Resultat 2014

Den 32:e upplagan av Almo Cup spelades den 7 juli i strålande sol på Lundaplan inför 212 betalande åskådare. Det spelades om den andra inteckningen i det 5:e vandringspriset, Alunda tog den första genom sin vinst förra året. Alla lagen spelar även i år i samma serie så inga bonusstraffar fick läggas i år. Lagen har även mötts under våren och det har varit jämna matcher där Almo och Alunda vunnit varsin, 2-1 och 3-2, och den mellan Alunda och Upplands-Ekeby slutat 0-0. Och jämnt blev det även denna gång.

Upplands-Ekeby - Almo 0-1

Mål för ABK: Marcus Breidenskog

Matchens lirare UEIF: Andreas Larsson

Matchens lirare ABK: Rasmus Lövström

Almo var det bättre laget i första halvlek och skapade en hel del bra chanser genom i första hand Mikael Skörds offensiva löpande. Marcus Breidenskog
hade ett bra inspel i 6:e som strök stolpen och Micke Skörd var fri i 8:e men Mattias P i Ekeby mål gör en bra benparad. Ekebys bästa chans var en
långboll i 17:e som nästan rinner ut över både sid- och kortlinje men Daniel Andersson gör en lång och viljestark löpning och kontringen avslutas med ett skott som Mathias Karlsson i hemmamålet gör en fotparad på. I 19:e kommer det avgörande målet. Emil skjuter en frispark mot korta krysset som räddas men på returen är Marcus Breidenskog hetast och sätter det som skall visa sig bli segermålet.I andra tar Ekeby över matchen och är det lag som skapar flest chanser. Emil Bergkvist har minst två bra chanser, den första räddar Mathias och den andra går utanför. Hörnstatistiken gick i Ekebys fördel, 3-2, men matchen vanns av Almo.

Alunda - Upplands-Ekeby 1-1 (6-7 efter straffar)

Mål för AIF: Nicklas Söderberg, Joakim Eriksson, Markus Eriksson, Joacim Mårtensson, Patrik Meläng och Aron Eliasson

Mål för UEIF: Ove Björk 2 (1 på straff), Emil Bergkvist,Elias Treekrem-Runge (kvällens läckraste straff!), Thomas Eriksson,Emil Holgersson och Rasmus Nilsson.

Matchens lirare AIF: Joakim Eriksson

Matchens lirare UEIF: Ove Björk

Ett fysiskt starkt Alunda startade matchen med ett högre tempo än Ekeby som kanske led lite av att ha förlustmatchen mot Almo i benen. Det var ju en 25-26 grader varmt och strålande sol kvällen till ära. Trots övertaget slutar första halvlek 0-0 och 2-0 i hörnor till Alunda speglar spelfördelningen. I andra kommer Ekeby ut som ett nytt lag med mycket mera energi. I 24:e vänder Ove Björk bort halva försvaret och sätter 0-1. Strax efter är det nära 0-2 men offsideflaggan förstör den chansen. Sista tio kommer Alunda tillbaka in i matchen i sin jakt på kvitteringen. Jonathan Mårtensson har ett skott strax utanför i 31:a och Alunda  har även en nick strax utanför i 38:a innan laget på matchens sista spark sätter 1-1. Och det var en riktig spark, troligtvis kvällens hårdaste skott som Nicklas Söderberg dundrar in på frispark från 30 cm utanför straffområdeslinjen. Matchen skall nu avgöras på straffar och där är Ekeby vassast och tar hem bonuspoängen

Alunda - Almo  1-1 (4-5 efter straffar)

Mål för AIF: Joakim Eriksson, Jonathan Mårtensson, Markus Eriksson och Joacim Mårtensson

Mål för ABK: Rasmus Lövström 2 (1 på straff), Emil Larsson, Björn Johansson och Jocke Westlund

Matchens lirare AIF: Jonathan Mårtensson

Matchens lirare ABK: Emil Larsson

Inför finalmatchen så skulle det räcka med oavgjort för Almo för att ta hem cuptiteln i sin egen cup. I första är det dock Alunda som är det bättre laget och deras starkt löpande forwards Elias Bruce och Jocke Eriksson ställer till en hel del oreda i Almo-försvaret som dock håller tätt första halvlek som slutar 0-0 där vår bästa chans var ett friläge för Rasmus i 18:e. Direkt i andra tar Alunda hand om ett missat Almo-uppspel och Jocke Eriksson kan springa in med bollen i öppet mål efter inspel från vänster. Nu inleds jakten på kvitteringen, framför allt genom Marcus B och Rasmus L. I 24:e skjuter Marcus utanför och i 34:e har Ahed en bra nick på en frispark som är sååå nära stolpen men på fel sida. I 40:e och sista minuten kommer avgörandet då Rasmus lobbar bollen från höger i bortre stolpen och i mål och stort jubel runt den välbesatta arenan, ja en och annan AIF-supporter jublande väl kanske inte. Straffläggningen var sedan av akademisk karaktär men genomfördes i enlighet med cupreglerna.

Uppdaterad: 08 JUL 2014 21:11 Skribent: Leif Söderberg

Upplands Dieselservice