Hoppa till sidans innehåll

Matcher 2004


24 april

Almo – Vätö

1-1

Mål: Patrik Nilsson

Stort spelövertag i första, 3 frilägen och 1 straff (missad). Vätö tar ledning i slutminuten av första på en halvchans, deras andra så långt. Vi har bra tryck första delen av andra, fram till 1-1 med kvarten kvar. Efter kvitteringen kommer Vätö tillbaka lite med några vassa kontringar när vi trycker på.

 

 

 

3 maj

Almo – Fram

1-4

Mål: Martin Hanson                                                  

Dåligt spel i den hårda vinden i första halvlek. Vi tar ledningen efter ett snyggt anfall och Fram kvitterar på en snygg frispark i slutminuten av första, då domaren valde att placera vår mur på minst 11 meter istället för 9,15 trots att han hade hjälp av straffområdeslinjerna. I andra har vi chansen att ta ledningen igen, men bollen tar i insidan på stolpen och ligger och snurrar på mållinjen innan en försvarare kan slå undan. Efter att vi drabbats av en utvisning tar Fram över och vinner rättvist, dom var snabbare än oss och fick fram (häpp!) många spelare i anfallen, även om vinsten blev något mål för stor.

 

 

 

8 maj

Almo - Upplands-Ekeby

2-3

Mål:  Henric Engström, Lars-Gunnar Andersson

Inte mycket till spel i första halvlek, Ekeby leder dock rättvist med 2-1 genom fler målchanser. I andra flyttar vi fram positionerna och har ett bra tryck dock så lyckas Ekeby öka till 3-1 på en kontring. Strax efter åker vi på en utvisnng för andra matchen i rad. På en välplacerad frispark reducerar sedan "Frissan" men vi orkar inte riktigt med en kvittering med 1 man kort även om chanser finns.

 

 

 

14 maj

Rasbo – Almo

7-0

Mål:

Rasbo startar mycket stark och gör 1-0 i mitten på första, vilket också är halvtidsresultat. På första 3 minuterna i andra spelar vi fram Rasbo till både 2-0 och 3-0 och sedan var matchen över. Skall man se positivt på matchen så kan man konstatera att vi ändå försökte gå fram men då kom en lång boll och kontring från Rasbo som resulterade i mål.

 

 

 

23 maj

Almo – Knutby

3-6

Mål: Jonas Åhman 2, Tomas Johansson                               Knutby inleder bäst men succesivt tar vi över och leder också i paus med

3-1. I andra är vi tydligen kvar i omklädningsrummet när domaren blåser till spel för på första 5 min. i andra gör Knutby 3 mål. Den chocken gör att vi slutar springa helt och hållet och helt följdriktigt så blir det 2 mål till i baken på slutet. Knutby sprang i från oss helt i andra.

 

 

 

28 maj

Edsbro – Almo

3-2

Mål: Martin Hanson, Niklas Mårtensson                             Avspark, anfall, hörna och nick i mål av Martin efter 30 sek. I mitten på första slår Niklas in en frispark förbi en skymd målvakt. Då är vi med ganska bra i matchen tills vi får 2 skador efter halvtimmen och efter passivt försvarspel så reducerar Edsbro före paus. I andra är vi inte med i matchen utan Edsbro har mycket boll och mer vilja. Det ger resultat sista kvarten med först en kvittering och sedan ett segermål med 5 min. kvar av en Edsbro-spelare som med vilja och kraft tar sig genom hela vårt försvar. Strax efter har vi en boll i stolen, men turen är definitivt inte med oss i år, än så länge i alla fall.

 

 

 

6 juni

Almo – Harg

0-1

Mål:

Ganska jämn första där dock vi skapar det lilla spel som presteras och Harg får sina chanser på långa bollar. Genom en ordentlig försvarstavla, misslyckad dribbling som sista gubbe, tar Harg ledningen (och segern skulle det visa sig) i mitten på första. Vårt närmsta i första är ett stolpskott.  I andra tar vi över mera och har nästan spel mot ett mål men kan inte få in bolluslingen trots bra chanser och farliga frisparkar. Vi borde nog också haft en straff för hands på en liggande Harg-spelare.

 

 

 

12 juni

Funbo – Almo

5-1

Mål: Jonas Åhman                                                                   Med ett helt lag borta av olika anledningar ställde vi upp med ett rekordungt lag mot serieledarna. 1-0 på deras första chans efter 11 min. Kvittering efter 18 min. genom Jonas på frispark. Tyvärr så släppte vi fram Funbo lite lätt så att dom fick ledningen igen redan 3 min. efter kvitteringen. 3-1 kom efter en halvtimme efter ett felpass mitt på plan. I andra tar vi över och har mycket boll och skapar de ända (2 st) målchanserna första halvtimmen. Sedan tar nog lite kraft slut och Funbo får göra 2 mål sista kvarten genom att vara lite hetare och tuffare i vårt straffområde.

 

 

 

15 juni

Almo – Almunge

1-4

Mål: Patrik Nilsson                                                             Almunge får straff redan i 2:a minuten, borde varit frispark och målchansutvisning men domaren ville väl inte förstöra matchen med utvisning direkt, som dom dessutom får 2 chanser på, missar den första. Den uppförsbacken hade vi inte råd med. Sedan mycket snedsparkar och nervöst uppträdande. Vi kommer dock så småningom att ha mer boll än Almunge men det är dom som skapar chanserna genom hårdare och rakare bollar och tuffare spel i båda straffområdena, som på hörnan i slutminuten av första som med knapp styrfart går i mål.

I andra bättre av oss och reducering på straff, och sedan flyttar vi upp mera folk för att kvittera men som så ofta annars så blir det kontringar och 2 misstag i vårt försvar sista 5 som gör att slutresultat blir som det blir. Dock skall konstateras att Almunge missade många bra chanser som vi knappt orkade skapa trots mer bollinnehav.

 

 

 

23 juni

Söderbykarl – Almo

3-1

Mål: Marcus Engström                                                        Återigen en hedersam förlust med vårt unga lag, det börjar bli många sådana nu. Vi inleder ganska bra i medsol och nerförsbacke medan Söderbykarl kontrar med med ett par snabba spelare på topp och har ett ribbskott strax efter att vi gjort ett offsidemål som mycket riktigt blev bortdömt. I slutet på första har vi dålig markering på en hörna som dom lyckas skarva in vid första stolpen. I andra fortsätter vi ha mer boll men svårt att skapa heta målchanser. Efter en kvart i andra gör S-karl ett misstänkt offsidemål som domaren godkänner och strax efter kommer 3:an på en kontring. Efter det tar vi över och spelar faktiskt ut S-karl med ett snygtt bolltrillande men vi väger alldeles för lätt i båda straffområdena. Snyggt mål av Marcus i slutminuterna.

 

 

 

29 juni

Vätö – Almo

3-1

Mål: Andreas Breidenskog

Vi hade halva laget kvar i spelarbussen första kvarten. Vätö hade 8! fina målchanser första 20-25 min. utan att sätta någon, vår målvakt "Törnan" räddade oss då. Efter halvtimmen kommer utdelningen radioaktivt som Roffe Zetterlund skulle sagt och Vätö gör 1-0 på straff. Efter det, och några byten i laget, så presterar vi också några halvchanser i slutet på halvleken. Den väntade skärpningen i andra dröjde ända tills Vätö gjorde 3-0 på en 30-meterslobb och med cirka 20 kvar dundrar combackande "Viking" in en reducering på frispark. Trots framflyttning av folk och en hel del halvchanser så lyckades vi inte komma närmare Vätö. Nu gäller det att träna hårt i sommar om vi skall kunna vända denna skuta i motvind. 

 

 

 

7 aug

Fram – Almo

5-2

Mål: Henrik Mattsson, Lars-Gunnar Andersson 

Vi gör en mycket bra första halvlek och tar också ledningen 2 gånger, först genom ett skott i nättaket genom "Pingen" efter snyggt förspel av "Krippe" Karlsson och andra målet gör "Frissan" på en riktig stänkare efter ett långt anfall där vi kämpar bollen kvar framför Ålands-lagets mål.  I andra ser Fram tröttare ut och det känns som om matchen är på gång att för en gångs skull gå vår väg, men efter vattenpausen i mitten av andra så tar lyckan slut och Fram kan kontra in 3 mål sista 20 min. och vinna till slut med 5-2, som dock får anses rättvist då de är det bästa laget sett över matchen. Beröm dock till alla spelare i vårt lag. Som vanligt hade vi  4-5 återbud från spelare som vår tränare ville ha med, men en stor eloge till de som var med och gjorde en riktig laginsats i 30-gradig värme.

 

 

 

11 aug

Upplands-Ekeby - Almo

2-1

Mål: Martin Hanson                                                               Förlust igen i den viktiga matchen mot bottenkollegan Upplands-Ekeby. Vi startar dock matchen bäst och rullar boll riktigt prydligt utan att skapa några riktigt heta chanser då vi var för statiska i anfallsspelet. I mitten på halvleken tar UE lite överraskande ledningen på en långboll som nickskarvas till ett friläge (misstänkt offside) som enkelt rullas i mål. I andra startar vi också bra och kvitterar rättvist efter 10 min. då "Frissan" prickskjuter en hörna som Martin säkert nickar in i öppet mål.Strax efter målet tar vårt spel slut och matchen blir i sin helhelt ganska dålig. På en ny långboll med kvarten kvar lurar Ekebys forward enkelt bort både en back och målvakten i vårt försvar och lyckas på något sätt rulla in bollen vid främre stolpen. Efter det flyttar vi fram mer folk men lyckas inte med mer än några skott som går högt över eller långt utanför.

 

 

 

14 aug

Almo – Rasbo

0-2

Mål:

Att det inte är Almo:s år i år är tydligt. 2 dagar sedan förra matchen och 3 man som spelade frän start förra matchen hinner bli sjuka. Vi har 2 målchanser i första mot en för Rasbo, men vilka leder, jo Rasbo med 1-0. Målet på övertid i första på en snygg lobb. I andra fortsätter vårt lag att jobba hårt men lyckas inte skapa tillräckligt med bra chanser. I ställer gör Rasbo ytterligare ett snyggt mål. Hade vi haft samma effektivitet så hade matchen varit vår. Dock en eloge till alla som jobbade hårt även om det blev lite stressat ibland som det ofta blir för lag som ligger i den del av tabellen som vi just nu gör.

 

 

 

17 aug

Knutby – Almo

3-0

Mål:

Vi startar åter bra med vårdat spel och skapar även 2 riktigt vassa målchanser och har även en boll i ribbans ovankant.. Knutby något tyngre och anfaller med mer folk utan att skapa några chenser.. Efter 35 min. tar Knutby ledningen på ett friläge sedan vi missat ett enkelt pass in i mittplan som bäddade för kontringen. Efter 42 min. kom tvåan på en strumprullare som rullade in vid ena stolpen, men även dessa lösa mål räknas som bekant. I andra backar Knutby hem mer och vi flyttar upp folk men närmare än ett stolpskott och en fantastisk målvaktsräddning på mållinjen på returen kommer vi inte. I slutminuten får Knutby en billig straff som vi troligtvis snackat oss till och fastställer slutresultatet till 3-0.

 

 

 

22 aug

Almo – Edsbro

2-0

Mål: Martin Hanson, Andreas Breidenskog 

Säker seger i en ganska temposvag match. Vi har massor av boll i första utan att skapa några direkt farlig målchanser. 1-0 i slutminuten på första då Martin Hanson styr en inlägg efter ett grant anfall. 2-0 kom genom "Viking" som springer in en hörna i mitten av andra. Edsbro skapar knappt någon målchans värd namnet så segern, den första för året, är kassaskåpssäker.

 

 

 

29 aug

Harg – Almo

3-0

Mål:                                                                                           En match vi återigen är tvingade att vinna om vi skall ha chans att klara nytt kontrakt. Relativt jämn första halvlek även om Harg har bollen mera. Vi skapar en rikitgt bra målchans, ett friläge där Hargs mv gör en kanaonräddning. Direkt i andra tar Harg ledningen med 1-0 efter ett inlägg, nertagning på bröstet och en volley i mål. 5 min. senare släcks hoppet då Harg gör 2-0 på ett friläge i misstänkt offsideläge i mitten. Rättvis seger för Harg som har det vi saknar, mod, löpstyrka och självförtroende. I med denna förslust så är det klart att det blir division 7 nästa år. Bra domare i Kjell Andersson. 

 

 

 

5 sept

Almo – Funbo

0-6

Mål:                                                                               Komfortabel seger för redan klara seriesegrarna Funbo. Som vanligt får vi en del återbud och kan inte mönstra bästa laget. Det tar dock 30 min. innan Funbo lyckas sätta första och de gör även 2:an lite turligt precis före halvtid. De startar andra halvlek med en straff och 3-0. De 3 sista målen kommer sista 10 min. som vanligt då vi inte orkar står emot längre. Bra insats av unge Jocke Westlund och Marcus Hiding.

 

 

 

12 sept

Almunge – Almo

2-3

Mål: Andreas Breidenskog, Henrik Mattsson, Andreas Johansson 

Vi inleder med bra spel på marken i den hårda vinden och gör rättvist 1-0 i den 20 min. genom "Viking". Vi leder då målchanserna med 3-2 där vi spelat oss fram till våra och även spelat fram Almunge till deras 2 chanser. 2 min. efter ledningsmålet prickar "Pingen" stolpen i ett friläge så deras kvittering på ett vådaskott/inlägg från hörnflaggan efter halvtimmen var inte alls rättvis, speciellt som vi också blivit mycket avblåsta för ett par mycket tveksamma offsider före kvitteringen. "Pingen" tar revansch efter 38 min. då han säkert sätter ledningsmålet på ett nytt friläge efter en riktig handbollsupprullning av Almunge-försvaret.

I andra börjar vi direkt med 2 frilägen, ja ett till och med 2 fria mot deras målvakt utan att sätta den. I 57:e gör kvitterar Almunge på en frispark som via både gula och gröna armar ställer vår mv. Efter det är det dålig fotboll med bara en massa långbollar. Med 3 minuter kommer "Adde" fri på vänsterkanten och lyckas rulla in ett mycket rättvist segermål.

 

 

 

26 sept

Almo – Söderbykarl

3-3

Mål: Kristofer Karlsson, Tomas Johansson, Pierre Söderberg        Dålig skärpa hos oss från start. Söderbykarl går upp till 1-3 på första 20 min. innan ett spelarbyte gör att vi kommer in i matchen. En tuff första halvlek med 4 gula kort utdelade och vi missar en straff igen. I andra tar vi över mer genom att vi vågar flytta fram mer folk och reducerar också i mitten av halvleken genom Tomas Johansson. Det hårda spelet och tjafset fortsätter i andra, vilket kan tyckas konstigt då matchen inte gällde något för något av lagen, vilket också resulterade i en utvisning för vardera laget. Vår hårda press på slutet gav dock utdelning i slutminuten då Pierre Söderberg tryckte in en mycket rättvis kvittering i nättaket. Positivt med vår inställning att ge allt i andra halvlek vilket bådar gott inför nästa säsong i div 7.

Uppdaterad: 31 MAR 2008 14:52 Skribent: Leif Söderberg

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget