Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2010


Lördag 13 november Invigningscup - konstgräsplan i Gimo

Laguppställning; Gurra P; Emil - Martin Ho - Danne K - Viktor L; Tarek - Rasmus - Jocke - Martin B; Björn - Marcus Å - Niclas A

Målskyttar; Niclas Andersson 2.

3 matcher med 5 utespelare + målvakt.

H/Ö FF 0-0 - H/Ö FF har inledningsvis mer boll än oss men skapar inga chanser. Debuterade Gurra i mål, annars utespelare i P95-laget, håller nollan utan att behöva göra en enda riktig räddning. Vartefter vi kommer in i matchen skapar vi flera bra anfall på snabba omställningar. Vi missar också en straff och på slutet gör H/Ö FF keppern två riktigt kvalificerade räddningar.

Norrskedika 0-3 - Två snabba mål första 5 min av NIF som smög upp bakom vår baklinje avgjorde matchen. Efter det kom vi in i matchen mer och jämnade ut spelet betydligt. Trean kom på slutet på en ny lång boll där vi gick bort oss lite enkelt.

Gimo 2-5 - Åter två snabba i baken i inledningen då vi inte alls han med i Gimos tempo. Men precis som i föregående match växer vi i det mer och mer och Niclas reducerar snyggt till 1-2 på Jockes framspelning. Gimo gör dock nästan omgående 1-3 innan Niclas åter sätter en balja till 2-3. På slutet kommer sedan ytterligare två Gimo-mål efter snabbt anfallsspel.

Ingen vinst i denna miniturnering alltså men ändå en bra insats och en positiv inställning med tre 95:or i laget och två spelare som inte spelat i a-laget tidigare på säsongen.

 

Lördag 25 september A - Tifen FF 1-4 (1-2)

Laguppställning; Peter; Jocke - Emil - Nicke - Martin Ho; Pingen - Micke - Marcus E - Rasmus; Kribbe - Johan; Björn - Erik W - Jakob - Martin Ha - Tarek 

Målskyttar: Jocke Westlund

Klar förlust i serieepilogen mot ett taggat och toppat Tiffen som hade "bästa tvåa" i sjuan att kämpa om, en placering som troligtvis innebär ett avancemang till sexan. Tiffen börjar också bäst och har mycket boll första kvarten. Lite överraskande så är dock vi som tar ledningen i 10:e då Jocke dundrar in en mv-retur på Johans skott. Efter det så kommer vi in mer i matchen och i skapar en hel del målchanser trots att Tiffen har mest boll. I 18:e har Johan ett nytt bra skott som keepern lyckas tippa till hörna, i 20:e har Tiffen en bra chans och i 21:a har Rasmus ett jätteläge att utöka till 2-0 på Mickes öppnande passning. I 32:a har vi ett mycket fint anfall med Micke-Jocke-Kribbe inblandade som slutar med en hörna. Tiffen har som sagt mer boll än oss i första men de bästa chanserna skapar dock vi och lite överrakande kommer deras kvittering i den 41:a på en hörna. På övertid kommer sedan också 1-2 på en långboll som Peter kommer ut lite sent på och Tiffens bästa spelare kan chippa bollen över honom. I andra utökar Tiffen till 1-3 i den 55:e när vi totalt tappade markeringen vid bortre stolpen på en ny hörna och sedan verkade grabbarna mest tänka på firandet efter matchen med fyrverkerier och blommor. 1-4 kommer i 72:a efter passivt försvarsspel och våra bästa chanser i andra var en frispark från Micke som Emil sedan skjuter returen över och Jocke har ett bra inspel i 84:e som ingen forwards har tillräcklig vilja att sträcka fram en tå på. Men det kan vi leva med när seriesegern redan var klar:).

 

Lördag 18 september Uppsala United - A 2-5 (0-2)

Laguppställning; Peter; Tarek - Emil - Appon - Martin Ho; Jocke - Micke - Nicke M - Rasmus; Kribbe - Pingen; Björn - Fredrik - Jakob - Martin Ha - Niclas A

Målskyttar: Kristofer Mattsson, Kristofer Mårtensson, Rasmus Lövström, Micke Davidsson, Martin Hanson

Spänd inledning av matchen i ösregnet i Tensta. Chans att avgöra serien finns och om det är det eller Uniteds tajta försvarspel (dom hade parkerat spelarbussen i straffområdet, som Mourinho sa en gång) som är nog anledningen, något skönspel var det i varje fall inte. Roligaste första halvtimmen var  nog när United-keepern med panik i rösten ropade "men ni måste ut ur straffområdet". Vi hade ett antal skott tätt utanför och säkert 10 hörnor i första. Det var också på två hörnor, båda slagna av Micke, som halvlekens mål kom på. 0-1 i 26:e då Appon nickar in bollen och 0-2 i 31:e då planens minste, Kribbe M, nickar in tvåan. I andra blir det än mer spel mot ett mål, i 59:e gör Rasmus 0-3 på dagens kanon, rakt upp i krysset, och i 68:e sätter Micke en hörna direkt i mål innan Hanson i 75:e avslutar dagens målskörd med att sätta 0-5 och seriesegern var bärgad. Lite smolk i glädjebägaren är dock de två mål vi släpper till på kontringar de 4 (fyra!) sista minuterna av matchen. Antagligen var det serger-skumpan som lockade mer än att hålla nolan.  

 

Lördag 11 september A - Söderfors GoIF 3-0 (2-0)

Laguppställning; Peter; Jocke - Emil - Appon - Martin Ho; Pingen - Micke - Marcus E - Rasmus; Kribbe - Johan; Erik W (d) - Jakob - Marcus B - Martin Ha - Niclas A

Målskyttar: Kristofer Mårtensson, Johan Davidsson, Niclas Andersson

Som vanligt ett tidigt mål, denna gång redan efter 35 sek!, då Kribbe rullar in en målvaktsretur efter inspel från Jocke på högerkanten. Vi fortsätter trilla boll men tar inte tillräckligt mycket löpningar så det blir ändå lite chansfattigt trots stort bollinnehav. Söderfors första möjlighet är ett bra inlägg från höger i 15:e som går förbi hela målet. På den följande kontringen blåses Johan av lite tveksamt för offside. I 24:e gör Johan 2-0 efter att nästan tagit bollen från från Kribbe i straffområdet och satt bollen distinkt i bortre burgaveln. I 25:e har Johan ett bra läge men skjuter då utanför. Söderfors har en bra kontring med friläge i 29:e. I slutet på halvleken har Kribbe ett bra läge där han snyggt vickar bollen förbi målisen men även utanför målet. I allra sista minuten av första halvlek har först Micke, sedan Marcus och till slut även Johan bra lägen i samma anfall men 2-0 står sig i paus. I andra börjar vi också bra men mellan 55:e och 60:e har Söderfors ett par fina lägen där Peter i mål gör avgörande räddningar, speciellt första på skottet som var på väg mot krysset och som han får sträcka ut sin långa kropp rejält på. Våra bästa chanser, förutom ett gäng offsider, har Johan i den 62:a med ett volleyskott strax utanför och Niclas som på något sätt lyckas skjuta över öppet mål 67:e. Erik gör ett piggt inhopp i andra och har en boll i stolpens utsida i 79:e innan Niclas i 80:e kan rulla in en retur i öppet mål på Mickes skott. Säker seger efter en ganska tuff andra havlek med många varningar åt båda lagen.

 

Lördag 4 september Skyttorp - A 1-2 (1-1)

Laguppställning; Peter; Jocke - Emil - Appon - Martin Ho; Pingen - Tarek - Marcus E - Rasmus; Kribbe - Johan; Fredrik - Kim - Martin Ha - Niclas A

Målskyttar: Henrik Mattsson, Kristofer Mårtensson 

Drömöppning i matchen med ett snyggt anfall som resulterade i 0-1 redan i andra matchminuten. Bollen rullas snyggt via mittfältet ut till Rasmus på vänsterkanten som spelar in ett hårt och distinkt pass som Pingen kommer stormande på från höger och från nära håll dundrar in i mål. Vi fortsätter ha mest boll men Skyttorp kämpar på bra och har flera vassa löpare på topp som de slår långa bollar på. Efter kvarten får, med betoning på får, Skyttorp en frispark på vår högersida för hands efter att Jocke tagit ner bollen med bröstet. Frisparken tappar Peter och i den röra och kalabalik som uppstår lyckas till slut en Skyttorpare slå in kvitteringen. Efter det så är det hemmalaget som skapar mest på sina långa bollar och de har även en boll i stolpen i 20:e min. Våra bästa chanser är ett friläge för Rasmus och ett skott på hörna som Martin Ho dundrar högt över. Ganska tuff halvlek med många gula kort till hemmalaget som spelade ganska fysiskt. I andra är vi åter nära en drömöpping, redan i 46:e är Rasmus igenom men avslut var väl inte det bästa. Vi tar också över matchen i andra och rullar på rätt bra och hemmalaget verkar ha gjort slut på flåset för man orkar inte springa lika mycket på sina långa bollar, eller om det är att vi pressar tillbaka dem som gör att de inte kan flytta fram lika mycket folk. Segermålet kommer i 63:e minuten då Kribbe vinner en närkamp med målisen långt ut i banan och kan promenera in med bollen i öppet mål. Närmast att öka på målskörden i andra är Rasmus, Kribbe och säsongsdebuterande Fredrik som har en boll i ribban i mitten på halvleken. Sista fem gör Skyttorp en sista kraftansträngning och flyttar uppp folk och slår in många inlägg men lyckas inte få till någon kvittering. 

 

Lördag 28 augusti A - Harg/Östhammar FK 6-0 (4-0)

Laguppställning; Peter; Jocke - Emil - Appon - Tarek; Pingen - Micke - Nicke M - Rasmus; Kribbe - Johan; Jakob - Jesper - Marcus B - Martin B - Viktor L

Målskyttar: Kristofer Mårtensson 2, Micke Davidsson 2, Johan Davidsson, Kristofer Mattsson

En match som mest liknade en handbollsmatch i första halvlek, vi rullade runt boll runt motståndarnas straffområde hela tiden. Bortalagets första och enda anfall i första kom på övertid då Peter får tippa en långlobb till hörna. Som vanligt så har Rasmus lekstuga i inledningen men vi får vänta ända till 12:e innan 1-0 kommer. Rasmus lägger ut bollen till Pingen på höger som rundar sin försvarare och spelar in bollen till Johan som enkelt vinklar in bollen bakom sin vilt kämpande kusin i motståndarmålet. Två minuter senare kommer även tvåan då Rasmus friställer Kribbe som ännu enklare rullar in tvåan. Nästa mål kommer i 21:a  genom Appon som hinner ta ner en hörna från Micke innan han slår in trean. 4-0 i 30:e genom Micke som slår in bollen efter hörna från Rasmus. Andra inleder vi med att missa en straff och Jocke har en kanon i ribbans undersida innan Nicke i 56:e frispelar Kribbe kusin som runder mv och rullar 5-0 i tomt mål. I 64:e avslutar sedan Micke dagens målskytte genom att sätta 6-0 lågt i målvaktskusinens högra hörn på Jockes framspelning.

 

Fredag 13 augusti Karlholm UFF - A 4-1 (2-0) 0-3*

*UFF har ändrat resultatet i matchen till 0-3 då Karlholm spelat med okvalificerad spelare.

Laguppställning; Roger; Jocke - Emil - Nicke M - Martin Ho; Pingen - Johan - Marcus E - Rasmus; Kribbe - Martin Ha; Björn - Daniel R - Kim - Tarek - Tomas J

Målskyttar: Kim Boserius

Mardrömssatart i den på förhand svåra bortamatchen mot Karlholm som med all säkerhet var revanschsugna efter storförlusten, 1-7, på Lunda i våras och som till råga på allt spelades fredagen den 13:e. Redan efter 2.20 kommer 1-0 på en hörna där vi bara står och tittar på spelaren som totalt omarkerad vid bortre stolpen t.o.m. kan böja sig ner för att nicka in bollen! I 12:e har Karlholm redan sin 3:e hörna och den nickas i stolpen. I 15:e kommer 2-0 på ett bra diagonalpass som friställer en spelare på högersidan som säkert sätter bollen. Karlholm fortsätter dominera med snabbare löpningar, bättre passningsspel och framför allt mer vilja i närkamperna, ytterligare 10-15 min innan ett par byten tar oss in i matchen. Kribbe har ett par bra chanser, varav den ena reflexräddas till hörna, och Daniel har ett inlägg i överkanten på ribban och ett bra läge som mv tippar till hörna. I andra kommer vi ut beredda på match och ett par omplaceringar i laget ger effekt och vi börjar spela fotboll igen, både med bättre passningsspel och med mer vilja. Kribbe har ytterligare ett par bra chanser och Rasmus ett bra skott från kanten medan Karlholm inte presterar något. Överraskande kommer ändå 3-0 i 67:e på ännu en hörna, deras första i andra halvlek som comebackande målvakts-Roger är nära att rädda, den är nästan lika långt över mållinjen som det mål England fick bortdömt i VM. Glädjande nog så håller vi humöret uppe trots denna kalldusch och Rasmus har ett par bra avslut från högerkanten men vi har för lite folk i boxen för att störa ordentligt. I 73:e gör sedan Kim 3-1 på fint förspel av Kribbe. Minuten efter lägger Björn en boll alldeles utanför bortre krysset som målisen bara står och tittar på. I 77:e kommer sedan nådastöten, 4-1, på en kontring där vi blir rundande lite för enkelt. Starx efter har vi en kanonad mot mål som inleds med Johans lösa skott som gav upphov till ett antal returer som alla blockerades av vilt kämpande hemmaspelare. 

 

Tisdag 10 augusti A - Österlövsta FF 4-3 (2-1)

Laguppställning; Peter; Tarek - Emil - Martin Ho - Jocke; Pingen - Kim - Marcus E - Rasmus; Kribbe - Niclas A; Appon - Björn - Johan - Martin Ha - Tomas J

Målskyttar: Henrik Mattsson, Marcus Engström, Martin Hanson, självmål

Som vanligt en bra start i matchen. Vi tar kommandot direkt och redan i 5:e har Kim en boll i ribban även om det kanske inte var meningen. I 7:e kommer 1-0 genom Pingen på en delikat framspelning av Rasmus. Vi fortsätter trumma på och ÖFF slår en och annan lång på sina starka forwards. I 13:e är der nära en repris av första målet, men Pingen lyckas denna gång inte få kontroll på bollen i samma fina läge som vi målet några minuter tidigare och avslutet går utanför. Sedan går vi ned oss lite och börjar plottra lite mer med passen som var distinka i början. I 29:e kommer en överraskande kvittering då vi bjuder ÖFF på en hörna som domaren inte ser men som vi med vårt kroppsspråk visar att det är, och på den hörnan nickas kvitteringen in. I 35:e är sedan ÖFF nära att ta ledningen på en hörna med påföljande nick som tar i ribban. I 37:e återtar vi ledningen då en ÖFF-back slår in bollen i egter mål hårt trängd av Björn vid främre stolpen på Rasmus inspel från väsnter. I andra blir det en målexplosion. 2-2 i 55:e efter ett missförstånd i vårt försvar och i 56:e vi tar åter ledningen då Marcus från 20 meter trycker in ett hårt och välplacerat skott. Minuten efter kommer en ny kvittering på ett friläge medans vi fortfarande stod och jublade åt 3-2 målet. I mitten på andra har vi en kanonad av bra skott och ett gäng farliga hörnor i tät följd där särskilt en räddning av målvakten vid ena stolproten på Tomas pressade skott fastnade på näthinnan. Marcus har också ett bra skott som är nära att bli en repris på 3-2 målet men denna gång kommer ett motståndaben i vägen till en ny hörna. ÖFF har också ett bra läge vid med ett friläge som luktade offside. Segermålet kommer i 72:a minuten då inhoppande Martin Hanson blir matchhjälte då han elegant nickar in en frispark från högerkanten. 

 

Onsdag 4 augusti IFK D/Ö - A 1-4 (1-3)

Laguppställning; Peter; Jocke - Emil - Nicke M - Martin Ho; Pingen - Micke - Marcus E - Rasmus; Kribbe - Björn; Appon - Martin Ha - Niclas A - Tarek - Viktor L

Målskyttar: Henrik Mattsson, Rasmus Lövström, Micke Davidsson, Niclas Anderson

Stabil seger igen som grundlades i första halvlek. Direkt på avspark förlägger vi spelet på IFK:s planhalva. Första gången de slår en långboll över mittlinjen står klockan på 2:35 och då hjälper vi till med en dålig och onödig bakåtpassning att skapa en chans år dem. Förklaringen ligger säkert i den långhåriga planen som gör det omöjligt att rulla boll, bara lyfta och slå långt som gäller tyvärr. I 6:e gör vi 0-1. Rasmus har lekstuga på vänsterkanten och spelar in till Pingen som vid bortre stolpen sätter bollen i öppet mål. Sedan får vi vänta till 19:e innan tvåan kommer. Denna gång skjuter Rasmus från 20 meter och med god hjälp av en IFK-försvarare som touchar bollen och ställer målisen. Sedan har Kribbe en boll inne som döms bort för tveksam offside innan Micke gör 0-3 i 26:e. Förspelet är vackert, Kribbe tar ett snabbt inkast vid hörnflaggan till en löpande och bollsugen Pingen som spelar in till Björn som får på något som liknar ett skott men som skapar en mv-retur som Micke kommer stormande på och hårt trycker in i mål. Efter det så tycker vi nog åter igen att matchen är vunnen och går ner oss i intensitet. I 28:e gör Peter en bra räddning och i den 32:a gör IFK 1-3 på straff efter en tröjdragning. I andra börjar IFK mycket bättre än oss, de är helt enkelt först på bollarna tack vare bra vilja. I 60:e har de en bra chans på en nickskarv som går strax utanför. I 70:e har de en nick utanför efter en hörna som vi inte lyckas peta bort. Sista kvarten kommer vi sedan tillbaka lite igen och i 80:e gör Niclas 1-4 efter ett bra inspel från Pingen.

 

Lördag 31 juli A - Uppsala Inter FC 4-6 (2-3)

Laguppställning; Magnus E; Tarek - Emil - Appon - Jocke; Pingen - Tomas - Nicke M - Rasmus; Kribbe - Niclas A; Björn - Jacob - Martin Ha - Viktor

Målskyttar: Niclas Andersson 2, Tomas Johansson, Martin Hanson

Träningsmatch med 2 st. reservbetonade lag och även returmöte på vårens genrep inför höststarten i nästa vecka. Fantasktiskt nog vinner Uppsala Inter med exakt samma siffror, 4-6, som de vann med på konstgräset i april. Vi börjar bäst och har ett par chanser innan Tomas gör 1-0 efter fint förspel av Rasmus/Pingen efter 15 min. I 20:e kommer kvitteringen på ett bra 20-meterskott upp i nättaket. I 25:e gör sedan Niclas A 2-1 efter väggspel med en försvarare, men inte heller denna gång blev ledningen långvarig. 2-2 i 30:e efter passivt försvarspel och i 40 kommer även 2-3 som alltså blev halvtidssiffrorna, samma ledning hade Uppsala Inter i våras! Kvarten in på andra kvitterar Niclas till 3-3 och några minuter senare kommer 3-4 på en snabb omställning där vårt försvar var ute och handlade korv, de var i alla fall inte i mittförsvaret där det var öppen gata. Med cirka kvarten kvar kvitterar sedan Martin Hanson på en straff som på något sätt letade sig in i målet. Sista 10 gjorde sedan gästerna ytterligare 2 mål efter passivt försvarspel vid båda tillfällena. Vi hade också en del chanser, bl.a. hade Björn eett stolpskott och vikarierande Uppsala.målvakten gjorde ett par räddningar han nog inte var medveten om. Nu hoppas vi på samma skärpning som i våras inför höstpremiären på onsdag.

 

Söndag 20 juni kl. 16:00 Tifen FF - A 2-5 (0-3)

Laguppställning; Tomas Å; Jocke - Emil - Nicke M - Martin Ho; David - Micke - Marcus E - Kim; Kribbe - Martin Ha; Jesper - Marcus B - Pirre - Rasmus - Tarek

Målskyttar; Kim Boserius 2, Kristofer Mårtensson 2, Micke Davidsson

Seriefinal och rejäl laddning, antagligen från båda lagen som båda var obesegrade dessutom. Trots bortaplan tar vi kommandot med vårt sedvanliga kortpassningsspel och i 5:e har vi matchens första målchans då Kim skär in från vänster och skjuter strax utanför bortre stolpen. I 9:e spelar Kribbe fram Martin Ha med ett fint instick i straffområdet men Martin lyckas inte få till något avslut. Ett avslut fick sedan Kim till i 11:e, då det tänkta inlägget!? seglar in i en elegant båge över målvakten och in i bortre hörnet. Direkt på avspark försöker TIF gå till anfall men Emils långa tå räddar siturationen innan det hela hinner bli farligt. I 15:e har Martin en bra nick efter ett fint anfall från vänster och i 19:e har Micke en bra frispark som stryker stolpen. Så när 0-2 kommer i 30:e genom Kim på Mickes framspelning i straffområdet så är det helt logiskt. TIF:en har så långt bara haft ett par långa inkast och ett par skottförsök på frisparkar. Direkt efter vårt andra mål skapar dock TIF ett par chanser och Rasmus kommer in och har ett bra skott som en VM-målvakt antagligen släppt in, och även två bra framspelningar till Kribbe varav den den ena resulterar i 0-3 i 38:e. I 45:e har sedan TIF:en en bra frispark som Micke bröstar! bort och returen går strax utanför. I andra startar TIF:en bra och gör även 1-3 redan i 47:e efter lite passivt försvarsspel. Men vi gav svar på tal direkt, i 48:e spelar Kribbe fram Micke som även får tid att sikta innan han sätter 1-4 och det känns lite som matchavgörande. Men TIF, som spelar upp sig betydligt i andra, ger sig inte. I 59:e räddar Tomas ett friläge och i 60:e nickar våra mittbackar ihop på en långboll och på friläget som uppstår gör hemmalaget 2-4. TIF fortsätter skapa med sina långa inkast och vi kryper hem lite mer och slår för ovanlighetens skull lite fler långa bollar. Bästa chanserna på slutet är dock våra, Rasmus har en bra lobb som räddas till hörna och på hörnan hittar Micke planens minsta? spelare, Kribbe, som helt fri nickar in 2-5 från 1,5 meters håll. Det var 2 stolta och kaxiga Almo-tränare som lämnade Furuvallen som välförtjänta serieledare inför sommarupphållet!   

  

Torsdag 10 juni A - Uppsala United FC 4-0 (1-0)

Laguppställning; Tomas Å; David - Emil - Nicke M - Martin Ho; Kribbe - Micke - Pingen - Rasmus; Björn - Niclas A; Appon - Jocke - Kim -Martin Ha

Målskyttar; Kristofer Mårtensson, Martin Holmgren, Kim Boserius, Emil Larsson

Säker seger utan att imponera. Första halvlek var rent ut dålig med inte många passa som gick rätt. Andra betudliggt bättre med en tempohöjning och bättre tryck i löpningar och passningar vilket gjorde att motståndarna tröttnade ju längre matchen led. Vi börjar dock bra, ribbträff i 4:e och Kribbe sätter 1-0 i 8:e. Niclas är fri i 10:e men sedan blir vi bekväma och ser att detta vinner vi utan att ta i. Vi trillar boll inom laget på på kanterna men sedan händer det inte mer. I 22:a har United sitt första skott på mål, en lös 20-meters som inte vållande Tomas några problem, var nog mer en test om han var vaken. I 30:e har vi en kanonad som inleds med en hörna efter bra läge och skott från Björn. I 33:e har Björn ett friläge och i 40:e skjuter Pingen utanför efter inspel från vänster och halvleken avslutas med att Emil skjuter över i ett friläge. I andra som sagt bättre tempo, direkt i inleden klackar sig Rasmus elegant förbi en motståndare men avslutetblev en riktig sorkdödare. Sedan har United 2 bra inspel/skott som går strax utanför innan Martin "nickar" in 2-0 på Rasmus fina hörna i 59:e. Strax efter har Kribbe ett bra skott som målisen räddar till hörna. Nu spelar vi rikigt bra med rejälare pass ut på löpande kantspelare, speciellt på vår högersida. I 72:a dundrar Kim in trean på fin framspelning av Martin Ha och slutresultat spikar Emil i 81:a på en frispark från 20 meter. Vi (läs Niclas) har ytterligare 2 riktigt bra möjligheter att utöka ledningen på slutet och Kim hade ett par bra, men inte tillräckligt bra, skott på slutet.

 

Fredag 4 juni Söderfors GoIF - A 1-1 (1-0)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Appon - Nicke M - Martin Ho; Pingen - Micke - David - Rasmus; Martin Ha - Kribbe; Björn - Jesper - Marcus B - Micael S 

Målskyttar; Micke Davidsson

Som vanligt en bra start på matchen. Redan i andra minuten har Martin ett bra läge men lobben går ett par meter utanför stolpen. Rasmus är i genom i ett bra läge och i 5-6 min har vi en trippelhörna. Hemmalaget har en och annan långboll som säkre mål-Tomas enkelt plockar ner. I 19:e får Söderfors en frispark till höger mitt på vår planhalva efter en axel mor axel tackling där de store (Appon) stod pall och den lille givetvis ramlade. Frisparken slås hårt och i en snygg båge mot bortre stolpen där 2-3 oranga dök upp och nickar in bollen till 1-0. Efter det blir vårt spel sämre och bollinnehavet jämnas ut. Vi skapar dock våra chanser, och det är många, på långa bollar resten av halvleken. De bästa chanserna som fastnat på näthinnan är Hansons på inlägg från vänster och Björns chans på en retur som träffar den på rygg liggande målvakten samt Mickes kanonskott i bröstet på målvakten som lämnar en retur som 3 hungriga grön/svarta är först på men ingen lyckas komma rätt till bollen. I andra får vi en bra start igen. 1-1 redan i 47:e genom Micke som dundrar in bollen från 15 meter efter Pingens eleganta framspelning. Bara ett par minuter senare har sedan Björn chansen att ge oss ledningen också men en grästuva lurar honom med en stude så skottet går utanför ett öppet mål från nära håll. Vi fortsätter bra och framför allt Kribbe men även Rasmus har flera bra löpningar på vår vänsterkant men lyckas för sällan komma runt till avslut eller med kvalitativa inlägg. I mitten på andra sparkas Micke ner fult bakifrån och tyvärr kan inte Marcus hålla humöret (var har han fått det ifrån månntro) så det blir en dubbelutvisning. Vi fortsätter i spel 10 mot 10 dominera spelet och chanser saknas verkligen inte men däremot skärpan så matchen slutar 1-1 och första poängtappet i årets serie.

 

Söndag 30 maj A - Skyttorps IF 5-2 (2-1)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Emil - Nicke M - Martin Ho; Kribbe - Micke - Marcus E - Rasmus; Martin Ha - Niclas A; Björn - David - Appon - Marcus B - 

Målskyttar; Martin Hanson 2, Kristofer Mårtensson, Björn Johansson, Niclas Andersson

Blixtöppning av oss igen. Micke har ett bra läge redan efter 35 sek men skottet går utanför och strax efter är Kribbe igenom från högerkanten. I 4:e kommer Kribbe i samma läge igen och sätter 1-0 hårt och högt. I 6:e kommer Kribbes 3:e chans som resulterar i en hörna. I 7:e har Martin Ho ett bra skottläge men var väl trött i gasfoten efter gårdagens rallydebut för kraften och riktningen var inte den bästa. Det hade kunnat vara både 2 och 3 noll efter 10 min. Men sedan tar det lite stopp igen och det stora bollinnehavet resulterar inte i några direkta målchanser. I 25:e har Skyttorp sitt första skott mot mål som stryker strax utanför stolpen. Vi vinner dock hörnorna med 6-0 i första och på den fjärde hörnan i den 38:e minyen kan Martin Hanson nicka in 2-0. Strax efter är Niclas igenom och skjuter utanför. Högst överraskande och efter en slarvig hemåt-passning som sätter mål-Thomas i trångmål kan Skyttorp redicera till 2-1 slutminuten av första. I andra är det en ganska avvaktande inledning och det tar en kvart innan matchen tänder till igen. I 62:e går Tomas en kanonräddning på ett friläge och i 63:e gör Martin sitt andra mål då han mycket kyligt rundar målvakten på Niclas fina pass. I 65:e är Niclas fri igen och på kontringen som följer missar vi helt i markeringen och Skyttorp kan reducera till 3-2 från nära håll. Då kliver Björn i i matchen och i spelet. Direkt från bänken och vid första bollkontakten sätter han 4-2 i burgaveln. I 81:a stänger sedan Niclas matchen då han rundar målvakten och sätter 5-2 i öppet mål. I andra vinner vi hörnorna med 5-0. 

 

Onsdag 26 maj H/Ö FK - A 0-2 (0-1)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Emil - Nicke M - Martin Ho; David - Micke - Marcus E - Rasmus; Martin Ha - Pingen; Björn - Kim - Appon - Marcus B - 

Målskyttar; Rasmus Lövström, Martin Hanson

Strålande inledning i strålande solsken på en ovanligt gropig och långhårig Tallarnas IP, som normalt är en av de bästa planerna i distriktet. Redan i 5:e minuten rinner Rasmus igenom från vänsterkanten och sätter ledningsmålet. Men sedan tog luften lite slut, även om vi dominerar i bollinnehavet så skapar vi inte så mycket och hemmalaget sticker upp i kontringar. I mitten på första har vi en period då Rasmus har ett bra skott, Micke har en kanon som styrs till hörna och ytterligare ett par kvartschanser men mest springer vi offside, i varje fall enligt domaren. Efter 35 min åker "Pingen" på rött men det märks inte i spelet ute på plan. I 45:e har hemmalaget ett bra inlägg som går alldeles utanför. I andra startar vi också bra. I 55:e kommer 0-2 då Hanson petar in en mv-retur på Emils eminenta frispark. Efter det blir tempot om möjligt ännu sämre och trots mer luft i matchbollen så blir inte skotten mycket bättre. Harg överraskar med att i andra spela via mittfältet. I 70:e har Micke matchens kanon i ribban på en frispark och sista kvarten är vår dominans total. Att det inte blir något mål då är ett under. Bland chanserna minns man bäst Martin Ho:s öppnande genomskärare till Marcus B och Björn och Mickes framspelning till Marcus B men avslutningarna hade en del i övrigt att önska. Men säker seger, och skönspelet bjuder vi på hemma på Lunda!

 

Söndag 16 maj A - Karlholm UFF 7-1 (2-0)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Emil - Nicke M - Martin Ho; Pingen - Micke -Marcus E - Rasmus; Niclas A - Kribbe; Björn - David - Marcus B - Martin Ha -Tomas J

Målskyttar; Micke Davidsson 2, Tomas Johansson 2, Niclas Andersson2, Kristofer Mårtensson

Storseger i strålande solsken och på en kanonplan och med en hänförd publik som fick många anledningar till jubel. Stort bollinnehav hela matchen och flera riktigt fina mål bjöds det på, en del av Barca-klass (ja nästan Peking-klass  t.o.m.). Lite trevande start på matchen dock med ett par tveksamma bakåtpass. Just passningsspelet var både det positiva och det negativa i denna match. Positivt med mycket bra direktpass, negativt med många enkla pass som slås alldeles för löst och lättläst. I 7:e har Micke ett bra läge men skjuter över, i 19:e är Rasmus igenom och skjuter i burgaveln och i 24:e har Marcus E ett bra läge men avslutet hade mer att önska. I 26:e kommer äntligen 1-0 då Micke får en bra träff från 12 meter. Strax efter skjuter Niclas över istället för att spela en helt fri Rasmus och i 35:e gör Micke sitt och lagets andra mål med ett distinkt skott från 12 meter på Kribbes inspel från höger. I slutet av första har sedan Micke, Niclas och Kribbe bra lägen att öka på ledningen utan att lyckas. Hörnstatistiken i första var konstigt nog 4-1 till Karlholm! I andra är det lite mer avvaktande spel men vi har ändå kommandot hela tiden. I 62:a slår Pingen en hörna som skär igenom hela straffområdet innan den hamnar hos Tomas som dundrar in trean. I 64 gör sedan Kribbe 4-0 i öppet mål på vacker frispelning från Micke och mycket överraskande reducerar KArlholm strax efter till 4-1 på ett inlägg som touchar en hemmafot och får den den där målvakten försmädliga bågen in i bortre krysset. 5-1 gör sedan Niclas i 71:a efter ett väggspel i Messi-klass med Pingen i straffområdet och 6-1 dundrar Tomas in med vänstern i 78:e efter att elegant dragit backen med en tvåfotare. 7-1 gör sedan Niclas i sista miunten då han med både kraft och tur!?! skickar upp bollen i krysset med vänstern.  

 

Fredag 7 maj Österlövsta FF - A 2-3 (1-3)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Emil - Tomas J - Martin Ho; Jocke - Micke - Johan - Pingen; Martin Ha - Kribbe; Björn - Jesper - Marcus B - Niclas A - Rasmus 

Målskyttar; Johan Davidsson, Micke Davidsson, Martin Holmgren

Äntligen en match med lite kamp. Efter seriepremiärens något trygga och avslagna seger så blev det en betydligt tuffare match mot ett vilt kämpande ÖFF. Det var även denna match bröderna Davidsson som visade vägen i en mycket tuff match som innehöll hela 9 gula kort, nästan som i Spanska ligan alltså. Första 10 är ÖFF:s, redan i 5:e gör mål-Tomas en makalös dubbelräddning och sedan gör ÖFF 1-0 i 7:e efter att vi gått bort oss på mittfältet och faller alldeles för mycket med försvaret, långt ner i eget straffområde. Efter det så tar vi över mer och mer och har bl.a. ett par bra frisparkslägen som skjuts över. I 17:e har Kribbe en egen liten uppvisning där han använder ÖFF:arna som slalompinnar innan han spelar Micke som rullar vidare till Johan som rullar ytterligare ett par meter till höger innan han laddar stora kanonen och sätter bollen mycket snyggt med ett 20-metersskott.  I 30:e har vi två riktigt bra lägen att ta ledningen men resultat blir bara en hörna. Nu har ÖFF bara långa bollar och kontringar mitt i planen och alla väntar bara på ett ledningsmål för oss, och i 35:e kommer det också. Pingen lirar in till Micke som skjuter lågt, får en retur som han rullar in. I 41:a gör vi sedan trean, det är Martin Ho(lmgren) som efter hörna vänder på en femöring (den gamla ganska stora sorten alltså) och slår in bollen i bortre burgaveln vilker är lika med Aspdal - Österlövsta 3-1. Vi avslutar sedan första halvlek mycket bra och har en riktig kanonad i sista minuten som borde givit utdelning och dödad match. Andra blir sämre spelmässigt men med mycket kamp från båda håll utan att skapa så mycket chanser. I 74:e är både Kribbe och Björn fria i samma anfall som avslutas med ett mål som mycket riktigt döms bort för offside. Strax efter har Björn ett nytt bra läge, tar i för både kung och fosterland, och kanske Ockelbo-Daniel också, och skottet går högt över. I 79:e kommer sedan en överraskande reducering efter ett inlägg och en tilltrasslad situation och plötlsigt blir det spänning och ännu mera kamp på slutet. Vi har ett par bra lägen, toppat av Niclas friläge på en riktigt läcker frispelning av Kribbe innan domaren blåser av matchen efter ett par minuters tillägg.  

 

Söndag 2 maj A - IFK D/Ö 4-0 (3-0)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Emil - Erik Ö - Martin Ho; Rasmus - Micke - Marcus E - Johan; Martin Ha - Kribbe;  Jesper - Marcus B - Niclas A - Nicke M - Pingen

Målskyttar; Micke Davidsson, Johan Davidsson, Kristofer Mårtensson, Martin Hanson

Stabil seger i seriepremiären på en härligt grön Lundaplan. Vi tar kommandot direkt och förlägger spelet till IFK:s planhalva. 1-0 kommer redan i 6:e min då Micke nickar in Rasmus välplacerade hörna. Vi fortsätter förlägga spelet på rätt planhalva och i 15:e har Johan ett friläge där avslutet liknade ett bakåtpass i famnen på gamle Almo-keepern Boris. I 27:e tar Johan sin revanch, på Emils öppnande passning sätter han 2-0 säkert med et tlågt välplacerat skott i bortre burgaveln. IFK har en och anna kontring utan att skapa någon riktig chans. Våra bästa chanser är en fripark från Emil som går tätt över och ett friläge för Micke i 35:e. Paussiffrorna 3-0 sätter Kribbe i 45:e på pass från Micke. I andra går tempot ner lite och spelet blir lite mer avvaktande men chanser saknas inte, i varje fall inte inledningsvis. I 56:e kommer Pingen fri men skottet går över (men det var hårt i alla fall), och i 59:e har både Kribbe och Johan chansen att sätta fyran i ett och samma anfall. 4-0 låter dock inte vänta på sig länge, i 62:a nickar Hanson in en frispark från Emil och spikar därmed slutsiffrorna. IFK:s bästa chans i matchen kommer med kvarten kvar med ett bra skott som går precis utanför stolpen.   

 

Söndag 25 april Uppsala Inter FC - A 6-4 (3-2)

Laguppställning; Tomas Å; Jocke - Emil - Nicke M - Martin Ho; Jesper - Micke - Marcus E - Rasmus; Martin Ha - Johan; Kribbe - Marcus B - Viktor - Niclas A

Målskyttar; Martin Hanson, Micke Davidsson, Viktor Lövström, Rasmus Lövström  

Genrep på konstgräs i Uppsala då Lunda ännu inte är riktigt matchklar. Avvaktande inledning från båda lagen där vi har motvind i första. I 6:e har Inter en dubbelhörna som skapar en del förvirring och snedsparkar och i 8:e har Martin ett frilägen som målisen gör en fotparad på. Efter kvarten gör vi ett slarvigt uppspel på egen planhalva (det var inte det första och inte det sista heller tyvärr i matchen) som Inter enkelt bryter och på inlägget är Emil framme med luggen precis framför Tomas händer och 1-0 till Inter. Strax efter har Johan ett friläge också som inte heller det resulterar men som blir inledningen på en längre press från vår sida som resulterar i 1-1 i 23:e genom Hanson som från vänster sätter bollen stolpe in. I 27:e sätter sedan Micke en patenterad frispark i krysset och grön/svart ledning som tyvärr inte fick stå sig så länge. Bara ett par minuter senare så backar och backar vi och låter en hemmspelare avancera ända fram till straffområdet varifrån han prickskjuter 2-2 vid Tomas högra stolprot.  38:e tar sedan Inter ledningen igen på en kontring, som de var duktiga på hela matchen. Sista 5 av första hade vi sedan några bra chanser genom bl.a. en dubbelhörna och ett pressat skott från Rasmus. I mitten på andra gör sedan Inter 4-2 på ännu en kontring innan det stora målkalaset kommer med 4 mål sista 10 min, en orgie som inleddes med ett snyggt mål som startade med Johans öppnande pass ut till Rasmus på högerkanten, som gör en gubbe och slår ett väl pressat inlägg som kusin Viktor petar in från en meters håll. Men nästan omgående kommer 3-5 och sedan gör Rasmus 4-5 på straff innan Inter avslutar målskyttet och säkrar en rättvis seger. 

   

 

Söndag 18 april A - Alunda UIF 2-2 (2-1)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Emil - Erik Ö - Jocke; Martin Ho - Johan - Marcus E - Tomas J; Rasmus - Pingen; Niclas A - Martin Ha - Viktor - Jesper

Målskyttar; Tomas Johansson, Eml Larsson

Match på en torr grusplan, nu väntar vi på gräset. Vi inleder bäst men första chansen har ändå Alunda med ett skott i burgaveln efter kvarten. Våra snabba forwards ställer till oreda i Alundaförsvaret mest hela tiden. I 22:a minuten kommer matchens prestation. Tomas plockar bollen av en Alundaspelare mitt på plan, rundar en annan och tar sig in längs kortlinjen från vänster innan han med höger utsida dundrar in bollen i bortre burgaveln. Ni som sett Kurre Hamrin -58 vet hur det gick till, fast Tomas kom från vänster istället! Kvitteringen kom lite snöpligt i 26:e. Ett skott tar på en hand i straffområdet och Alunda kvitterar på en mycket säker straff. I 31:a blir det en ny hands, denna gång i vår favör men nu drogs den ut till en frispark istället. Men det brydde sig Emil inte i untan sätter frisparken mycket snyggt. Bra första halvlek av oss. I andra tar Alunda kommandot direkt. Redan i 50:e kommer kvitteringen på en välplacerad nick. Resten av andra är har Alunda kommandot men resultatet står sig matchen ut, en match som hettade till ett par gånger med "ostskivor" från domarens om följd. 

 

 

Måndag 5 april A - Upplands-Ekeby IF 0-0 (0-0)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Erik Ö - Tomas J - Pingen; Marcus B - Micke - Marcus E - Rasmus; Kribbe - Johan; Jocke - David - Björn - Jakob - Viktor 

Målskyttar; -

Betydligt målsnålare och chansfattigare än påskens första match. UEIF börjar bäst men vi tar över mer och mer men lyckas inte så ofta ta oss in i straffområdet och få till bra avslut. Bästa chanserna i första är en lobb utanför från UEIF och ett hårt pressat skott från kanten från Rasmus. Antagligen stod båda målvakterna och småfrös lite i snävädret i första. I andra startar vi med en hörna som Micke på någon form av bakåtspark träffar ribban redan i 4:e minuten. Allt eftersom så tar UEIF över i andra genom sitt lite mer fysiska spel men reslutatet får andå ses som rättvist i en match som blev sämre spelmässigt ju längre matchen led.

 

Fredag 2 april A - Gimo IF UK 3-7 (2-6)

Laguppställning; Tomas Å; Tarek - Erik Ö - Appon - Marcus E; Rasmus - Micke - Marcus B - Björn; Kribbe - Johan; Pingen - Jacob - ViKtor L - Martin B

Målskyttar;Johan DAvidsson, Björn Johansson, Micke Davidsson  

Två riktiga "tabberas" inledde påsken. Ulf Lundell hade trivts vid grusplan i Alunda i första halvlek för då var det öppna landskap åt båda håll. Första målet hade vi kunnat göra redan i första minuten och chanserna fortsatte att rada upp sig åt båda håll. I 7:e gör vi 1-0 då Johan, dagen till ära forward, sätter bollen i öppet mål efter en mv-retur. Efter kvarten kom dagens första målorgie, 1-1 i öppet mål efter missad rensning, 2-1 Björn i öppet mål efter uppoffrande spel av Johan och 2-2 efter en av många långbollar i mitten och klockan hade bara hunnit till 18:e minuten. Och då hade Tarek dessutom hunnit med att rädda två öppna mål genom rejäla och perfekt tajmade glidtacklingar. Sista kvarten kommer sedan dagens andra målorgie, tyvärr stod Gimo då för hela grannlåten, antagligen var vårt försvar då ute och kokade påskäggen, och de lär blivit hårdkokta under dessa 15 minuter. I andra var det lite lugnare från båda håll, i mitten på halvleken nickade Micke in 3-6 och med 5 min. kvar kom sedan 3-7 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Så om man skall ta med sig något, och det gör ju alla lag och tränare nuförtiden, så är det andra halvlek som också slutade 1-1.

 

Söndag 28 mars A - Knivsta IK 2-5 (1-2) Upplandscupen

Laguppställning; Fredrik S (d); Tarek - Emil - Erik Ö - Jocke; David - Micke - Marcus E - Tomas; Kribbe - Rasmus; Marcus B - Pingen - Viktor L - Jesper - Björn

Målskyttar; Rasmus Lövström, Henrik Mattsson

Årets första grusmatch och även årets första tävlingsmatch mot ett bra och löpstark Knivstagäng som tar kommandot från start medan vi ser lite försiktiga ut. De har ett par bra chanser och vi presterar även några snabba omställningar med bra inlägg i inledningen. I 12:e nickar Knivsta in 0-1 iefter ett passivt försvarsspel. I 33:e kvitterar vi genom Rasmus som säkert rullar in bonusstraffen. I slutminuterna av första kommer 1-2, även det på nick. I andra avgör Knivsta matchen direkt i inledningen med 1-3 efter 50 min. Efter det målet flyttar vi upp spelet lite men det är Knivsta som gör 1-4 innan "Pingen" dundrar in 2-4 i nättaket i 60:e minuten, ett litet hopp tänds även om Knivsta hela tiden är det löpstarkare laget och de sätter lite enkelt 2-5 med 10-talet minuter kvar. Rättvis bortaseger men det fanns ändå´många ljusglimtar att ta med sig av matchen.

 

Söndag 21 mars kl. 20:00    IF Stjärnan - A (inställd)

Lördag 20 mars Järlåsa IF - Almo 2-0 (2-0)

Laguppställning; Tomas Å; Jesper (d) - Emil - Erik Ö - Tarek; Pingen - Marcus B (d) - Marcus E - David; Kribbe - Rasmus; Pirre - Marcus Å - Mange K

Målskyttar;-

Inget mål framåt för andra matchen på raken. Det var dock rikigt nära efter sexton sekunder men nog sjutton sköt Rasmus utanför i friläget direkt på avspark. Mål blev det däremot i 4:e då plötsligt en Järlåsaforward stor helt  ren i straffområdet och enkelt kunde raka in ledningsmålet. Vi skapade sedan en del chanser men fick inte med folk fram utan det blev lite en- och tvåmansanfall. Och när vi fick med folk så skulle det spelas pass mellan alla inne i motståndarnas straffområde i  stället för att gå på avslut. Vårt mittfält hade fullt upp med att kriga mot Järlåsa tyngre mittfältare. I 20:e gör sedan Järlåsa 2-0 på ett nytt friläge i straffområdet. I andra har både Rasmus och Kribbe och även inhoppande 15-årige Marcus Å möjligheter till reducering men det ville sig inte, inte ens på ett bra läge när vi kom 3 mot 1 så fick vi ut mer än en hörna efter en mycket bra målvaktsräddning.  

 

 Söndag 14 mars Vattholma B - Almo A/B 1-0 (1-0)

Laguppställning; Appon; Micke S - Emil - Erik Ö - Tarek; Jocke - Marcus - Tomas - David; Kribbe - Rasmus; Björn - Urri - Mange K - Nicke M

Målskyttar; -

Premiär med premiärnerver? Njae, det skulle det inte behöva vara, men däremot ovant med stor plan efter några månaders inomhusträning. I första anfaller Vattholma med fler spelare än vi och får därmed även till längre anfall. Första målchansen är dock vår då David har en bra nick efter ett bra anfall, men målisen gör en kanonräddning som säkert värmde Vattholmasupportrarna i den emellanåt kyliga marsvinden. Nästa målchans är Vattholmas efter halvtimmen då vi efter ett dåligt uppspel släpper till en kontring och vår debuterande/vikarierande målis Appon krockar med egen försvarare och det är bara att rulla in matchens, skulle det visa sig, enda mål. I andra är vi betydligt bättre och våra mittfältare tar betydligt fler offensiva löpningar och vi har ett antal fina anfall på speciellt våra högra kant, men vi har ju inte börjat träna på avsluten ännu så de kommer nog också framöver. Och visst skulle väl Björn haft en straff, i varje fall om han själv fått bestämma (men det får han inte ens göra hemma nu längre), när han drogs i tröjan/ärmen i ett friläge i mitten på andra.  

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 13 NOV 2010 23:09 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget