Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2013


Så var den 31:a upplagan, och det första spelet om det 5:e vandringspriset avgjort. Vann gjorde Alunda IF efter en storseger, 4-0, mot arrangerande Almo och oavgjort i finalen mot Upplands-Ekeby som med råge räckte till en säker cupseger där framför allt farten och kraften i den offensiva boxen avgjorde mot seriekollegorna i sexan.

 

Alunda - Almo 4-0

   

Mål för AIF: Simon Tholin 2, Robin Lundin 2

  

Matchens lirare AIF: Simon Tholin

  

Matchens lirare ABK: Johan Åhman

  

Alunda tar ledningen redan i 3:e matchminuten då matchens lirare Simon Tholin får löpa igenom lite väl enkelt mot hemmaförsvaret och snyggt lobba över en tvekande hemmamålvakt. Almo spelar dock upp sig och bröderna Breidenskog har varsina bra lägen i 6:e resp. 8:e minuten som bara blir till resultatlösa hörnor. I 10:e gör sedan Alunda 2-0 på sitt andra riktiga anfall, åter efter tveksamt försvarsspel där bollen sakta rullar in vid bortre stolpen. Ute på plan spelar vi ganska bra, har i varje fall mycket boll och vinner hörnorna med 5-1 i första men tyvärr kör vi inte tre hörnor straff i denna cup. 3-0 gör Simon Tholin i slutsekunderna av första. Andra halvlek är mer avslagen och det som skapas är från Alunda med ett par hörnor och Simon Tholin som skjuter utanför i 27:e. 4-0 målet kommer i 30:e på ett sätt som är typiskt för matchen när en Almo-spelare inte kan slå undan bollen i eget straffområde utan istället spelar fram Robin Lundin som bara har att tacka och ta emot och sätta 4-0.

 

 

Upplands-Ekeby - Almo  0-0 (4-5 efter straffar)

 

Mål för UEIF: Joel Eriksson, Emil Bergkvist, Jesper Engström och Gustav Pettersson

 

Mål för ABK: Martin Breidenskog, Marcus Breidenskog, Rasmus Lövström, Johan Åhman och Joacim Westlund

 

Matchens lirare UEIF: Philip Reiman 

 

Matchens lirare ABK: Emil Larsson

 

En match som mycket liknar seriematchen för ett par veckor sedan där vi har mer boll men förtvivlat svårt att komma in i boxen och avsluta. Direkt i inledningen är Björn offside i bra läge och Kribbe Mårtensson skapar en hörna i 2:a minuten. I 10:e har vi ett riktigt snyggt anfall men Rasmus pressade inlägg går förbi målet. I mitten på halvleken har vi ett par hörnor och Ekeby har en farlig lobb i 18:e innan den relativt tama halvleken avslutades med att Hampus Billing nickar vår fjärde hörna i halvleken utan utanför. Andra inleder vi med ett bra anfall med många pass men inget avslut, istället för att kliva på in i straffområdet och utmana så stannar vi helst strax utanför och kollar var motståndarna finns och om vi kan dribbla bort dem en gång till. Ekeby har i princip inga anfall så långt medan vi har en hörna i 29:e och Marcus ett hårt pressat inspel i 30:e som ingen hinner fram på. Ekeby har sedan en hörna i 33:e som de skjuter över på innan Jonas Gelin har matchens chans i 35:e men skottet ur liten vinkel går rakt på den väl täckande Mattias P i Ekeby-målet. Jesper Engström skjuter sedan Ekebys sista skott i matchen över mål. Lagen sätter sedan fyra av de fem första straffarna och utslagsomgångar får avgöra matchen och bestämma hur många poäng Ekeby skall få med sig till finalen mot Alunda. Det blir bara en då de missar sin straff och Jocke Westlund sätter vår straff säkert till 5-4.       

 

 

Upplands-Ekeby - Alunda  1-1 (4-1 efter straffar) 

 

Mål för UEIF: Andreas Ericsson 2 (varav en på straff), Emil Bergkvist och Gustav Pettersson 

 

Mål för AIF: Simon Tholin

   

Matchens lirare UEIF: Philip Reiman

  

Matchens lirare AIF: Robin Lundin

 

 

Finalen blev kvällens tuffaste match kryddad med fem varningar dessutom. Förutsättningarna var att Ekeby måste vinna under ordinarie tid för att ta hem kvällens inteckning i vandringspriset, för Alunda räckte det med oavgjort, oavsett hur det skull gå på det i så fall avslutande straffsparksavgörandet. Alunda är det bättre laget i första halvlek, precis om i matchen mot Almo framför allt beroende på bättre och tyngre anfallsspel. Alunda har ett bra läge i 11:e som Robin Lundin skjuter utanför. ekeby har en bra frispark i 18:e som det blir väldigt rörigt i straffområdet på men orkar inte trycka in bollen och sätta press på Alunda. Alunda har sedan en hörna 19:e och inleder även andra med en hörna i 21:a innan kvällens skyttekung Simon Tholin får sätta 0-1 på ett friläge från höger. I 27:e har Ekeby sin bästa kvitteringschans på en kontring men skottet går utanför. På slutset trycker sedan Ekeby på för att ändå få spräcka målnollan under kvällen och bara sekunderna innan säkre domaren Pontus Orebrand skall blåsa av matchens är Ekebys veteran Andreas Ericsson framme och stöter in kvitteringen. Den efterföljande straffsparkstävlingen var mest av akademiskt intresse då Alunda redan tagit hem slutsegern men Ekeby var mest koncentrerade och satte sina straffar medan Alunda sköt bort de tre som de fick slå. Men en rättvis seger ändå för AIF denna på slutet kyliga sommarkväll på en mycket jämn och fin gräsmatta inför drygt 200 personer.

Uppdaterad: 02 JUL 2013 12:08 Skribent: Leif Söderberg
Epost: This is a mailto link

  Intersport

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget