Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2014


28 sept Alunda IF - Almo 3-2 (2-0)

Laguppställning; Conny; Björn - Emil L - Kribbe - Jocke W; Rasmus - Andreas P - Tarek - Johan - Oskar; Marcus B; Daniel R - Emil R - Jimmy - Viktor L

Målskyttar; Marcus Breidenskog, Emil Larsson

Så var det då upp till bevis i säsongens sista match, derby mot Alunda.

Alunda IF- Almo BK 3-2 Lagbild

Och här är grabbarna som skall göra´t. Ta en trepoängare samtidigt som vi behövde hjälp av Upplands-Ekeby som gjort 1 mål sedan vinsten mot oss den 15 augusti.Inga bra förutsättningar alltså.

Och redan i 5:e kommer 1-0 på nick på en hörna.

1-0 på nick på hörna

Ganska mitt i mål men bra placerat alldeles under ribban. Redan i 8:e är Jocke E igenom i mitten på snyggt väggspel men Conny är på alerten och gör en patenterad räddning framför fötterna på motspelaren. I 11:e har Rasmus ett bra inlägg som inte Tarek når. Ute på plan är vi med bra och till och med Tarek är i dribbeltagen.

Tarek dribblar

Och rycker ifrån

Här är det Joel som inte hänger med.

Chans för Joel

Joel fick sedan känna av Connys dobbar vid en tuff brytning och bita i det gröna Korsängsgräset.

Jocke blir klippt bakifrån

Annars är det Alunda som spelar tuffast och också drar på sig flest varningar. Denna är ju inte mycket att säga om, det är Jocke som blir klippt bakifrån.

Alunda målvakt når högst

Men även vi har chanser men är oftast lite för ivriga när chansen dyker upp eller också är Alunda målvakt högst på bollen.

I 23:e är Marcus fri från halva plan men tvekar lite i avslutet och blir upphunnen och chansen rinner ut i sanden. I 25:e har vi ett snyggt anfall med lång boll från Jocke som Rasmus tar emot och spelar fram Marcus som skjuter utanför.

Conny räddar

och först på returen också

Även Alunda har en chanser och Conny får känna på ett härt skott från kanten men hinner tippa bollen till hörna. På slutet av första, närmare bestämt i 42:a kommer 2-0 på en boll som inte såg alldels otagbar ut.

I andra gör vi en rivstart. I 46:e spelar Marcus fram Jimmy som är nära att nå bollen vid bortre stolpen. I 47:e skapar Marcus en hörna till som blir till en dubbelhörna och i 53:e har Jimmy ett skott som blir till en hörna.

Marcus långa tå

På hörnan har Marcus den längsta tån och kan se bollen gå i nät bakom en chanslös målis.

Alunda-Almo 3-2

Bara ett par minuter senare spelar Marcus fram Jimmy

Jimmy nära

som dock kommer för nära målvakten för att kunna vricka in bollen.

Alunda-Almo 3-2

Jimmy gör nog sin bästa match för säsongen med hårt slit hela matchen.

Alunda-Almo 3-2

även om detta försök till nick inte verkade vara så lyckat!

I 60:e har Alunda ett friläge från halva plan när vi går bort oss vid mittlinjen men spelaren lyckas inte få koll på benen när det skull avslutas. Koll hade däremot Emil på en frispark från 35 meter i 65:e matchminuten.

2-2 på väg in

Hur mycket Erik än sträcker på sig

bollen i mål till 2-2

så kan han inte hindra kvitteringen till 2-2 och nu är vi på gång. I 69:e skjuter Marcus över från 3 meter på Jimmys inlägg och i defensiven har Kribbe bra koll på motståndarna som synes.

Kribbe har koll

Nästa chans är också vår.

Johan skjuter utanför

Det är Johan som skjuter tätt utanför i 73:e och tittar långt efter bolluslingen.

Johan kollar....

I 75:e avgörs sedan matchen genom ett mycket tveksamt mål. Förspelet är snyggt och inspelat tar i ribban.

Alunda-Almo 3-2

med hjälp av Conny. På nästa bild är Mange O framspelad i mycket misstänkt offsideposition

Mange offside

Bollen syns mellan Jockes höft och arm.

Alunda-Almo 3-2

och här är han definitivt offside men då är bollen redan i mål.

Minuten senare har Emil en ny bra frispark som strök stolpens utsida.

Oskar plockar ner en boll

Sista 15 fick sedan Oskar hoppa in i mål igen och hålla nolla igen och även göra ett par bra räddningar.

Hödjboll??

Matchen närmar sig slut och här ser vi den förväntade tre-poängaren gå upp i rök och verkar som många tittar efter hjälp från högre makter för att klara kontraktet.

Men icke, efter dryga 90 spelade minuter

Slutsignal

så går säsongens sista slutsignal.

 

21 sept Almo - IF Trikadien 1-5 (0-3)

Laguppställning; Conny; Björn - Andreas P - Kribbe - Jocke W; Emil R - Daniel R - Tarek - Johan - Rasmus L; Jimmy; Micke S - Oskar - Viktor L

Målskyttar; Jimmy Mattson

Tung söndag, inte nog med flera avstängningar och skador, hemmaspelarna var också steget efter Trikadien liksom skrivaren av dessa rader är lite dagen efter, Frank Lampard gjorde sedan mål MOT Chelsea och Zlatan gjorde ingen glad i kvällsmatchen, men med postitiv inställning så kan man ändå glädjas år Leicester vinst och att vi efter 320 mållösa minuter fick sätta en pyts igen. Så därav detta sena referat, lite dagen efter tyvärr. Vi tar initiativet i matchen och lirar riktigt bra första åtta. Trikadien har första anfallet i 9:e vilket blir till en hörna direkt. I andra anfallet i 12:e rullar de upp oss riktigt ordentligt på vår högerkant och inspelet sitter klockrent på en löpande forward som enkelt rullar in 0-1. Reprisen kommer i 17:e, samma upprullning och inspel, nu dock tveksamt om det inte var offside men å andra sidan så blev de felaktigt avblåsta för offside i anfallet före så det jämnar ut sig. Jimmy har sedan en bra chans i 23:e på Rasmus framspelning men mottaget var väl inte det bästa. 0-3 i 26:e då vi åter igen blir frånsprungna av Trikadiens klokt löpande forwards som bytte positioner och löpte ut på ytor för bollhållare att spela på. Efter tredje målet kommer vi tillbaka och gör en bra sista kvart även om bästa målchansen är Trikadiens som hotar oss i de flesta anfallen. 0-4 kommer i 50:e och 0-5 i 58:e efter oerhört slött spel där vi har bollen på egen planhalva och slarvar flera gånger och genom att inte kämpa låter motståndarna enkelt ta sig fram med mål som följd. I 69:e tar Oskar en långlöpning med boll och tar sig förbi ett antal orangea spelare ända fram till avslut och på returen är Jimmy på hugget och kan från 7 meter sätta bollen säkert mitt i mål. Bra helg för Jimmy - ett mål och två gula, spelade även B-fighten på Gräsö på lördagen där han noterades i matchprotokollet med en ostskiva också! Med kvarten kvar måste Conny utgå p.g.a. skada och Oskar hoppar in i buren och gör en storstilad insats sista kvarten med flera bra räddningar som höll siffrorna nere.

MATCHINFORMATION OCH TABELL 

 

14 sept IF VP Uppsala 2 - Almo 0-0 (0-0)

Laguppställning; Conny; Jocke W - Emil L - Kribbe - Daniel R; Emil R - Jocke K - Tarek - Andreas P - Rasmus L; Marcus B; Björn - Pirre

Målskyttar;-

Välbehövlig poäng i mållös match där vi hade mest boll, skapade flest chanser men ändå fick räddas av den bästa målvakten, idag var det Conny som stod, och som gjorde ett par-tre blixsnabba dyk framför fötterna på anstormande forwards. Både Marcus oich Rasmus hade ett antal bra lägen men tog, med facit i hand, sina avslut lite för tidigt och från lite för långa håll. Redan i 2:a hade Marcus en bra lobb från långt håll som gick nära, nära ribban. Minuten efter snappar han upp ett dålig pass i VP-försvaret och kommer fri men tar avslut kanske lite för tidigt. I 7:e är det Rasmus tur (otur) att se sitt skott från distans gå utanför framspelad av Marcus. I 15:e har VP sittt första anfall med en snabb omställning men Conny var vaken och kan med en fotparad styra bollen till matchens första hörna. I 21:a har VP ett nytt bolltapp i försvaret som Rasmus plockar upp men skottet går åter utanför. VP har sedan ett bra inspel från höger men avslutet går högt över. Runt halvtimmen har vi ett mycket bra anfall med många spelare inblandade, men som det heter, sista passet blir för dåligt. I 37:e har VP en boll inne men helt rätt bortdömt för offside. Strax efter har de en frispark från 17 meter som tar i muren till en ny resultatlös hörna. Nästa anfall är vi otroligt nära efter en anfall som Kribbe startar och tar bollen 80 !! meter innan hans inspel kan rensas bort metern framför mållinjen precis framför fötternas på Marcus. I 44:e är Marcus på väg igenom men VP gör en bra brytning och halvleken avslutas med en dykning framför fötterna på en VP:are långt ut i straffområdet. Första halvlek är klart vår och det är svårt att förstå att VP tagit 3 ggr så många poäng hittills i serien. I början på andra är VP det bättre laget och spelar lite kortare pass än i första. Första chansen är dock vår då Marcus på egen hand är nära att bryta igenom på Jockes fina lyft i 54:e innan VP i 56.e träffar precis där stolpen och ribban möte. Efter det tar vi äver matchen igen och Marcus har ett skott utanför och Andreas är nästan fri och både Rasmus och Marcus i bra lägen men väljer ett avslut från för långt håll. Conny får åter visa att han har nära ner till marken på en ny dykning på en ny långboll från VP och MArcus har en Zlatanklack på en frispark i 66:e. Emil hade flera bra frispakar som vi fick bra chanser på, bl.a. en som Andreas nickar över på.I 77:e har Marcus en kanon i stolpen så chanser saknas inte. På en TV-match hade det i grafiken stått 3-10 eller liknande i Attemps. Marcus har på slutet ytterligare ett par bra lägen men kraften i benen fanns nog inte kvar och matchen avslutas med att domaren blåser av för frispark åt oss på mittlinjen när Rasmus kommer helt ren på vänsterkanten. I och för sig så åkte ostskivan upp med rosa kant på men ändå dålig spelkänsla i ett kanske avgörande läge.

MATCHINFORMATION OCH TABELL

 

7 sept Almo - Funbo IF 0-2 (0-0)

Laguppställning; Peter; Jocke W - Emil L - Kribbe - Tarek; Björn - Jocke K - Johan - Andreas P - Rasmus L; Marcus B; Conny - Emil R - Kim - Viktor L

Målskyttar;-

Serieledarna på besök skall väl bara kunna sluta på ett sätt denna tröga säsong. Och Funbo vann även rättvist till slut även om vi länge gav dem en match. Nära redan i 2:a minuten då Peter fick tippa till hörna på en nick efter inlägg från vänster. I 12:e har Marcus en jättechans vid bortre stolpen på Rasmus väl avvägda pass men skottet var hårt men felriktat. Strax efter har Funbo ett bra inspel från vänster igen som är nära och i 22:a ett mål som döms bort för offside. På nästa anfall har Björn ett bra läge men skottet var väl inte det hårdaste i hans karriär och vållade inte målisen några problem. I 30:e fick Björn sin nästa chans på en frispark från Rasmus som Björn tar ner vid bortre stolpen men skottet går denna gång högt över. Nu har Funbo börjat dominera mera med mycket boll i uppbyggnadsfasen men inga speciella chanser. Sista kvarten kan de dock flytta upp ännu mera då vi får svårt att låsa fast bollen i våra fåtaliga anfall, där måste vi bli bättre. I 35:e borde första målet kommit men Funboskottet går över i fritt läge efter inlägg. I 38:e är det en nick som de borde fått på mål och i 41:a får de åter ett mål bortdömt, denna gång helt rätt för knuff i ryggen på en hörna som gjorde att en hemma spelare satte bollen i eget mål. Första noteringen i andra är ett inlägg från Marcus i 53:e men flest blå i eget straffområde som enkelt kan ta undan bollen. Minuten efter har Jocke ett bra distansskott innan Funbo börjar skapa en hel del chanser efter bra kantspel och inlägg, nu från höger. I 59:e en nick utanför där Funbokillen kastade sig på Martin Dahlin vis men fick se nicken gå metern utanför. I 62:a kommer 0-1 på hörna, en nick vid främre stolpen. Sedan har Funbo en frispark som blir till en hörna innan 0-2 kommer i 68:e. Även denna gång på nick från nära håll på inlägg från höger. Efter det målet kommer vi tillbaka, troligtvis en kombination av uppflyttade hemmaspelare och Funbo som säkert kände segern i hamn. Johan har ett bra distansskott strax utanför och Marcus har ett bra friläge vid bortre stolpen efter inspel från Jocke W men skottet blir till inkast för Funbo. Sista chansen till mål har Björn i 83:e med ett skott efter hörna.

MATCHINFORMATION OCH TABELL

 

31 aug Väddö IF - Almo 2-1 (1-1)

Laguppställning; Emil L; Björn - Andreas P - Kribbe - Jocke W; Viktor L - Pirre - Jocke K - Micke S - Rasmus L; Marcus B; Emil R - Jesper - Johan - Kim

Målskyttar; Rasmus Lövström

Inledningen ganska avvaktande. Första noteringen är att Jocke W kliver av med skada redan i 3:e minuten. Första långa bollen från Väddö in på vår planhalva kommer i 8:e och resulterar i en resultatlös hörna. Nästa långa går direkt till Emil och i 13:e skapar Väddö sin första chans som Emil gör en fotparad på. Annars mest vi som har bollen på mitten. I 14:e har Rasmus ett bra inspel från vänster och i 16:e kommer Marcus fri och ser att målisen står långt ut men lobben går över både målvakt och målribba. Sedan har Väddö ett skott utanför innan Björns långa frispark från eget straffområde friställer Rasmus som i 19:e ensam mot målvakten rullar in ledningsmålet. Sedan blir matchen ganska avvaktande fram till 31:a då Emil gör en bra räddning som blir till en hörna. I 33:e har vi ett bolltapp på innermittfältet som Väddö snyggt utnyttjar med ett inspel i mitten och en bra skott i bortre utan chans för Emil. På slutet av halvleken har Rasmus en bra frispark, vi har även en hörna och Marcus en ny resultatlös lobb i 44:e. Rättvist i paus. Väddö inleder andra bäst och har ett skott utanför bortre stolpen i 47:e. Vi svarar med det strävsamma paret Rasmus/Marcus där den förstnämde slår en bra frispark och den senare nickar utanför. Jocke K har sedan ett bra skott från distans innan Väddö skapar en hörna i 55:e som vi tar bort men en hemmaspelare är först på bollen mitt på vår planhalva och på något som liknar en rensning blir det ett lobbskott som går över Emil ooch in till 2-1. Nästa heta chans för oss är Rasmus som framspelad av Micke ur snäv vinkel skjuter mitt på målvakten. Vi flyttar nu upp även Micke i forwardsposition för att nå kvittering och så småningom även Persson högt upp vilket gör att vi sista kvarten trycker tillbaka Väddö som bara har en och annan långboll som i första hand Kribbe och i andra hand Kim plockar undan ganska enkelt. Sista chansen är i 91:a då en lång boll går över både Marcus och den utrusande keepern men hinns upp först av hemmaspelare som kan slå undan bollen någon meter före målllinjen. Postivt ändå med taktiskt bra genomförd match men där genombrottskraften och självförtroendet inte är på topp.

MATCHINFORMATION OCH TABELL

 

28 aug Almo - Uppsala Inter FC 2-3 (1-2)

Laguppställning; Peter; Andreas P - Kribbe - Emil L - Jocke W; Emil R - Marcus - Tarek - Rasmus L; Jimmy - Micke S; Erik W - Jocke K - Martin - Viktor L

Målskyttar; Martin Breidenskog, Andreas Persson

Årets sista kvällsmatch och mörkret lade sig över både Lunda och laget i den sena augustikvällen. Lite loj inledning där Rasmus inspel till en hörna i 8:e var den första antydan till anfallsspel. I 10:e kommer 0-1 efter en missad markering i mitten på ett snettinåtbakåt inspel. Strax efter har de ett friläge i mitten men skjuter över.Sedan är det Marcus tur, eller rättare sagt otur, att få felträff på ett bra läge i mitten. Strax efter har Rasmus ett nytt hårt inspel till vår andra hörna. I förra matchen gjorde vi tre mål på hörnor men trots många hörnor idag så skapades inte mycket på dem. Inte alls samma kvalité på dem idag. I 20:e kommer 0-2 på en omställning efter ett enkelt bolltapp på mittplan - den vanligaste varianten att göra mål på i dagens fotboll. Efter det målet skärper vi till oss lite och Jimmy har ett bra inlägg som inte Marcus får träff på innan Marcus gör 1-2 på ett hårt pressat skott i bortre burgaveln på pass från brorsan. Vi har dock problem i mittten med Inters kontringsspel och de har ett halvt friläge i 32:a och en nick utanför i 36:e. Bästa chansen i slutet är åter Marcus som snappar upp en bakåtpass, dribblar av målvakten men är inte lika kylig som Rosenberg i MFF kvällen före. VI avslutar halvleken med vår tredje hörna, Uppsala Inter hade en i första. På en långboll i 51:a är Marcus nära att komma till avslut men blir lite för trångt. Sedan skapar vi en hörna åt gästerna med ett hemåtpass från halva plan innan Jimmy mycket tveksamt blir avblåst för offiside på Marcus i 54:e. Minuten efter tappar vi åter bollen på mitten och en offsidestående forward kan slå in bollen i öppet mål till 1-3. Två tveksamma offsidesituationer som gick oss helt emot blev tunga denna kväll. Efter 1-3 så flyttas det upp lite mer och Martin börjar visa sin löpstyrka och bollskicklighet på högerkanten med flera bra löpning och inspel till framför allt storebror som har ett par hyfsade chanser. Ännu en hörna skapar vi också. 2-3 och lite hopp kommer i 71:a då Andreas P nickar in Martins väl avvägda frispark. Vi fortsätter sedan gå för en kvittering och har i varje fall fem hörnor sista kvarten och en farlig frispark i 88:e som Kribbe är högst på och på returen ligger bollen fri metern från mållinjen men oturen, och kanske lite oskicklighet, ställde det till det. Det och Uppsalas större kyla, nickskicklig mittback och färre felpass avgjorde matchen.

MATCHINFORMATION OCH TABELL

 

24 aug Almo - Vaksala SK 2 6-0 (3-0)

Laguppställning; Peter; Andreas P - Kribbe - Emil L - Tarek; Jimmy - Jocke K - Johan Å - Rasmus L; Marcus - Micke S; Daniel - Emil R - Erik W - Martin - Viktor L

Målskyttar; Andreas Persson 2, Mikael Skörd, Rasmus Lövström, Martin Breidenskog, Johan Åhman

Proppen ur och ketchupeffekt, ja alla dessaklyschor är användbara efter dagens vinst mot Vaksala. Vi drar direkt igång med en hörna och ett inspel parallellt med mållinjen och innan klockan matchuret noterat två spelade minuter kommer även 1-0 och ett mycket snyggt sådant. Matchens lirare - i hård konkurrens med combackande Peter i mål - Rasmus vänder spelet från vänster med en väl avvägd cross till Jimmy på höger som avancerar ett par meter och spelar bollen hårt längs marken in framför mål på det välklippta gräset där Micke är på plats och kan styra in ledningsmålet, sitt första, men förhoppningsvis inte sista, i grön/svart. Efter sticker Vaksala upp några gånger fråmst genom bra kantspel och är ytterst nära att kvittera i 8:e när Emil först räddar på mållinjen och sedan får returen på fötterna och gör därigenom en värdefull dubbelräddning. I 18:e har Martin kommit in och tar sig fram på på kanten och på inspelet skjuter Marcus men målvakten gör en jätteräddning till hörna. Det hade han dock inte mycket för. På hörnan från Rasmus dyker Andreas upp vid bortre stolpen och kan knäa in 2-0. Minuten efter har Rasmus lite lekstuga på vänsterkanten som han avslutar med ett välplacerat skott i bortre burgaveln till 3-0. Efter det tar vi över matchen i det tilltagande regnet. och Vaksala har en och annan kontring. På en av dem, i 29:e, får Peter rädda till hörna och på efterspelet på hörnan sträcka ut i hela sin längd, och det säger inte lite, tippa bollen till ny hörna. Spelövertaget har vi dock och bästa chansen är Rasmus skott från 25 meter som målvakten lyckas tippa till hörna. Andra inleder vi med ännu ett par hörnor och på den andra, slagen av Rasmus, visar Andreas vilja och styrka när han stenhårt knoppar in bollen till 4-0 vid bortre stolpen. Vaksala har också ett par hörnor varav en retur dalar in i bortre stolpen utan att oroa allt för mycket. I 70:e har vi en frispark (kort hörna!) som Kribbe har ett bra skott på. Vi har sedan ytterligare några hörnor innan Tarek i 79:e frispelar Martin som från nästan halva plan kan ta sig igenom och lugnt sätta bollen i mål till 5-0, ett mål utan inblandning av Rasmus dessutom. I 82:e spikas tennissiffrorna 6-0 på en hörnvariant från Rasmus där Micke skjuter och Johan med vilja stångar in bollen med långa benet. På slutet för Peter göra ännu en bra räddning i solskenet som kom efter regnet i första. Och sken som en sol gjorde alla spelare och ledare med lätta steg klev av Lundaplan efter en "bra dag på jobbet".

MATCHINFORMATION OCH TABELL

 

15 aug Almo - Upplands-Ekeby IF 1-3 (0-1)

Laguppställning; Mathias; Andreas P - Kribbe - Emil L - Jocke W; Emil - Jocke K - Johan Å - Rasmus L; Jimmy - Micke S; Appon, Björn, Viktor L

Målskyttar;

Kanonförutsättningar för en fin fotbollsmatch. Hög luftfuktighet efter eftermiddagens regnskur, planen nyklippt och som en golfgreen, derby, mycket publik och en trevlig speaker, vad mer att begära. Tyvärr lyste skönspelet och målchanserna med sin frånvaro. Vi har dock ett bra skott redan i andra med en mv-retur men tre närmaste hemmaspelarna står på hälarna och kollar i stället för att vara först på returen. Inledningsvis i övrigt har vi mycket boll på egen planhalva där vi rullar runt utan att skapa några chanser. Vi har några inlägg men med dålig kvalité. Jocke W och Jimmy har ett par bra lägen men avsluten har mycket mer att önska. Ekeby har några långa bollar på den vane Almo-dödaren Tobias P och det är också han som 2 meter offside kommer igenom i 34:e och sätter ledningsmålet. I 37:e har Rasmus ett bra pressat inlägg men ingen är i boxen så den bollen rinner ut till inkast.Sista kvarten, med en ledning som trygghet, börjar Ekeby få ha lite mer boll. Mycket mer händer inte i andra att slösa bläck på, nog en av de sämre division 6 matcherna i år när det gäller lågt tempo och många felpass. I 50:e har vi ett bra frisparksläge men skottet går högt över. I 53:e kommer 0-2 efter ett slarvigt uppspel med felpass på vänsterkanten och ett tamt försvarspel när bollen spelas in framför mål där vi har ett par chanser att slå undan. I mitten av andra flyttas Björn upp och får omgående ett bra läge men ingen träff på avslutet. I 70:e kommer 0-3 efter ännu ett tamt försvarsspel där "gamla" Almospelaren Gurra P kan nicka in retur på sitt egna skott. Reduceringen i 84:e kommer på en av fåtalet hörnor som Rasmus skruvar in direkt i mål. Rasmus har sedan ytterligare en bra hörna på slutet.

MATCHINFORMATION OCH TABELL

 

19 juni Almo - Alunda IF 2-3 (1-0)

Laguppställning; Mathias (d); Björn - Kribbe - Emil L - Tarek; Erik - Jocke K - Johan Å - Rasmus L; Martin - Marcus; Ahed, Jesper, Jimmy, Micke S, Rasmus Å

Målskyttar; Marcus Breidenskog, Martin Breidenskog

Trots ledning 2 gånger så höll vi inte matchen ut i hemmaderbyt mot Alunda. Efter en ganska händelsefattig första halvlek så avgjorde gästernas med tvp mål på övertid. Matchens första läge är dock vårt då Rasmus har en boll i ribban redan i 5:e. I 10:e kommer 1-0 på straff genom Marcus sedan broder Martin blivit nerriven i straffområdet. Strax efter har sedan Jocke ett fint instick till Marcus som inte når bollen. Martin har sedan ett bra läge men skottet i bra läge blir en sorkdödare mitt på målvakten. Alunda börjar sedan äta sig in i matchen genom ett tuffare spel och ett par ganska rejäla kapningar, dock utan att kunna skapa något framåt. Kapningarna skulle så småningom visa sig ge utdelning i alla fall. Alunda har även ett par hörnor men mer än så fanns inte att slösa bläck på i första. Bra första kvart av oss. I andra kommer Alunda ut betydligt mer taggade än oss. Redan i 46:e kommer 1-1 på hörna där vi tappade all markering vid bortre delen av straffområdet på den långa hörnan och debuterande Mathias i mål var chanslös. Nästan direkt på avspark har Martin ett solonummer från höger men skottet smiter strax utanför bortre stolpen. AIF (Jocke E) har sedan ett skott utanför innan Emil skjuter en hörna över på något som såg ut som en intränad variant. I 57:e gör Jimmy en bra löpning på Martins framspelning men vändningen för att komma till avslut går inte hem. Alunda har sedan ett par hörnor innan matchens anfall komme ri 64:e. Bollsäkra Rasmus och Martin spelar med ett par delikata passningar fram Jimmy i ett friläge mitt framför mål men Jimmy får ingen träff på bollen i det öppna läget från sex meter. 2-1 kommer istället i 71:a då Martin sätter matchens andra straff, denna gång för hands på en försvarare. Nu börjar krampen göra sig påmind, både i huvud och ben, med många spelavbrott som följd. I 73:e har Alunda ett bra läge men nicken är tam mitt på Mathias. I 85:e har Ahed och Jimmy ett samspel på mitten men kommer inte till avslut. Alunda visar nu på slutet mer vilja medan vi knappt har 11 friska spelare kvar och Alundas tidigare under matchen tuffare spel skall nu visa sig ge resultat mot ett rämnande hemmaförsvar som lämnade öppna landsskap i det midsommarregn som började fall i slutet på matchen. De är nära kvittering i 89:e och i 90:e bäddar en dålig bakåtpassning för kvittering till 2-2 och i 92:a är de nära igen och när matchuret står på 93 så kommer även 2-3. Ridå!!!!

MATCHINFORMATION och TABELL

 

 9 juni IF Trikadien -  Almo 6-1 (2-0)

Laguppställning; Oskar; Viktor L - Jesper - Emil L - Rasmus Å; Martin - Tarek - Johan Å - Rasmus; Jimmy - Marcus; Ahed, Andreas P, Pirre,

Målskyttar; Martin Breidenskog

Följetongen med förluster i Uppsala fortsätter. Fem man bort och 5 nya in från senast men det hjälpte inte. Vi är lite för försiktiga och har väl inte det bästa självförtrondet för tillfället och vågar heller inte hålla i bollen utan spelar lite svårt med chanspass när vi väl kommer till anfall. Första chansen är dock vår då Martin skjuter över redan i 2:a. Trikadiens svar är ett bra skott som Oskar gör sin första, av många, fina parader på, minuten senare, via stolpen till hörna. Sedan händer inte så mycket fram till matchminut 18-19 då Trikadien har tre hörnor på raken. Det finns ytor framåt, speciellt på Martins sida, men för få bollar hittar ut på kanten. I 21:a har vi nog ändå matchens snyggaste anfall. Rasmus - Martin inblandade i förspelet där bollen går som på det berömda snöret till Aheds fina läge men skottet går över. Anfallet efter kommer, typiskt nog, 1-0 på kontring och dåligt djup i mitten. Direkt på avspark lyfter vi en lång boll som Ahed har ett bra nickläge på. I 25:e har Trikadien ännu en boll i stolpen, och i 32:a gör Oskar en reflexräddning på närskott och Emil rensar returen till hörna. 2-0 kommer i 44:e på en slarvigt tagen frispark strax utanför straffområdet som nästan ser inövad ut och dessutom osar offside men ingen blåsning så då var det väl inte det. Direkt i andra gör Oskar en ny bra parad på ett instick i straffområdet. Trikdien fortsätter dominera spelet med ett lugnt passningsspel och får dessutom hälp av en billig straff till 3-0 i 60:e och det lilla hopp om poäng som fanns försvann väl där. 4-0 kommer efter en hörna där vi har många som står och tittar efter bolli eget straffområde. Nu kommer Andreas P in och visar lite vilja på mitten och vi kan även flytta fram positionerna en del. En hörna på skott av Andreas i 75:e och en på skott från Martin på frispark i 78:e är båda nära att ramla in efter tousch på försvarare. Om Trikadiens straff var billig så var det super sale rea på straffen som vi FÅR i 81:a. Martin dundrar in den högt och snyggt. Ett par minuter senare har Jimmy ett kanonläge från 10 meter men får ingen träff på bollen och som vanligt när vi flyttat fram för många spelare kommer en kontring och 5-1 i 84:e. Setsiffrorna 6-1 spikas i 87:e efter en solklar offside men det är mer av akademisk intresse.

MATCHINFORMATION och TABELL

 

4 juni Funbo IF -  Almo 5-3 (4-2)

Laguppställning; Oskar; Jimmy - Kribbe - Emil L - Björn; Martin - Jocke K - Johan Å - Ahed; Micke S - Marcus; Andreas P, Appon, Rasmus Å, Viktor L

Målskyttar; Marcus Breidenskog 2, Joakim Karlsson

Ännu en målrik tillställning där vi för andra matchen i rad sätter tre pytsar men ändå kammar noll. Segern dock rättvis för Funbo som stundvis spelade bra med ett kortpassningsspel längs marken medan vi för dagen spelade mer Ekeby-fotboll, långa bollar på Marcus och Micke, ett spel som gav ganska bra utdelning i målprotokollet men i inte poängkolumnen. Vi inleder med en hörna i 5:e och Funbo har ett farligt inlägg som går utanför bortre i 7:e. I 8:e kommer 1-0 på ett friläge i straffområdet efter att vi pojklagsaktigt duttat på egen planhalva. Ahed har sedan en nick i bra läge utan kraft innan Marcus kvitterar på straff i 15:e. Förspelet är Martin som går runt sin back och blir nerdragen med ett midjebälte som platsat på en grekisk-romerska brottarmatta och blåsningen var solklar men kortet för målchansutvisning låg av någon anledning kvar i domarens ficka. Sedan har vi en ganska bra period fram till vi i 26:e helt glömmer att ta djup i mitten och en väl avvägd passning friställer en blåtröja i mitten som enkelt rullar in 2-1. Funbo har sedan en hörna när vi lite för enkelt slår bort bollen dit näsan pekar. 2-2 kommer i 36:e. Emils långa frispark ser ut att rinna ut i sanden innan Marcus snor åt sig bollen i straffområdet och drar ett par gubbar innan han sätter kvitteringen. Sista minuterna av första avgör sedan matchen. Först får Martin kliva av med lårkaka, sedan river Oskar åt sig en boll på fel sida strafflinjen med frispark, och nu hittade  domaren kortet, som följd. En frispark som Oskar räddar men returen är vi alldeles för klena på och Funbo kan tåa in bollen vid bortre stolpen i matchminut 43. Direkt efter är Micke centimeter från att kvittera efter nonchalant spel av en Funbo-försvarare i eget straffområde. I 45:e kommer sedan 4-2, åter efter vekt försvarspel och ett inte alltför märkvärdigt, men välplacerat, skott i bortre burgavlen. Andra inleder vi ganska bra, har bl.a. ett mycket bra anfall med många pass i 47:e innan Marcus har lekstuga med en två-tre försvarare på vänsterkanten innan han efter solonumret kommer loss och kan spela in till Jocke som nära mål kan reducera till 4-3 i 52:a. Nu tappar matchen lite i kvalite och även Funbos passningar blir längre och ett flertal till en ständigt offsidestående vänsterbreddare som lyckligvis inte kunde skapa något av de offsidelägen matchledaren obegripligt tillät. I 69:e kommer en av de mest horribla straffar som skådats på länge. En lös chip över en utrusande Oskar, hopp över den liggande burväktaren, utan tillstymmelse till kontakt eller farligt spel, och stödbenet ner i en grop i landningen bakom Oskar och visselpipan fram. Staffen sitter säkert till 5-3. Sista tio har Funbo ett par farliga instick där bollen strök utanför stolpen medan vi inte kunde hota något framåt efter att även Marcus klivit av i början på andra. Tätare fösvarspel i andra sedan Appon kommit in med tufft spel men å andra sidan tappade vi det mesta offensivt också då bröderna B klev av. Piggt inhopp av Rasmus som ytterback. 

MATCHINFORMATION och TABELL

 

28 maj Almo - Väddö IF 3-4 (1-1)

Laguppställning; Oskar; Björn - Kribbe - Andreas P - Tarek; Erik  - Jocke K - Johan Å - Martin; Ahed - Marcus; Appon, Carl-Johan, Emil L, Emil R, Rasmus Å

Målskyttar; Marcus Breidenskog 2, Erik Wahlqvist

Match som Väddö ledde hela tiden men som svängde i spelövertag. Vi inleder med att pressa gästerna rejält och redan i 3:e har Martin en boll i ribban. Minuten senare  frispelas Martin av Johan, rundar målvakten men istället för att lägga i tom bur går skottet över ribban. Väddös första anfall resulterar istället i mål. Inlägg från vänster nickas i ribban, ner i marken och ut där Oskar står och plockar upp bollen. Domaren anser dock att den var över mållinjen och 0-1 i 9:e.Väddö tar nu över initiativet och skapar ett par hörnor varav en är riktigt farlig då vår rensning går in framför mål men Oskar är vaken och snabbt nere. Lika överraskande som deras ledningsmål kommer 1-1 i 22:a då vi inte haft så mycket framåt ett tag. Kribbes precisa passning når evigt löpande (och då pratar vi inte katter i mars) Erik som skär infrån högerkanten och skjuter hårt i bortre till 1-1. Nu tar vi över kommandot igen och Johan har ett bra läge i 27:e men skjuter över från 15 meter. Martin har sedan en frispark i ribbans överkant och Väddö en frispark mitt i magen på Oskar. En fint anfall i 39:e var värd ett bättre öde men Ahed får inte på tillräckligt mycket kalufs på Eriks inlägg för att det skull bli riktigt farligt. I andra är vi inte med i inledningen och 1-2 i 50:e kommer efter en lång frispark som vi saknar markering på och dessutom stannar upp och tycker bollen är ute vilket domaren och Väddö inte tycker och de kan enkelt sätta bollen i mål. 1-3 kommer bara ett par minuter senare efter bolltapp på vår högerkant och snyggt skott högt upp i bortre. Nu är vi inte alls med i matchen och skall närmast vara glada att det inte blir mer i baken. Marcus blir den som sedan tar oss in i matchen. Efter att totalt missat skottet på lill-Emils osjälviska inspel i 62:a sätter han med mycket vilja 2-3 i 63:e med ett distinkt skott utan chans för målisen. Lyckan blev dock inte långvarig då 2-4 kommer minuten senare på skott från 20 meter efter att vi nickat fram Väddöspelaren till skottläget. Nu är det rena målfyrverkeriet ett tag. I 66:e har bröderna B en ny uppvisning och framspelad av lillebror Martin sätter Marcus sitt andra för kvällen till 3-4. Längre än till ett matchens lirare pris räcker det dock inte trots att vi trycker på bra på slutet. Närmast, och nästan en prestation att inte sätta dit den, var Carl-Johan på Marcus precisa inspel i 77:e men en halv sekunds tvekan om använda huvud eller fot gjorde att bollen touchas utanför det öppna målet vid bortre stolpen. Anfallsmässigt såg det långa stunder bra ut i matchen men att för andra matchen i rad släppa in fyra baljor får inte anses godkänt försvarsspel.

MATCHINFORMATION och TABELL

 

24 maj Vaksala SK 2 - Almo 4-0 (1-0)

Laguppställning; Oskar; Björn - Emil L - Andreas P - Kribbe; Ahed - Martin - Johan Å -Tarek; Rasmus L - Marcus; Appon, Jimmy, Micke S, Viktor L

Målskyttar;

Förlustraden i Uppsala fortsätter. Intre ens att matchen gick på en kortklippt (konstgräs) plan som det gick att rulla boll hjälpte. Inte sedan 25 april 2011 har det varit tre poäng med i bagaget hem från länets residenstad. Vaksala inleder bäst i den 29-gradiga värmen. Har en hörna i 3:e och ett skott över i offsideläge (det skulle komma fler, offsidelägen alltså) i 7:e. 1-0 kommer på en frispark i 16:e som slås hårt mot främre stolpen och där Oskar hårt attackerad får se bollen dimpa ner precis innanför mållinjen. Dock så klart innanför att målkamera inte behövdes men med tanke på bedömningsnivån vid varningar (utom Rasmus två förstås,de var solklara) så hade nog ingen protesterat om det blivit frispark. Vi har vår första farlighet i 25:e då återbördade Martin hittar brorsan med en hörna som resultat. Hörnan är sedan farlig men ingen grön/svart hinner fram när bollen går förbi hela målet. Vi har sedan även en dubbelhörna och har nu kommit in i matchen och skapar en del men har oftast för lite folk i boxen. Även Vaksala har en dubbelhörna varav den sista nickas över. Sista 10 av första har sedan Rasmus en lobb över, Martin ett skott ur liten vinkel utanför och Jimmy en jättechans fri från mittlinjen efter ett misslyckat Vaksalapass rätt i gapet på Jimmy men han hinns upp i trakterna av straffområdet innan han kommer till avslut. Så inget matchen lirare pris till Jimmy idag heller - men det kommer, för potentialen finns. I andra fixar Vaksala en hörna direkt på avspark. Sedan är vi rätt bra med i matchen fram till 2-0 kommer i 52:a efter ett bolltapp på mitten där vi duttade lite för mycket med ett bolltapp som resultat. Många skrek på offside och det var helt klart misstänkt nära. 3-0 i 61:a var dock helt klart offside, syntes till och med från läktarplats och 30 meters avstånd. I samband med målet drar "Puyol" på sig en ostskiva som nog var av sorten Port Salut (lite orange alltså) efter kapningen på mållinjen. Vi har några hörnor på slutet också utan att skapa några riktigt heta målchanser. 4-0 kommer i 79:e på nick efter ett inlägg från höger. Men vi hade i alla fall tur med vädret.........

MATCHINFORMATION och TABELL

 

21 maj Almo - IF VP Uppsala2 2-2 (0-2)

Laguppställning; Oskar; Björn - Emil L - Andreas P - Kribbe; Erik - Marcus - Johan Å -Tarek; Rasmus L - Ahed; Appon, Jimmy, Rasmus Å (d)

Målskyttar; Marcus Breidenskog, Emil Larsson

Match med flera ansikten och vändningar. Vi börjar ganska bra med ett litet övertag i en ryckig inledning med tre skadeavbrott med  4!! skadade spelare första 14 minuterna. Vi har en hörna i 9:e och Tarek är nära att nå ett inspel från Rasmus i 15:e så 0-1 i 19:e är  högst överraskande och ovälkommet. Ett misstag i mittförsvaret på en långboll friställer en VP:are som kyligt rullar in ledningsmålet. För de som stod i glasskön och missade målet så kom reprisen i 23:e. Ny långboll, nytt tveksamt försvarspel och samma spelare sätter tvåan i troligtvis samma maska. Jimmy är sedan nära i ett bra läge och vi har ett par hörnor innan VP har sitt tredje skott på mål i 32:a men det skottet plockade Oskar. VP tar över spelet efter målen men skapar inte så mycket till chanser. Halvleken avslutas med en skruvad kanon från Rasmus som räddas till en hörna - vår fjärde, VP hade ingen i första - en hörna som Ahed nickar över. VP börjar andra bäst och har ett bra anfall i 47:e där de sätter en kanon efter avblåsning så givetvis inte godkänt. I 53:e har Jimmy ett bra läge efter Johans pass men lyckas inte får ordning på höger och vänster ben så den rinner ut i sanden. Annars är der VP som styr matchen genom kyligt och passningssäkert försvarsspel där de spelar sig ur situationerna med kortpassningar. I 64:e kommer lite överraskande reduceringen. Johan springer in i ryggen på en motståndare och vi får frispark från 20 meter. Marcus hoppar över bollen, Rasmus dundrar en stenhård boll mot höger stolpe som målvakten lyckas rädda men Marcus har fortsatt löpningen med 110% vilja och jävlar anamma och kan sätta 1-2. Nu tar vi över matchen nu och VP tar helt slut av lantsortsluften. I 70:e har vi ett grandiost anfall som inleds med en snabb och välriktad (vi glömmer här några sämre riktade bollar) frispark från Björn till Rasmus på fri yta som drar en gubbe, slår ett hårt inlägg som går förbi mål och spelas snett inåt bakåt till Tarek som på straffpunkten blir tacklad i ryggen och gör en Neymar. Straffen sätter Emil kyligt även om målisen går åt rätt håll. Nu är vi bra på gång och VP behandlar mest krampande vader. Bästa chansen att avgöra är Marcus nick i insidan på stolpen på ännu ett välriktat inlägg från Björn men målisen lyckas med mer tur än skicklighet hinna få bort bollen på mållinjen innan vi hinner fram. VP har en halvchans på en kontring i 87:e, ett inspel som går någon meter utanför bortre stolpen hos Oskar innan vi avslutar matchen med ännu en resultatlös hörna.

MATCHINFORMATION och TABELL

 

16 maj Upplands-Ekeby IF - Almo 1-2 (1-2)

Laguppställning; Oskar; Björn - Emil L - Appon - Kribbe; Erik - Jocke K - Johan Å -Tarek; Rasmus - Marcus; Ahed, Andreas P, Emil R, Micke S (d), Viktor L

Målskyttar; Rasmus Lövström 2

Derby med mycket publik, många nollor och spända nerver men utan skönspel. Nollorna kom från kolumnerna för gjorda mål och inspelade poäng som båda lagen blev helt utan i premiären. Tre av dem sprack ikväll, hemmalagets poängnolla kvarstår. Ekeby gjorde allt för att göra det svårt för oss, den långhåriga planen gynnade verkligen inte vårt vanliga kortpassningsspel utan passade bättre för hemmalagets Stoke-lir, långa bollar och långa inkast. Men vi tar ändå kommandot på en långboll! Redan i andra matchminuten slår Björn en lång boll som friställer Rasmus som retfullt enkelt rullar in ledningsmålet mellan benen på målisen. Ekeby är annars det lag som under första halvtimmen vill mest och matar fram långa bollar på nr 10 som springer, knuffar och bökar sig fram. Nästa heta chans är dock ändå vår då Marcus nickar Björns inlägg över. I 13:e har sedan Ekeby en jättechans till kvittering men skottet täcks av Appon på bästa Puyol-vis - och sedan var det slutspelat för honom, och det är det ju för originalet också. Puyol-kopian orkar bara ramla en gång! Kvitteringen kommer istället i 23:e, en tveksam frispark slås hårt, högt och bra mot mål och returen är en hemmaspelare först på. Ekeby har sedan en dubbelhörna innan matchen avgörs på en riktig läckerhet - man kunde tro att gräset var klippt på den ytan. Marcus lurar i 35:e bort en försvarare med en klackspark strax utanför straffområdet, spelar in till Rasmus  som läckert chippar bollen över målvakten till 1-2. Efter målet spelar vi bättre resten av halvleken. Kanske inte rättvist med 1-2 i paus sett till bollinnehavet, även om det suger så får man vara och konstatera att hemmalaget var bäst i första halvlek. Men sporten går ju ut på att göra mål. I andra inleder vi direkt med en hörna och en kort bakåtpassning - igen! - som håller på att ställa till det. Rasmus har sedan en bra frispark och även ett friläge i 62:a som rinner ut i sanden och som Ekeby kontrar med ännu en långboll till nr 10 som han dock, för oss, lyckligtvis lyckas schabbla bort. Ekeby fortsätter ha mest boll men chanserna är få. Ett tungt skott från 25 m mitt på Oskar i 78:e och en nick väldigt nära stolpen på en hörna i 83:e är det som kan noteras. Närmast för vår del var Marcus som hade ett tungt skott i stolpen ur liten vinkel i 80:e. I andra slarvade vi bort lite för mycket bollar med att försöka få snabba avslut istället för att hålla i bollen och få fram mer folk i anfall men så länge försvaret med Oskar i spetsen håller tätt så...... Vinsten gör också att vi direkt tar ett grepp om titeln Alunda-mästare även 2014.

MATCHINFORMATION och TABELL

 

3 maj Uppsala Inter FC - Almo 7-0 (2-0)

Laguppställning; Oskar; Pirre - Andreas P - Appon - Kribbe; Viktor - Emil L - Johan Å - Ahed; Rasmus - Marcus; Conny, Emil R, Piotr

Målskyttar;

Seriepremiär, solsken, förväntningar och, tyvärr, besvikelse. Tungt med sex (6)!! återbud inför matchen och inte blev det lättare då Inter tar hand om kommandot direkt. Skapar i och för sig inte så mycket framåt men har bollen och får framför allt plocka upp alla andrabollar, ser ut som vi är en man kort från start. Matchens första chans är dock vår i 9:e då Marcus skjuter utanför efter att Rasmus forecheckat bra. Inter har ett par hörnor, i 10:e resp. 20:e och även ett par distansskott som är illa riktade. Marcus är sedan igenom i 25:e men målet döms helt riktigt bort för offside. Men matchen är hemmalagets som dominerar stort. 1-0 kommer dock inte förrän i 31:a på en, i varje på 75 meters avstånd, tveksamt dömd straff. 2-0 kommer i 38:e efter att två försvarare på pojklagsvis går bort sig i chansbrytningar utan understöd. Halvleken avslutas med en tredje Inter-hörna. Andra halvlek inleds med 3-0 i 49:e som blir matchavgörande. Hade något självförtroende pumpats in i halvtid så försvann det direkt här i och med detta klara offsidemål. 4-0 i 56:e då vi inte hinner med på vänsterkanten och 5-0 en kopia i 74:e. Nu är det lite vibbar av Ullfors borta 2012 (0-10 om ni inte minns men vi reste oss efter den smällen också!!) med den skillnaden att Ullfors var bra då, här var det mer vi som var dåliga och ledarna hade nu jämt göra med att hålla reda på alla som ville bli utbytta.Vi har ett par chanser i andra, i 69:e spelar Pirre fram Rasmus som i sin tur hittar Markus framför mål men målvakten gör en reflexräddning till hörna. På den efterföljande hörnan täcker försvaret förtjänstfullt ett par skott innan Andreas skjuter över. Sexan och sjuan kommer på slutet då vårt försvarsspel är helt obefintligt, trött försvar somUrri sa.  

 

25 april Knivsta IK - Almo 11-0 (6-0)

Laguppställning; Oskar; Björn - Andreas P - Appon - Viktor L; Emil R - Emil L - Johan Å - Tarek; Rasmus - Jimmy; Carl-Johan - Pirre

Målskyttar;

Genrep mot ett Knivsta som var taggat efter förra helgens 5-1 vinst mot div. 4-laget Märsta IK i Upplandscupen. Och vi hängde inte alls med, 1-0 redan i 3:e då forwarden får stå omarkerad mitt i straffområdet och dundra in bollen bakom försäsongens fjärde! målvakt. 2-0 i 10:e efter ett missförstånd på ett utkast och trean i 14:e på en spelvändning när mittförsvaret låg alldeles för högt. Efter ett par omdisponeringar ser det bättre ut i spelet men målen fortsätter trilla in med jämna mellanrum. Knivsta löper sönder oss rätt rejält i första. Vår enda målchans har Jimmy efter halvtimmen på Rasmus charmanta inspel/upprullning men målisen följer med mycket bra och gör en strålande räddning. I andra inleder vi bra, eller om Knivsta var övermodiga efter första halvlek. Carl-Johan/Jimmy skapar direkt en bra chans och Appon har en tung frispark i 49:e som målisen tappar. Knivstas första anfall i andra kommer i 55:e och givetvis blir det mål efter taskig markering igen. Det positiva är att vi emellanåt är kreativa i offensiven, det negativa är att vi inte alls hänger med i löpningar hemåt i deras snabba och löpvilliga spel. Men dåligt genrep vet vi vad det betyder och förhoppnigsvis är ett gäng vanligtvis ordinarie spelare tillbaka till seriepremiären på naturgräs.

 

18 april H/Ö FF - Almo 9-0 (3-0)

Laguppställning; Conny; Pirre - Andreas P - Appon - Kribbe; Tarek - Jocke K - Johan Å - Viktor L; Jimmy - Marcus; Ahed - Emil R

Målskyttar;

Ingen rolig match att bevara till eftervärden, ja första tredjedelen helt OK från vår sida, men sista timmen var längtan efter påskäggen större än längran efter fotbollsgodis. Inledningen på matchen har vi inga problem med att hantera, pressa och träna på det spel vi vill ha under säsongen. Redan i 2:a har vi en hörna, en intränad variant såg det dessutom ut som. I 6:e kvitterar H/Ö FF hörnstatistiken efter en av numera nästan patenterade korta bakåtpass. I 8:e pressar vi åter högt och erövrar bollen på motståndarnas planhalva och Jocke tar skottet som går tättt utanför. Båda lagen försöker nu spela ett ordnat spel med att minska ytorna när motståndarna har bollen  men det skiljer mer i anfallsdelen. HÖFF slår betydligt fler långa bollar medan vi mer försöker ta oss fram via mittfält och att få fram mer folk i anfallsspelet. H/Ö FF har ytterliagre en höran i 14:e och Jimmy ett bra inlägg som passerar tätt framför mål utan att någon hinner fram och H/Ö FF svara med en ny lång boll och kontring. Vi har ytterligare någon hörna, samma intränade variant, innan Marcus har en stolpträff från hörnflaggan!! i 29:e. H/Ö FF börjar nu äta sig mer in i matchen som det div.5-lag de nu är och har några hörnor innan matchavgörandet faller sista fem i första. 1-0 kommer i 41:e efter att vi inte hunnit organisera oss ordentligt efter byte för skada och målskytten får stå alldeles för oattackerad mitt i straffområdet och vända runt innan bollen placeras utom räckhåll för Conny. Som lök på den berömda laxen kommer både 2-0 och 3-0 i 42:a och 43:e efter kantspel där de vitklädda var klart hetast både i löpning och på inspelet framför mål. Ridå!! Om killarna repade något mod i pausen så dödades det omgående i andra då 4-0 kom i direkt i inledningen. Marcus har sedan en ny boll i virket efter en hörna i 57:e innan all ork och vilja tar slut. Fem pytsar i baken sista halvtimmen är inte godkänt även om påskborden stod och väntade och H/Ö FF-spelarna tyckte det var kul när var och varannat avslut resulterade i mål.   

 

13 april Almo - Upplands-Ekeby IF 1-4 (0-3)

Laguppställning; Tomas; Viktor L - Andreas P - Emil - Kribbe; Tarek - Jocke K - Johan Å - Ahed; Rasmus - Marcus; Björn - Jesper - Jimmy - Pirre

Målskyttar; Rasmus Lövström

Sicken blåsning vi åkte på i dagens match mot lokal- och seriekonkurrenterna. 1-4 är precis samma resultat som i förra årets cupmatch men vi vet ju hur det sedan gick i serien..... Och precis som förra året hade vi lite målvaktsproblem, Tomas som stod idag var årets 4:e keeper och fler kan det tyvärr bli som får prova lyckan. Någon lycklig start fick heller inte Tomas. Redan i 7:e kom 0-1 på ett långskott från en 30-35 meter som fick lite extra draghjälp av den starka medvinden i sin väg mot mål. Matchen inleddes annars med två bra frisparkar. Den första var Ekebys och resulterade i en hörna och den andra frisparken slog Emil i den 4:e och trots att det var två grön/svarta först på returen - eller kanske därför - så blev det bara en inspark.Efter 0-1 målet har vi en ny frispark som resulterar i en hörna. Matchuret står sedan på oturstalet 13 när 0-2 kommer. Ett bra anfall med inlägg från vänster styrs lite olyckligt vid främre stolpen och ställer Tomas helt på returen från 3 meter. Efter det har vi två bra anfall där vi med flera kortpass tog oss fram där t.o.m. Tarek bjöd en motståndare på en klockren tunnebana! I 25:e har Ekeby en hörna där vi är väligt passiva men skottet i öppet läge går nån meter över, den enda chansen de hade utöver målen som värt att slösa bläck på. Strax efter har Marcus två bra lägen, det första skottet går till inkast och det andra i burgaveln. I 41:a kommer även 0-3 och nästan 100% utdelning för UEIF som i första löpte sönder oss och överraskade med mer varierat anfallsspel än tidigare år. Andra inleder vi med att Marcus träffar stolpen i 48:e fint framspelad av Rasmus. Minuten efter blir vi åter bolltittare på en hörna och 0-4 kommer mycket enkelt. Nu börjar Rasmus visa lite mer av sin kapacitet också och har ett bra skott i 53:e. Minuten efter är sedan Marcus "lyckominut". Första blir han kapad av målisen och får gult (odds 1,01 för att det var protest) medan målvakten slipper både gult eller mer. Sedan tar han själv straffen, missar och tvingas sedan bryta matchen för skada! Rasmus har sedan också ett stolpskott innan han sätter tröstmålet snyggt i 74:e. Först en tunnel och sedan en rökare som inte vinden behövde hjälpa in i mål. Andra halvlek sämre än första men med många ganska tuffa närkamper. Ekeby både mer löpvilliga och mer fysiska än oss men om vi kunnat förvalta chanserna lika bra som dem så hade slutresultatet sett betydligt bättre ut - för alla utom den som skriver referat på deras hemsida!

 

11 april Almo - Hallsta IK 3-4 (3-3)

Laguppställning; Emil; Viktor L - Jesper - Andreas P (d) - Pirre; Erik W - Jocke K - Tarek - Ahed; Rasmus - Carl-Johan; Jonas - Nicke A - Nicke M - Piotor

Målskyttar; Rasmus Lövström 2, Emil Larsson

Årets rivstart med årets långsammaste backlinje, trots att Appon inte var med!, och med årets tyngsta (i kilo) bänk. Med bara 4 spelare från startelvan i förra matchen gjorde vi en riktig rivstart. 1-0 i 2:a då Rasmus elegant lobbar över målvakten som missbedömde studsen på Emils långa utspark totalt. Minuten efter har Hallsta ett halvt friläge men Emil är snabbt ute och vinner ett motlägg vid strafflinjen. Bonusstraffen, Hallsta spelar i femman, sätter sedan Emil i 4:e. Ett mål och ett målpass av en målvakt så långt!! Strax efter gör Rasmus sedan 3-0!! En frispark från 46 meter!! seglar elegant över målvakten som hade solen i ryggen så den kan han inte skylla på. Sedan var det Hallstas tur att explodera. Tyvärr hjälpte vi dem med första reduceringen i 12:e. Åter en för lös bakåtpassning som vi bjuder på. Å andra sidan bjöd Real Madrid på två sådana i veckans CL-match så vi är i gott sällskap. Nästan direkt på avspark tappar vi sedan bollen lite för enkelt i mittcirkeln och en kontring i mitten till 2-3. Sedan har Carl-Johan ett bra skott i öppet läge i burgaveln och Hallsta ett skott över innan kvitteringen kommer i 21:a . Åter en lång boll i mitten som Emil räddar första på men är chanslös på returen. Resten av halvleken mållös med mycket boll för Hallsta men vi spelar taktiskt och skär av ytor på ett diciplinerat sätt. Sista kvarten har Hallsta fyra hörnor som inte oroade något. I andra är första chansen vår genom Rasmus som bjuds på ett bra läge av Hallsta-försvaret men avslutet blir lite för stressat. I 51:a ropade Hallsta på straff efter en misstänkt hands och i Spanien hade det nog blivit det men nu spelade vi i Hallstavik och blåsningen uteblev. Strax efter har Hallsta två bra chanser, åter var en dålig bakåtpassning upphov till farligheterna, undrar om Viktor spelar för ett kontrakt med Real Madrid månnstro!. Nu har vi betydligt mera boll och spelar mellanåt riktigt bra och Jocke/Tarek vinner mycket boll på mitten och Erik tar flera patenterade löpningar på högerkanten. I 57:e har CJ ett bra inspel från vänster som vi inte hinner fram på utan bollen går förbi hela målet till inkast på andra sidan. Sedan har Hallsta en ny ofarlig hörna innan Jocke i 61:a dribblar sig till ett bra läge i straffområdet efter en frispark men får inte till skottet som går metern utanför. Nu kontrar Hallsta lite mer med långa bollar än i första och skapar ytterligare ett par hörnor innan avgörandet kommer i 72:a. Ett halvlöst skott från 20 meter som letar sig mellan alla ben och in vid högra stolpen. Minuten efter är det nära nära ytterligare en Hallsta-pyts på en boll in från vänster som rullar farligt nära bortre stolpen. I 76:e har Rasmus läge för kvittering. Frispelad i mitten är lobben lite för låg och målisen lyckas med en oklippt nagel på långfingret stoppa bollens färd mot ett övergivet mål. Sedan gör Emil en ny fotparad på ett friläge innan vi har en bra hörna efter klackspark av Jonas. Sur uddamålsförlust men en bra taktisk insats med diciplinerat spel som ändå lovar gott inför framtiden.

 

5 april Gräsö IF - Almo 1-4 (1-1)

Laguppställning; Conny; Viktor L - Kribbe - Appon - Björn; Jimmy - Jocke K - Jocke W - Ahed; Rasmus - Marcus B; Emil L - Mange K - Nicke M

Målskyttar; Jocke Karlsson, Ahed Masoud, Marcus Breidenskog, Viktor Lövström

Så kom då säsongen första seger i en match där vi hade en mer offensiv uppställning med bl.a Rasmus 40-50 meter högre upp i banan vilket också skulle visa sig ge resultat. Vi tar kommandot direkt i matchen mot det unga Gräsö-laget. Redan i 4:e skjuter Rasmus över i bra läge och Ahed har två bra lägen i första halvlek men sätter vid båda tillfällena bollen i fel nät, nämligen Gunnebo-stängslet som skyddar ladan vid Idrottsgården från förlupna missiler. I 17:e kommer första målet, Rasmus slår en inåtskruvad hörna från vänster som Jocke knoppar in i kamp med målvakten. Efter det blir vi lite bekväma och glömmer ta tillräckligt djup i försvaret vilket ger Gräsö ett antal kontringar där de får springa igenom lite enkelt i mitten. I 20:e skapar den en dubbelhörna i och 25:e kommer också 1-1 på deras andra friläge. Resten av halvleken bjöd inte på så myckat som kan kallas ordnat spel. I andra kommer vi ut bra igen. Det dröjer dock till 56:e innan Ahed kan sätta sitt första mål i grön/svart efter en riktig upprullning á la handboll där Rasmus lirar ut till Jimmy på höger som spelar in hårt framför mål där Ahed behärskat rullar in bollen vid främre stolpen till 1-2.  Strax efter tar Gräsö sin bonusstraff som de får två chanser på. Den första motar Conny men han med pipan tyckte att något var fel så de fick en ny chans men Conny stod rätt igen och motade även den andra till stor glädje för de flesta runt konstgräset. Sedan har Ahed och Mange bra lägen efter en hörna utan att kunna utöka  och Kribbe slår en frispark som blir ännu en hörna.I 66:e avgörs sedan matchen då Marcus framspelad av Rasmus sätter 1-3 och huliganmorsan på läktaren får svälja den svordom som var på väg över läpparna efter ännu en, som hon trodde, förväntad miss.Efter det så går matchen ner lite i kvalité igen när Gräsö inte orkar längre och vi skapar en del som borde resulterat i något mer än det mål som Viktor dundrade in på volly i liten vinkel, framspelad av Rasmus förstås, till1-4 i 80:e.  

 

30 mars Alunda IF - Almo 1-0 (0-0)

Laguppställning; Conny; Björn - Emil L - Appon - Kribbe; Tarek - Jocke K - Johan Å - Rasmus - Jocke W; Marcus B; Emil R - Erik W - Pirre - Viktor L

Målgörare;

Vi hade i alla fall tur med vädret! Ja solen sken även om vinden emellanåt var lite kylig. Tyvärr så bjöd inte något av lagen upp till något skönspel, däremot så smällde det på rätt rejält emellanåt och en och annan glosa hördes från kanten också, det var ju derby. 0-0 hade väl varit det mest logiska då antalet noteringar om chanser var relativt få. Alunda var de som hade mest boll och tog hand om mittfältet i början. Redan 3:e fick Jocke W rensa undan en farlig retur efter en hörna. I 8:e har Alunda ännu en hörna som blir till en halvchans. Vår första hörna strax efter slås bakom mål - ja det var lite av sådan dag idag. I 22:a kommer Marcus fri i mitten men bränner halvlekens bästa målchans. Strax efter har Alunda en halvlobb (vad nu det är för något) som touchar överkanten på ribban på en frisparksretur. Sedan kommer Marcus fri igen i mitten men domarvisslan ljuder för offside och inte ens Dick protesterade så den måste varit solklar. På slutet löper sig en AIF:are fri på ännu en långboll men Appon löpte lätt ikapp så det kunde inte gått allt för snabbt. I andra är vi lite bättre och har också några bra intentioner till bra kombinationer. I 55:e lyfter Rasmus elegant fram bollen till vår nye Dani Alves (Björn alltså) som gör som den riktige Dani Alves (ramlar lätt - men får inte lika ont). Efter timmens spel har Alunda ett bra skott som blir till hörna men allt tyder på att det skall bli mållöst. Ända till 72:a då ett halvdant löst inlägg mot första stolpen tar samma väg som badtvålen mellan Connys (undrar om det var debut i mål som 40-åring?) målvaktshandskar. Sista tio lyfter vi upp lite mer folk för att få till en kvittering och först hande Björn ett bra läge efter ett misslyckat bakåtpass, sedan har Marcus ett bra läge men kommer ur vinkel innan skottet avlossas och samma händer Rasmus strax efter. Närmast mål på slutet är är Alunda på en kontring i 86:e men då var Conny på alerten och gör en formidabel enhandsräddning.    

 

16 mars Rasbo IK - Almo 2-1 (1-1)

Laguppställning; Ahmed; Björn - Emil L - Appon - Kribbe; Ahed (d) - Jocke K - Johan Å - Rasmus - Jimmy; Marcus B; Carl-Johan - Emil R - Jocke W - Pirre

Målgörare; Marcus Breidenskog

Så är då äntligen säsongen 2014 igång. Ja träningen har förstås pågått ett tag men i dagens uppställning var det ändå några som inte hunnit med så många pass. Och för alla så var det första på stor plan till skillnad för motståndarna Rasbo som redan gjorde sin tredje match. Rasbo var också det något bättre laget med fler spelare med i offensiven och bättre utnyttjande av kanterna i framstötarna. Rasbo hade 10-2 i hörnor men trots inbyten av en spelare vid varje hörna skapade de inte mycket på dem. Bästa målchanserna, utöver målen, var ändå våra. Jocke K:s långlöpning från eget straffområde i 47:e var värd ett bättre öde men en oturlig snedstuds vid sista bolltouchen gjorde att mv hann före och Jimmys friläge i 80:e gjorde målvakten en häftig benparad på. Rasbo började matchen bäst och redan i 3:e minuten var det flipperspel i vårt straffområde. I 6:e tar vi vår bonusstraff, matchen gällde ju Upplandscupen och det skiljer ju en division mellan lagen, och den sätter Marcus bombsäkert. Efter det kommer Rasbo av sig lite och i 14:e har vi ett bra 2 mot 1 läge där Jockes pass till Marcus inte går fram. Strax efter har Marcus en välplacerad men lös nick, så går det när man nickar med mössa, på en frispark som målvakten lätt plockade. Efter dryga halvtimmen har Rasbo sin bästa chansen på en halvlobb strax utanför efter en hörna.I 37:e blir Marcus tveksamt avblåst för offside i ett friläge i mitten. I 43:e gör Rasbo 1-1 på en kontring och 2 mot 1 läge. Upprinnelsen är en frispark för oss en bit in på Rasbos planhalva där vi lyfter upp mycket spelare och förlorar en närkamp utanför straffområdet och i omställningen hinner vi inte med och "Arne" är chanslös i mål. Andra startar vi med Jockes friläge och Rasbo har ett antal hörnor. Vår första hörna, som blir en dubbelhörna, kommer i 55:e efter en bra kontring med Jocke K och Marcus som huvudpersoner. Sedan händer inte så mycket förrän Rasbo gör 2-1 i 70:e. En olycklig bakåtpass mitt på egen planhalva snappas upp av Rasbo och i samband med målet skadar sig Ahmed illa också så matchen får avslutas med Emil i mål. Utöver Jimmys friläge så hade Rasbo ett jättechans till 3-1 i slutminuten då vi lyft upp folk för att kvittera. I övrigt är väl att notera ett par överraskningar, Björn spelade ytterback och Rasmus en defensiv central Anders Svensson roll och under benämningen "som vanligt" kan vi plocka in Marcus varning och Jocke K/Johan Å:s mittfältsslit.      

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:35 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget