Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Enköpings SK Trupptävling 18 november 2017
Den andra halvan av Maneterna var till Enköping och tävlade den 18 november och även här skördades fina framgångar. Sju trupper var med i klassen MT äldre och tjejerna plockade i den hårda konkurrensen hem silvermedaljerna i hopp och bronspengen i tumbling.
Maneterna
Klicka på bilden för större bild i nytt fönster.
a
a
UVGK Trupp Cup i Upplands-Väsby 11 november 2017
Maneterna var med halva truppen till Upplands-Väsby och tävlade i deras Trupp Cup. Laget var med i grenarna hopp och tumbling och kom bland de sex lagen på fina tredje platser i båda grenarna.
UVGK
Klicka på bilderna för större format.a
a
a
Gävleborgsjakten i Sandviken 18 mars 2017.
Maneterna RT2 deltog med en trupp i Gävleborgsjakten som gick av stapeln i Sandviken den 18 mars. 12 gymnaster och ledare deltog i tävlingen som var ren trupptävling där enbart sammanlagda resultatet för de tre grenarna räknas. Tjejerna hamnade på en 8:e plats bland 11 deltagande lag.
.
ESK:s trupptävling den 19 november 2016.
Delfinera var med i klass MT yngre och tog en fin 3:e plats i trampett med poängen 12,700. Vann gjorde Bålsta GK. Man deltog även i tumbling där det blev en 7:e plats. Tumblingen vanns av Tyresögymnasterna.
.
Järnknuten bas den 12 november2016
.
Hubbes medaljjakt den 21 maj 2016

Maneterna RT 2:

Matta/Tumbling:  Silvermedalj

Fristående:  Bronsmedalj

Hopp: Ingen medalj

Maneterna MT Äldre:

Matta/Tumbling: Guld

Hopp: Silver

Fristående: Brons

Maneterna killar:

På en hedrande fjärdeplacering där vi stolt fick en svart medalj för bra kämpande och fin laganda.

Ledare:

Ann-Sofie Berg, Jessica Söllvander, Kristina Söderlund, Lena Höijer och Sabina Lindquist.

Domare:

Camilla Gelinder, Elin Silfverforsen, Johanna Billing och Veronica Salminen.

Enköping SK:s trupptävling den 7 november 2015
Maneterna var på plats med två trupper, en i RT 1 och en i RT 2. Båda trupperna skördade stora framgångar och RT 1 vann samtliga sina grenar, fristående, tumbling och trampett. Tuffast motstånd var från Håbogymnasterna i Tumbling där det skiljde bara 0,1 poäng, 15,450 för Almo mot 15,350 för Håbogänget.
RT 2 truppen tog guld i Trampett och kom två i Trampett där Sollentunagymnasterna vann och två även i Tumbling där Surahammars GF blev för svåra. Men 4 guldmedaljer och 2 silver är ett fantastiskt resultat.
.
Hubbes Medaljjakt i Bålsta 30 maj 2015
Maneterna tävlade i RT1 på förmiddagen och tog GULD i alla tre diciplinerna. 
Snäckorna hade också klivit upp i klass RT1 och kom femma i hopp och sexa i matta med fina poäng i sin debut i klassen. Totalt deltog 10 trupper i klassen.
Maneternas grupp som tävlar i RT2,en klass som samlat 11 trupper, och som tävlade senare på dagen tog brons i tumbling och silver i fristående och hopp.
a
Vikingacupen i Lidingö 14 maj 2015
Maneterna RT2_3
Ha
Maneternas trupp i RT2 klassen med Guldmedaljerna runt halsen som de plockade hem i hopp.
.
2015-05-14 Snäckorna
Snäckorna tävlade också och kunder åka hem med bronsmedaljerna som de knep i matta.
.
Maneterna
Maneterna hade två trupper med. Här är truppen som tävlade i MT.
.
Gävleborgsjakten i Sandviken söndag 22 mars 2015
Den 22/3 var Maneterna och tävlade i Gävleborgsjakten i Sandviken  en tävling där det sammanlagda resultatet av alla grenar räknades som slutsumma.
Gymnasterna var 27 st uppdelade på 11 st i MT klassen och 16 st i RT klassen.
Det blev en hektisk dag för oss 4 st ledare (Kristina, Sabina, Lena och Jessica) som var med "på golvet". Camilla satt som domare. Tack! Vi samlades kl 08,00 i omklädningsrummet och förmiddagen startade med förträning först för MT och sedan för RT, många pirriga magar och förväntningar inför eftermiddagens tävling.
Tävlingen satte igång och fortlöpte bra med MT på hopp och tumbling med många fina hopp och övningar. För några gymnaster var det första tävlingen och även första gången för många på tumblinggolv. Därefter var det dags för RT som startade med hopp med många blandade hopp och insatser. På tumbling gick det desto bättre på alla tre varv, som avslutades med en Rondat-Flickis-Salto av Felicia.
Sist på programmet var fristående för RT, många tankar snurrade inför det då vi startade terminen den 18 januari med att börja träna på  ett nytt fristående. Hur kommer det att gå? Kommer alla formationer att funka? Vad ska domarna tycka och bedöma? Är bedömningsunderlaget rätt ifyllt?
Friståendet gick hur bra som hels!!! Jättefint!! Speciellt tack till Sabina som nött, nött och nött med gymnasterna, vi andra har stöttat, tittat och försökt hänga med. Nu är det dags för oss andra att lära oss det så vi kan det om någon väcker oss mitt i natten (i alla fall för mig, Jessica).
 
Tack  alla gymnaster för en toppendag, ni är så snälla, hjälpsamma och omtänksamma mot varandra, oss ledare och mot gymnaster i andra föreningar.
Tack även till alla föräldrar på plats i hallen!
Resultaten:
MT kom på en fin sammanlagd 4:e plats av 10 st lag. (Grenplaceringar, Hopp 4:a, Matta 4:a)
RT kom även de på en fin 4:e plats av 6 st lag (Grenplaceringar, Hopp 6:a, Matta 2:a, Fristående 2:a)
a
Uppsalacupen söndag 8 mars 2015

Söndagen den 8:e mars är det en fin morgon. Solen lyser från en nästintill klarblå himmel. Det känns vår i luften. Vid klockan 8:45 denna morgon parkerar några bilar fyllda av ledare vid Fyrishovs parkering för att njuta av en dag späckad av truppgymnastik. Vi ledare pratar igenom och planerar dagen lite och ser till att vår egen nog så viktiga satsbräda kommer på plats
innan förträningen. Planerat in i minsta detalj. 45 minuter senare är det dags att möta dem som allt kretsar runt för oss ledare denna dag. Våra underbara tjejer och gymnaster i Delfinerna.  Vi
möter ett gäng laddade tjejer i Fyrishovs reception. Det är som ett hav av töser som bär svartgröna overaller. Det är flickor med ett leende på läpparna och förväntansfulla blickar även om man kan ana en uns av nervositet i deras ögon.  Vi tar plats på gymnastläktaren i A-hallen i
Fyrishov. Vi väntar på uppvärmning och förträning. Det går riktigt bra på matta och hopp. Vi ledare inser att vi snabbt måste repetera några detaljer i friståendet för att få till det allra, allra bästa även i den grenen. När förträningen är gjord, tar vi lite välförtjänt fika på läktaren och tittar på de andra tjejerna och killarna som hjular och slår kullerbyttor på den blå mattan nere på golvet i den stora hallen. Det är 16 lag denna förmiddag som ska göra upp om Guld, Silver, Brons och ett charmpris. Vi känner oss som så stolta almoiter när Esrin, Wilma och Bella bär vår fina fana in i hallen och efter dem så vandrar 16 till gymnaster och 8 ledare in med våra overaller uppdragna under hakan. Vi bär dem med stil och känner oss riktigt proffsiga när vi vandrar in och visar oss för publiken med en ivrigt vinkande hand och klappande händer.
Delfinerna ska gå ut som nummer 9 denna dag och kan därför sitta ett tag på läktaren och stödja och heja på alla andra tjejer och killar som dansar och hoppar på golvet och ser ut att ha det riktigt, riktigt skoj. Det absolut viktigaste inom idrotten. När lag nummer 8 är på golvet så står 19 gymnaster och 8 ledare med fjärilar i magen och med väldigt ivriga och spralliga kroppar utanför porten och snart, snart är det dags för oss. Tjejerna står i det ledet det ska stå när det ska göra sin första gren friståendet, det blir en miss i friståendet, vilket som tur var inte påverkade elegansen så mycket. Matta och hopp går som en dans och vi ledare känner en enorm stolthet. Lag nummer 16 går ut och det är ett lag med bara grabbar och vi måste ge dem allt vårt stöd,
grabbar behövs i truppgymnastiken. De gör sina övningar fantastiskt bra, ojojoj, har vi en vinnare där? Det är frågan. Det blir dags för prisutdelning och vi sitter på golvet nervöst och väntar

-……och på andra plats och får silver kom….AAAAAlllllmo BK, Delfinerna, utropar speakern.

 Yes, yes yes!
Grabbarna från Flogsta fick guldet och de var de så välförtjänta av. Bronset gick till Uppsalaflickornas Malmaskola.

Delfinerna Uppsalajakten 2015

Bakre raden fr.v. Ledare: Maria Hjertz, Ledare: Pilla Björklund, Emilia Larsson, Esrin Pettersson, Wilma Hallberg Ekström, Bella Vargas,  Isabell Helén, Ronja Reinedotter,  Kassandra Björklund, Linn Lundstedt, Vera Åkesson, Ledare: Frida Helén, Ledare: Frida Fundberg Meläng, Ledare: Felicia Vargas, Ledare: Fanny Meläng.

Mitten raden: Agnes Eklund.

Främre raden fr.v. Tove Hyllengren, Nomi Hjertz, Selma Ekström, Isabelle Berglind, Lovisa Hemström, Kajsa Nordén, Maja Tranberg Norén, Bim Hagstedt, Moa Pettersson.

Längst fram fr.v. Ledare: Veronica Salminen, Ledare: Maria Josefsena
Tyresö Trupp Cup 30 nov 2014
Korallerna gjorde sin debuttävling i Tyresö med gott resultat.
--------
Enköpings jubileumstrupptävling 15 november 2014
Tre grupper med gymnaster från Almo 80 år styrde kosan mot Sveriges närmaste stad Enköping för att tävla i stadens jubileumstrupptävling som arrangerades med anledning av Enköping SK:s 100 årsjubileum. Tävlingen var en grentävling och vi var anmälda i sju discipliner och kammade hem medlajer i sex av dem och visade att gammal inte alltod är äldst!!  Snyggt jobbat!!
Klicka på det FETMARKERADE truppnamnet för större bild i nytt fönster.
Först ut var som SNÄCKORNAsom tävlade i hopp och matta i klass MT och tog SILVER i hopp och en femteplats i matta i hård kamp med åtta andra trupper.Snäckorna Enköping
Bakre raden från vänster;Elin Silfverforsen (ledare) Ida Hjortshagen, Anna Waltersson (ledare) Thea Jansson, Ebba Jansson, Felippa Bernelind, Alde Skjaeret, Isabelle Eriksson Stenhall, Alva Gunnarsson, Agnes Utberg, Smilla Eriksson, Julia Wärm (ledare) Diana Bernelind (ledare)

Främre raden från vänster; Linnea Waltersson, Maja Wärm, Lovisa Rooth, Elin Ericsson Loman, Rebecka Jansson, Kajsa Berg, Isabella Fogel, Filippa Landberg, Lena Höijer (ledare).

 

Sedan var det dags för SJÖSTJÄRNORNA att inta golvet och som hade 11 trupper att tävla mot i klassen RT1. Sjöstjärnorna visade klassen och tog hem GULD i matta och SILVER i hopp. Sjöstjärnor EnköpingBakre raden från vänster; Emma Eriksson, Hugo Andersson, Tilde Söderlund, Saga Berg och Emma Löfberg.
Mellersta raden från vänster; Nora Brolén, Albin Rooth, Lina Ericsson Loman, Hanna Klintberg, Tilde Kallioniemi och Ebba Nord.
Främre raden; Elsa Söllvander-Eklund och Emilia Lindquist
Sist ut på golvet denna långa lördag i Enköping var VILDVITTRORNA som hade sju trupper att kämpa mot i klassen RT 2. Vildvittrorna deltog i alla tre grenarna, alltså även fristående och gick all in och tog hem ett GULD (matta), ett SILVER (fristående) och ett BRONS (hopp). Bra jobbat alla!!
Vildvittror Enköping
Bakre raden från vänster; Elin Hildorsson, Veronica Salminen, Philippa Hedenberg, Mahdalena Juthe, Nova Skjaeret, Mathilda Landberg och Matilda Johansson.
Främre raden från vänster; Felicia Hågelind, Catlene Persson Kylin, Julia Wickholm, Sofia Rohdin, Julia Wärm och Agnes Söllvander-Eklund.
Hubbes Medaljjakt 17 maj 2014
Snäckorna tävlade i en klass med hela 20 deltagade lag. Gruppen presterade höga poäng som räckte till en sjundeplats i både hopp och matta i den tuffa konkurrensen.
Resultatlista finns HÄR
Bild på de tävlande finns HÄR
Sjöstjärnorna tävlade i en klass med lite färre lag och tog storslam med tre GULD. Även i en högre klass hade poängen räckt till topplatser!!
Resultatlistan finns HÄR
Bild på Sjöstjärnorna finns HÄR
Motståndet i RT2 som Vildvittrorna tävlade i var 9 st trupper och för att räkna upp några av motståndarna fanns Tyresögymnastiken, GK Katrineholmsgymnasterna och Täby GF på plats.
Resultatlistan finns HÄR
Bild på Vildvittrorna finns HÄR
Bilden uppe från vänster:
Philippa Hedenberg, Julia Wärm, Nova Skjaeret, Felicia Hågelind, Magdalena Juthe, Matilda Johansson, Elin Hildorsson,
Matilda Landberg
Nedre raden från vänster:
Julia Wickholm, Catlene Persson Kylin, Agnes Söllvander-Eklund, Sofia Rohdin.
Ledare Jessica Söllvander och Pernilla Juthe 
 
Avestapokalen 12 april 2014
Sjöstjärnorna tog en finfin silvermedalj efter Tyresögymansterna i Avestapokalen.

Lag:

Matta

Hopp

Fristående

Totalt:

Tyresögymnasterna

18,7

17,2

14,3

35,9

Almo Sjöstjärnorna

18,7

16,35

13,5

35,05

Avesta Förb. RM

17,95

16,6

14,75

34,55

Gefle GF- Trupp 4

18,05

16,15

12,70

34,2

Sala GF-Sofias Stjärnor

17,95

15,7

12,25

33,65

Hedemoratjejerna

17,65

15,7

13,55

33,35

AvestaGymnasterna

17,2

14,7

6,25

31,9

Fagersta GF

14,4

15,1

0

29,5

Jernvallsmästerskapen 29 mars 2014
Vildvittrorna tog en meriterande 4:e plats i Jervallsmästerskapen i Sandviken av hela 16 deltagade lag från större delen av mellansverige. Bäst lyckades man i matta där man var näst bästa trupp. Bra kämpat!
PLAC RT-klassen (10-15  år) MATTA HOPP FRISTÅENDE SUMMA
1 Kumla GF Lag RT 18,50 17,56 16,10 52,16
2 GF Gymnos Trupp 4 16,55 16,61 15,40 48,56
3 Föreningen Håbogymn. RT 17,60 16,45 12,75 46,80
4 Almo Vildvittrorna 17,70 16,26 12,40 46,36
5 Sundsvallgymn. Jaktfalken T2 17,45 16,61 11,95 46,01
6 Hudiksvalls GF Trupp 3 17,25 16,52 10,70 44,47
7 Enköping SK GF Trupp Röd 16,80 15,96 11,00 43,76
8 Borlänge GK 15,10 15,65 12,45 43,20
9 Sollefteå GK Spectra 16,75 15,28 10,65 42,68
10 Sandvikens GA lag 7 15,00 16,60 10,80 42,40
11 Sigtuna Märsta GK TR 4 16,20 16,06 10,05 42,31
12 Gefle GF Trupp 3 15,10 15,80 9,65 40,55
13 Hudiksvalls GF Trupp 5 14,85 16,56 8,60 40,01
14 Hudiksvalls GF Trupp 4 17,45 15,52 6,80 39,77
15 Härnösand GK RT 15,70 15,05 8,20 38,95
16 Gefle GF Trupp Pojkar 14,15 14,63 0,00 28,78
 
Uppsalajakten 8 mars 2014
Stor succé för Sjöstjärnorna och Snäckorna vid Uppsalajakten i Fyrishov. Sjöstjärnorna plockade hem GULD och Snäckorna tog BRONS i sina respektiver klasser. Uppsalajakten 2014 Sjöstj kanske
Uppsalajakten 2014  
 
Gävleborgsjakten i Gävle 1 december
Redan 04:30 söndag morgon ringde väckarklockorna hemma hos Sjöstjärnorna inför resan upp till Gävle och deltagade i Gävleborgsjakten. Den tidiga morgonen till trots gjorde killarna och tjejerna en finfin insats och var sååå nära en bronsmedalj med prestation påtopp efter sin nivå. Så det var ändå ett gäng glada gymnaster med stolta ledare som styrde kosan hem till Alunda och fortsatt 1:a adventfirande. 
 
Järnknuten i Olandshallen 30 november
Snäckorna tog storslam i den egna tävlingen Järnknuten i Olandshallen den 30 november. Guld i matta, hopp och fristående och många glada miner bland killen och tjejerna och även ledarna hade mungiporna långt uppdragna på lagbilden (och de skall de ha också).
 
 
Gävleborgsjakten i Hudiksvall 9 november 2013
Vildvittrornas vilda framfart fortsätter. Nu i Gävleborgsjakten där fina prestationer i samtliga grenar resulterade i en finfin andraplats i kamp med sju andra trupper från södra Norrland.
 
 
Hubbes medaljjakt 25 maj 2013
Vildvittrorna i ny klass och tog ändå en ny medalj i matt-momentet.
RT2

1. Kumla GF (Kumla GF)

2. Sollentunagymnasterna (FT08 Lag 1)

3. Almo BK (Vildvittrorna) 

 
 
Gävleborgsjakten 24 mars 2013
Vildvittrorna åkte till Sandviken och tävlade och kom hem till Alunda med nya medaljer, guldet i RT1-klassen och efter att varit bäst på både matta och hopp så var guldet helt välförtjänt.
FÖRENING/TRUPP MATTA HOPP FRIST SUMMA PLAC
Almo BK - Trupp Vildvittrorna 18,55 16,40 13,90 48,85 1
Sandvikens GA - Trupp RT1 16,85 15,80 14,50 47,15 2
Hudiksvalls GF - Trupp 4 17,10 14,83 14,95 46,88 3
  
 
Hubbes klappjakt 24 november 2012
Här deltog både Häxorna och Vildvittrorna och bäst gck det för Vildvittrorna som tog silvret med sig hem. Reslultatlistan
 
Westra Aros Cupen 4 november 2012
Vildvittrorna drog till Västerås och kammade hem GULD i sin klass med 10 deltagade trupper. Tjejerna var bäst i grenen Tumbling och tvåa i hopp och fristående vilket gav en övertygande vinst i totalen. Resultatlista klass mini
 
 
Hubbes medaljjakt 26 maj 2012
Nya medaljer kammades hem i Hubbes Medaljjakt som arrangerades av Håbogymnasterna i Bålsta på pingstafton.
Resultatlista Vildvittrorna där det blev silvermedalj i Tumbling.
Resultatlista Trollen där det blev silvermedalj i Trampett, bara 0,10 poäng från förstaplatsen.
 
Avestapokalen 21 april 2012
Vildvittrorna kammade hem trupptävlingen Avestapokalen i konkurrens med 9 andra lag från mellansverige. Laget var bäst i hopp och matta och fyra i fristånde vilket räckte till den totala guldmedaljen med minsta möjliga marginal i en mycket spännande toppstrid.
1 Almo - Vildvittrorna 51,05 poäng
2 Järfällagymnasterna 51
3 Gefle GF 50,90
4 Hedmoragymnasterna 50,85
5 Sala GF 49,35
6 Södertälje SoSF 47,85
7 KGS Pärlor 42,75
8 Avestagymnasterna 42,2
9 Långshyttan GF 33,15
10 KGS Mixed Skills 32,85
avestapokalen 2012 
Vinnarlaget med ledare
 
 
18 november 2011 Hubbes Klappjakt i Bålsta
Vid gymnastiktävlingen Hubbes Klappjakt, som arrangeras av Håbogymnasterna, blev det 3 nya medaljer till föreningen.

På förmiddagen tävlade Älvorna mot 18 andra lag i klassen minitruppen. Tjejerna som deltog i grenarna matta och hopp, tog en bronsmedalj i matta.

 

På eftermiddagen tävlade Vildvittrorna i klassen UT yngre. Trots att tjejerna, som är mellan 9-11år, har gått upp klass denna säsong och nu får tävla mot 11-15 åringar lyckades de med att ta två medaljer. Det blev ett silver i hopp och ett brons på matta.

Resultat

 

14 maj 2011 Trollbäcken Cup

 

7 maj 2011 Hubbes medaljjakt i Bålsta

Älvorna och Vildvittrorna var i helgen till Bålsta för att tävla i Hubbes Medaljjakt. Nu var det revanschläge från då vi var där i höstas och inte lyckades riktigt lika bra. Det blev revansch med måtta. Vildvittrorna tog hem Guld i Hopp och Guld i Fristående och Älvorna tog hem ett Silver i Matta.

Glädjen blev total hos Ledare och Gymnaster för allt slit vi lagt ner.  När väl belöningen kommer blir slitet ingenting alls.

Resultat

 

16 april 2011 Avestapokalen

Till Avesta åkte nästan 60 gymnaster i två bussar och tävlingen Avestapokalen där man kammade man hem hela tre guld, ett silver och två bronsmedaljer.

Resultat

 

 

20 mars 2011 Tullinge Trupp Cup

Två bronsmedlajer blev skörden i helgens tävling i Tullinge.

Klass Mini

Klass yngre lätt

Uppdaterad: 19 NOV 2017 11:10

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703322283, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget