Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2016


Almo tog sin andra inteckning på tre år efter en tuff och spännande drabbning i finalmötet med Upplands-Ekeby IF. En nyvattnad plan en solig kväll med knappt 200 personer runt Lundaplan som  inte ficks se så många mål men däremot spännande drabbningar.

Olands FF - Almo 0-0 (2-4 efter straffar)

Mål för OFF: Albin Collin och Nils Wallin

Mål för ABK: Martin Breidenskog, Martin Storäng, Tim Ahlgren och Jocke Karlsson.

Matchens lirare OFF: Mattias Ericsson

Matchens lirare ABK: Emil Rohdin

En match som Almo dominerade från start men hade, precis som i seriespelet, svårt att skapa riktigt heta chanser. Dubbelhörna i 6:e, den  första efter ett genombrottsförsök från duktige Tim Ahlgren. Vi har ett bra tryck även om tempot inte är särskilt högt. Rasmus Karlsson blir blockad vid ett skott i 13:e och vi har en ny hörna i 19:e. Martin Storäng spelar sedan fram Micke Skörd som skjuter utanför. Oland har sedan en bra framstöt efter en dålig rensning i vårt försvar. I 27:e har vi vår bästa chans men Marcus skott räddas på mållinjen av Benjamin i Oland. Oland har sedan en halvchans som rinner ut i sanden efter att spelare i båda lagen halkat åt olika håll. Rasmus har sedan en nick nära krysset framspelad av Marcus innan Oland på slutet skapar några chanser.  Först har gamle Mange Olsson en nick över och strax efter är Nils Wallin igenom men Rebello är snabbt ute och avvärjer med en benparad. Matchen avslutas med två bra löpningar av Storäng innan matchen avgörs på straffar. Martin Breidenskog sätter första säkert och Albin Collin kvitterar lika säkert för Oland. Martin Storäng gör sedan 1-2 innan Rebello gör sin första straffräddning för kvällen. Almo skjuter sedan en straff utanför innan Nils Wallin kvitterar till 2-2. Tim Ahlgren rullar sedan in 2-3  innan Rebello gör sin andra straffräddning och Jocke Karlsson kan sätta segerstraffen till 2-4.

Upplands-Ekeby IF - Olands FF  2-1

Mål för UEIF: Albert Eldh Wahlstrand och Emil Berkvist

Mål för OFF: Gabriel Mattsson

Matchens lirare UEIF: Emil Bergkvist

Matchens lirare OFF: Mikael Jansson

Ekeby tar direkt kommandot i matchen med ett lite mer fysiskt spel. De har en hörna i 9:e och Oland en i 14:e. Ekeby har sedan sin andra hörna innan 1-0 kommer på ett långskott från Albert Eldh Wahlstrand som inte såg helt otagbart ut. Direkt efter avspark var det nära 2-0 men avblåst för offside. I andra är Oland lite bättre och har sin bästa period under kvällen. Ett par hörnor och ett skott strax utanför bortre stolpen innan Ekeby får en hörna i 33:e som blir till en straff efter hands och 2-0 genom Emil Bergkvist. Bara ett par minuter senare får Oland straff efter en ny hands och reducering till 2-1 men längre kommer inte Oland.

Upplands-Ekeby IF - Almo 0-1

Mål för ABK: Tim Ahlgren

Matchens lirare UEIF: David Eriksson

Matchens lirare ABK: Jocke Karlsson

En match i helt annat tempo än de två första men så var det ju final och cupseger som gällde också. Och betydligt mer fysiskt spel också och domare Pontus Orebrand fick vifta med ostskivan ett antal gånger också. Direkt i inledningen har Jocke K ett skott i burgaveln framspelad av Marcus.  Ekeby sticker upp med en hörna innan Jocke försöker nå en fri Marcus framför mål men ett Ekebyben kommer emellan. Första på poäng till oss. I andra börjar vi också bra och Rasmus/Marcus har ett bra anfall i 24:e utan resultat.  I 27:e gör Rebello en avgörande räddning på ett friläge innan Tim Ahlgren kliver fram och tar på sig matchhjälterollen genom att runda målvakten och lugnt rulla in handicapstraffen i 34:e minuten. Efter det har vi sedan ett antal hörnor och Ekeby är aldrig i närheten att kvittera utan Johan Åhman kan lyfta segerpokalen och jubla med glada lagkamrater.

Uppdaterad: 04 JUL 2016 23:58 Skribent: Leif Söderberg
Epost: This is a mailto link

  Intersport

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget