Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2007


23 september Almo - Ferro 2-2 (0-0)

Målskyttar: Jens Berggren 2

Stort spelövertag i första då gästerna verkade lite "dagen efter" och inte riktigt vill vara med i matchen. Hanson har ett bra läge, Jocke skjuter utanför efter ett mönsteranfall på vänsterkanten, Jensa skjuter både utanför och ovanför, Tomas har en bra frispark och Björn nickar utanför, ja chanserna var många i första även om den kraftiga sidvinden förstörde en del möjligheter till bra spel. Ferros enda chans var en lobb efter halvtimmen efter en miss i vårt försvar. I andra statar vi bra och Jocke slår ett bra inlägg direkt i första anfallet som ingen grön/svart lyckas vara först på. I 53:e får Ferro en hörna, sin andra i matchen, som vi kontrar på och Jensa löper sig fri från halva plan och rullar in ett mycket välförjänt ledningsmål. Vi fortsätter skapa en del chanser och alla väntar bara på att den berömda proppen skall dras ur och i 70:e kommer också 2-0, åter genom Jensa, denna gång från nära håll. Att matchen var klar trodde nog hemmaspelarna också, för direkt på avsparken som följer på målet släpper man fram Ferro som kan reducera till 1-2. Spelet blir sedan lite öppnare med chanser åt båda håll och de storväxta Ferrospelarna börjar kämpa för att ta poäng och ta sig upp från sistaplatsen i serien. Och med 8 minuter kvar kommer  kvitteringen. En Almo-försvarare rensar undan en förlupen boll rakt upp i ansiktet på vår mittback "Nicke Nyfiken" som med näsan friställer en Ferrospelare som enkelt rullar in 2-2. Därmed har vi denna säsong tagit enbart 2 poäng mot jumbolaget Ferro men 3 poäng mot suveräna seriesegrarna Harg/Östhammar.

   

16 september Österlövsta - Almo 0-2 (0-0)

Målskyttar: Johan Davidsson, Jens Berggren 

I mitten på första halvlek dök funderingarna upp om det skulle bli något referat från denna match, för absolut ingenting av värde fanns att notera. Inga målchanser, inga hörnor och inga gula kort, möjligen lite skäll från "Törnan" men det är ju ingen nyhet. Men så helt plötsligt, i 25:e får "Kribbe" ett bra läge men avslutar för tidigt. I 26:e har ÖFF ett hårt skott över ribban och i 29:e har man ett nytt bra lägen som "Törnan" räddar. I 30:e har vi matchens två första hörnor och i 31:a lyckas "Törnan" hinna ut och bryta bollbanan på en påbörjad lobb. Och nu börjar pennan glöda och bläcket på att ta slut så nu började funderingarna dyka upp igen, fast tvärtom om man säger så, hur hinna med alla noteringar. I 35:e är Jensa igenom och hinner nicklobba över målvakten innan han åker på en snyting av keepern, och inte nog med det, en back hinner dessutom upp bollen och slår bort den på mållinjen. I 40:e har vi en dubbelhörna och på kontringen på den andra av dessa har ÖFF ett bra skott som "Törnan" räddar 2 ggr på, alltså även på returen. Halvleken avlsutas med en ny bra chans för Jensa. Andra halvlek startar betydligt rappare. Jensa har ett bra läge i inledningen och vi har ytterligare 2 resultatlösa hörnor. I 55:e är Jocke fri efter en lång löpning på en eminent crossboll från vänsterkanten men stressar iväg skottet utanför. Nu har vi matchen helt i vår hand och Tomas i försvaret har bara lite långbollar att slå undan. Efter dryga timmen är "Pingen" nära att pricka in ledningsmålet, men icke, och på den efterföljande hörnan har vi en mycket bra nick. I 68:e har ÖFF en kontring som kunnat sluta med straff på en fallande forward, men domaren lät nog udda vara jämt med tanke på målvaktens knock av Jensa i första. Vi forstätter med ett bra tryck och plockar upp alla bollar på mittfältet, vilket vi inte klarade av i första, och i 77:e kommer det förlösande första målet. Lagkapten Johan nickar med kraft och vilja in Jensas fina inlägg vid bortre stolpen. David har sedan en bra chans men stressar även han skottet utanför i bra läge. I 86:e har ÖFF halvlekens andra kontring och lyckas få till en hörna som blir mycket farlig och vi tvingas slå bort den på mållinjen, en rensning som resulterade i en man mot man löpning från halva plan mellan Jensa och en hemmaback, en löpning som Jensa vinner och med en kanon i nättaket fastställer 0-2.

 

9 september Almo - H/Ö FF 1-0 (1-0)

Målskyttar: Tomas Johansson

Vi började dagens dubbelderby med att gratulera H/Ö FF till den redan klara seriesegern och var sedan ofina nog att spöa gästerna i båda matcherna. Dessutom H/Ö FF:s första förlust i seriespelet. Matchen i sig var en ganska välspelad historia med en första halvlek som domineras av gästerna ute på plan men också en halvlek som det inte skapas så mycket chanser i. Första chansen var H/Ö FF:s i 10:e med ett halvt friläge som resulterade i en hörna. I 28:e kom nästa målchans och det var också gästerna som hade den men blev avblåsta för offside. I 32:a kommer så målet som sedan skulle visa sig vara matchens enda. Vid ett försök till genombrott av Jensa tar en försvarare bollen med handen och den efterföljande straffen sätter Tomas säkert i mål. Några minter senare kommer Jensa fri men skjuter inte bättre än att målvakten kan rädda till hörna. Halvlekens sista chans är H/Ö FF:s som träffar ribban ur dålig vinkel. Andra halvlek inleds med en ny boll i ribban av H/Ö FF innan vi sedan tar över matchen och gör 25 bra minuter. I 65:e har Martin Holmgren ett bra läge men nickar utanför, och i 75:e är Jensa fri men får ingen riktig träff på skottet som träffar målvakten. Efter det så tar H/Ö FF över igen, vill väl hålla sin förlustnolla intakt, men ett mycket stabilt hemmaförsvar håller nollan för fjärde gången denna säsong.

 

2 september T/Ö FF - Almo 7-2 (2-1)

Målskyttar: Joacim Westlund, självmål

Efter 4 raka förluster sköt idag T/Ö FF den stolta Almo-skutan rejält i sank. Trots stundvis bra spel och större delen av matchen ett större bollinnehav så gav, precis som i våras, T/ÖFF:s idoga skjutande och tuffa spel resultat. Redan efter 1,5 min har vi första heta målchansen som kvitteras av hemmalaget ett par minuter senare. I 5:e tar vi ledningen på ett självmål på en frispark. Bara 2 min. senare kommer dagens första kanon, från 30-35 meter sitter kvitteringen. Därefter har T/Ö FF en lös nick i ribban innan vi i 14:e, på vår 3:e raka hörna, har en boll som slås bort på mållinjen. Så redan där kändes det att det skulle kunna bli ett litet målkalas. I 18:e gör T/Ö FF 2-1 på en frispark från 25-30 meter, därefter tar vi över spelet helt och skapar ett par bra lägen som dock går över mål och det andra strax utanför. I 37:e kommer chansen till kvittering, men vår straff slås klockrent i stolpen. I 42:a får T/Ö FF en utvisning, helt rätt utdömd av en mycket bra domare, Daniel Lindgren från Tierp. I andra får vi en mycket olycklig start, redan i 49:e kommer 3-1 på ett skott från 40 meter efter en misslyckad passning på mittplan. Nästan direkt på avspark har vi 2 man fria med målvakten men en misslyckad sulfint, eller tramp på bollen kanske, förstör den chansen. Genom hårt jobb så får T/Ö FF sedan en hörna i den 52:a som man efter ett försvarsmisstag nickar in till 4-1 och ridå. Symptomatiskt missar vi sedan en dribbling i försvaret och 5-1 kommer som ett brev på posten av de gulklädda. Sista 7 kommer sedan yterligare 3 mål, först nickar Jocke in 5-2 innan 6-2 kommer efter en misslyckad brytning och 7-2 genom en kanon från 25-30 meter som går stolpe in. Våra grön/svarta hjältar var i denna match lite för pjåskiga mot en motståndare som spelade betydligt mera töfft.

 

26 augusti Almo - Eckerö 1-0 (0-0)

Målskyttar: Martin Hanson

En match i lågt tempo och med ett fåtal chanser på en torr och hård Lundaplan. En rejäl lokal regnskur skulle göra underverk med planen. Första chansen är Eckerös. Redan i 4:e minuten får "Törnan" visa sin reaktionssnabbhet efter en nick på matchens första hörna som är nära att gå i mål. I 8:e gör "Törnan" en ny bra parad på en från höger frispelad ålänning. Dessa två fina räddningar skall sedan visa sig vara ganska matchavgörande. Eckerö fortsätter att prestera den bästa fotbollen i första, försöker komma runt på kanterna och vi slår mest ifrån oss med långa bollar till forwards. I mitten på halvleken byter vi in ett par nya spelare och kommer efter det fram med mer folk och halvlekens bästa chans har vi på en hörna i den 33:e min. Andra halvlek starta ännu mera avvaktande och helt utan avslut på mål. I 60:e har vi ett bra inspel framför mål som kunnat bli farligt om vi haft fler spelare framför mål. Efter 68 min. kommer Eckerös första farlighet i andra och i 71:a deras bästa chans under andra då "Törnan" gör ännu en bra räddning efter en för kort hemåtnick av en hemmaförsvarare. I 83:e avgörs sedan matchen. Lindeborg snurrar upp sin back på vänsterkanten och lyfter in bollen framför mål där Martin Hanson kommer upp och når bollen med pannan och nickar in bollen bakom en paralyserad målvakt. Faktiskt vårt enda avslut på mål i andra halvlek, snacka om effektivitet. 

 

19 augusti Tensta - Almo 1-5 (1-3)

Målskyttar: Jens Berggren 2, Robin Björn, Martin Hanson och självmål

3:e matchen på 8 dagar och 3:e segern så det har varit en bra vecka. Dagens match börjar i lågt tempo, i 13:e har vi ett riktigt snyggt anfall där vi rullar upp hela motståndarlaget utan att komma till avslut, istället kontrar Tensta och får en straff som sitter till hemmaledning. I 19:e är målvakten ute och seglar och Jensa snor bollen för honom utan att få till avslutet. Så långt har det varit sparsamt med avslut på mål. Sista kvarten händer däremot en hel del. I 34:e gör "Törnan" en kanonräddning på ett friläge, i 37:e kommer kvitteringen när Hanson stressar en hemmaback så att han nickar in bollen i eget mål på en hörna. I samband med hörnan fick Tensta sin första varning, det skulle bli ytterligare både gula och röda kort till ett tröttakört hemmalag i andra halvlek. I 39:e laddar Robin Björn från 25-30 meter och bollen sitter precis under ribban. I 42:a har sedan Jensa lite lekstuga innan han sätter 1-3 på en numera patenterad lobb. I andra halvlek startar Jensa med en lite nonchalant stolpträff och Hanson träffar ribban och Björn är fri utan att få till ett riktigt avslut. Det är då bara ett lag på plan och efter Jensas 1-4 mål i 67:e rinner humöret iväg på hemmaspelarna. Ett antal gula kort och 2 röda tvingas domaren dela ut sista kvarten efter en massa onödiga smällar. I 85:e har Martin en stolpträff innnan han förtjänstfullt får avsluta dagens målskörd med ett välförtjänt mål på ett Tensta som då bara har 9 spelare på plan.

 

14 augusti Almo - Gräsö 3-2 (3-0)

Målskyttar: Fredrik Lindeborg, Henrik Mattsson och Jens Berggren

Efter en överlägsen första halvlek med 3-0, bra spel och typ 80-20 i bollinnehav så går spelet i andra helt i baklås. Redan i matchens 5:e minut gör Fredrik Lindeborg 1-0 på ett passivt Gräsöförsvar. I elfte har Jensa ett friläge från höger, och i 18:e håller sig "Pingen" framme efter en tilltrasslad situation och petar in bollen på mållinjen. Strax efter har Johan en boll i ribban och vårt fina spel med spelvändningar med crossbollar från höger till vänster eller vice versa fortsätter. I 38:e gör sedan Jensa 3-0 och alla, utom möjligen ö-pojkarna, tror att matchen är avgjord. 5-1 i hörnor och 9-1 i avslut på mål är andra siffror som beskriver vår överlägsenhet i första. Vet inte vad Gräsö blandade i sitt paus-the, men ett helt annat lag intog Lunda i andra. Belöningen kom timmen in i matchen då en lång frispark dalar in i bortre burgaveln till 3-1. I 65:e får Jocke se "ostskivan" för andra gången i andra halvlek, vilket gav bortalaget ännu mer inspiration. Minuten efter utvisningen kommer också 3-2 på en ny fast situation, en hörna denna gång. Sista 25 minuterna av matchen visar Gräsö den bästa viljan men kommer inte igenom vårt starka försvar. Vi har några bra lägen på kontringar på slutet också men 3-2 står sig matchen ut.

 

12 augusti Almo - IFK D/Ö 5-1 (4-1)

Målskyttar: Jens Berggren 3, David Boserius, Johan Davidsson

Vi tar kommandot i matchen direkt mot ett för dagen segt IFK (för lite ELD och för mycket av FESTEN kanske?) Det tog 14 min. innan vårt försvar fick träda i funktion för första gången i matchen. Jensa inleder målskyttet i den 19:e min genom en elegant lobb över målvakten. 10 min. senare ville inte David vara sämre utan lobbade även han in bollen till 2-0. Mellan målen hade dessutom Martin ett bra läge att göra mål. Lite överraskande kom reduceringen sedan i den 34:e efter en frispark på mittplan där hela vårt försvar föll ner i eget straffområde och lät Österbykillen avancera in i straffområdet och skjuta, 2 ggr till och med. Det målet satte fart på lagkapten Johan som med kraft och vilja dundrade in 3-1 på en retur i 38:e. Första halvleks målfyrverkeri var inte slut i och med detta utan Jensa fick ett friläge i 40:e som han enkelt rullade in till en komfortabel pausledning med 4-1. Spelet i andra mattades något, enda målet kom i 86:e genom Jensa på ett nytt frilägen från nästan halva plan.

 

5 augusti Grisslehamn - Almo 2-0 (1-0)

Målskyttar: -

Vi tvingas ställa upp utan våra båda ordinarie mittbackar och utan våra två bästa målskyttar under våren. Trots lätt vind i ryggen och lätt nedförsbacke så är det hemmalaget som får första målchansen i 10:e min. som dock turligt för oss missas. Nästan omgående kommer vår första ribbträff, Davids skott tippas av målvakten via ribban till hörna. I 20:e kommer 1-0 lite överraskande, efter att vi först inte hunnit med på högerkanten och sedan missat totalt i markeringen vid bortre stolpen trots numerärt övertag i spelare på ytan. Bara minuten senare är tvåan nära i ett nytt friläge men Emil i målet är mycket följsam på inspelet och räddar nicken. Lite senare har "Kribbe" öppet läge på ett inlägg efter ett grant förspel med många passningar inom laget men nicken tippas återigen i ribban av målvakten till en ny hörna. Rättvis ledning för hemmalaget efter första. I andra kliver vi upp lite mer på hemmaspelarna och får dom nog lite ur balans. Vi har nu betydligt mer boll än i första och Grisslehamn får inte tid att slå sina långa bollar bakom vår baklinje. Dock skapar vi inte speciellt många chanser, bästa är nog Björns bakhuvudsnick över ribban på en frispark. Lite överraskande avgör Grisslehamn matchen i andra halvleks 20:e minut då en "röding" blir frispelad av ett misslyckat hemåtpass från mittlinjen av en Almo-forward. Vi försöker bättra på vår magra målskörd genom att direkt efter målet genom att flytta upp ännu en forward men resultatet stod sig tiden ut och förändringen innebar bara att Grisslehamn fick några chanser till på slutet.

 

26 juni Ferro - Almo 1-1 (1-0)

Målskyttar: Tomas Johansson

Matchen börjar med en snedspark från en Ferroback till inkast och fortsätter med ett snedspark från en Almo-spelare till inkast för hemmalaget. Ingen storartad början, men så är det ju div. 7 också. Efter det så tar vi över, redan i femte löper Jocke igenom på en snygg passning från Jensa men misslyckas med avslutet. Vi fortsätter att följa spelplanen i första halvlek och har väldigt mycket boll men har inte tillräckligt med spelare i motståndarnas straffområde för att skapa mer än lite långskott och halvchanser. I 28:e har vi en inspark, efter ett av få Ferro-anfall i första, som olyckligt hamnar på fötterna på en hemmaspelare som från 30-35 meter klipper till direkt och bollen får den där tjusiga bågen och går över målvakten till en mycket oväntad hemmaledning. Våra bästa chanser är ett par. tre frisparkar strax utanför straffområdet, men känslan är ändock att detta skall vi fixa i andra halvlek. I andra blixtstartar vi, inom 4 minuter har vi 3 kanonchanser genom Robin x 2 och Jocke, men lyckas inte få bollen förbi en mycket duktig hemmamålvakt. Vi fortsätter med ett rejält bollinnehav och i 65:e har vi ett bra läge från högerkanten men skottet går utanför. Med kvarten kvar får vi en straff som Tomas dundrar in. Alldeles efter har vi ett nytt bra läge, och i 35:e gör målvakten en ny mycket bra räddning på Jensas skott. Nästa kanonräddning till hörna är på en bakåtnick från en hemmaförsvarare, i en halvlek som nu är ganska tuff. De allra flesta, säkert 7-8 stycken av hemmaspelarna har så långt få se domarens "ostskiva" från nära håll och i slutminuterna åker också en spelare ut. Det räcker dock inte till en seger i vårepilogen utan matchen slutar 1-1.

 

12 juni Almo - Österlövsta FF 1-0 (0-0)

Målskyttar: Robin Björn

Bra start på matchen, första heta målchansen redan i andra minuten då Jensa dribblar bort några gubbar i straffområdet men målvakten gör en bra räddning. Vi fortsätter spela bra ute på plan men chanserna uteblir fram till den 18:e min. då Conny skjuter ett bra skott som målis åter räddar och han gör samma sak med Bohlins retur ur dålig vinkel. Efter det så verkar vi tröttna lite och ÖFF kommer in i matchen utan att skapa några chanser i en ganska händelsfattig första halvlek, fram till slutminuten i varje fall. Då gör Jensa en ny dribblingsräd i straffområdet och blir fälld med straff som följd och varning för protest dessutom. Tomas sätter säkert straffen som dock går om då en hemmaspelare var för snabb in i straffområdet, och andra gången går målis åt rätt håll och räddar straffen. I andra kommer vi ut mer taggade, och sätter press direkt. Vid en frispark strax utanför straffområdet ställer sig en ÖFF:are för nära bollen och matchens andra "ostskiva" går till samma kille som fick den första och därmed blev utvisad. Med en man mer satte vi ännu mera tryck och vi hade även mer tryck i straffområdet. Pirre har ett friläge i 55:e som det blir hörna på, som Fredrik skjuter över i bra läge. I 75:e kommer så äntligen ett mål, Robin Björn kommer ensam med målis i mitten och rullar säkert in det som skulle visa sig vara segermålet. Vi fortsätter trycka på och har ett antal avslut, både nickar och skott, strax utanför målramen, men även ÖFF kontrar lite halvfarligt ett par gånger trots en man mindre. Att notera från matchen är också att vi inte bytt målvakt sedan förra matchen, "Törnan" har nu stått två matcher i rad.

 

6 juni Harg - Almo 2-0 (0-0)

Målskyttar: -

Upplagt för fotbollsfest. Nationaldag, strålande sol och en av Upplands bästa fotbollsplaner. Det blev också en intensiv inledning på matchen. Båda lagen skapade farliga hörnor i inledningen och i 6:e skapar Jocke sig ett friläge i mitten och skjuter mot bortre stolpen men bollen skruvar sig år fel håll och smiter strax utanför det öppna målet. I 9:e har Harg en nick i stolpen där "Törnan", säsongens femte målvakt i A-laget, tippar returen till hörna. Harg fortsätter att dominera matchen i första genom ett aggresivare spel och med lite mer press på passningarna i lägen där vi kanske "duttade" lite för mycket. Bästa chansen för Harg i första är en stenhård frispark utanför i 44:e. I andra spelar vi betydligt bättre och lyckas komma runt på kanterna med inspel bakom deras backlinje, en backlinje som i första lite för enkelt kunde nicka bort våra anfall. I 55:e är Harg nära att ta ledningen med en boll som vi lyckas rensa bort precis före mållinjen. I mitten på halvleken ser det riktigt bra ut för vår del, med flera långa anfall där vi även tar tillbaka bollen på mitten genom framför allt Johan som gör en stark insats på mittfältet. I 77:e är "Krippe" fri från nästan halva plan men får hårt uppvaktad bakifrån inte till avslutet. I 84:e får Harg en lite onödig frispark 10 meter in på våran planhalva som lyfts in framför mål där planens längsta Hargspelare dyker upp med sin kalufs och kan skarva in ett ledningsmål inför en jublande storpublik. Vårt svar blir att flytta upp vår duktiga mittback Tomas högre i banan för att kvittera vilket resulterar i 2-0 i slutminuten, ett mål som också kommer på nick efter ett inlägg från höger.

 

2 juni Almo - T/Ö FF 3-4 (2-0)

Målskyttar: Jens Berggren 2, Jocke Westlund

Säsongens sjätte seriematch och säsongens fjärde! målvakt. Trots storstädning i truppen, 7 nya jämfört med förra matchen blev det en ny förlust trots en drömöppning av matchen. Redan i 8:e minuten kommer 1-0 genom Jensa som slår en frispark från högerkanten som lurar målvakten, och alla andra också för den delen, med ett inlägg som går på mål och även i mål. Vi fortsätter ha mest boll och trillar rätt bra emellanåt och i 30:e kommer Jocke fri på vänsterkanten, skär in i straffområdet och rullar in tvåan utom räckhåll för keepern. T/Ö FF har dittills bara haft ett par hörnor och några skott högt över målramen. Känns rätt stabilt i paus, med ledning, solsken och gott kaffebröd. I andra får T/Ö FF en drömöppning, innan klockan hunnit ta sig 2 varv så kommer 1-2 på ett långskott som på bästa Roberto Carlos manér skruvar sig in tätt intill målvaktens vänstra stolpe, och vi får ett betydligt mer taggat T/ÖFF. Inte ens vårt 3-1 mål 6 minuter senare knäcker T/ÖFF. Ett mycket vackert mål förresten där bollen går som på ett snöre från Nicklas som bryter på mittplan, vinklar bollen till Conny som hittar Fredrik på högerkanten som med inlägget hittar Jensa 2 meter framför mål som med en bredsida sätter bollen i måååål. Med 20 minuter kvar kommer chocken, T/ÖFF skjuter 2-3 på en riktig kanon i krysset och direkt efter avspark sätter samma spelare kvitteringen på en ny 20-meters kanon, denna gång mitt i mål, men bollen lyckas av någon anledning ta sig förbi alla ben inkl. en skymd målvakt. Efter den smällen lyckas vi aldrig hämta oss, och efter ett dåligt uppspel i 86:e vänder T/ÖFF spelet och ett högerinlägg friställer en spelare vid bortre stolpen som resolut drar in segermålet.    

 

26 maj Eckerö - Almo 2-0 (1-0)

Målskyttar: -

Lite konstig match, vi börjar bra och hemmamålvakten bjuder oss på en målchans redan i 2:a spelminuten. Första halvan av första halvlek har vi 5 riktigt bra målchanser med ett tvåmans friläge mot ensam målvakt var det klart vassaste. Comebackande "Whala" i mål hade så långt bara haft någon enstaka långpastej att plocka ner. Efter Johans skada kommer Eckerö mer in i matchen genom ett mer fysiskt spel men skotten går inte i närheten av målramen och kommer dessutom från långt håll. I slutet på första får Eckerö sin bästa målchans, ett friläge som "Whala" gör en fotparad på. Ett inkast mitt på plan, där vi fokuserar lite fel, skapar på övertid i första ett snyggt Eckerö-anfall där en klackspark friställer en spelare som elegant träffar pannbenet på en medspelare framför mål och 1-0. I andra börjar vi också bra och trillar boll ganska bra ett tag och skapar även ett par chanser. Men precis som i första tar Eckerö över ju längre matchen går och en 2-3 bollar som stryker utsidan på stolparna. I 78:e avgörs matchen på straff efter en rörig situation där Eckerö hade 2 träffar i ribbans underkant innan en hög spark tar undan bollen framför huvudet på en anstormande Eckerö-forward. Avgörande för matchen var Johans skada och att vi ibland blev lite nonchalanta och slarvar i det enkla passningsspelet.

 

20 maj Almo - Tensta 3-1 (1-1)

Målskyttar: Jens Berggren, Fredrik Griphult, Tomas Johansson

Sol och fin plan gav fina förutsättningar för en bra match, den hårda sidvinden gav de mindre goda förutsättningarna. Vi börjar bäst och gör också 1-0 efter en kvart genom Jensa som rundar målvakten efter ett snyggt uppspel där vi dock har lite tur och får hjälp av en sjabblande mittback med den avgörande passningen. Efter målet tar Tensta över i denna chansfattiga match. Kvitteringen kommer ändå lite överraskande efter halvtimmens spel. I paus kommer "Gripen" in på topp och vid första bollkontakten i 47:e min får han på en kanonträff på volley och sätter bollen över målvakten till ny ledning för oss. Spiken i kistan sätter sedan Tomas som efter en hörna kommer vid bortre stolpen och sätter trean. Sista kvarten försöker Tensta pressa oss men enda målchansen för dom skapar vi åt dom genom en riktig "indianare" i eget straffområde, som resulterar i att Roger får göra den enda riktiga målvaktsräddningen i matchen. Övriga målvaktsingripanden bestod mest i att plocka ner inlägg och långbollar.

 

11 maj Gräsö - Almo 0-3 (0-1)

Målskyttar: Jens Berggren 2, Tomas Johansson

Vi startar matchen bra med många bra och genomtänkta anfall men Gräsö står upp bra med ett fysiskt spel och längre bollar. Vi lyckas bra med att placera bollarna bakom deras ytterbackar och komma med inlägg som dock Gräsös stora mittbackar oftast slår bort och skapar kontringar på. Gräsös tuffa spel resulterar i 2 varningar, som kunde varit fler och kanske med annan färg på värsta syndarn också, första kvarten. Vi har också höjt oss betydligt sedan förra matchen, trots 3 skadade, och tar mycket fler löpningar och har ett högre tempo än förra fredagen. Gräsös första farlighet kom efter dryga halvtimmen då vi missade i markeringen och Gräsö prickar bortre stolpen ur dålig vinkel. På anfallet efter lurar Jensa båda mittbackarna i Gräsö och sätter det viktiga första målet. Minuten efter var Mattias fri och laddade för kung och Fugelsang, i varje fall var riktningen på skottet åt det hållet. Sedan har Johan ett bra skott, och Mattias rundar målvakten men rullar bollen utanför. Gräsös bästa, efter stolpskottet, är ett hårt skott från distans i famnen på vår målvakt för kvällen, Rogga Lamell, nästan 44, och då pratar vi inte skostorlek. Andra halvlek fortsätter i samma stil, vi mer lir och Gräsö tuffare och längre spel. Anmärkningsvärt att första hörnan, som var vår, kom först 10 min. in i andra. På efterspelet av en hörna i 65:e lyckas Tomas till slut få tån på bollen i en rörig situation framför mål och sätter 0-2. Efter målet trycker Gräsö på mer och det är vi som får börja spela på kontringar. I slutminuten kommer också trean, vi kommer 3 man fria med målvakten och Jensa forcerar in sitt andra mål för kvällen.

  

4 maj IFK D/Ö - Almo 0-0

Målskyttar:-

Inte mycket att skriva hem till mamma om om denna match. Strax före matchstart försvann solen som värmde upp en del under uppvärmningen, men sedan tog det roliga slut. Förhoppningsvis kan båda lagen prestera betydligt bättre framöver. Första halvlek bestod mest av långbollar, alla försök till ordnat spel omöjliggjordes av den gropiga planen, som dessutom var långhårig fast den var nyklippt. För inte kan väl det torftiga spelet bero på spelarna? Efter 30 minuters tjongande hade vi ett anfall med ett 10-tal passningar inom laget, men vi lyckades tyvärr inte ta oss till ett riktigt avslut. I 35:e får IFK en gratischans efter ett missförstånd i vårt försvar, första skottet räddar "Falken" med en benparad, returen slår den antagligen överraskade forwarden i burgaveln. Bara minuterna senare har IFK dessutom ett skott i ribban. I andra startar vi betydligt mer optimistiskt och har 4 hörnor första 10, varav den 3:e, som blir en till en dubbelhörna, är nära att resultera. Vi fortsätter med att ha mest boll ytterligare en stund innan någon på läktaren började sjunga "de långa bollarnas lov" samtidigt som temperaturen i luften sjönk ytterligare någon grad. Närmast mål i sista kvarten var också IFK som kanske skulle haft en straff i 80:e.

 

28 april Almo - Grisslehamn 1-2 (0-0)

Målskyttar: Tomas Johansson

Stort bollinnehav av hemmafavoriterna i första halvlek. Redan i andra matchminuten var det bud på straff och på den hörna som det blev istället var båda våra mittbackar framme och sparkade hål i luften från 3-4 meters håll i öppet läge vid bortre stolpen. I 15:e har vi vår 3:e hörna som dock räddas på mållinjen. Grisslehamns första (och enda) chans i första kom strax före halvtimmens spel då bollen efter lite studsande fram och tillbaka till slut hamnade i i famnen på en ryggliggande! målvakts-Falk. Den chansen kvitterades 5 min. senare då en Grisslehamns-spelare åter räddade på mållinjen. Andra halvleken startar med ett friläge för bortalaget innan Jensa i 51:a kommer fri och gör allting rätt utom mål, då skottet/lyftningen går utanför målramen. 5 min. senare löper Jocke igenom från sin backplats men tar för lång tid på sig så skottet hinner täckas. Efter timmens spel kommer helt oväntat 0-1 efter en spelvändning då vi tappade bollen på mittplan. Strax efter målet är Johan nära att nå ett inlägg vid bortre stolpen, Jensa har en frispark i krysset som gästernas kortväxta målvakt på något underligt sätt lyckas rädda och i 70:e har Tomas en frispark som målisen (Grisslehamns bästa spelare) gör en ny kanonräddning på. I 83:e kommer äntligen den välförtjänta kvitteringen, Tomas laddar från 35-40 meter och träffar ribban och bollen tar sedan vägen via målvaktens rygg och i mål. Nu är det segervittring och vi fortsätter trycka på, och på övertid har vi ett nytt friläge innan Grisslehamn på en långboll springer över vår målvakt och forcerar in segermålet. Av någon anledning, hade domaren dåligt samvete för ruffet före 1-2?, hade rättskiparen lagt till minst 7 min. av matchen och vi hann med ytterligare en bra chans men Nicklas boll gick tyvärr i burgaveln, synd att vi satte i nya hela nät till seriepremiären. Mycket bollinnehav, många målchanser men lite för långsamt spel och för lite folk inne i den berömda boxen framför motståndarnas mål får vara lärdomen av denna match. 

  

21 april Almo - Börje 1-2 (0-0)

Målskyttar: Jens Berggren

Sista träningsmatchen innan seriestart nästa helg med match på grusplan igen p.g.a. torsdagens regnväder. Bra fart och vilja ändå i första halvlek. Första chansen har Börje som efter mycket slarv i vårt för tillfället passiva försvar får bollen i ribbans överkant. Nästa chans är vår då Martin Ha är igenom efter ett fint passningsspel men misslyckas i avslutet. Debuterande målvakts-Falk gör sedan en räddning med ett pantersprång på ett skott vid högra stolproten innan första halvlek avslutas med att Martin Ho får kanonträff på bollen från 3 meters håll och öppet mål på en retur men lyckas skjuta över. I andra börjar vi mycket bra och skapar ett par bra chanser innan Martin Ha i 50:e minuten med en kort passning i djupled friställer Jensa som enkelt rullar in matchens första mål. Strax efter målet görs en del spelarbyten i laget och plötsligt tappar vi allt spel och Börjes kvittering till 1-1 kommer också följdriktigt efter timmens spel. Resten av halvleken för Börje matchen och dominerar mittfältet medans vi får försöka med kontringar och vi även ett par frisparkar i bra lägen. Med mindre än 10 min. kvar av matchen gör Börje segermålet ur dålig vinkel efter där hela försvaret ser lite passiva ut.

 

14 april Norrskedika - Almo 1-1 (1-1)

Målskyttar: Niklas Mårtensson

Norrskedika hetare från start och vinner fler andrabollar. Bästa chansen har dock vi men Björns boll hinns upp av en försvarare och slås bort före mållinjen då målvakten är överspelad. Kvarten in på matchen tar Norrskedika ledningen efter ett långt inkast som vi nickar bort men bollen kommer tillbaka lika snabbt igen till en fristående Norrskedika- spelare som resolut sätter bollen i mål. Efter havtimmen tar vi över matchen och försöker lira bollen längs marken, vilket inte är det lättaste då planen är väldigt ojämn. Med bara ett par minuter kvar av första får vi en frispark från 20 meter som "Neeskens" Mårtensson kliver fram och dundrar in i mål. I andra halvlek börjar det helt plötsligt blåsa denna soliga vårdag och spelarna i båda lagen verkar få lite mer problem med bollkontrollen. Spelet blir också lite hårdare med en del tuffa närkamper, till skillnad mot första halvlek som var betydligt snällare. Bästa chansen i andra var ett skott efter hörna i slutminuten av matchen som en Norrskedikaspelare räddade på mållinjen. 

 

9 april Almo - Almunge 4-1 (1-0)

Målskyttar: Jens Berggren 2, Tomas Johansson, Martin Hanson

En match i lågt tempo i förhållande till föregående match, på en ojämn grusplan där vädret ena stunden bjöd på snö för att i nästa stund bjuda på ett vårlikt solsken. Första haltimmen innehåller inte många chanser, förutom en fällning av Jensa i friläge som inte ens blev en frispark. I 33:e får vi en frispark från 20 meter rakt framifrån och Tomas kliver fram och slår den relativt enkelt i mål. Bästa chansen utöver målet hade debuterande Linus Ekberg som inte får till någon riktig pannträff på ett inlägg från höger. Andra halvlek startar med ett litet målfyrverkeri. På en frispark i 48:e håller sig Martin framme med höger stortå, och bara ett par minuter senare sätter Jensa 3-0 i bortre burgaveln fårn samma ställe som frisparken till tvåan slogs. Ytterligare ett par-tre minuter senare reducerar Almunge efter en lång boll där våra mittförsvarare antagligen är ute och dricker vatten. I 60:e sätter sedan Jensa matchens sista mål på en lobb från 20 meter. Resten av matchen dominerar vi rätt klart, men slarvar för mycket i avsluten. Även spelet ute på plan ser ganska slarvigt ut men det får nog till största delen tillskrivas den gropiga grusplanen som medförde många överraskande studsar.

 

4 april IFK D/Ö - Almo 2-4 (2-2)

Målskyttar: Kristofer Mårtensson 2, Mattias Åhman, Tomas Johansson

Så kom då äntligen årets första seger och dessutom många mål. Första halvlek spelades i ett högt tempo med finurligt och snabbt anfallsspel som initierades från vårt mittfält med många direktpass. Redan i 5:e tog vi ledningen på ett snabbt anfall där Björn nickar fram Mattias som elegant lobbar över målvakten. Lite oturligt får vi omgående en straff i baken efter att en höjdboll landat på armen bakom ryggen på en av våra försvarare, och 1-1 är ett faktum. I mitten på halvleken får vi sedan en straff efter att en hemmaförsvarare räddat Fredriks skott på mållinjen. Tomas rullar enkelt in bollen till ny lednig för oss. Med bara några minuter kvar av första gör IFK 2-2 på en boll som med knapp styrfart rullar in i mål. Noterbart från första är också en ribbträff på ett långskott från IFK och vi har en stolpträff från nära håll. I andra kommer lumpande "Kribbe" Mårtensson in på topp och vid första bollkontakten lobbar han ännu elegantare än Mattias vid första målet in 2-3. Bara några minuter senare sätter "Kribbe" sitt andra och vårt 4:e på en retur i öppet mål. Snacka om ketchupeffekt. Sedan mattas spelat av lite, "Krippe" är nära att göra ett hat trick och IFK har en riktig kanon i ribbans underkant men som turligt för oss studsar ut i plan igen. Att döma av denna match kan det bli knepigt för de 4 ordinarie spelare vi saknade att  ta sig in i laget igen.

 

1 april Iron - Almo 5-0 (2-0)

Målskyttar:-

Lite av dagen efter efter gårdagens cupmatch som gick till förlängning. De som var friska hade 120 min. från lördagen i benen men inställningen var det inget fel på.  Iron gör 1-0 på hörna efter dryga halvtimmen och tvåan kom bara någon minut senare. I inledningen av andra kommer 3-0 efter en missa brytning i vårt mittförsvar. Resten av matchen har vi inte mycket att komma med och fyran kommer med kvarten kvar och femman med drygt 5 minuter kvar. Sammanfattningen är "bra kämpat av våra unga spelare men med många trätta ben".

 

31 mars Almo - Alunda 4-5 (efter förlängning). 4-4 full tid (3-3) 

Målskyttar: Jens Berggren 2, Tomas Johansson, Pierre Söderberg

Gräsmatch i mars månad! Och en bra start av oss när vi lirar oss till två bra lägen de första 2 minuterna men båda lägena slutar med "sorkdödare" flera meter utanför. I 3:e min. tar AIF ledningen efter ett långt inkast från vänsterkanten som vi slår bort men en slåpande spelare får bra träff från cirka 25 meter. Direkt efter tar vi första bonusstraffen som Tomas dundrar ribba in till 1-1. I 6:e får vi en hörna som Pirre håller sig framme på och får någon del av huvudet på till ledning 2-1. Glädjen blev dock inte långvarig, minuten efter slår AIF ett inlägg från vänster som efter lite studsande fram och tillbaka friställer en anfallare vid bortre stoplen som enklet kan lägga in kvitteringen 2-2, och då har det bara gått 7-8 minuter av matchen. Efter det lugnar det ner sig i målprotokollet men vi är det lag som har bollen mest på Alundas planhalva, och försöker spela oss fram till avslut. Lite överraskande tar sedan Alunda ledningen på straff en en lite enkel genomlöpning på vänsterkanten som slutade med en fällning i straffområdet. Vi svarar med att ta den andra och sista bonusstraffen som Jensa sätter 3-3 på som också blir halvtidsresultat med plus för oss. Andra halvlek inleds med en utvisning på en av våra spelare efter ett andra gult kort och genast en uppförsbacke. I 60:e gör "Törnan" en bra räddning på ett friläge innan Alunda i 59:e tar ledningen med 4-3. Trots en man kort svarar vi upp direkt och efter ett tveksamt spel i AIF:s försvar håller sig Jensa framme och kan kvittera till 4-4. Alunda håller sedan i taktpinnen i andra utan att prestera några hetare chanser förutom en boll i ribbans överkant. Vi kämpar på bra i försvarspelet och krigar oss till en välförtjänt förlängning. Första förlängningskvarten avslutas med att åker på ännu ett (billigt) gult kort som medför att vi får spela sista kvarten med bara 8 utespelare. Noterbart är att vi drog på oss 6 gula kort mot inget enda för Alunda i en i övrigt snäll match. Andra övertidskvarten händer inte så mycket, båda lagen verkar gå på knäna, men sista 3 miuterna sätter Alunda in en sista ansträngning för att ungvika en straffsparksläggning och har två riktigt feta chanser, en som "Törnan" kanonräddar och den andra går utanför innan AIF på en trilltrasslad situation efter hörna i absolut sista spelminuten lyckas få in ett segermål och avancemang till andra omgången i Upplandscupen.

 

24 mars Almo - Knutby 0-2 (0-1)

Målskyttar:

Även andra matchen för säsongen slutade med en nolla i kolumnen för gjorda mål. Knutby, som liksom förra helgens motståndare spelar i en högre serie, avgick med segern. Första målet kom redan i 10:e min. efter att vårt mittförsvar sparkat ett antal hål i luften så att ett friläge skapades. Vi har dock klart mest boll och försöker trilla boll men tar oftast för lång tid på oss och skapar inte många lägen. Bästa chansen i första är en nickskarv på en frispark. Knutby spelar betydligt enklare och snabbare och skapar sina chanser på långbollar i mitten. I andra har vi ännu mera boll, men skapar inga riktiga målchanser, för mycket dribblande och vändande med bollen gör att Knutby enkelt kan försvara sig. På en långboll i 60:e, som vi först slår i bröstet på en forward och där bollen sedan studsar över 2 framrusande försvarare kommer 0-2. Vi får sedan en mycket snällt dömd straff men eftersom vi spar målgörande till cupmatchen mot Alunda kommande helg så satte vi inte den.

 

18 mars Upplands-Ekeby - Almo 7-0 (3-0)

Målskyttar:

Ingen rolig start på matchandet. Och då inte bara avseende resultatet, vädret med blöta snöflingor av lovikavantarnas storlek i första halvlek hjälpte inte upp det heller. Tur att det inte var fullsatt så det gick att sitta i bilen och notera målen:). Fösta målchansen var dock vår, redan i 3:e minuten rann Jocke igenom men placerade bollen tätt utanför. I 10:e kom 1-0 på nick i målområdet (det skulle bli fler nickar från nära håll) av omarkerad spelare. Sedan har Ekeby ett friläge och vi en halvfarlig frispark, låg vid främre stoplen, innan 2-0 kommer efter miss i eget uppspel. Strax före halvtimmen kommer 3-0 på nick från nära håll. Sista 10 av första spelar vi upp oss lite grann och har några anfall också. I andra halvleks första minut kommer 4-0, jodå, på nick från nära håll. I 65:e har vi en ribbträff innan Ekeby i mitten på andra sätter 5-0 på ett bra skott. Sista 10 av matchen, och det har slutat snöa/regna, kommer både 6-0 (retur på retur på retur) och även 7-0. Trots allt så blev säkert matchen lärorik för vårt unga lag, medelålder på 20,5 år exkl. målvakt, som behöver använda betydligt mer kraft i spelet framöver. Tveksamt om vi vann en enda närkamp under matchen, och definitivt inte på höjdbollarna framför eget mål.

Uppdaterad: 31 MAR 2008 15:04 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget