Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2008


13 september Almo - Skuttunge 0-10 (0-4)

Målskyttar:-

Trots slutresultatet en hyfsad start med en del försök till passningsspel. Efter 0-1 på en snygg lobb i 11:e var det bara ett lag på plan. Målen trillade in med jämna mellanrum och våra löpningar och vårt rörelsemönster var obefintligt, till skilland mot gästerna där alla löpte friskt. 0-2 i 21:a på ännu en snygg lobb, efter en klar offside, det var inte bara Kalle som reagerade på sidan av plan. 0-3 i 38:e och även fyran kom före paus. Ingen rolig säsongsdebut i mål för Mange Englund efter skadan inomhus i våras. Och värre skulle det bli. I andra blåste domaren till spel innan vårt försvar kommit ut från pausvilan och blev det mål 47:e, 50:e och 53:e innan Nicke & Co kom på att säsongen ännu inte var slut. Att notera i övrigt från andra halvlek var att i samband med 0-8 på ett friläge åkte vi på en frillägsutvisning!! Trots denna utvisning skapade vi våra bästa chanser på slutet, så matchen kan sammanfattas med att vi var närmare 1-10 än dom 0-11:)  

 

6 september Marma/Mehede IF - Almo 1-2 (1-0)

Målskyttar: "Pingen" Mattsson, Magnus Holmstam

Virrig inledning på matchen, vet inte om det var "norrlandsluften" eller det faktum att det var bara halva startuppställningen kvar från förra matchen. Redan i 2:a minuten kommer 1-0 på ett självmål efter hörna, en hörna som blev till på en långboll där vår nykomponerde backlinje, bara Jocke som spelat i försvaret tidigare under säsongen, inte kunde bestämma sig för vem som skulle ta bort bollen. Vi hämtar oss dock snabbt, skapar en 4-5 hörnor första kvarten och har en hel del fina anfall, speciellt på högersidan. Bästa chanserna har vi efter ett långt inkast från "Kribbe" och ett friläge för comebackande Hanson (första matchen sedan i maj). Stor dominans i första av oss förutom de sista 10 minuterna. I andra, med 3-backslinje, blir trycket ännu större, men det dröjer ända till 62:a minuten innan 1-1 kommer. Det är "Pingen" som är sist på bollen som med knappt styrfart tar sig över mållinjen med 5 cm. Målet kommer på en väl avvägd frispark från "Frissan" (första matche från start i år) som Hanson nickar ner till "Pingen". Efter det fortsätter pressen, Holmstam (första matchen sedan maj) har 2 bollar som stryker stolparna innan han i 84:e sätter ett mycket rättvist segermål mitt i målet efter att Fredrik frispelades i ett offsideläge, tar till vara på returen och snurrar upp halva försvaret innan inspelat kommer till en fristående målskytt. Bäst på plan (och där är Fredik och underecknad för en gångs skull överens); 14-årige A-lagsdebutanten Viktor Jonsson som spelade 90 minuter.

 

30 augusti Almo - IFK D/Ö 0-0 (0-0)

Målskyttar:-

Ännu en match utan mål framåt även om chanserna till nätkänning fanns. IFK startar bäst men det varade bara 5 minuter innan vi tog över och förlade spelet på IFK:s planhalva, även om de heta chanserna lyste med sin frånvaro. Enda riktigt vassa chansen kom i 39:e få Fredrik försökte lirka in den i krysset som i förra hemmamatchen men bollen var lite för lös så "Lonkan" kunde sträcka ut och tippa till hörna. Andra halvlek startade som första, IFK lite mer heta i inledningen men sen tar vi över. "Palten" kommer in och skapar oro i IFK-försvaret men IFK är fysiskt mer starka och vinner alla närkamper på egen planhalva. Och nu skapar vi dock en hel del heta och bra chanser, och hade bl.a. bara "Pingen" och "Viking" kunnat  sänka sina skott med ett par decimeter så hade det nog blivit en trepoängare i derbyt. Matchen som helhet inget att skriva hem till mamma om, förutom möjligen den fina planen och det fina vädret.

 

18 augusti Gimo IF UK - Almo 3-0 (2-0)

Målskyttar:-

Derby på Idrottsgården på en plan som efter ett tag påminde om en tipsextramatch mellan Wolverhampton och Stoke 1973 eller om det var vildsvin som varit på besök. De mest vilda "svinen" i början på denna match bar hemmalagets vita dress och redan efter 4 min. kom 1-0 på nick. Innan klockan tickat mot 10 minuter kommer även 2-0 på ett friläge i mitten och matchen redan mer eller mindre avgjord. Resten av halvleken domineras av Gimo med en och annan kontring av oss med för dålig kvalité på sista passet som ofta stressades iväg. I andra lyckades vi få bättre kontroll på Gimo kantspel och matchen jämnades ut betydligt och vi visade också lite mer krigartakter. Vi skapar också några hyfsade chanser men tar avsluten från för lnga håll. Vi släpper också till flera frilägen för Gimo som antingen räddas av "Törnan" eller som går utanför stolparna. 3-0 kommer med kvarten kvar på en strumprullare efter hörna.

 

15 augusti Almo - Gräsö 4-1 (1-1)

Målskyttar: Fredrik Lindeborg 2, Andreas Breidenskog 2

Trots ännu en rejäl regnskur före match kunde matchen genomföras, på Lunda ställer vi inte in i onödan. Första halvlek bjuder inte på så mycket skönspel och heller inte mycket som kan kallas målchanser. Vi tar dock ledningen, rättvist, i 32:a då Fredrik trycker till från 15-20 meter, en boll som får en härlig båge in i bortre delen av målet. Övriga chanser i första skapas av en rivig "Palten". I andra ser det betydligt bättre ut, vi skapar chanser och frilägen redan från start men att sätta den i mål lyckas vi inte med. Som en chock kommer sedan en kvittering för Gräsö på en frispark i 81:a och många suckar hördes runt Lunda. Strax efter blir "Palten" nersprungen av Gräsös målvakt, men domar´n hade antagligen glömt det röda hemma för det blev bara en ostskiva för målisen för den överkörningen i friläge. På den frispark som följde satte dock "Viking" 2-1 både hårt och säkert vid ena stolpen, och stort jubel. Av bara farten, i 86:e, sätter sedan Fredrik ännu ett snyggt mål med en halvlobb i främre krysset, mycket snyggt, och det kanske var meningen också. Innan korken skruvades på ketchupflskan och innan domaren blåste av matchen så satte sedan "Viking" sitt andra för dagen i matchens 93:e minut, så rättvisa skipades till slut.

 

2 augusti Almunge - Almo 2-4 (1-2)

Målskyttar: Robert Eriksson 2, Erik Larsson, Ronny Oskarsson

Träningsmatch på Gullhagen i ett strilande sommarregn efter en lång och härlig värmeperiod. Hemmalaget börjar bäst och skapa 4-5 hörnor första kvarten och har även några skott strax utanför. Vi har också några vassa kontringar innan "Palten" på en kontring rundar deras målvakt och sätter 0-1 ur liten vinkel. Samma "Palt" gör sedan 0-2 i öppet mål i mitten på första efter ett vackert anfall med inspel från vänster. Efter det tar vi över matchen och 1-2 kommer lite överraskande, men inte orättvist, efter 35 min på ett skott ur liten vinkel. I andra är vi det bästa laget men det dröjar ända till 70:e innan trean kommer genom Erik som gör mål på en lyckad misslyckad hörnvariant. Med fem minuter kvar gör Ronny 1-4 med huvudet på hörna. Kul också att se David göra comback med några patenterade finter och avsluta med att träffa Ronnys skalle med mål som följd.

 

24 juni Almo - Österlövsta FF 1-1 (1-0)

Målskyttar: Henrik Mattsson

Bra start i medvinden. Redan i 8:e sätter "Pingen" ledningsmålet efter en grandios upprullning á la handboll med, minst 4 spelare inblandade, från vår vänsterkant och "Pingen" kan med en enkel bredsida sätta ledningsbollen. Sedan var det i princip slut på bränslet i straffområdet. Vi har iofs en del boll i första men skapar inte så mycket fler chanser, bästa efter målet är Nicklas som är på väg att runda målvakten utanför straffområdet men målisen lyckas få en tå på bollen och avstyra ett snyggt mål. Andra inleds med en kort regnskur som verkar kyla ner hemmafavoriterna för ÖFF tar över matchen och skapar en del bra chanser, så när kvitteringen kommer på en hörna direkt i mål i 80:e var det inte helt oförtjänt men lite oväntat som den gick till. ÖFF har också en boll i stolpen i andra. Andra machen i rad nu som vi tappar en ledning på slutet.

 

19 juni Almo - Vi Vill FC 1-1 (0-0)

Målskyttar: Kristofer Mårtensson

Tunga skyar och ganska blåsigt före matchen, men precis till matchstart mojnar vinden och solen tittar även fram lite. Vi inleder den välspelade matchen bäst och "Kribbe" har första chansen med ett skott tätt utanför i ett bra läge redan i 10:e. Sedan är det ganska chansfattigt men vi trillar på rätt bra en stund innan fyrverkeriet börjar. I 26:e träffar Kim insidan på stolpen med ett kanonskott som legat bra till som årets mål på Lunda om det gått in. I 35:e är det Johans tur att träffa målramen, nu på en frispark och i 39:e nickar Fredrik i stolpen efter ett grant förspel. Efter det överraskar gästerna i slutet på första med ett par anfall och även en hörna. I andra överraskar Uppsala-laget ännu mer, första 6 minuterna har dom fyra riktigt bra avslut, 2 som "Falken" räddar och 2 som stryker stolpens utsida. Etfer timmens spel verkar det dock som all ork tar slut för gästerna. Vi vill (ha ha) nu verkligen avgöra matchen och vinner betydligt fler närkamper än i första. Bästa chansen har Kim som med högern skjuter tätt utanför i ett bra läge 78:e minuten. Det stora jublet bryter lös i 82:a när "Kribbe" efter ett mycket bra passningsspel dribblar av en mittback och rundar målvakten innan han lika kallt rullar in ett mycket välförtjänt ledningsmål. Efter 88:30 kommer den stora chocken, efter en snabb utspark och lite slarv på mittplan kommer ett inlägg som Vi Vill:s för kvällen bästa spelare möter med en bredsida och sätter kvitteringen vid främre stolproten och stjäl 2 poäng från oss. Men spelet går ju ut på att göra mål.......

 

13 juni Österlövsta - Almo 3-3 (1-1)

Målskyttar: Fredrik Lindeborg 2, Robert Eriksson

Återigen fick ledarna göra en strong insats för att samla styrkorna till bortamatchen mot serietrean Österlövsta, 12 återbud av olika anledningar till matchen. Vi startat matchen med ett friläge direkt och har ytterligare ett par frilägen i första utan att lyckas, utan det är istället ÖFF som tar ledningen i matchen. Vår kvittering kommer i slutminuten av första då Fredrik petar in sitt första för dagen efter en hörna. I andra gör ÖFF både 2-1 (efter hörna) och 3-1 (på frispark) innan den stora upphämtningen börjar. 3-2 gör Robert Eriksson och kvitteringen ombesörjar nyblivne skyttekungen? Fredrik Lindeborg på en frispark. Stark sista kvart av oss men sett till hela matchen och de frilägen vi hade i första borde vi haft att alla 3 pinnarna med oss hem. Bra debut av nye unge Niklas Andersson i anfallet, bara ett mål som fattades.

 

7 juni Skuttunge - Almo 3-1 (1-1)

Målskyttar: Niklas Mårtensson

Trots förlust mot obesegrade serieledarna i 27-gradig värme fanns det 14 hjältar med stort (ALMO)-hjärta på plan. Ett helt lag, 11 spelare, hade av olika skäl lämnat återbud till matchen så även ledarna Göran och Erik måste få en stjärna för sitt engagemang. Skuttunge har mest bll från början men spelar mest långa raka bollar i mitten som inte stäler till speciellt mycket besvär. Första riktigt bra chansen har vi då Björn och "Palten" trixar sig fram i straffområdet men missar i avslutet. Direkt efter första halvleks vattenpaus tar Skuttunge ledningen efter en målvaktsretur som dundras in från 2 meters håll. Vi replikerar, och chockar Skuttunge, bara ett par minuter senare då Niklas nickar in en lång frispark. Resten av halvleken är ganska jämn. I andra kommer Skuttunge ut med mycket mera vilja och börjar även spela upp bollen via kanterna mycket mer, vilket gör att dom långa stunder låsar fast oss på egen planhalva. Ett ribbskott och ett par kvalificerade räddningar av "Falken", ett av dom på nick från Conny!, håller oss kvar i matchen. Med 20 min. kvar kommer välförtjänt 2-1 efter bra målvaktsräddning är Skuttunge mest heta och hinner först på bollen vid bortre stolpen. Med bara ett par minuter kvar kommer sedan spiken i kistan på en kontring efter att vi flyttat upp mycket folk på en frispark.

 

31 maj Almo - Marma/Mehede IF 5-0 (1-0)

Målskyttar: Johan Davidsson 2, Robert "Palten" Eriksson, Fredrik Lindeborg, Daniel Rohdin

Islossning i sommarvärmen? Ja det återstår att se, men många mål blev det idag när även sommaren kom till Lunda. Redan efter ett par minuter var "Kribbe" fri utan att få till avslutet och i 6:e sätter Johan 1-0 med vänstern! på en frispark. Sen tar det lite stopp, vi har givetvis mycket boll, men MM försvarar sig hårt och bra och kontrar emellanåt snabbt och testar även "Falken" i mål ett par gånger. Andra halvlek startar med att vi åker på en frilägesutvisning men det märks inte på spelet. I mitten på halvleken kommer sedan den väntade utvisningen för gästerna som spelade ganska hårt och tufft och drog på sig mycket frisparkar och även en del gula kort. I 73:e tyckte Johan att nu får det vara nog och genom ett viljestarkt sologenombrott sätter han 2:an och avgör matchen. I 75:e hinner sedan snabba inhoppande "Palten" före deras mv och tåar påpassligt in trean och plötsligt vill Fredrik vara med i målprotokollet också genom att sätta fyran genom ett väl avvägt skott i den 80:e min.  Sätter korken i ketschupflaskan gör sedan Daniel genom ett hårt och välplacerat skott i bortre burgaveln i slutet.  

 

24 maj IFK D/Ö - Almo 2-3 (2-2)

Målskyttar; "Kribbe" Mårtensson 2, Erik "Sokrates" Larsson

Äntligen kom en seger också i seriespelet, men det satt hårt inne. Efter en avvaktande början av två lag med stukat självförtroende fick ett större och större bollinnehav utan direkta chanser. Lite överraskande tar vi ledningen efter kvarten spelad då "Kribbe" med nöd och näppe slår in en mv-retur efter Martin Holmgrens pressade inlägg från höger. Etfer målet tar IFK över och efter försvarsslarv kommer kvitteringen på ett friläge i mitten i 25:e minuten. 5 min. senare kommer även 2-1 till hemmalaget på en onödig frispark där muren var allt annat än tät. I 38:e kvitterar "Kribbe" till 2-2 genom att kyligt rulla bollen mellan benen på mv efter en snabb frispark från "Viking". I andra tar vi tag i taktpinnen direkt ich IFK pressas tillbaka på egen planhalva, men målen vill inte infinna sig. Infann sig gjorde däremot de gula korten, snart åker väl domararvodena upp ordentligt då domarna håller på och nöter ut byxfickorna med ett evigt kortviftande. Idag var det övr 10 kort igen, jämnt fördelade mellan lagen, och med kvarten kvar åkte även det röda fram för oss. Men trots 10 man sista kvarten fortsatte vi pressa tillbaka IFK, utan jämförelser i övrigt så påminde matchen om CL-league finalen i onsdags på Chelsea pressade MU hårt. IFK:s enda chans i andra var eett hårt pressat skott som "Törnan" sträckte ut sig!! på och tippade till en resultatlös hörna. På övertid får vi en frispark i vänsterytterläge som Ronny lyfter in med bra tryck, "Pirre" får på en bra nick som mv räddar och på returen kommer "Sokrates" farande och trycker in segermålet med stort kramkalas som följd.

 

 

13 maj Gräsö - Almo 1-1 (0-0)

Målskyttar: Jocke Westlund

Vi börjar matchen bra, första chansen är "Pingens" i 4:e minuten men skottet från nära håll går över. Samma väg tog "Vikings" frispark i 6:e. Sedan hade Ronny, "Pingen" och Jocke 3 bra slagna frisparkar som de mycket hetare hemmaförsvarna enklet nickar bort. I 23:e har "Viking" ett bra skott efter hörna som träffar Hanson, returen snappar Martin Holmgren upp och skjuter på "Viking". Gräsös första boll mot mål är ett inlägg från hörnflaggan i den 27:e. en boll som Törnan enkelt plockar ner. Så ser det mest ut i första, vi har 7-2 i hörnor, och Gräsö verkar mest vilja skjuta ner den härligt lysande solen. I andra inleder "Kribbe" med en bra nick. Strax efter har Gräsö sitt första avslut på mål och det fins inlägget nickas in i den 52:a. Mycket oförtjänt då. I 56:e får Törnan sedan göra sin enda kvalificerade räddning på ett friläge, som han tippar till hörna. Vi fortsätter ha mycket boll men chanserna uteblir. Med kvarten kvar gör hemmakeepern kanske matchens räddning då han kniper ett bra skott med knäna. Med 10 min. kvar har vi kanskse matchens snyggaste anfall med flera pass inom laget som avslutas med ett lamt skott strax utanför. Med 2 min. kommer en välförtjänt kvittering då Jocke laddar från cirka 25 meter och till sin och övriga lagets glädje ser bollen hamna i nätet. Med 30 sek. kvar har sedan "Kribbe" ett skott i stolpen efter en målvaktsretur. Matchen spelades på en mycket fin plan, så den stundvis bristande tekniken kan inte skyllas på plan i varje fall.

 

2 maj Almo - Gimo IF UK 0-3 (0-1)

Målskyttar:-

Äntligen maj, seriepremiär och derby, bara solen som fattades till en börja  med. längre fram i matchen var det mer som saknades, fram för allt snabba fötter hos hemmagrabbarna. De grön/svarta såg i början ut lite som oceanångare i jämförelse med de betydligt mindra och snabbare gästerna. Första chansen är Gimos med en nick utanför i 10:e. I 17:e kommer nästa farlighet, ett inte alltför hårt skott som dock smiter utanför stolpen. Sedan har "Pingen" en bra chans, men hans nick på inlägget från vänster går strax utanför. Efter halvtimmen gör vi sedan ett mål på en målvaktsretur där man på 110 meters avstånd upplever att domaren är ganska snäll mot Gimos keeper som blåser frispark till Gimo istället för att döma mål. I anfallet som följer på frisparken får Gimo ett bra läge på högerkanten och med lite tur på en flipperboll som studsar mellan "Törnan" och målskytten hamnar bollen i mål. Dock rättvis Gimoledning i paus. I andra tar vi för oss på ett helt annat sätt. I 55:e har vi vår näst bästa chans med flera bra skott som blockeras. Nu har vi ett betydligt större bollinnehav än i första men målchanserna lyser lika dåligt som solen, alltså med sin frånvaro. I takt med att mörkret lägrar sig över Lunda så släcker Gimo sedan hoppet om poäng också. I 81:a kommer lite överraskande 0-2 på en kontring och som ett brev på posten (och då inte City Mail, för dom hittar ju inte fram) kommer även trean i 87:e. Så att åka Citroen förbi Lunda närmsta dagarna är inte att rekommendera.

 

26 april Almo - Almunge 2-0 (1-0)

Målskyttar: Ronny Oskarsson, Martin Hanson

Genrep på ett soligt Lunda med en för årstiden riktigt bra gräsplan mot div VII-kollegan Almunge. Vi tar omgående kommandot i matchen. Skapar en hel del chanser och Johan dominerar på mittfältet. En hel del chanser också men avslutena har en del övrigt att önska. I mitten på första så kommer Almunge upp i första kontringen som ger en hörna och plötsligt så svänger matchbilden över till bortalaget och "Törnan" får göra ett par räddningar också. I slutet på halvleken tar vi över igen. 1-0 målet kommer efter en frispark som spelas in framför mål och träffar Ronny i huvudet. I andra är matchbilden ganska lika, med den skillnaden att det skapas (och missas) mycket fler chanser åt båda håll. 2-0 kommer efter dryga timmen då Johan träffar pannan på Hanson med en hörna. Efter det så missar Almunge/räddar Törnan ett flertal öppna lägen toppat med en straff. Men precis som i första är sista 20 våra igen med massor av chanser. Med 50% utdelning hade väl slutresultatet varit i storleksordningen 10-5. Ett tredje mål hade vi också inne men "Sokrates" boll krafsades ut av målvakten klart innanför stolproten.

 

13 april Almo - Vätö 2-0 (1-0)

Målskyttar: Johan Bohlin, Daniel Rohdin

Efter en lite trevande inledning så tar vi i mitten av första halvlek över matchen och skapar ett bra tryck på motståndarnas planhalva utan att kunna göra mål. Lite "fjuttiga" avslut, och även en del "fjuttiga" passningar. Vi har även några bra skott, men då går dom över målet istället. I slutet av första kommer ledningsmålet. "Kribbe" löper sig fri på öppnande passning i mitten och är nära att runda målvakten som i sista sekunden får ut en fot och bryter långt ut i straffområdet. Bollen hamnar hos högerlöpande Johan Bohlin som sätter till vänstern och med en välriktad skottlobb sätter 1-0 i öppet mål. Bara minuterna senare är Johan nära att sätta tvåan också, men denna gång går hans skottlobb strax utanför trots ett bättre läge än när målet kom. Tidigt i andra gör Daniel, med vilja, 2-0 på ett närskott i en tilltrasslad situation framför mål. Vi forsätter pressa och skapa en del bra chanser men väljer att spela oss igenom, det är ju inte förbjudet att skjuta när man har ett bra läge. Sista kvarten får Vätö sedan några chanser och "Falken" i mål får göra en dubbelräddning, den första med hjälp av stolpen, på en frispark där två Vätö-forwards är både etta, två och trea på returen. En lärdom från denna match på en blöt grusplan borde vara närkampsspelet, att som t.ex. BJ och JG landa i största vattbäcken i stället för att använda kroppen i närkamperna borde vara en lagom kylslagen lärdom:).

 

5 april Almo - Skuttunge 1-1 (1-1)

Målskyttar: Martin Hanson

Match mot seriekollegan/konkurrenten Skuttunge SK i ett Alunda i strålande vårväder, +11 grader och sol. Avvaktande inledning från båda lagen. I 16:e tar gästerna ledningen efter en misslyckad crossboll i eget försvar när vi var i en snabb omställning framåt, följt av ett snabbt inkast vi inte hann hem på. Vi producerar sedan ett par farligheter innan kvitteringen i den 28:e min på en straff som Martin Hanson sätter i mål. Andra halvlek är spelmässigt sämre, en hel del bollar som går 3 meter framför spelaren och på den torra och hårda grusplanen rullar ut till inkast. Andra bollar är längre och högre och studsar 3 meter över spelarna. Vi har några hörnor och några skott utanför i andra och Skuttunge har några skott på mål som "Törnan" räddar, varav ett par ganska snyggt. Matchens prestation, i varje fall andra halvleks, står Björn för som genom en nedtagning med höger stortå, försedd med blånagel dessutom, tar ner en boll som lurar Skuttunge-backen halvvägs ner till landbadet och ger Björn öppen gata mot mål. Tyvärr tog väl orken slut, för avslutet blev inte det bästa. Men nedtagningen, de var i Ronaldinho-klass. Nu längtar vi till gräs!

 

30 mars Almo - Alunda IF (Upplandscupen) 1-4 (0-4)

Målskyttar: Andreas "Viking" Breidenskog

Vi har 2 bonusstraffar, har 3 målgivande passningar och gör ända bara 1 mål, hur går det ihop? Ja inte så svårt, tafatt och avvaktande i första halvlek där AIF håller i taktpinnen. 0-1 redan i 12:e efter ett totalt galet uppspel på vår vänsterkant. För de i publiken som inte såg förspelet så kom det en repris i 25:e, nytta galet uppspel på samma ställe och 0-2 med bonusstraffarna orörda. Försöket att tack vare den första bonusstraffen få kontakt misslyckades också totalt, såg mer ut som en bakåtpassning till målvakten. Efter halvtimmen gör Alunda trean på ett snyggt nickmål och i 36:e lägger vi upp bollen på foten på en AIF:are som dundrar in fyran vid Törnans högra stolprot. Nytt mod i paus som startar med att "Viking" säkert sätter våra andra bonusstraff vilket räcker till en "vinst" i andra halvlek (därav kvällstidningslöpsedeln på första sidan!) som kanske mattades lite men där vi också flyttade fram lite i spelet och framför allt tog i lite mera och visade lite mera gnista.

 

15 mars Almo - H/Ö FF 1-0 (1-0)

Målskyttar: Andreas "Viking" Breidenskog

Kanonplan denna gång. Matchinledningen var annars lika som föregående match. Vi har boll men skapar inget medan motståndarnas kontrar och kommer till skott, som dock är alldeles för höga. Skillnaden mot föregående match är att vi fortsätter hålla spelet bra uppe och vårt innermittfält käkar nästan upp H/Ö FF:s så att dom bara får slå långa raka bollar som vår målvaktsreserv för reserven för reserven för reserven för... "Frissan" enkelt läser av och går ut och plockar upp eller slår bort. Enda målet i matchen kommer på en straff efter en hands som comebackande "Viking" enkelt rullar in i mål. Andra halvlek innehöll 2 minnesvärda sekvenser. Den första är "Pingens" framspelning till "Kribbe" som löper ifrån mittbacken och rundar målvakten men slår bollen utanför och sedan i sista matchminuten "Frissans" straffräddning på en onödig straff. Ny karriär på gång kanske, han har ju inte fyllt 48 än!!!! Till nästa match kommer vi att leta upp ett par boxhandskar till "Pingen" för att försvåra slitande i motståndarna.

 

8 mars Almo - Knutby 1-8 (0-1)

Målskyttar: Henrik "Pingen" Mattsson

Grus, vatten och lera fanns ovanpå isen som fortfarande fanns kvar på halva grusplanen. Vi startar dock bra första kvarten, har mycket boll och förlägger spelet på Knutbys planhalva men lyckas inte ta oss in i straffområdet och skapa några direkta chanser. Knutbys kontringar är definitivt farligare. I 20:e kommer 0-1 efter en tilltrasslad situation, därefter tar Knutby över matchen helt. Tvåan kommer 12 min. in på andra efter en markeringsmiss på en frispark och bara ett par minuter senare rullar trean in lite enkelt vid bortre stolpen. "Pingen" tänder strax efter ett litet hopp genom att slå in en frispark (kan väl inte varit en intränad variant då vi bara tränat inomhus hittills). Knutby lät sig dock inte skrämmas av detta mål, utan fortsatte löpa mot ett alltmer stillastående och håglöst hemmalag och målen trillade in med jämna mellanrum på slutet. 

 

24 februari Uppsala Kurd FK - Almo 4-0 (1-0)

Målskyttar:-

Rekordtidig match på Stenhagens fina konstgräs. Hemmalaget bollsäkra och löpvilliga. Vi står dock emot bra i första men tappar i andra halvlek. 4 av våra nya spelare fanns med. Rättvis seger för Uppsala Kurd.

 

16 februari Olandscupen

Match 1) Gimo 0-4. Vi höll tätt nästan halva matchen innan Gimo dundrade in 2 frisparkar och rättvist avgjorde matchen.

Match 2) Gimo 1-0. Målskytt: Pierre Söderberg. Säker seger mot det Gimo-lag som vi i sommar kommer att möta i serien.

Match 3) Rasbo 1-1. Målskytt: David Boserius. Vi hade ledningen fram till sista matchminuten då Rasbo kvitterade.

Match 4) Upplands-Ekeby 1-1. Målskytt: Fredrik Lindeborg. Vi tog åter ledningen. Rättvis, men sen kvittering, av Ekeby som även var det lag som låg närmast en seger genom en hård press på slutet.

Match 5) IFK D/Ö 1-0. Målskytt: Martin Hanson. En lite avslagen match som vi borde gjort något mer mål i. Segern innebar en 3:e plats i tabellen och B-final.

Match 6) Rasbo 0-2. Orken fanns inte kvar efter en lång cupdag för att ge Rasbo en match i B-finalen.

Uppdaterad: 21 MAR 2009 15:48

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget