Resultat 2017

Almo tog sin andra raka inteckning genom att vinna den 35:e upplagan av Almo Cup. Rejält med regn och åska före första matchen och även regn under finalen men ändå med runt 200 personer runt Lundaplan som  inte fick se så många mål men  däremot spännande drabbningar.

UNT:s artikel

Almo - Upplands-Ekeby IF 2-1

Mål för ABK: Johan Åhman (efter videogranskning), Martin Breidenskog

Mål för UEIF: Oskar Johansson

Matchens lirare ABK: Martin Storäng

Matchens lirare UEIF: Albin Säteri

Almo tog kommando direkt och hade en hörna direkt i andra minuten efter att Martin B snott åt sig bollen från en försvarare. På hörnan skjuter vi i ribban och mest kämpaglöd vsar Johan Åhman somkan trycka in ledningsmålet.chanser. Direkt efter har vi dubbla hörnor innan Ekeby har ett bra frisparksläge från vänster i 6:e som Gurra P skjuter över på. Efter det jämnar UEIF ut spelet och gör även 1-1 i 11:e genom Oskar Johansson som framspelad av en Almo-försvarare kan dundra in kvitteringen från 12 meter.Inte orättvist då men ju längre halvleken led mer tog vi tillbaka kommandot. I andra dominerar vi mer. Ett mösnteranfall med pass från Martin och inlägg från Marcus nickas tätt utanför av Johan. Marcus slår sedan en snabb frispark i bra läge som Mattias i Ekebys mål kan boxa bort. Matchens tekniska paradnummer har Storäng i 33:e då han gör minst 2 tunnlar när han tar sig fram på höger kortlinje (någon som minns Kurre Hamrin 1958?) men ingetavslut och mål. Mål i stället i 36:e då Martin säkert rundar målvakten på handikappstraffen. Matchen avslutas med en dubbelhörna för Ekeby men aldrig riktigt nära en kvittering.

Laguppställning; Viktor; Emil-Jesper-Andreas-Albin; Johan-Fredrik; Martin St-Martin B-Rasmus; Marcus. Avb; Björn-Eric-Pirre-Tim

Olands FF - Upplands-Ekeby IF 0-1

Mål för UEIF: Nicklas Söderberg

Matchens lirare OFF: Elliot Collin

Matchens lirare UEIF: Thomas Eriksson

Första chansen äe Ekebys som efter en tilltrasslad situation med dåliga rensningar är nära att pytsa men målvakts-Patrik hinner löpa hem och lägga sig på bollen. Oland svara med ett par hörnor innan Ekeby efter kvartens spel har en boll i stolpen följt av en nick utanför. Oland har sedan ett skott på mål också men halvleken slutar mållöst. I inledningen på andra har Mange O i Oland ett bra skottläge och för 10 år sedan hade den nog suttit men nu var Ekebyförsvaren först på bollen. Ekeby har sedan en bra period medettpar hörnor, framför allt anförda av Albin Säteri och Thomas Eriksson. Ekeby har även ett skott strax utanför krysset.I 29:e får Oland en hörna efter att Gabbe Mattsson försökt dribbla sig igenom igen,han hade ett bra försök i början på matchen också. Segerskytt för Upplands-Ekeby blir sedan Nicklas Söderberg och i slutet på matchen tar Oland sina båda handikappstrafffar men missar båda

Olands FF - Almo 0-1

Mål för ABK: Björn Johansson

Matchens lirare OFF: Joseph-Babatunde Akintaju

Matchens lirare ABK: Tim Ahlgren

Ett kyligt kvällsregn och en B-betonad uppställning gav den rena cupfinalen en lite avslagen start. Martin nerflyttad som mittback där han utan större problem höll rent. Lagen har varsin hörna första10 men allt eftersom matchen fortlider tar vi över och har litemer av både kraft och fantasi i anfallen. 0-1 i 19:e då Björn dundrar uppbollen i  nättaket fint framspelad av Storäng som gjorde en ny patenterad dribblingsraid på högerkanten. I andra är Björn nära flera gånger att utöka ledningen och Rasmus är också igenom i ett bra läge utan att få bollen i mål. Även Tim är framme i en offensiv framstöt men skottet täcks till hörna. Även här tar Oland handikappstraffen på slutet men intei denna match lyckas man överlista målvakten. Vinst för Almo och andra raka (tredje totalt) inteckningen i det femte vandringspriset.

Laguppställning; Viktor; Albin-Martin B-Andreas-Tim; Eric-Fredrik; Martin St-Pirre-Rasmus; Björn. Avb; Emil-Jesper-Johan-Marcus

Uppdaterad: 10 JUL 2018 19:48 Skribent: Leif Söderberg

Upplands Dieselservice