Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2018


TABELL DIV 7 ÖSTRA

23 september Olands FF - Almo 4-0 (0-0)

Laguppställning; Viktor; Emil - Hazim - Andreas - Tim; Omar - Johan - Jocke K - Eric - Martin S; Marcus

Avbytare; Appon, Björn, Jesper, Mosayeb

Målskytt;

Fjärde raka förlusten denna katastrofhöst. Att matchen dessutom spelades på en katastrofplan, (seriens gropigaste?) och med en mindre bra domare har ingen som helst betydelse för resultatet och insatsen. Vi börjar bra och bjuder på en del bra anfall i första halvlek även om Oland har en bra period i mitten på halvleken. Jocke har ett skott strax utanför efter bara ett par minuter som var värt ett bättre öde efter en snygg framspelning. Oland kontrar och får en enkel hörna i 8:e och vi en hörna i 10:e. Jocke är sedan fri med målvakten i 14:e, fint framspelad i mitten av Johan, men målvakten kommer ut bra och gör en benparad till hörna. Minuten efter är alltid framfusige Mosayeb på väg mot mål från höger och blir fälld bakifrån med straff som följd. Annars säkre straffskytten Andreas skjuter den dock inte bättre än att målvakten kan rädda i lagom höjd för honom. Efter det börjar vi hänga lite med huvudena och Oland får ny energi och har nu en bra kvart med ett par hörnor och ett 30 meters skott som går över. Sista kvarten i första kommer vi tillbaka och Johan har ett skott strax utanför och Storäng hittar ett par fina löpväger och rundar hemmlagets lite trögare spelare ett par gånger men vi saknar spelare framför mål. Marcus är nära att ge oss ledningen i 41:a (KLICKA FÖR BILD) efter fint förarbete av Tim och Storäng. 0-0 med mersmak i paus trots en medioker insats. Andra halvlek inleds med att bra läge för Björn men skottet går rätt i famn på målvakten. 1-0 kommer i 50:e. Eric spelar in till en fristående Hazim nägon meter in på egen planhalva. Av någon anledning väljer han att vända hem och spela ett 40 meterspass hem till målvakten men passet är alldeles för löst (undrar för vilken gång vi bjuder motståndarna på denna form av misstag) och en snabb hemmaspelare kan enkelt utnyttja friläget till 1-0 (KLICKA FÖR BILD). Vi svara med en hörna efter ett fartfyllt anfall med Tim/Marcus/Storäng inblandade och Marcus har ett bra frisparksläge i 54:e (KLICKA FÖR BILD). Oland får en dubbelhörna i 57:e (den andra efter snedspark från oss) och 2-0 kommer sedan i 62:a efter en rörig situation med flera liggande spelare utanför straffområdet där den med största viljan (KLICKA FÖR BILD) går segrande ur striden och kan sätta bollen i mål från 10 meter. Efter det finns ingen geist kvar i de grön/svarta medan Oland pushar på varandra ännu mera och visar mer vilja både med och utan dobbarna först (KLICKA FÖR BILD). I chansväg ganska lika mellan lagen, Oland ett friläge i 70:e följt av dubbelhörna och vi en hörna i 73:e och Storäng ett skott/inlägg parallellt med mållinjen i 75:e och Jocke en nick som är nära att resultera innan det blir gonatt helt i 85:e. En lång boll som studsar i straffområdet och Viktor missbedömer studsen (grop?) helt och Oland  kan lägga in ett nytt enkelt mål till 3-0 (KLICKA FÖR BILD). Av bara farten kommer också 4-0 i slutet mot ett helt uppgivet Almo som har en del att fundera över till kommande säsong.

Alla Mjölk-Jontes bilder från matchen här

Matchfakta

 

9 september IF Ferro - Almo 2-1 (1-1)

Laguppställning; Viktor; Emil - Hazim - Andreas - Tim; Jonas - Johan - Kamil - Mosayeb - Albin; Omar

Avbytare; Jocke W, Pirre

Målskytt; Joacim Westlund

Årets längsta gräsmatta, och hemmlagets spel verkade som klippt och skuret för Tjongavallen. Sex spelare ut och fem in sedan förra matchen. Bra glöd och bra vilja samt ett starkt mittbacksspel (även om det var lite missar vid målen) gjorde att det såg betydligt bättre ut än förra matchen. Ferro markerade med sitt tuffa spel direkt och en frispark redan i 2:a är nära att Mosayeb kan vara först på. Ferro har en kontring där Hazim täcker bort skottet. Ferro har sedan en (feldömd?) hörna som Johan kan nicka bort. I 15:e kontrar Ferro igen med en långboll och Hazim sträcker ut högerbenet i sista momangen och kan göra en snygg brytning. Vi har mer boll och rullar inom laget men Ferro får tryck framför allt i samband med sina långa inkast. Efter halvtimmen har Albin ett skott över från 20 meter. Jonas/Mosayeb är framme i straffområdet men lyckas inte få till avslut och ett inlägg från Jonas kommer för nära mål. I 38:e tar Ferro ledningen. Långboll så klart där man kommer 2-1 (Hazim ensam kvar) på högerkanten och avslutet går över Viktor in i bortre burgaveln. Skott eller missat inlägg?? Jocke har sedan ett inlägg som målvakten lyckas tippa ut med yttersta fingerspetsen innan 1-1 kommer i 44:e efter ett snyggt anfall med en cross från höger från Albin som Persson (han är kvar högt upp efter hörna) tar emot och lägger kort till Emil som spelar in från vänster där Jocke från nära håll kan sätta kvitteringen. Även andra inleder Ferro lite bättre med sin tyngd. En frispark tar i muren och friställer en spelare i inledningen av andra. Vi har sedan två bra anfall men lyckas inte komma in med tillräckligt många spelare i straffområdet för att få till bra avslut. Ferro har sedan ett långskott över och Hazim slår en lång frispark som Persson nickar över. I 63:e har Jonas en väl avvägd cross från höger som Albin är nära att hinna fram på. En hörna i 66:e kommer Persson upp bra på men kan inte styra den hårda nicken på mål utan den går tätt över. Mosayeb har sedan en nick äver och Hazim en nick på mål i friläge på hörna i 69:e under en period då vi spelar bra med kortpassingspel trots det långa gräset. I 83:e har Ferro en farlig kontring som slutar med frispark för oss men som nästan luktade straff. Ferro har strax efter en hörna och Omar/Pirre kan i 86:e inte komma till avslut vid flipperspel i straffområdet. Böljande spel på slutet och Ferro har en hörna efter ett långt inkast så klart. Tim har ett bra inlägg i 89:e där vi har många spelare i straffområdet. Avgörandet kommer när klockan tickat upp till minut 91. Eget inkast på vänsterkanten hamnar hos en vittröja som sätter fart mot ensam mittback (Persson denna gång) och kan med ett bra pressat skott sätta 2-1 vid främre stolpen. Surt efter en kämpainsats mot ett betydligt tyngre och tuffare hemmalag.

Matchfakta 

 

2 september Almo - Gimo IF FK 2, 1-3 (0-1)

Laguppställning; Viktor; Emil - Jesper - Andreas - Jocke W; Jocke K - Johan - Eric; Tim - Marcus - Albin

Avbytare; Jimmy, Luke och Omar

Målskytt; Joakim Karlsson

Ingen större match att skriva hem till mamma om, egentligen en typisk 0-0 match. Bara 5 nya in denna match som inleds med 0-1 redan efter 1,5 minut på ett av dessa eviga hemåtpassningar från nästan halva plan. Den enda som var med på den var en Gimospelare som fri med Viktor enkelt rullar in ledningsmålet. Bjudning tillbaka i 6:e då Gimos målvakt kastar ut bollen på en egen spelare men vi är inte lika alerta och hungriga och kommer inte till avslut. Minuten efter har Albin ett okoncentrerat avslut fint framnickad i ett öppet läge av Eric/Jocke K. Lågt tempo även om vi har bollen mer på Gimos planhalva inledningsvis. Gimo dock mer exakta i passningsspelet och har även spelare som löper före passen slås. Marcus har en frispark utanför i 28:e, Persson en lös nick utanför på frispark från Tim i 36:e. Luke har ett bra inlägg mot Tim i 39:e. Gimo ett bra 35-meters skott innan det är Johans (o)tur att inte nå riktigt på en frisparki 42:a. Emil tar sedan en långlöpning med boll med bra inspel till Tim innan halvleken avslutas med en Gimohörna som Viktor gör en fotparad på och Emil kan rensa bort returen på. Andra inleds med ett friläge för Gimo och Marcus har ett bra läge efter Jocke K:s höga forchecking. Gimo har ett skott mitt på mv och en hörna och Marcus skjuter utanför från 30 meter. 0-2 i 56:e efter en ny rejäl tavla. Kort hemåtpass denna gång med missad rensning och Gimospelare som kan lägga in i öppet mål. 1-2 bara några minuter senare efter en ny bjudning, denna gång av Gimos keeper som gav Jocke öppet mål, ger lite hopp men då det saknades löpvilja fanns inga spelare att hitta med pass så i stället skulle det dribblas tills man blev av med bollen. Vi försöker dock men saknar även viljan och tyngden att komma ikapp, istället är Gimo mer farliga på sina kontringar. 1-3 i 85:e efter en frispark långt ute til höger. En spelare löper mot främre stolpe och det är en Gimospelare som utan problem kan spika slutresultatet till 1-3.

Matchfakta 

 

 

 

25 augusti Hammarlands IK - Almo 6-0 (1-0)

Laguppställning; Viktor; Emil - Hazim - Andreas - Tim; Rasmus - Jocke K - Luke - Kamil - Albin; Martin S

Avbytare; Eric, Jonas, Musse och Pirre

Målskytt; -

Å så var det 8 nya i truppen från förra matchen! Men vi startar ganska bra. Första 5 är hemmalagets men sedan tar vi över och spelar bra fram till första målet. Storäng har ett inspel från höger i 8:e som blir matchens första hörna då Jocke/Rasmus visar upp en bra variant. I 11:e ny hörna efter bra instick från Kamil. I 20:e har Hammarland sin första farlighet men inspelet från höger går mot lagets minst framträdande spelare så ingen fara. Överraskande kommer 1-0 i 23:e. Vi misslyckas med ett försök till rensning/uppspel från strax utanför straffområdet och skottet från 20 meter sitter lågt invid ena stolpen. Viktor skymd möjligen. Vi svarar med ett bra instick till Luke som inte får till något avslut. Hammarland har en nick över på en frispark, de var genomgående mer fysiska än oss. Jocke har en bra chans med skottet blockas. I 30:e kommer Ralle fri vänster på Emils eminenta cross men avslutet går rätt i famnen på målvakten. Persson har sedan en nick på en frispark och Storäng är nära på ett inlägg från Ralle. Storäng är sedan fri i mitten på fint inspel från Kamil men blir helt otroligt avblåst för offside. Storäng har strax efter ett nytt bra läge men väljer att dribbla istället för att gå på avslut. Trots underläge är vi med i matchen som blir lite förryckt av många konstiga avblåsningar. Andra inleds med en Hammarlandshörna och i 51:a har vi en hörna som vi skickar upp mycket folk på. Givetvis blir det en kontring där Tim är först på bollen men blir omkullsprungen (och denna gång ingen vissling från domaren!) och 2-0 på friläget som blir. Persson och Ralle har sedan ett par avslut innan innan 3-0 kommer på ett friläge (och här var det ingen offside!!) i 58:e. Ralle är sedan fri på en kontring men skjuter utanför innan 4-0 kommer på en ny kontring som också luktade offside lång väg. Här tog bensinen slut och vi orkade inte kämpa oss tillbaka, knappt protestera mot alla konstiga domslut och på slutet kommer även 5-0 på ett nytt friläge i mitten i 88:e och i 92:a även 6-0 på eett skott i krysset. Tveksamt om Viktor fick rädda en enda boll idag! 

Matchfakta  

 

19 augusti Almo - Grisslehamns SK 1-0 (1-0)

Laguppställning; Viktor; Emil - Jesper - Andreas - Jocke W; Jocke K - Tarek - Johan - Kamil - Albin; Marcus

Avbytare; Björn, Luke, Micke och Mosayeb

Målskytt; Micke Skörd

Kontenuitet eller kontinyitet heller vad det heter är inte vår styrka för tillfället. 6 nya, varav 4 från start, in i truppen sedan förra matchen. Men vad gör det, ny vinst med 1-0 i alla fall. Ganska avvaktande inledning på matchen. Första notering en hörna i 13:e som Jocke W slår hål i luften på i ett bra skottläge som följs av en kontring och friläge men skottet går mitt på en utrusande Viktor och alltid hårt jobbande Emil kan slå undan returen. Strax efter har Johan en nick på mål och då är det Marcus tur att slå hål i luften på returen. Tydligt att träning ger resultat! Vi har mest boll men Grisslehamn har snabba kontringar. I 24:e har de en nick över på frispark innan 1-0 kommer i 33:e. Marcus skjuter ett pressat skott från vänsterinnerposition och Skörden kommer löpande från avbytarbänken och på första bollkontakten kan han sätta 1-0 i öppet mål. I 38:e har gästerna sin tredje hörna och även den vinner de nickduellen på men Viktor står rätt placerad och reagerar kanonsnabbt och kan tippa bollen övertill en ny hörna med en riktig TV-räddning. Halvleken avslutas med att vi har en hörna som en Grisslehamnsförsvarare nickar i egen ribba. Andra inleds med ett bra inspel mot Micke/Tarek som inte kan enas om vem som skall sätta bollen i nät. Efter dryga timmen gör Viktor en ny bra räddning precis framför fötterna på en Grisslehamnare. Vi har sedan en hörna och gästerna ett skott mitt i famnen på Viktor. Mosayeb kommer in i andra och löper friskt och har ett bra skott som dock blockas av en försvarare. Luke har sedan en bra raid på högerkanten men dröjer för länge med inlägget så det anfallet rinner ut i sanden. Persson har sedan en bra nick som målvakten tappar på Lukes inlägg. Sista kvarten flyttar Grisslehamn upp och skapar en del chanser och vi spelar mer på kontring och glömmer att hålla bollen och skapa långa anfall. I 79:e har de en hörna och i 80:e ett skott strax utanför efter ett Almo-inkast på egen planhalva! Johan skjuter sedan över i kanonläge fint framspelad av Albin/Emil och Albin skjuter mitt på målvakten i en ny bra kontring, fint framspelad av Marcus. På övertid, hela 4 minuter har domaren hittat, har sedan Grisslehamn en kanonchans på inspel från höger som Persson kan rensa bort. Grisslhamn hinner även med en dubbelhörna och Albin ett skott över innan domaren sätter pipan i munnen och blåser av matchen. PS Det stavas KONTINUITET, så vi kan det också DS

Matchfakta

 

13 augusti Harg Östhammar FF 2 - Almo,  0-1 (0-0)

Laguppställning; Viktor; Emil - Hazim - Andreas - Tarek; Fredrik - Eric - Tony - Kamil - Albin; Jocke K

Avbytare; Jocke W, Luke och Musse

Målskytt; Fredrik Lundqvist

Så var då äntligen höstsäsongen igång, en säsong som inte blir så lång med bara 8 lag kvar i serien. Lång var också frånvarolistan i denna match, 8 spelare som oftast spelade från start i våras sakandes av 9 olika anledningar. Vi inleder med en hörna som Hazim nickar över. Sedan dröjer det ända till 15:e innan nästa halvchans dyker upp då Albins cross nästan når fram till Fredrik. HÖFF slår mest långa i mitten men Viktor är en vaken målvakt och går ut och plockar ner dem lugnt. I mitten på halvleken ger ett av HÖFF:s långa inkast resultat till deras första hörna. Strax efter har Albin ett skott utanför på Fredriks fina framspelning och sedan har vi också en hörna innan första halvtimmen är spelad som vi skapar ett visst tryck efter. 31 min står matchklockan på då evigt springande Fredrik är igenom men en bra fotparad av målvakten blir bara till hörna. Fredrik har även nästa chans efter att hemma keepern spelat fram honom men där han även räddar och kan tippa upp bollen i ribbans underkant. Nära där! HÖFF har sedan sin andra hörna, även den efter ett långt inkast innan Musse spelar fram Albin i ett bra läge. Persson har sedan en boll i stolpen efter en frispark och vi hinner även med ännu en hörna innan halvtidsvisslan ljuder. En halvlek med mersmak trots 0-0 på reultattavlan. Andra inleds mer avvaktande i den nedåtgående solen. I den förrän i 62:a finns en notering och då för en snygg frisparksvariant iscensatt av Kamil och Persson som avslutar med skott som täcks till hörna. 0-1 kommer i 67:e. Jocke frispelar Fredrik snyggt på vänsterkanten som avancerar in i straffområdet pch tittar efter passningsalternativ men då det är dåligt med gröntröjar att spela dundrar Fredrik med väsnterfoten på bästa Zlatan-manér bollen upp i nättaket över en förvånad målvakt. I 73:a antecknar vi, precis som resultattavlan blinkade fram, 0-2 på Albins vinklade skott men bollen tar på hjulet innanför stolpen och studsar ut igen. "Frissan" satt i skottvinkeln och var bombsäker på att bollen var inne och då finns det ju inget att tveka om men ingen signal från domaren. Och hen som skötte resultattavlan fick skämmas och backa tillbaka till 0-1. Med kvarten kvar har vi sedan ett snyggt anfall med Fredrik/Tony/Tarek inblandade utan att få till ett rejält avslut. Sista 10 flyttar HÖFF upp och Appon/Conny parkerar bussen på bästa Mourhino-vis där vi mest sparkar bort bollen långt. En bra chans i 90:e när Albins pass/skott stryker bortre stolpen där Jocke är halvmetern sen och en bra chans även för HÖFF när klockan tickar upp mot minut 92 men trepoängaren tas med hem till Lunda.

Matchfakta 

 

26 juni Almo - Gräsö Norrskedika IF 2,  4-2 (2-1)

Laguppställning; Viktor; Emil - Jesper - Andreas - Hazim; Rasmus - Micke - Johan - Albin; Tony - Marcus

Avbytare; Björn, Eric, Jocke W, Luke och Mosayeb

Målskyttar; Andreas Persson, Hazim Nabeel Yousif, Rasmus Lövström och Luke Musinguzi

Avvaktande och försiktigt spel i inledningen. Hade alla sett Danmark - Frankrike där ingen ville vinna? Första hyfsade läget är Emils fina genomskärare till Tony i 11:e. Johan har efter kvarten ett lobbskott från 25 meter som blir till matcehsn första hörna som Skörden kan avlossa ett skott på returen på. Björn-Albin-Ralle har sett ett bra anfall med spel från vånster till höger och avslut men inget mål. I 20:e har GNIF en bra chans men Persson kan bryta med höger häl bakom sin vänstra fot! I 24:e har vi andra hörnan där Björn kommer i skottläge utan resultat. Ralle har ett skott på mål och Emil ett bra skott som blir till hörna. Hörnan från höger slår Ralle och Persson kan från nära håll nicka in 1-0. Rättvist så längt även om spelet inte är det bästa. Kvitteringen kommer lite oväntat i 36:e på ett snyggt skott men där vi var alldelesför passiva i försvarsspelet. Marcus har ett hårt skott i bortre stolpen från 25 meter i 39:e innan vi på en hörna i 42 kan göra 2-1. Målet är en repris på 1-0 med den skillbaden att det nu är Hazim som nickar in bollen. Hazim har sedan en ny bra chans på en hörna i 45:e men 2-1 står sig halvleken ut. 2-2 kommer direkt i inledningen på andra på nytt passivt försvarsspel. Men sedan har vi en mycket bra period signerad Mosayeb som med sin löpning skapar lägen och luckor. Han har en bra fint med efterföljande skott i 48:e och i samma minut har Marcus ett bra läge som målisen kan rädda. I 49:e kommer 3-2 på ett mönsteranfall. Albin jobbar sig fram på höger, spelar in till Mosayeb som förlänger ut till Ralle som kommer löpande från vänsterkanten och från nära håll kan sätta 3-2. GNIF har ett par kontringar där de kommer till avslut som Viktor kan avstyra. Men vi som har kommandot, främst genom Albin, Ralle och Mosayeb. Ralle har volleyskott på Emils inlägg och Albin ett bra inspel till Mosayeb. Skörd skjuter över i bra läge innan 4-2 kommer i 71:a genom Luke som också kom in och bidrog med bra löpning. Målet kommerpå ett ganska löst skott från 15-20 meter som sitter nära stolproten. GNIF flyttar upp lite och har ett par hörnor på slutet och Persson kan rädda undan en lös boll farligt nära mållinjen. På slutet har Luke en nick och Bjrn ett friläge men 4-2 står sig matchen ut.

Matchfakta

 

11 juni Almo - Olands FF 5-5 (1-2)

Laguppställning; Viktor; Björn - Jesper - Andreas - Emil; Rasmus - Micke - Tony - Kamil - Martin S; Marcus

Avbytare; Eric, Jocke W, Jonas, Mosayeb och Omar

Målskyttar; Marcus Breidenskog 2. Micke Skörd, Eric Lundin och Andreas Persson

Med hela sex man ur startelvan ur spel av olika anledningar såg första halvlek lite darrig ut och Oland kunde vara det spelförande laget. Vi har dock den första hörnan innan Oland har sin första i 4:e och de har även det första skottet på mål ur liten vinkel från höger i 11:e. Gästerna har ytterligare ett par hörnor innan Martin är igenom i 27:e fint framspelad av Marcus och Martin har även ett skott äver i 28:e. 0-1 kommer sedan i 29:e efter väldigt passivt försvarsspel och när vi dessutom ramlar kan Oland enkelt rulla in första målet från nära håll. Kvitteringen kommer bara ett par minuter senare genom Micke Skörd som med ett bra pressat skott sätter 1-1 efter en hörna där Martin och Ralle var inblandade i förspelet. Oland fortsätter ha mest boll och vilja och gör även 1-2 i 40:e på en målvaktsretur. Minuten efter är det nära Olandsmål igen efter en totalmissad passning i vårt försvar. Halvleken avslutas med ett Olandsskott i burgaveln. I andra kommer vi ut betydligt bättre. 2-2 i 50:e genom ett skott i närheten av krysset av Marcus, framspelad av Martin. Oland har sedan ett friläge och Martin är fri i 59:e, fint framspelad i djupled av Eric, men en fotparad med yttersta delen av den oklippta stortånageln på målvakten räddar till hörna. På en rensning som blir till en frispelning kommer 2-3 högst överraskande i 60:e. Och nu rasar målen in, Vi spelar också lite bättre nu med mer löpning i offensiven och bra crosspassningar som sätter Olands ålderstigna försvar på en hel del prövningar. 3-3 genom Eric i 62:a på en målvaktsretur där Marcus och Martin givetvis var inblandade i förspelet. Martin har sedan ett bra inlägg innan 4-3 kommer i 68:e. Det är Marcus som tar ner bollen och dribblar en 2-3 man som kastar sig i vild förtvivlan innan Marcus kan chippa bollen över en utrusande målvakt. Snyggt!! Direkt efter frispelar Martin Marcus men avslutet mitt på mv. Ralle har sedan en frispark strax utanför som nog borde blivit en hörna innan 4-4 kommer i 76:e efter att vi inte hunnit med i en kontring. Avslutningen blir rafflande som det tillstår ett derby. Ralle har ett bra läge i 87:e framspelad av Martin men tar för lång tid på sig och skottet kan blockas av det vilt kämpande försvaret. Minuten efter är vi nära 2 gånger men är inte tillräckligt heta i straffområdet. I 90:e blir sedan Tony omkullknuffad på ett inlägg från vänster och på straffen kan Andreas sätta ledningsmålet till 5-4. Oland sätter sedan allt på ett kort och på en tveksamt dömd hörna i 95:e kan de nicka in kvitteringen till 5-5 vid bortre stolpen. 

Matchfakta

 

1 juni Almo  - IF Ferro 2-1 (2-1)

Laguppställning; Viktor; Hazim - Jesper - Andreas - Björn; Johan - Tarek - Tony; Albin - Marcus - Tim

Avbytare; Emil, Eric, Kamil, Micke och Omar

Målskyttar; Johan Åhman, Marcus Breidenskog

Inte mycket till skönspel men 3 poäng och tredje raka 2-1 hemma. Och det är det som syns i historieböckerna. Vi dominerar första ordentligt men har fortsatt svårt att göra mål och tappar i andra då orken tryter. Träning ger inte bara färdighet, ger kondition också! Redan i tredje är Marcus nära sätta ledningsmål på nick men blir tveksamt avblåst för offside. Direkt efter har vi två hörnor varav den andra nickas av Hazim men kan enkelt räddas. Albin är sedan frispelad av Marcus men skottet blir till ett pass mot Tim på vänsterkanten. I 16:e kommer 0-1 efter ett inkast på högerkanten, ett inlägg och snyggt volleyskott från bortre delen av straffområdet. Sedan är Marcus frispelad av Tony och Tarek och Tim skjuter 10 cm utanför i bra läge från vänster efter fin cross från Marcus. Direkt efter skjuter Tim sedan ett hårt skott över innan matchen (och vårsäsongen) är över (benbrott) för hans del. Ferro har sedan två bra skott från vänster utanför innan Tarek kommer ner som högerback och stänger den kanten. Bra coachat! 1-1 i 24:e är också ett snyggt mål. Johan möter kontrollerat på volley från 20 meter och bollen sitter snyggt i krysset. Strax efter är Johan nära en repris men denna gång går skottet över. Ferro har en bra chans efter en halvtimme men skottet på en retur går utanför. Tony har sedan ett tungt skott men ingen är på hugget på returen. Sedan är det Marcus (o)tur att ha ett pressat skott men ingen på hugget på den målvaktsreturen heller. I samma minut (43:e) kommer sedan 2-1 då Marcus kan nicka in Albins inlägg från vänster. Sista chansen i första har Johan som skjuter över efter att Tony skjutit ett skott som räddats till hörna. I inledningen av andra är Ferro nära kvittera men Viktor avvärjer. Eric är framme med ett bra inlägg i 51:a men ingen på hugget framför mål. Ferro har ett friläge från halva plan men skjuter okoncentrerat över. Hazim har en ny bra, men lös, nick på en frispark i 70:e innan Ferro tar över sista tjugo. Bästa chanserna är på två helt feldömda frisparkar där Tarek vid båda tillfällena borde haft frispark i första läget mot det tufft spelande motståndarna som fick köra med mycket efterslängar och stämplingar. Första frisparken från kanten kan Viktor mota på mållinjen och returen skjuts över och den andra frisparken på övertid kan Vikor enkelt plocka in i skopan. Mellan dessa frisparkar hade Ferro även en hörna som höll på att rulla in men där Jeppe förtjänstfullt kunde rensa undan ett par decimeter från mållinjen.

Matchfakta

 

24 maj Gimo IF FK 2 - Almo 3-2 (2-0)

Laguppställning; Viktor; Tim - Jesper - Andreas - Hazim; Rasmus - Johan - Kamil - Albin; Micke - Martin S

Avbytare; Emil, Jocke K, Marcus och Tarek

Målskyttar; Tim Ahlgren 2

I femte matchen tog det stopp. Motvind både bildligt och bokstavigt i första halvlek som Gimo dominerar. Vi börjar dock bra och skapar en hörna direkt i andra minuten men sedan händer inte så mycket mer utan Gimo kan vinna alla andrabollar över i stort sett hela plan. Första skottet på mål dröjer till 12:e minuten och andra skottet i 13:e är en riktig rökare. Från säkert 30 meter borrar den sig in i krysset till 1-0 för Gimo. Vår bästa, och kanske ända, chans i första halvlek är Ralles frispelning av Marcus som dock missar mottagningen som blir för lång (oträning?) och målvakten kan hinna ut och avvärja. Vi hjälper även till att skapa för hemmalaget genom en kort hempass i 20:e som blir farligt. 2-0 i 22:a på en frispark som landar på huvudet på en vittröja vid bortre stolpen. Micke har sedan en bra chans att reducera men skottet från straffpunkten går utanför. Gimo har sedan ett skott tätt utanför bortre och avslutar halvleken med fem hörnor, totalt sju i första mot vår enda. I andra är rollerna helt omvända. Gimo inleder dock med sin åttonde hörna innan Storäng show börjar med flera bra löpningar. Fri i 53:e framspelad av Marcus men lobben blir bara till en hörna. Minuten efter kommer reduceringen till 1-2 då Tim i ett friläge kan sätta bollen i mål efter pass/missat skott från Ralle. Kvitteringen kommer nästan direkt och åter Tim som är sist på bollen och kan jubla åt kvitteringen även om det är en målvaktstavla. Tim är sedan nära att göra ett äkta hat trick men skjuter utanför efter ett långt anfall. I 73:e har Gimo en hörna på första anfallet på länge.Storäng har sedan ett avslut, framspelad av Tim, men ett hemmaben hinner emellan och kan styra bort. Storäng har sedan en frispark som blir till hörna och frågan är inte om utan när vi skall sätta ledningsmålet. På en kontring, som dessutom är klar offside, kommer istället 3-2 i 80:e. Tim/Storäng fortsätter skapa och på en hörna i 85:e blir Hazim nerdragen vid bortre utan medhåll från domaren. Gimo har sedan på slutet ett friläge som Viktor kan rädda och Marcus har ett bra läge men skottet blir för löst så hemmalaget kan efter sin fina första halvlek inkassera 3-poängaren och även ta hand om serieledningen.

Matchfakta

 

19 maj Almo- Hammarlands IK 2-1 (1-1)

Laguppställning; Viktor; Tim - Jesper - Andreas - Hazim; Rasmus - Johan - Tony - Albin; Micke - Martin S

Avbytare; Björn, Emil, Mosayeb och Omar

Målskyttar; Martin Storäng 2

4:e raka vinsten även om det började illa, precis som. Redan i tredje minuten tar Hammarland ledningen efter ett virrigt och stillastående försvarspel (KLICKA FÖR BILD) utan chans för en annars felfri Viktor i mål. På en kontring och ett eminent inspel från Storäng är sedan Skörden mycket nära (KLICKA FÖR BILD) att kvittera, ja borde till och gjort det,men bollen smiter strax utanför bortre stolpen. Nära på repris på kvitteringen mot H/Ö FF. Från tionde minuten börjar vi komma in i matchen. Ralle ordnar en hörna och Storäng löper igenom och rundar målvakten i 12:e men skjuter utanför och Ralle har ett skott som blir till hörna i 14:e. I 22:a har Storäng ett nytt bra inspel från vänster som Hammarland kontrar på och Viktor får göra en bra räddning. I 26:e kommer sedan kvitteringen. Johan spelar ut en bra cross till Ralle på högerkanten och inlägget (KLICKA FÖR BILD) hittar Storäng i bortre delen av straffområdet som tar några steg in och prickskjuter den rättvisa kvitteringen i bortre krysset utan chans för keepern. Snyggt anfall och snyggt mål! I slutet på halvleken har Storäng åter ett inspel från kanten som Hazim skjuter över på. Direkt i andra är Skörden fri men lyckas inte dribbla av målvakten och returen skjuter Albin över. Strax efter har Tim-Storäng-Ralle ett bra anfall som resulterar i en straff efter att Ralle fällts efter en halv helikopterfint. 2-1 genom skyttekungen Storäng! Efter målet blir det mer Hammaraland som inte hade så mycket i första. Bra chans efter dryga timmen men Viktor gör en ny bra räddning och vi börjar nu krypa hem lite mer för att bevaka ledningen? De har en dubbelhörna i 71:a och en hörna även i 79:e. Vi har dock ett antal bra kontringar, en av Storäng som missar klacken in till Ralle, och Ralle blir mosad i ryggen med tio kvar vilket borde resulterat i en straff (KLICKA FÖR BILD). Ralle har även ett dribblingsnummer på kortlinjen (KLICKA FÖR BILD) som var värt ett bättre öde. Hammarland fortsätter kämpa för en kvitteringen utan att skapa några direkt heta chanser förutom ett skott överoch en hörna efter en lång frispark.

Matchfakta

 

12 maj Grisslehamns SK - Almo 2-3 (1-2)

Laguppställning; Viktor; Emil - Jesper - Johan - Tim; Rasmus - Kamil - Tony - Albin; Micke - Martin S

Avbytare; Björn, Eric, Marcus och Martin B

Målskyttar; Johan Åhman, Micke Skörd och Martin Breidenskog

Stabil seger utan skönspel i en en match med många ansikten och blixtöppning i båda halvlekarna. Hemmalaget började med en vild offensiv och ett lång inkast (deras specialitet förutom långa bollar) och ett passivt försvarspel (jo matchen hade börjat även för Almo-spelarna) bäddade för 1-0 redan efter 30 sek! Inte ens hemmapubliken hade hunnit på plats trots att hela samhället var smyckat med matchaffischer.

De fortsätter med en hörna i 3:e (efter en lång boll) innan Albin har vår första chans i 5:e efter fin framspelning av Tim. Nytt långt inkast i 7:e ger Grisslehamn en bra chans där man är först på bollen vid främre stolpen. 1-1 i 10:e, en frispark som vi lyfter in och som Skörden inte når men touchen friställer Johan vid bortre stolpen som kan nicka in kvitteringen. Grisslehamn har sedan en farlig nick som styrs till hörna innan vi tar över spelet utan att skapa så mycket chanser. Skörd har ett bra direktskott i 25:e som mv lämnar retur på men vi är inte på hugget. 1-2 kommer minuten senare och det ärTim som ligger bakom. En lång rusch och en öppnande passning ut till Albin på höger som med sitt inlägg når Skörden som tagit sig in i straffområdet och med en bredsida lugnt sätter bollen i mål. Kamil har sedan en bra frispark som Ralle är sist på men får ingen bra träff med nicken vid bortre stolpen. Blixtöppning även i andra. Martin B kommer in i paus och efter 35 sek drar han till en höger utsida från 25 meter som letar sig in i mål bakom en famlande målvakt (jo andra halvlek hade börjat!). Grisslehamn har sedan en nick utanför i bra läge efter ett långt inkast innan hemmamålvakten revanscherar sig för 1-3 målet genom att göra matchens räddning på Marcus skott från 10 meter efter en frispark. Så långt ser allt bra ut men efter Martin B:s skada i 61:a kommer vi av oss helt. Albin har visserligen ett skott i bortre stolpens utsida i öppet läge och Ralle en kanon över från 20 meter men sista halvtimmen är ändå hemmalagets. Viktor får då även visa sig på styva linan ett par gånger, först ett närskott efter en tilltrasslad situation, efter ett långt inkast! och sedan på en tveksam straff efter att bollen studsat upp på en hand, som han räddar elegant nere vid stolproten. På slutet har Eric en kanon knappa halvmetern över krysset och på övertid har Marcus en nick utanför på Ralles inlägg. I 94:e kommer så 2-3 på nick efter ett inlägg från vänster. Vinst igen men inget skönspel mer än i korta perioder. Dyrköpt seger, skada på Martin och 400 spänn i p-böter till skrivaren av dessa rader!

Reportage Östra Uppland/UNT

Matchfakta

 

7 maj Almo - Harg Östhammar FF 2-1 (1-0)

Laguppställning; Viktor; Hazim - Jesper - Andreas - Tim; Rasmus - Kamil - Johan - Albin; Micke - Martin S

Avbytare; Björn, Emil, Eric och Tony

Målskyttar; Micke Skörd, Björn Johansson

Hemmapremiär i härligt sommarväder och härligt grön, men kanske lite långhårig gräsmatta. Dessutom drömöppning och en kanske inte så välspelad men däremot mycket spännande match. Och come back för Andreas Persson som inte var rädd om foten (KLICKA FÖR BILD) efter sin skada i Upplandscupen. 1-0 redan efter 1,5 minut. Albin spelar fram Storäng på vänsterkanten som spelar in framför mål där Micke med en kontrollerad bredsida kan sätta bollen i öppet mål. Sedan tar HÖFF över även om vi har en och annan chans, bl.a. en tilltrasslad situration framför HÖFF:s mål i 10:e. Strax efter gör Viktor, som annars mest hade långa bolalr att plocka ner (KLICKA FÖR BILD) en bra räddning på ett närskott och returen går utanför. I 26:e har vi matchens första hörna i den chansfattiga första halvleken. HÖFF har efter dryga halvtimmen ett skott strax utanför och direkt på det har vi ett snabbt anfall där Storäng skjuter över. 1-1 i 37:e på en frispark som såg inövad ut med ett klackpass! dessutom. Minuten efter har vi en boll i stolpen efter en frispark. HÖFF har sedan en hörna efter bolltapp på offensiv planhalva där det var dåligt med hemjobbet. Halvleken avslutas med ett bra inlägg från Storäng som passerar hela målet och flera gröna strumpor. Andra inleder vi bra. Vi har en hörna i 49:e som Storäng skjuter över på och även HÖFF har en hörna. Nästa hörna kommer efter ett nytt bra inlägg från Storäng. HÖFF har sedan ett löst skott ur liten vinkel som går strax utanför bortre stolpen. Vi har sedan en hörna till innan 2-1 kommer i 68:e. Tim bryter fram på vänsterkanten och avlossar STOORA kanonen i bortre stolpen (den var värd en bättre öde) och Björn är på alerten och är först på returen och kan sätta bollen i öppet mål. Sista tio pressar HÖFF på för en kvittering och har bl.a. 7 hörnor!! då varav den sista är farligast men skottet går över. Vår bästa chans på slutet är åter genom Martin Storäng som dock väljer att passa istället för att utnyttja sin fart och gå direkt på mål. Bra hemmapremiär för våra nya spelare, Tony, Kamil (KLICKA FÖR BILD) och Hazim (KLICKA FÖR BILD) som dessutom blev matchens lirare.

Matchfakta

 

27 april Gräsö Norrskedika IF 2 - Almo 0-4 (0-1)

Laguppställning; Viktor; Emil - Hazim - Johan - Eric; Rasmus - Kamil - Tony - Albin; Martin B - Martin S

Avbytare; Björn, Jesper, Marcus, Micke S, Omar

Målskyttar; Martin Storäng 2, Rasmus Lövström 2

Seriepreimär på blöt och ojämn gräsplan efter en försäsong och träningsläger på jämnt konstgräs. Ändock en blixtöppning där vi skapar en hörna direkt på avspark och GNIF kontrar med en hörna i andra minuten. Redan i 5:e borde vi tagit ledningen genom radarduon Martin och Martin, där Martin B spelade fram Martin S med öppet mål vid bortre stolpen efter ett pass parallellt med mållinjen men blev nästan en perfekt mottagning istället för avslut och målvakten kan vinna motlägget på mållinjen. Gräsö har sedan en frispark utanför och Albin skjuter utanför framspelad av Martin B i 12:e. En Martin B som hade stor show första 15-20 i första. Så länge orken höll? I 27:e skjuter GNIF tätt utanför i ett friläge (misstänkt offside) efter vårt bolltapp på mitten och strax efter skjuter Eric utanför med ett bra distansskott. Martin S skjuter sedan mitt i magen på mv i ett bra läge innan Rasmus i 33:e sätter 0-1 i öppet mål efter öppnade inspel av Martin B.  Minuten senare har Rasmus ett skott i stolpen och första halvlek avslutas meden GNIF-hörna. I andra kommer matchavgörandet tidigt. 0-2 i 49:e genom Martin S som får en öppnade 20 meters pass från Tony, viker in framför sin back och sätter bollen i mål till 0-2. Vi har sedan en hörna och GNIF ett friläge efter nytt bolltapp på mitten där mittförsvaret står både för högt och på hälarna innan 0-3 kommer i 59:e. Åter Martin S, denna gång framspelad av Rasmus. Matchen spelas sedan mer eller mindre av med mindre intensitet och många byten, även om det hettade till några gånger med tuffa derby-dueller på mittplan och domarn får anledning att dra upp ostskivan ett par gånger vilket kunde varit fler, och kanske ett rött på en riktigt ful kapning på Ralle. Martin S är fri med kvarten kvar men blir inget hat trick denna gång. Kanske nästa ? I slutminuten blir även Rasmus tvåmålsskytt genom att dundra in bollen mellan målvakten och främre stolpen efter en öppnade passning från Skörden. Bra insatser av nyförvärven Hazim och Tony K och det borde bli ännu bättre framöver när alla börjar träna ordentligt också. Skönt för Viktor att få hålla nollan också även om han inte utsattes för några större prövningar denna gång. Men lugnt och stabilt målvaksspel.

Matchfakta  

 

7 april Gräsö Norrskedika IF - Almo 8-2 (4-0)  Upplandscupen

Laguppställning; Viktor; Tim - Hazim - Andreas P - Emil; Rasmus - Johan - Tony - Jocke W - Albin; Mosayeb

Avbytare; Anton, Luke, Pirre

Målskyttar; Hazim Nabeel Yoisuf, Luke Musinguzi

Lördag kväll med avspark 19:15, då är inte en fotbollsmatch den mest prioriterade verksamheten. Stort plus till Appon/Conny som fixade till ett lag för sista, och betydelselösa, matchen i Upplandscupen mot div. 5 laget GNIF. Första chansen redan i 6:e efter att vi tappat bollen på mitten, det skulle bli flera sådana lägen med snabba omställningar. Vi har en hörna i 13:e som enda notering i anfallsväg. Viktor gör en bra räddning i 15:e innan 1-0 kommer på en kontring i 19:e. 2-0 i 23:e på ett inlägg från höger i samband med Perssons skada så vi saknade en gubbe i straffområdet. I 26:e tar vi vår första bonusstraff som målvakten ganska enkelt kan rädda. 3-0 i 37:e kommer efter ett anfall i mitten och 4-0 i 39:e på snabb kontring i mitten efter bolltapp i mitten på egen planhalva. I början på andra gör Viktor en ny bra räddning till hörna. På hörnan är den en spelare som vill nicka och tyvärr är det en vitklädd GNIF:are som stänker in 5-0 högt och hårt. Hazim sätter sedan sitt första Almo-mål på den andra bonustraffen men det krävdes en retur från målvakten innan bollen satt i nättaket. 6-1 i 61:a efter en riktig indianare som blir till ett målpass. 7-1 kommer efter en hörna där returen slås ribba in innan Luke i 68:e kan reducera på en retur efter Albins skott till 7-2 efter ett bra anfall med flera spelare involverade. 8-2 i 75:e på en riktig rackarökare i krysset där vi totalt hade glömt (eller om det var bristande ork) det där med press på bollhållare.   

Matchfakta

31 mars Almo - Upplands-Ekeby IF 3-2 (3-1)  Upplandscupen

Laguppställning; Viktor; Emil - Hazim - Andreas P - Eric; Rasmus - Jocke K - Tony - Albin; Björn - Mosayeb

Avbytare; Jonas, Martin S, Musse

Målskyttar; Rasmus Lövström 2, Mosayeb Alizade

Påskafton och många påskfirare borta. Inledningen liknar mer en handbollsmatch där vi de första två minuterna står och rullar boll från sida till sida på egen planhalva tills Ekeby kan bryta och skjuta matchens första skott en bit utanför. 1-0 i 6:e på vårt första riktig anfall. Målet kommer efter en frispark där flera spelare är inblandade, bl.a. Mosayeb och Emil innan Albin sätter en cross till Ralle på höger sidan som kliver in och skjuter och sedan kan sätta returen i öppet mål. 1-1 i 17:e efter att vi tappat bollen på mittplan med en backlinje utan djup som står i höjd med mittlinjen och då blir det svårt att hinna löpa ikapp två fria Ekeby-spelare. 2-1 ett par minuter senare åter genom Ralle från höger, denna gång framspelad av Andreas som slår en bra crossboll. Och nu hade Ralle skjutit in sig och behövde ingen retur! I 29:e var trean på väg upp på matchtavlan med Ekeby-keepern gör liggande en mycket kvalificerad enhandsräddning på Albins skott  på en retur från nära håll. Vi har sedan ett mycket bra anfall regisserat av Albin där Mosayeb kommer till avslut men målvakten gör en ny bra räddning. Ekeby har sedan en lååång frispark som dalar ner i ribbans ovankant innan Viktor (med näsan) och Eric tillsammans kan slå undan en farlig Ekebychans. Sista kvarten av första kan Ekeby få mer boll, mycket beroende på att bröderna Karlsson inte orkar dominera och vinna lika mycket boll på mittfältet. I 45:e har Ralle ett hårt pressat skott strax utanför och innan halvtidsvisslan ljuder kommer 3-1. Mosayeb som gör målför andra matchen i rad framspelad av Martin Storäng och Ralle från höger. Alla tre målen alltså efter spel på högerkanten. Andra halvlek sämre från vår sida eller om det är Bjarnes (Ekebys tränare) långa förmaningstal i paus som ger resultat. 3-2 i 49:e efter en lång frispark som vi nickar fram efter att missberäknat bollbanan. Så även andra målet en bjudning. Strax efter tar vi bonusstraffen som dock skjuts utanför. Andra straffmissen på två matcher, finns alltå saker att träna på! I 65:e har Ekeby genom förre Almo-spelaren Rasmus K ett skott ur liten vinkel som går utanför. Men duktige Viktor i mål har nog koll på den. Strax efter bjuder vi Ekeby på en ny chans efter en "indianare" in i mitten men skotten täcks förtjänstfullt bort. Martin S har sedan ett bra inspel från höger när han rundar Ekebys back som inte ens med armarna hinner med men Musse hinner inte fram på det fina inspelet. Två resultatlösa hörnor blir det på det inspelet. Med tio kvar skjuter sedan Albin över i bra läge fint framspelad av Andreas innan Ekeby har matchens sista målchans som är två. Först rensar Eric till hörna och på hörnan står han rutinerat kvar vid första stolpen och kan enkelt slå bort bollen.

Matchfakta

 

 

24 mars Almo - Gimo IF FK 3-4 (1-2)  Upplandscupen

Laguppställning; Crippe R; Emil - Hazim - Andreas P - Tim; Albin - Kamil - Johan - Rasmus; Jocke K - Tony

Avbytare; Jonas, Luke, Mosayeb, Musse

Målskyttar; Albin Collin, Mosayeb Alizade, Rasmus Lövström

Gimo tar kommandot direkt i matchen. 0-1 redan i 6:e efter att vi backat hem och låtit deras spelare avancera för långt och göra ett snyggt instick i mitten. 0-2 i 16:e efter en tveksam rensning där vi hade ett par lägen att få undan bollen i straffområdet. Passivt spel från oss så långt, backar hem för mycket och lyfter inte upp när vi får chansen utan Tony blir väldigt ensam på topp. Vårt första riktiga anfall i 23:e ligger Emil och Rasmus bakom och resulterar i en hörna. Strax efter är det nära mål för Gimo men Tim kan få undan/blockera med en klackspark! Efter dryga halvtimmen tar vi vår första bonusstraff - en straff per division gäller i Upplandscupen - som Albin sätter säkert. Resten av första händelsfattig. I andra kommer Mosayeb in och skapar direkt med sin löpning och har ett friläge tidigt som målvakten är långt ute på och avvärjer. I 61:e gör Mosayeb sedan 2-2, framspelad av Tony, efter att han vunnit en närkamp och kan slå in returen i öppet mål. Nu har vi en bra period och i 65:e sätter Rasmus årets mål? på konstgräset. En frispark, efter fällning på Jocke, från cirka 20 meter rätt upp i målvaktens högra kryss! Kennedy Bakircioglü-klass på den! I 73:e skall vi stänga matchen gnom att sätta bonusstraff 2 men den kan målvakten ganska enkelt mota. Strax efter slår Luke en snabb frispark på egen planhalva som han sedan löper sig fri på men målvakten kan åter rädda långt ut. I 83:e sätter Gimo 3-3 på en frispark som lite enkelt seglar in i bortre burgaveln och som lök på laxen kommer även 3-4 på ett skott från liten vinkel från höger i 88:e. Dålig första och en mycket bättre andra halvlek mot ett lag som spelar två serier högre upp, inte så illa ändå.

Matchfakta

 

18 mars Almo - Olands FF 5-1 (4-0)  Upplandscupen

Laguppställning; Viktor; Jonas - Hazim - Johan - Emil; Albin - Kamil - Jocke K - Rasmus; Martin B - Björn

Avbytare; Eric, Luke, Mosayeb, Tim

Målskyttar; Martin Breidenskog, Björn Johansson, Johan Åhman, Albin Collin, Jocke Karlsson

Fyra nya i förhållande till första matchen men fortfarande minst en handfull som kommer konkurrera om platserna framöver. Årspremiär för Martin som redan efter 20 sekunder är fri med mv men skjuter mitt i magen på densamme elegant framspelad av Jocke. Ett par minuter senare nytt friläge för Martin, gästernas försvar hade inte samma kvickhet i fötterna, men lobben tar i ribban så han får istället nicka in returen i tomt mål. 2-0 i 22:a var matchens snyggaste mål. Uppspel från eget försvar via Jonas som hittar Albin på ett tillslag och på inspelet är Björn där han skall vara som toppforward och 2-0. Strax efter nära trean men en fotparad på Rasmus skott på Martins framspelning räddar Oland denna gång. 3-0 istället i 34:e då lagkapten Johan visar vilja och är först på returen på Rasmus välplacerade frispark. 4-0 ett par minuter senare genom Albin med ett väl avvägt skott där han viker in fint från högerkanten. Oland har en del bolli första menskapar inte mycket. Bästa chansen är en bra hörna och ett skott som stryker bortre stolpen i 38:e. Andra halvlek lite avslagen. 5-0 i 50:e genom Jocke som slår bollen i öppet mål från 20 meter efter att Mosayd genom en kraftfull löpning skrämt slag målvakt och halva försvaret. Rasmus har ett klockrent stolpskott efter snyggt förarbete och Albin en kanon i den andra stolpen innan Oland får ett tröstmål i slutet och kan snygga till siffrorna lite.

Matchfakta

 

11 mars H/Ö FF - Almo 5-2 (1-0)  Upplandscupen

Laguppställning; Viktor; Emil - Andreas - Hazim (d) - Tim; Albin - Johan - Kamil (d) - Rasmus; Tony (d) - Musse;

Avbytare; Eric, Hassan, Luke, Mosayeb (d)

Målskyttar; Andreas Persson 2 (straffar)

Som vanligt i den här tiden på året saknas en hel del spelare. Fyra nya kunde vi dock visa upp i premiärelvan som fick visa upp sina kunskaper. Första 10-15 av matchen är jämn och vi skapar ett par halvchanser även om bästa chansen första haltimmen är en frispark från H/Ö FF som Viktor är först på. 1-0 kommer i 33:e när H/Ö FF tar vara på ett missat uppspel på vår högerkant på egen planhalva. Målet rättvist då H/Ö FF tagit över mer och mer och spelar med mer löpning men framför allt med mer självförtroende och vilja och har nog en 5-6 hörnor i första. Viktor räddar dessutom ett par frilägen, bl.a. en kvalificerad räddning till hörna i 38:e. I andra öppnar Viktor med en ny räddning till hörna efter nytt bolltapp på mitten och i 53:e kommer 2-0 efter ett galet inspel på egen planhalva från vänsterkanten. Strax efter har Johan en boll från strafflinjen i ribbans underkant i ett öppet läge. Mål där och sedan bonusstraff hade kanske kunnat ändra matchbilden men istället gör H/Ö FF 3-0 minuten senare. Direkt på avspark tar vi vår första bonusstraff som Persson säkert sätter till 3-1. Minuten efter blir det 4-1 efter en misslyckad klackrensning!! på straffområdeslinjen och direkt på det sätter Persson vår andra bonusstraff (det skiljer ju 2 divisioner i seriespelet mellan lagen) till 4-2. Sista kvarten spelar vi upp oss lite och Tony har bl.a. ett bra skott som blockas av en försvarare men även Viktor får visa sig på styva linan ett par gånger. 5-2 kommer på kontring i 72:a då vi hade mycket folk framme i anfall som inte hinner med hem.

Matchfakta

Uppdaterad: 09 SEP 2018 21:26 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget