Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2015


Olands FF deltog för första gången i Almo Cup och vann den 33:e upplagan som spelades den 6 juli. Det är det 5:e vandringspriset det spelas om, Alunda tog den första, och sin enda, inteckning 2013 och Almo vann 2014. Oland visade också att det är små marginaler det handlar om även på den här nivån av sporten för att använda en bekant sportklyscha. De kvitterade på övertid mot Almo och satte vinstmålet mot Upplands-Ekeby i sista matchminuten. Men för att använda f.d. förbundskaptenen Tommy Söderbergs kända uttryck, det gäller att ”köra ända in i kaklet” och det gav resultat denna gång. Lottningen utföll även i år med att Upplands-Ekeby inledde turneringen mot arrangörsklubben.

 

Upplands-Ekeby - Almo 1-1 (5-4 efter straffar)

Mål för UEIF: Emil Bergkvist 2, Joel Eriksson, David Eriksson, Oscar Johansson

Mål för ABK: Martin Breidenskog 2, Micke Skörd, Simon Sundström

Matchens lirare UEIF: Jesper Engström

Matchens lirare ABK: Martin Breidenskog

Ekeby tar ledingen redan i 4:e minuten på straff säkert dömd och lika säkert inslagen av Emil Bergkvist. Almo tar sedan kommandot och har en hörna i 8:e och Martin B är igenom i 12:e och får till en ny hörna. Viktor Lövström är sedan en hårsmån från mål och Ekeby har en nick utanför i 16:e. I andra har vi de bästa och flesta chanserna. Ahed Masoud slår handicapstraffen i stolpen och Simon Sundström har en kanon från 20 meter i stolpen i 24:e. Ekeby har två chanser efter dryga halvtimmen, den första reflexräddar Arne i mål förtjänstfullt och den andra skjuts över i ett friläge. Matchen avslutas med tre Almo-hörnor utan resultat så det blir straffavgörande. Martin Breidenskog inleder med att sätta 1-2, Joel Eriksson kvitterar till 2-2, Micke Skörd sätter säkert sin straff till 2-3 och sedan missar Ekeby sin andra straff. Almos tredje straff gör Ekebys vikarierande keeper Ted Ericsson kvällens räddning på så att Emil Bergkvist kan kvittera till 3-3. Almos 4:e straff går sedan utanför och David Eriksson kan ge Ekeby ledningen med 4-3. Simon Sundström kvitterar till 4-4 men matchens sista straff sätter sedan Oscar Johansson så att tvåpoängaren går till Ekeby. 

Oland – Almo 2-2 (6-7 efter straffar)

Mål för OFF: Martin Storäng 2, Mattias Ericsson, Albin Collin, Rasmus Wahlsten Karlsson, Patrik Meläng

Mål för Almo: Johan Åhman 2, Ahed Masoud, Martin Breidenskog, Mikael Skörd, Joacim Westlund, Simon Sundström  

Matchens lirare OFF: Mattias Ericsson

 

Matchens lirare Almo: Mikael Skörd 

Kvällens sämsta match med ett ganska lågt tempo men med flest mål så underhållning blev det ändå. Oland har ett par hörnor i inledningen av matchen och på den andra kan veteranen Mattias Ericsson nicka in 1-0 utan chans för Rebello i Almos mål. Sedan händer inte så mycket mer i första. I andra sätter Johan Åhman en straff, som kanske även borde renderat en frilägesutvisning, i 27:e och Ahed tar revasch efter missen i första matchen och sätter bonusstraffen till Almo-ledning 1-2 men på slutet trycker Oland på för en kvittering och när matchuret står på 40 min. så vänder Martin Storäng elegant bort sin spelare och lägger in kvitteringen till 2-2 och straffar även i denna match alltså. Albin Collin för Oland och Martin Breidenskog för Almo sätter sina i första straffomgången. Rasmus Wahlsten Karlsson och Micke Skörd är lika säkra i andra svängen som det alltså står 4-4 efter. Martin Storäng och Jocke Westlund ser till att det sedan står 5-5 med två straffar i var kvar. Christian Rebello räddar för Almo och Simon Sundström kan genom en stolpe in ge Almo ledningen med 5-6 inför sista omgången. Där visar Patrik Meläng att han varit med förr och sätter 6-6 men Johan Åhman har också satt en och annan straff under säsongen och är nu åter säkerheten själv när han sätter vinststraffen till 6-7. 

Oland – Upplands-Ekeby 2-1 

Mål för OFF: Hampus Andersson, Jacob Stålberg

Mål för UEIF: Emil Bergkvist

Matchens lirare OFF: Hampus Andersson 

Matchens lirare UEIF: Linus Larsson

Finalmatch där vinnaren även skulle ta hem årets cup men med möjlighet för Almo att ta hem det också vid ett oavgjort resultat och Olandvinst på straffar. Och nära var det! Ekeby inleder starkast i första halvlek som de dominerar ordentligt. Nära mål redan i första minuten och 0-1 kommer också i 3:e efter att Emil Bergkvist vänt upp i straffområdet och placerat bollen invid bortre stolpen. Patrik Meläng gör sedan även en kanonräddning på en nick och Emil Bergkvist har ett skott tätt utanför. Ekeby vinner även närkamperna och 0-1 är i underkant i paus. I andra blir det helt ombytta roller, Oland tar över och är det klart bättre laget i andra. Därför inte ologiskt att kvitteringen kommer i den 32:a minuten genom Hampus Andersson på en målvaktsretur. Oland fortsätter pressa på och i 39:e kommer vinstmålet på en lång frispark från 30-35 meter som slås mot bortre stolpen, inte särskilt hårt men mycket trafik framför målvakten och bollen rullar in till en första cupvinst för Oland. Kanske lite oväntat då Upplands-Ekeby ligger ganska många poäng före i serien och även vann vårens match i div 6 östra.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:23 Skribent: Leif Söderberg
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget