnflaggan.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

5 aug Almo - Väddö IF 1-4 (1-1)

Laguppställning; Anton; Jonas - Andreas - Filip- Omar; Mohammed - Johan - Luke - Musse - Yoosef; Emil

Avbytare; Alexander, Joel, Noah, Raman

Målskytt; Mohammed Nour Al Ahmad

Rättvis seger för Väddö som var betydligt effektivare än oss och dessutom fick ganska enkla mål. De hade dock betydligt fler målchanser och speciellt i första halvlek flera bra kontringar på vår väsbtersida med skott strax utanför bortre stolpen och även ett par bra lägen med skott mitt på Anton i mål. Ett annat exempel är att de gjorde mål på två frisparkar medan vi sköt våra bra högt över eller utanför. Första målet, 0-1 i 17:e var just på en frispark som med en halv bicycleta tar en konstig båge över Anton och in i bortre. Vårt 1-1 är också på en fast situation. Inkast nära hörnflaggan som Persson skarvar in framför mål och planens minsta spelare? Mohammed kunde nicka in i öppet mål. Efter halvtimmen fick lagkapten Johan kliva av med fotskada och det påverkade nog resten av matchen en del även om vi i samband med målet hade en ganska bra period. 7-3 i målchanser och 3-0 i hörnor till Väddö i första. Direkt i inledningen kommer 1-2 i en situation somnog var offside då Anton var långt ut och "hängde tvätt" vilket gjorde att vi bara hade en spelare nedanför Väddökillen som gjorde mål. 1-3 kom på ett löst skott i bortre burgaveln och 1-4 på en frispark med konstig bollbana direkt i mål i sista matchminuten. 

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

2 aug SK Wigör - Almo 3-0 (2-0)

Laguppställning; Anton; Alexander - Filip - Hazim - Omar; Mohammed - Johan - Andreas - Yoosef; Emil - Joel

Avbytare; Jonas, Luke, Noah, Oskar

Ett riktigt dåligt genrep. Bra plan och fint väder så förutsättningarna bra. Men hur vi sumpar chanser, speciellt i första. Och Wigör effektiva på fasta situationer och kontringar. 1-0 på en hörna där de kämpar, och är större än oss, vid bortre stolpen och kan på något vis tråckla in bollen. Och då har Anton redan gjort en suverän enhandsräddning på en frispark före det. 2-0 kommer på en lång frispark från halva plan. Flipperspel vid bortre stolpen och störst och hetast är så klart en vittröja. Vi hade massor av chanser men avsluten alldeles för tama trots flera bollar som danasade på mållinjen. Andra blixtstartar vi med två bra chanser första två minuterna men Mohammed och Emil lyckas inte i avsluten. Andra halvlek blir spel på en planhalva, Wigörs, men viljan och skärpan är inte den rätta och när Wigör för chansen så blir det en långboll och en löpning med mycket vilja så de har till och med kunnat gjort något mål till på sina kontringar. Vi vinner nog inte en närkamp och skotten är både låsa och felriktade från för långa håll och passen är för korta och lösa. Har inte sett så lite vilja i grön/svart sedan Oland hemma i höstas. Å andra sidan så fanns ingen vilja på hela året då.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se

 

 

29 juli HÖFF - Almo 3-1 (0-0)

Laguppställning; Anton; Alexander - Filip - Hazim - Omar; Yoosef - Johan - Kamil - Andreas - Mohammed; Emil

Avbytare; Joel, Muhktaar, Oskar, Raman

Målskytt; Yoosef Mohammadi

HÖFF tar kommandon direkt, men så spelar de en serie högre också, och har ett friläge redan i 4:e minuten som Anton gör en fantomräddning på till hörna. De har sedan ytterligare två ofarliga hörnor innan Emil bryter ett uppspel och löper sig till ett bra läge men målvakten kommer ut bra och kan rädda två skott från Emil. HÖFF har sedan en bra frispark som Anton gör en fotparad på innan Emil jobbar åt sig ett nytt bra friläge men får inte till avslutet riktigt utan målvakten kan sätta sig på bollen! HÖFF har 4-0 i hörnor i första och det motsvarar väl matchen ganska bra även om vi genom Emil har minst lika många kvalificerade chanser som hemmalaget. Andra halvlek startar HÖFF med ytterligare ett par hörnor och ett par halvlägen innan Johan är nära att spräcka målnollan med en kanon från 25 meter i ribbans underkant. Emil får sedan gå ut med en skada och innan vi hinner organisera om i laget kommer både 1-0 och 2-0 inom två minuter. Ettan på lågt skott från höger i straffområdet som går i bortre stolpen och in trots många ben mellan skytten och målet. Tvåan efter ett inlägg från höger som HÖFF:aren även hinner ta emot och placera in lågt från nära håll. Vi har sedan vår enda hörna i matchen innan Musse har ett direktskott på Joels fina inlägg från höger men målvakten gör en magnifik reflexräddning. Matchen öppnar nu upp sig lite, möjligen på grund av att orken tryter, och HÖFF har en bra chans men skjuter över innan Yoosef kan reducera med ett hårt direktskott, en riktig kanon, på målvaktsretur efter Johans fina skott mot krysset. 3-1 kom i slutsekunderna efter en vunnen närkamp på kortlinjen och pass snett inåt/bakåt utan chans för säkre Anton i mål. 

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/magazinegameview/575385

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se/match/?scr=result&fmid=4704172

 

22 juli Almo - Johannesbäck FF 2-2 (2-1)

Laguppställning; Anton; Jonas - Filip - Hazim - Omar; Yoosef - Johan - Viktor - Mohammed; Emil - Noah

Avbytare; Alexander, Andreas, Joel, Oskar, Raman

Målskyttar; Emil, självmål

Så äntligen match hemma på Lunda med flera spelare som spelar sin första match på Lundas fina naturgräs. ViktorViktor en av dem som försöker se avslappad ut inför matchstart. Men han, och de andra, skulle få slita hårt i andra halvlek.AvsparkJohan ser ut att vara överens med domaren, i varje fall vid slantsinglingen. Inledningen är ganska avvaktande med två lag som försöker bygga ett eget spel med boll inom laget.  1-0 EmilRedan i 5:e minuten kommer överraskande 1-0 då Emil får på en bra träff med högern, framspelad av Mohammed, och skottet från 15 meter sitter välplacerat i närheten av krysset. Filip steget bakomJFF är inte ofarliga och vi ligger lite för ofta steget bakom, som Filip på bilden, men Anton i mål tillsammans med Filip/Hazim/Jonas och Omar fixar försvaret bra hela matchen bl.a. vid ett friläge från halva plan för två JFF:are i 15 minuten. 2-0I 18:e kommer 2-0 då en lång frispark från Hazim nickas i eget mål i närkamp med Noah över en förtvivlad målis i JFF som bara kan titta långt efter bollen. Det byts sedan lite chanser, med ett övertag för gästerna innan reduceringen kommer i 34:e minuten.2-1 JFFEtt inlägg från vänster tar sig förbi Anton och kan stötas in från nära håll. JFF något bättre i första och något turlig hemmaledning i paus bl.a. efter ett par svettiga fotparader från Anton. Johannesbäck startar andra med ett högre tempo och jagar snabb kvittering. Vi har en del kontringar framför allt signerade av Emil som verkar trivas i sin nya forwardsroll. frispark överBl.a. med denna farliga frispark som många trodde satt i nät men bara strök ribban och landade bakom mål. I 67:e gör Anton matchens räddning då han sträcker sig ut i hela sin längd och tippar ett välplacerat skott till hörna. På nästa hörna i 72:a har sedan JFF en nick i stolpen. I 83:e kommer sedan den välförtjänta kvitteringen på nick på en ny hörna. Slutet av matchen innehåller ett antal gula kort från båda de hårt kämpande lagen. 

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/magazinegameview/573102 

Och matchfakta här; http://uppland.svenskfotboll.se/match/?scr=result&fmid=4700939

 

18 juni IK Rex - Almo 6-3 (2-1)

Laguppställning; Anton; Alex W - Filip - Hazim - Omar; Yoosef - Viktor (d) - Johan - Emil; Mohammed - Joel

Avbytare; Andreas P, Noah, Oskar, Pirre

Målskyttar; Mohammed, Noah, Emil

Efter inställt pga åska kunde träningsmatchen äntligen bli av. Matchen styrs av Rex som tar ledningen tidigt efter att kommit fram lite för enkelt på vår vänstersida och kan placera in bollen i bortre burgaveln. I 20:e får Rex en straff som Antom räddar vid sin vänstra stolpe. 2-0 i 28:e där vi missbedömer en långboll i mitten och egen back nickar fram Rexaren i friläge som enkelt rullar in bollen. I 34:e hugger Joel på en dålig bakåtpassning men vår första hörna som resultat. Pirre har sedan ett skott på mål efter bra förarbete av Noah och Mohammed och Rex är nära trean men Anton kan sträcka ut hela sin längd och tippa bort bollen. 2-1 kommer lite överraskande i 42:a efter att Noah nickskarvat ett inlägg från höger och lille Mohammed hinner före Rex stora målvakt och kan rull in bollen från nära håll. Andra inleder vi bra med Emil högre upp och centralare i banan. Emil har skott i ribban från 25 meter och Yoosef lägger in returen men blir mycket tveksamt avblåst för offside när han sskär in från kanten.  Minuten senare skjuter Emil i stolpen och på kontringen kan Rex enkelt göra 3-1 på målvaktsretur i öppet mål. Surt efter sååå nära kvittering. Emil har sedan en frispark över innan 4-1 kommer i 53:e på skott via Oskars handskar där vi också gick bort oss på vår högerkant. I 55:e kommer sedan också 5-1 på en hörna direkt i mål. Vi skapar ett par halvchanser med Emils skott i burgaveln och Johan skott över efter hörna. I 61:a gör Noah 5-2 på en nickskarv på Perssons långa frispark när mv är ute och hänger tvätt. Noah har bra läge strax efter målet men väljer skjuta istället för passa till spelarei bättre läge. I 73:e får Emil äntligen utdelning när han får göra 5-3 på pass från Noah.  Direkt efter går vi bort oss i mittförsvaret och en Rexare kommer fri från halva plan och kan göra 6-3.

Läs mer om matchen här; https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/magazinegameview/543076 

 

 5 april Upplands-Ekeby IF - Almo 8-1 (3-0)

Laguppställning; Anton; Jonas - Filip (d) - Emil - Omar; Terab - Luke - Johan - Mohammed (d); Yoosef (d) - Musse

Avbytare; Alex W (d), Noah, Oskar (d), Raman

Mål; Johan Åhman

Många ystra spelare i första matchen efter en lång försäsong. Ekeby betydligt mer rutinerat än vårt unga lag men framför allt betydligt tyngre vilket skulle visa sig ju mer matchen gick. Ekeby första hörnan i 4:e och första varningen, för hårt spel, i 7:e innan 1-0 kom i 9:e. En långboll som nickskarvas olyckligt av en gröntröja och friställer en Ekebyspelare som enkelt får rulla in bollen till vänster om Anton. Det är bra tempo i början och vi har en hel del boll och lirar förvånansvärt bra med tanke på förutsättningarna men är lite tunna framåt där Ekeby rensar mer resolut. Ekeby har tre hörnor till innan Yoosef är framme efter dryga halvtimmen men får inte iväg skottet trots bra läge. Ekeby har sedan en frispark mitt på offensiv planhalva som de får hörna på, en hörna som vi missar markering på och kan nickas i mål till 2-0. 3-0 kom sedan i 45:e på den sjätte hörnan som enkelt kan nickas in vid bortre stolpen. Blir nog hörnträning framöver! I andra startar vi också bra och gör dessutom 3-1 i 49:e. Noah tar sig fram på vänster, crossen går över till Yoosef på höger som spelar in i mitten till Johan som får en skön träff från säkert 25 meter. Vi har sedan en hörna som Luke slår ribba ut innan Yoosef är igenom efter timmen och kanske borde haft en straff på den tuffa brytningen. I stället kommer 4-1 i 65:e på ett löst skott ur liten vinkel vid främre stolpen. Yoosef har sedan ett bra inlägg till Luke men skottet går mitt på mv. Sista 10 bev sedan rena raset, en tendens som känns igen från förra säsongen. Många trötta huvuden och ömma ben och kroppar var nog den största anledningen till detta. 5-1 i 88:e efter inlägg från höger och öppet mål vid bortre. 6-1 efter en rejäl försvarsmiss i 88:e följt av en misstänkt offside (bättre att löpa hem Omar än att stanna och vinka) och 8-1 i 92:a. Så sista fem, med tre baklängesmål, förstörde betyget på insatsen.

Uppdaterad: 05 APR 2020 17:13 Skribent: Leif Söderberg
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget