Resultat 2012

Den 7 juli spelades Almo Cup för 30:e gången. Denna jubileumsturnering var också avgörande för var det 4:e vandringspriset skulle hamna, alla tre föreningarna hade tre inteckningar var före dagens varma uppgörelse på ett soligt och kvavt Lunda. Alunda IF vann rättvist årets upplaga och tog därmed också hem vandringspriset. Så spel om nytt vpr nästa år.

Upplands-Ekeby - Almo 2-0

Mål för UEIF: Tobias Larsson, Oscar Johansson

Matchens lirare UEIF: Tobias Larsson

Matchens lirare ABK: Joacim Westlund

Matchens första chans har Marcus B som bryter in från höger och skjuter ett bra skott ur liten vinkel i magen på mv. Spelet är jämnt och lite avvaktande och i 12:e har Ekeby en frispark från 20 m som går ett par meter utanför Peters högra stolpe. Efter kvarten skapar vi sedan en hörna och strax efter har Rasmus ett bra läge efter en fin cross från Martin B. Vi avslutar halvleken med ytterligare ett par halvchanser. I andra har vi direkt en bra chans men den konstiga studsbollen studsar inte vår väg. Marcus B har styrning på Jockes inspel i 24:e och i 28:e har Ekeby en av sina patenterade kontringar som resulterar i en hörna. På hörnan står notoriska målskytten Tobias Larsson på rätt ställe vid bortre stolpen och kan göra 1-0. Stor press på hemmalaget nu som flyttar upp folk högre upp i banan och trycker på rätt bra på slutet. Erik kommer in och har en nick i trängt läge är väl den bästa chansen Ekeby har också ett par giftiga kontringar på vår tre-backslinje men 1-0 står sig fram till slutsignalen då Ekeby kan kosta på sig lyxen att ta handicapstraffen och fastställa resultatet till 2-0.

Alunda - Almo  2-1

Mål för AIF: Simon Tholin, Mattias Ericsson

Mål för ABK: Joacim Westlund

Matchens lirare AIF: Tobias Eriksson

Matchens lirare ABK: Martin Breidenskog

Alunda tar kommandot direkt i matchen. Redan i andra har de en hörna där bollen dansar på mållinjen. Nästa hörna är vår men den går förbi hela målet utan att någon kommer fram och får en tousch på den. I 5:e har Alunda åter en hörna som nickas i ribban av Mattias E. Matchen är nu ganska tuff med många frisparkar och även ett par skador och domaren får nu göra rätt för arvodet. I mitten av första har Marcus Å två bra lägen, det andra efter magnifikt förarbete av vår egen Balotelli (Jimmy M) men avsluten är inte tillräckligt distinkta för att oroa Alundas utmärkta målvakt. 0-0 i paus med plus för Alunda för rappare spel. Direkt i andra sätter Simon Tholin 1-0 till Alunda då han vid straffområdeslinjen får tid på sig att sikta och sätter bollen snyggt i bortre hörnet utan chans för Peter. Vi tar direkt vår handicapstraff som Jocke förvaltar på bästa sätt men lyckan blir inte långvarig. Redan i 26:e får Alunda straff efter en sån där tveksam situation som ingen vet om bollen söker handen eller handen söker bollen. Men straffen sätter Mattias säkert till 2-1 vilket också blir sluresultatet. Sista chansen i matchen har Marcus B men lyftningen han försäker sig har ingen lycka.

Alunda - Upplands-Ekeby 3-1

Mål för AIF: Magnus Olsson, Mattias Ericsson, Kjell Johansson

Mål för UEIF: Emil Bergqvist

Matchens lirare AIF: Mattias Ericsson

Matchens lirare UEIF: Emil Bergkvist

Alundas tränare Tobias Eriksson fick ut de han ville av sina veteraner som han sa vid Marika Eriksson intervju före matchstart, nämligen mål. Redan i 2:a min gör förre Ekeby-spelaren och veteranen med 19 Almo Cup i ryggsäcken i Ekebytröja 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Som om inte det var nog drog förre Ekeby-spelaren och veteranen Mattias Ericsson in en frispark i 8:e och matchen var mer eller mindre avgjord redan där då Ekeby även missade sin första handicapstraff i momentet efter målet. Och tur hade inte div. 7-laget heller, träffen i underkant av ribban i 15:e var värd ett bättre öde. Efter att käkat lite taggtråd i paus så kom dock Ekeby in i andra och försökte göra match av det igen. I 23:e sätter Emil Bergqvist lagets andra handicapstraff vilket skapar lite spänning fram tills den verklige veteranen, Kjell Johansson, i mitten på halvleken rundade målvakten vid ett frilägen och kunde slå in bollen i öppet mål. Kjell var med redan i allra första Almo Cup som spelade 1983!!

Uppdaterad: 02 JUL 2013 00:07 Skribent: Leif Söderberg

Upplands Dieselservice