Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2005


24 september Almunge - Almo 0-0 (0-0)

Målskyttar:-

Ett mål framåt på de 3 senaste matcherna vittnar väl lite om vårt problem under säsongen. Dagens match inget undantag, en match då vi dessutom saknade 6 man från förra helgens match mot Jomala. Första halvlek tempofattig och klinisk ren på målchanser förutom Almunges målvakts kanonräddning i krysset på ett skott i 40:e min. I övrigt långa bollar från hemmalaget som rann ut över kortlinjen i medvinden och vi fick inte fast bollen så vi kunde sätta press på hemmalaget. Betydligt bättre i andra halvlek, vi spelar då via mittfältet igen och redan i inledningen går hemma-keepern en ny fin räddning. Vi har ett stort bollinnehav och många chanser i andra, men allt som gick på mål tog matchens lirare (Almunges mycket duktiga målvakt) hand om. Hemmalagets bästa chans i andra var vårt bakåtpass från 30 meter som gick till hörna. I övrigt spel mot ett mål.

 

17 september Almo - Jomala 1-2 (0-0)

Målskyttar: Mattias Åhman

Säsongens sista hemmamatch och säsongens kanske bästa spel. Vi har ett kompakt spelövertag i första halvlek även om matchens första stora målchans var Jomalas vars friläge blev avblåst för offside. Även vi hade en offsideavblåsning på ett friläge, men vår bästa chans i första var en målvaktsretur efter 20 min som vi från någon meters håll skjuter utanför. Vi har ytterligare ett antal fina chanser och ett flertal hörnor i en halvlek som avlslutas med en Jomala-kontring och skott strax utanför, deras andra målchans i första halvlek. I andra chockstartar Jomala med ett betydligt högre tempo än i första och har skippat första halvleks långbollar med ett snabbt och rappt kantspel. 0-1 efter 10 min på ett mycket oturligt självmål där bollen efter ett möte med vår högerstolpe tar vägen vi en hemmabacks benskydd och in i mål. 0-2 kommer bara ett par minuter senare efter en snygg, för att tala handbollsspråk, upprullning från vänster och skott i öppet mål. Vi kommer dock snabbt tillbaka och redan i andra halvleks 17:e min kvitterar Mattias Åhman efter att elegant rundat målvakten och rullat in reduceringen. Genom målet är vi med i matchen igen och vi hade troligtvis både kvitterat och tagit ledningen om vi skiftat sida ibland, alla anfall skulle fram på vår högerkant eller möjligen i mitten. De få gånger vi anföll på vänsterkanten, där det fanns stora ytor, blev det också farliga inspel. Bästa kvitteringschansen var ett bortdömt, efter tveksamt ruff på Jomalas målvakt mål, med 10 minuter kvar på matchen.

 

10 september Campus Roslagen - Almo 2-0 (2-0)

Målskyttar: -

Campus tar initiativet i medvinden mot ett Almo som var hårt drabbat av sjukdomar och skador och hade tvingats till många omplaceringar i laget, som idag hade en medelålder på bara 20 år, bl.a. 3 st. 16-åringar. Efter 3 hörnor första 10 minuterna kom inte Campus ledningsmål i 12:e speciellt överraskande mot ett mycket passivt försvar där 4 spelare inte kan bestämma sig för vem som skall ta bollen. I mitten på första flyttas ett antal spelare om i laget till mer normala positioner och genast kommer vi in i matchen och skapar en del halvchanser på långbollar och har även en del hörnor. Ett friläge har vi men nicken går rätt på målvakten. Lite oväntat kontrar Campus in 2-0 i 41:a då vi lämnade hela vår högersida tom för Campus spelare att oattackerad säkert sätta bollen i mål. Andra halvlek är inte mycket att skriva om, om man inte vill nämna ett antal hörnor vi har som vi inte ens är 3:a på och några frisparkar som vi skjuter högre än högt över mål. Både huvud och ben såg trötta ut idag, liknade mycket årets första besök i Norrtälje där vi också kammade noll efter samma vilsna insats. En tendens finns också till att en bra insats följs av en dålig. Ojämheten i årets lag visar sig också i att vi tagit 4 poäng (oavgjord + seger) mot serieledande Gräsö men bara 1 poäng mot bottenlaget Campus.

 

3 september Almo - Grisslehamn 7-2 (2-1)

Målskyttar: Pierre Söderberg 2, Niklas Mårtensson 2, Kristofer Mårtensson 2, Jens Berggren

Vår match från start där vi tar hand om bollen med ett elegant spel trots (tack vare?) många återbud. Lite snopet tar ändå Grisslehamn ledningen på en enkel frispark efter 7 min. vid deras andra besök på vår planhalva. Vi fortsätter dock spela vårt spel, utan att skapa några riktigt heta målchanser och har bollen under kontroll på motståndarnas planhalva och i 30 min. kommer äntligen dagens första Almo-mål då Kristofer Mårtensson mycket rättvist kvitterar till 1-1 då han rundar målvakten och slår in bollen. 5 min. senare gör Jensa 2-1 på ett snyggt långskott som smiter in mellan målisens händer och ribban. 2-1 känns för lite i paus men i andra halvlek kommer urladdningen. 3-1 sätter Niklas mycket rättvist på straff i inledningen på andra och segern känns klar och konfirmeras genom "Pirre" som sätter 3:an och 4:an i 68:e resp. 73:e min. innan "Nicke" i den 79:e, sätter en, i motsats till den första, säker straff till 6-1. Efter det tillåter vi Grissleham att redusera till 6-2 innan matchens lirare "Kribbe" Mårtensson sätter punkt på en från vår sida välspelad match genom att i sista matchminuten sätter matchens sista mål till en stabil seger med 7-2.

 

27 augusti Eckerö IF - Almo 5-2 (2-1)

Målskyttar: David Boserius, Kristofer Mårtensson

Eckerö inleder med ett skott tätt utanför från dålig vinkel. Därefter är första halvlek vår. 0-1 av David B efter cirka 10 minuter på vår 3:e heta chans.  Vi fortsätter spela bra men i 25:e kommer Eckerö upp i ett ströanfall och skjuter ett skott från 30 meter som tar i huvudet på en av våra försvarare som ställer målvakten. I 30:e kommer lika oväntat 2-1 till Eckerö på ett nytt långskott som denna gång tar på en Almo-fot och tar en elegant båge över målvakten. 2-1 i paus som borde varit 0-3 med tanke på spel och chanser. I andra startar vi ånyo bra men på Eckerös första hörna i 55:e har vi totalt glömt vad markering betyder vilket innebär 3-1 på nick. Som det berömda brevet på posten så kommer 4-1 5 minuter senare. Vi flyttar efter chocken upp en försvarare på topp och tar tillbaka spelet men skapar inte allt för mycket chanser, Eckerö har däremot ett stolpskott på en kontring. Med 20 min kvar får vi en billig straff som vi tyvärr missar. Med 10 kvar sätter Krsistofer Mårtensson 2-4 på en målvaktsretur. Vi fortsätter trycka på tills 5-2 kommer med cirka 5 minuter kvar. Bäst hos gästerna från Sverige var andra halvlekens bollkalle som hjälpte Eckerös målvakt att orka spela hela matchen.

   

19 augusti Almo - Gräsö 2-1 (1-0)

Målskyttar: David Boserius, Kristofer Mårtensson

Bästa matchen i år på Lunda. Bra tempo och tufft spel från start och raffel med många målchanser på slutet och segermål på övertid. Vi startar med att försöka spela upp via backarna medan Gräsö spelar lite rakare bollar som vårt för dagen mycket starka försvar inte har några större problem med. Vi tar ledningen efter en kvart då David Boserius skär in från vänster och tar emot ett en pass från högersidan och får hela målet öppet att lugnt lägga in ettan i. Gräsös bästa chanser är en tveksam frispark från straffpunkten för bakåtspel och i slutet har man en boll i stolpens utsida. Fortsatt tufft spel i högt tempo i andra så det även delas ut ett par gula kort. Med kvarten kvar kvitterar Gräsö på en skarvning vid främre stolpen på ett högerinlägg. Var då ganska rättvist då Gräsö haft mest boll i andra halvlek utan att skapa speciellt mycket. Efter kvitteringen kommer vi tillbaka med flera farliga anfall som kulminerar i slutminuterna med en skarvning tätt utanför, en kapning som borde varit straff i sista minuten som följdes av ett mycket elegant segermål på övertid genom "Krippe" Mårtensson som löper loss frfån halva plan och rundar målvakten för att slutligen rulla in bollen ur dålig vinkel. En riktig laginsats av samtliga 14 spelare i en välspelad och rafflande match.

 

16 augusti Ferro - Almo 3-2 (2-0)

Målskyttar: Daniel Rohdin, Kristofer Mårtensson (str)

En strålande inledning på matchen från vår sida. Vi skapar flera chanser och rullar upp deras försvar med ett brett och bra kantspel som gör att motståndarna ser enbart stora och tunga ut. Bästa chansen en boll som sparkas bort strax före mållinjen efter ett friläge redan i första spelminuten. Eter en kvart kommer Ferro upp i sitt första anfall och skapar en dubbelhörna. Efter det så biter dom sig kvar på vår planhalva och 1-0 kommer i 22:a efter ett fint inlägg med målvaktsretur som följd. Ferro trycker ner oss och fyller på med mycket folk. I 40:e räddar en av våra backar med handen på mållinjen efter en hörna som skarvas vid främre stolpen, med utvisning, straff och 2-0 som följd. I andra fortsätter Ferro dominera fram till som gör 3-0 i mitten på halvleken på en frispark som vi är helt stillastående på, hade det varit entré på matchen hade antagligen hela laget fått betala som åskådare vid det tillfället. Resten av halvleken kommer vi faktiskt tillbaka och 3-1 kommer på frispark med drygt 10 min. kvar och 3-2 på straffspark. I slutminuten borde vi kanske haft ännu en straff då det var lite fribrottning med omvänt livtag i Ferros straffområde men vid det tillfället friade domaren, vilket innbär tredje raka uddamålsförlusten i höst.

 

13 augusti Almo - Roslagens IFF 2-3 (1-2)

Målskyttar: Pierre Söderberg, Kristofer Mårtensson (str)

Händelsrik inledning av matchen med 3 mål och 2 varningar första 10 minuterna. Drömöppning för oss med 1-0 redan i första minuten av matchen. Kvittering efter 5 min. efter försvarsslarv där vi är först å bollen men inte lyckas få undan den utan istället lägger upp den på silverfat till Roslagens bäste spelare som inte gör något misstag. I 11:e nickskravar vi ett inlägg in framför eget mål till samma fristående Roslagen-spelare som säkert gör 1-2. Vi tappar dock inte taget utan gör nog en av säsongens spelmässigt bästa matcher. Fortsatt bra spel i andra halvlek trots otur med skada på vår lagkapten redan i första halvlek. Vi har mycket boll utan att skapa riktigt heta chanser i andra och motståndarna blir lite otåliga och tappar emellanåt humöret. Vi fortsätter kämpa och Roslagen får köra med kontringar, ett par riktigt vassa som vår målvakt Boris gör ett par riktigt vassa räddningar på. Mitt i vår press så kontrar Roslagen i 1-3 med 10 min. kvar av matchen, men vi ger inte upp idag. Med 5 kvar får vi en straff efter en hörna som "Krippe" Mårtensson sätter.

 

6 augusti Rånäs - Almo 2-1 (1-0)

Målskyttar: David Boserius

Åter låter vi motståndarna ta initiativet i matchen. Rånäs har ett friläge redan efter 2 min. och i  4:e kommer 1-0 efter en klar offside på deras målskytt som kom fri från nästan halva plan. Rånäs fortsätter skapa en hel del bra chanser under första halvtimmen men deras avslut är inget att skriva hem till mamma om. Våra bästa chanser i första är en snedspark av Jonas på ett vänsterinlägg och en hörna som ramlar ner på mållinjen och sedan studsar och far i målområdet innan de hetare hemmalaget kan sparka rent. Rånäs har både längre anfall med fler spelare inblandade och vassare kontringar än oss i första halvlek. I andra kommer vi åter starkt tillbaka och flyttar vi upp spelet utan att skapa några riktigt heta målchanser. Efter 63 min. kommer 2-0 lite onödigt efter dubbla försvarsslarv hos oss där vi skall göra saker själva istället för att ta hjälp av medspelare. Strax efter får Rånäs sin ena toppforward utvisad och vi tar chansen att flytta upp mera folk vilket också gör att Rånäs backar hem. Dock spelar vi lite stereotypt och försöker lyfta in bollen genom en mur av spelare strax utanför deras straffområde vilket är nästan dömt att misslyckas. I 80:e tar David Boserius väl tillvara på en tappad boll från Rånäs mv och rullar in reduceringen i tom bur. Vi fortsätter forcera framåt för att få till en kvittering vilket även leder till en och annan kontring för Rånäs på slutet. Närmast kvittering var Kumlin som kom sista minuterna och löpte direkt från avbytarbänken in i straffområdet och var en nyklippt tånagel från att nå bollen och styra in en kvittering. Ändock en rättvis seger för Rånäs som är stora och starka och skapade många bra chanser, speciellt i första halvlek.

 

1 augusti Almo - Östhammar 3-2 (1-1)

Målskyttar: Jonas Gelin, Jens Berggren, Pierre Söderberg

Östhammar startar bäst och försöker trilla boll medan vi har svårt att få passningarna till rätt adress och inte heller vinner några närkamper. ÖSK tar också ledningen kvarten in på första efter en snygg individuell prestation av deras vänsterspringare. Något turligt tar skott både på vår målvakt och back innan den passerar mållinjen. Efter 40 minuter kvitterar Jonas Gelin på ett distinkt skott i målvaktens bortre hörn. I andra tar ÖSK snabbt en ny ledning efter nytt slarv i hemmaförsvaret. Snabb kvittering denna gång av Jens Berggren som elegant lobbar in kvitteringen efter ett inlägg från vår högerkant, som skapade mycket mer i andra än i första halvlek. Efter målet tar vi över matchen helt och hållet och skapar chans på chans genom ett bra kantspel på båda flankerna. Med kvarten kvar kommer mycket rättvist segermålet genom en helt fristående Pierre Söderberg som enkelt lägger in bollen i målvaktens högra hörn. Vi fortsättar ha kommandot men med 30 sekunder kvar av matchen har ÖSK ett jätteläge att kvittera men nicken på inlägget går strax utanför.

 

28 juni Almo - Almunge 2-1 (2-1)

Målskyttar: Jens Berggren, Kristofer Mårtensson

Almunge börjar matchen mycket piggt och löpvilligt mot ett stillastående hemmalag. Redan efter 5 min. har man ett friläge efter en genomlöpning i mitten och i 7:e kommer 0-1 efter ett grant förspel. Kvarten in i matchen får vi en frispark utanför Almunges straffomåde som matchens lirare Jens Berggren elegant lägger in i en båge över Almunges målvakt från 20 meter. Efter det tar vi över första halvlek totalt och i 20:e kommer 2-1 genom "Krippe" som enkelt lägger in ett inspel från höger i öppet mål. Resten av halvleken är ett kompakt övertag för Almo. I andra startar Almunge lite piggare första minuterna igen men nu är vi mera alerta både på mittfält och i försvaret. Även framåt är vi på hugget och skapar många fina lägen, bl.a. skjuter vi både över och utanför målet från 2 meters håll, och vid flera tillfällen är vi lite för sugna på att göra mål själva istället för att spela fram en medspelare. Almunge har några kontringar på slutet utan att skapa någon dirket het chans. Trots uddamålsvinst en trygg seger som borde varit större.

 

18 juni Jomala - Almo 0-1 (0-0)

Målskyttar: Niklas Mårtensson

Lagkapten Niklas Mårtensson blev stor matchhjälte i dagens match på Åland mot Jomala. Efter en småkrusig och försenad överresa och en tidigarelagd matchstart var det vi som tog kommandot med vårt smånätta spel mot Jomalas mer raka bollar. I 10:e min. missar Jomalas målvakt en "skopa" som vi inte lyckas sätta trots öppet mål. Strax efter har Jomala en dubbelhörna som en av vårt försvar rensar bort strax före mållinjen. Resten av halvleken har Jomala spelövertaget i stark medvind. I andra kommer vi tillbaka och tar över inledningsvis och har framför allt några hörnor som är väldigt nära, i varje fall från läkarplats, att resultera. Vassaste chansen har dock Jomala på ett 15-meters skott efter hörna som träffar Niklas Mårtensson i tinnigen!! Inga hjärnceller gick dock till spillo. Spelet böljar i andra fram och tillbaka och båda lagen kör med snabba spelvändningar, så snabba att domaren knappt hinner ur mittcirkeln innan det är dags att vända för kontring åt andra hållet. Med 5 minuter kvar snurrar Jens Berggren upp hela Jomalas försvar med en frispark från 18 meter som resultat. Efter lite rabalder stegar lagkapten Niklas fram och med en lugn höger innersida runt muren invid målvaktens vänstar stolpe sitter machens enda mål. Åter 3 poäng med oss hem från Åland och dessutom inget insläppt mål på 2 matcher.

 

14 juni Almo - Campus Roslagen 0-0 (0-0)

Målskyttar:-

En match som det inte är mycket att skriva hem till mamma om. En match i ett mycket lågt tempo där Campus vinner en poäng och vi förlorar två. I första tar det cirka 20 min. innan vi skapar en målchans vilket i varje fall blir fler innan paus. Campus springer mest offside men har två bra chanser i första, varav den ena blir avblåst för ruff på vår målvakt. I andra skapar vi betydligt fler chanser men avsluten, oj oj oj. Tyckte domaren satte pipan i munnen ett par gånger för att blåsa för bakåtpass när vi sköt på mål. Vi hade någon boll som tog i ribban också. Trots att vi vinner heta målchanser med typ 15-3 så räddar vår eminente målvakt Boris oss med 2 ganska svettiga räddningar sista kvarten.

 

4 juni Grisslehamn - Almo 2-3 (1-3)

Målskyttar: Kristofer Mårtensson 2, Jonas Gelin

Blixtöppning av oss inför ögonen på bl.a. jämställdsminister Jens Orback. Grisslehamn har avspark, spelar bollen hemåt och hemåt och till målvakten som blir lite stressad inför en forecheckande "Kribbe" Mårtensson, som får bollen på högerfoten och enkelt läggger in 0-1. Tid: 12 sekunder!!! Första 10 har vi sedan 2 bra målchanser, ett skott strax utanför av Jonas och ett rakt på målvakten i fritt läge av Pirre. Därför kommer deras kvittering efter 15 min. lite snopet. Målet efter en hörna där vi stod och tittade på bollen som for som en flipperkula innan den går mellan mv och back in i mål. Efter 25 min visar Jonas Gelin vilja och hinner genom en glidtackling först på bollen i deras straffområde och styr in vårt ledningsmål. 1-3 gör "Kribbe" i slutminuten av första på retur efter en frispark av kusin Niklas, som slår den i bortre hörnet när målvakten står och försöker ställa upp muren. Första halvlek kännetecknas av motregn, uppförsbacke och snedsparkar på en blöt och väldigt liten plan. De gånger Grisslehamn kommer till anfall fyller dom på bra med mycket folk och sätter genom det press på oss då vi inte klarar av att spela bort bollen i uppförsbacken och motvinden. Dock så är ledningen i paus rättvis. I andra spelar vi betydligt bättre, har kommandot och är betydligt mer rädda om bollen än i första och skapar en hel del chanser, därför känns det lite snopet när Grisslehamn reducerar till 2-3 efter 70 min på retur efter ett stolpskott. Strax efter har Björn ett långskott som ligger på mållinjen och snurrar innnan målvakten hinner upp den. Segern är dock ändå säker även om vi spelar lite orutinerat efter deras reducering och har alldeles för bråttom att avsluta istället för att ha bollen inom laget.

 

31 maj Almo - Ferro 2-0 (0-0)

Målskyttar: Jonas Gelin 2

Första halvlek kan väl mest liknas med en dålig boxningsmatch där båda lagen väntar ut varandra utan att våga så mycket framåt. Ferro har en lös nick strax utanför stolpen efter 20 min och vi har vårt första skott på mål efter halvtimmen, en fösare från 25 meter som inte vållade mv några problem. Halvlekens stora chans kom i 45:e minuten då en hemmaförsvarare spelar fri en Ferroanfallare med en riktig indianare vid straffpunkten, men spelaren blir så häpen att skottet går både över och utanför. I andra ökar vi äntligen tempot och skapar även en hel del chanser bl.a. ett friläge från 7 meter som avslutas med en lös fösare. I mitten på andra så får inhopparen Jonas Gelin stå strax innanför strafflinjen och vända ett par gånger innan han lägger in ettan, och då gäller det inte snuset. Efter det börjar vi spela ut mera och har en hel del snabba och rappa anfall med många spelare inblandade men vi får vänta på tvåan ända till näst sista matchminuten då Jonas avancerar med bollen ett par meter in i straffområdet innan han elegant sätter bollen i målvaktens vänstra kryss.

 

27 maj Gräsö - Almo 1-1 (0-1)

Målskyttar: David Boserius

Innan publiken ens hunnit sätta sig ordnar David en ledning till ett för dagen mycket taggat Almo. Gräsö blev nog lite chockade över den öppningen för resten av halvleken bestod mest av högt tempo med långa bollar som plockades upp av vår målvakt eller gick till inkast. Första halvleks bästa chans att göra mål hade vi efter 39 min. då vi dels missar öppet mål och i oredan missar domaren att en Gräsöspelare slår bollen med handen till hörna. I andra har Gräsö ett friläge ganska omgående som vi kvitterar då Jonas i fritt läge skjuter över. I fortsättningen har Gräsö mer boll men spelar stressat med många långa bollar som vårt för dagen nykomponerade och mycket starka mittförsvar enkelt tar hand om. Vi skall också notera att som vanligt så saknade ledartrojan i Almo minst 4 i vanliga fall ordinare spelare. I 70:e minuten får Gräsö en frispark strax utanför vårt straffområde som en av Gräsös rutinerade spelare enkelt lägger in i mål medan vi håller på och organiserar försvarmuren. Resten av matchen kännetecknas av fortsatt stressat spel av Gräsö som också spelar nervöst i försvaret när vi går till anfall. En kommentar på läktarplats var att vår äldsta spelare var yngre än Gräsös yngsta, men då hade man nog glömt bort att kolla i Boris prästbetyg, annars verkade det stämma.

 

21 maj Almo - Eckerö IF 1-2 (1-1)

Målskyttar: David Boserius

Vi startar bra igen i den mycket starka medvinden. Redan efter 5 min. borde Eckerös målvakt blivit utvisad när han sparkade ner "Kribbe" utanför straffområdet vid ett frilägen men domaren var snäll idag och nöjde sig med den gula ostskivan. Mycket rättvist gör sedan David Boserius 1-0 efter 20 min. på en väl avvägd lobb över deras mv som spelade ganska långt ut hela matchen. Vi fortsätter att ha mest boll medan Eckerö har några kontringar som dock inte är speciellt farliga. I slutminuten av första blir det ett missförstånd i vårt försvar och en Almo-spelare lyckas peta bollen förbi egen målvakt. I andra, då vi får motvind, spelar vi mycket sämre och presterar inte mycket till målchanser. Kvarten in på andra kommer Eckerö i en kontring och deras spelare vänder bort vår back och lägger bollen mycket snyggt i bortre burgaveln. Vi har väl mest boll i andra halvlek också men det blir kanske lite för mycket smålagsspel, bortalaget är de som preseterar farligaste chanserna på sina kontringar.

 

13 maj Roslagens IFF - Almo 7-0 (2-0)

Målskyttar: -

Med 6 ordinarie borta av olika anledningar blev vi ett lätt byte för ett bra spelande hemmalag. Om alla dessa återbud fortsätter räcker det väl snart med att kunna knyta ett par fotbollsskor för att ta en plats i laget. Första halvlek är ändå ganska jämn mellan två offensiva lag som hade problem med försvarspelet. Skillnaden var att Norrtälje-gänget utnyttjade sina chanser som kom på våra misstag. 1-0 (17 min) efter ett inkast på egen planhalva rakt på två!! motståndare. 2-0 (36) efter ett felpass mitt på egen planhalva. Trots två frilägen i första för oss lyckas vi inte ens skjuta inom målramen. 3-0 (49) efter en egen frispark som blir en sorkdödare rakt på en motståndarforward. 4-0 (55) sätter dom faktiskt själva på en mycket snygg frispark. 5-0 (57) på en sorkdödare från en Norrtälje-spelare som enkelt rullar in. Sexan och sjuan kommer på slutet mot ett uppgivet Almo där det mesta studsade snett på en mycket ojämn gräsyta, men våra motståndare spelade ju på samma dåliga underlag. Nu får vi säga som Lennart Bergelin sa en gång: "The bottom is nådd".

 

7 maj Almo - Rånäs 0-1 (0-0)

Målskyttar: -

Målfattigt och chansfattigt i en jämn match. Knappt en målchans värd namnet i första där lagen hade spelet i perioder. Vi mer genom spel via mittfältet, Rånäs med kängre bollar på sina fysiskt större spelare. I andra har Rånäs lite mer övertag och gör även segermålet i mitten på halvleken på ett långskott som rullar in otagbart vid ena stolpen. Vi skapar en del snabba kontringar i andra, fram för allt från kanterna, men Rånäs stora spelare är de som är först på bollarna som kommer in i straffområdet.

 

29 april Östhammar - Almo 1-3 (0-2)

Målskyttar: Pierre Söderberg, Kristofer Mårtensson, David Boserius.

Seriepremiär och nervöst. Vi startar dock matchen bra och första 20 min. är det spel enbart på ÖSK:s planhalva, dom kommer knappt över mittlinjen. Vi tar också rättvist ledningen i 20:e genom Pierre Söderberg i öppet mål efter målvaktsretur på "Kribbe" Mårtenssons välplacerade skott. Därefter kommer ÖSK upp i en och annan kontring och har bl.a. en frispark som vinklas över från 5 meter som bästa möjlighet till mål. I 42:a min. löper vår nye skyttekung "Kribbe" igenom i mitten och lobbar elegant över den utrusande målvakten. I andra tar ÖSK över med ett mer fysiskt spel där vi har svårt att få tag på bollen på mittfältet. Dock skapar hemmalaget inte speciellt heta chanser mot vårt kompakta mittförsvar med årsdebuterande "Törnan" som säker sista utpost utan de flesta skottförsäken går över målet från Östhammars sida. Mitt i ÖSK:s press så kommer vi upp i en och annan vass kontring och i mitten på andra så kommer David Boserius fri och rundar elegant deras målvakt och sätter trean i tom bur. ÖSK fortsätter sitt övertasg i bollinnehav i och lyckas med cirka kvarten kvar att reducera till 1-3.

 

24 april Norrskedika B - Almo A/B 4-0 (2-0)

Målskyttar: -

"Skedika" tar kommandot direkt med sina längre och tyngre spelare. Målen trillade in med jämna mellanrum, de 2 i första efter väldigt passivt försvarsarbete i eget målområde av oss. I andra skapar vi lite mera men segern för Norrskedika helt rättvis. Hoppas att den gamla devisen om dåligt genrep o.s.v. gäller då det är seriepremiär på fredag mot Östhammar borta.

 

20 april Tensta - Almo 0-4 (0-1)

Målskyttar: Kristofer Mårtensson 2, Andreas Johansson, Tomas Johansson

Gräspremiär med en boll som var glödhet första 20 min. I varje fall vågade ingen spelare ha bollen vid fötterna i början, utan det tjongades hej vilt. Efter 20 min. presterade vi ett par fina anfall på vår högersida. Strax efter kommer ett inlägg från höger som "Kribbe" Mårtensson säkert rullar in. I andra halvlekens första minuter gör säsongsdebuterande inhopparen "Adde" Johansson vårt andra mål på en riktig kanon med stödbenets benskydd. Efter det spelar vi riktigt bra och "Kribbe" rullar i mitten på halvleken in sitt andra mål mellan benen på målvakten och Tomas drar strax därefter en frispark från 20 meter direkt i mål. Debuterande målvakten Andreas Falk håller nollan i sin A-lagspremiär.

 

17 april Almo - Gimo 3-4 (2-2) Upplandscupen

Målskyttar: Kristofer Mårtensson, Henrik Mattsson, Tomas Johansson

Gimo startar med den ganska starka medvinden i ryggen på en hård och dammig grusplan med stt stort bollinnehav men inga heta chanser. I 15:e min. tappar vi bollen lite för enkelt på mittfältet vilket resulterar i Gimos första hörna som dom lyckas skarva in trots att vår debuterande målvakt "Viking" hade fingrarna på bollen. Vi svarar direkt med en (den första av tre) handicapstraff som "Krippe" Mårtensson sätter säkert. Efter 30 min. tappar vi åter bollen på mittfältet och Gimos högerbreddare löper loss från halva plan och lyckas rulla in bollen vid ena stolpen. Vi tar vår andra straff direkt och Henrik "Pingen" Mattsson rullar in den lika säkert som vi satte den första. I andra får vi vinden i ryggen och lyckas skapa en del anfall dock utan utdelning. Efter c:a 65 min. får Gimo en straff efter en solklar offside som assisiterande domaren missade trots att han hade solen i ryggen. Målvaktsreserven "Viking" har händerna även på den bollen men inte tillräckligt utan Gimo tar ledningen för 3:e gången. Som efter tidigare mål svarar vi direkt med en straff som Tomas Johansson också säkert rullar in. I 70:e minuten sätter sedan Gimo segermålet på en nick vid bortre stolpen efter ett inlägg från högerkanten. Till slut en rättvis seger för Gimo som spelar 3 divisioner högre än oss men våra unga grabbar skall ändå ha en stor eloge för att dom stod upp bra, speciellt i andra då vi även spelade oss fram till en del chanser.

 

9 april Gimo B - Almo 2-2 (2-0)

Målskyttar: Pierre Söderberg, Marcus Lundgren

Avvaktande och chansfattig första halvlek fram till 40:e minuten då Gimo, med 3 A-lagsspelare, tar ledningen efter en långboll som nickskarvas fram till målsytten. I 44:e skjuter Gimo ett skott från 25 meter som en Almo-spelare sticker fram tån på så att bollen tar den för målvakten försmädliga bågen som retligt slinker in precis under ribban. I andra gör Almo-tränaren ett par lyckade byten. 1-2 ganska tidigt i andra genom Pierre Söderberg på en målvaktsretur. I fortsättningen produceras fler chanser åt båda håll. Med kvarten kvar gör A-lagsdebuterade 14-åringe Marcus Lundgren 2-2 på ett distinkt skott i straffområdet efter ett charmant förarbete av David Boserius som snurrade upp halva Gimos lag före målpasset.

 

28 mars Almo - Iron 1-1 (0-1)

Målskytt: Tomas Johansson

Iron var det fysiskt starkare laget i första halvlek, men vårt unga lag skapade de flesta chanserna. I andra tog vi över spelet helt och hållet och skapade många bra chanser innan Tomas lyckades peta in "Frissans" väl avvägda frispark med cirka kvarten kvar. Att döma av påskens 2 matcher ligger vi bra till konditionsmässigt och har även haft ett bra spel med många skapade målchanser.

 

25 mars Skyttorp - Almo 1-3 (0-2)

Målskyttar: Kristofer "Kribbe" Mårtensson 3.

Premiärmatch på en kanonbra plan i strålande sol och en tvåmålsledning i paus efter 2 mål av "Kribbe" Mårtensson efter 2 snygga anfall med många spelare inblande. "Kribbe" gör även trean en kvart in på andra på ett snyggt 20-metersskott efter hörna. Skyttorps reducering kom med kvarten kvar. Säkert en skön seger för nya ledarduon Åhman/Reilander.

Uppdaterad: 31 MAR 2008 14:53 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget