Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2011


Den 29:e upplagan av Almo Cup spelades den 4 juli en för denna cup ovanligt kylig kväll, bara 15-16 grader och ingen sol.  Så denna gång var det spelet som fick värma, och sedan segern förstås.

  

Alunda – Upplands-Ekeby 3-0

   

Mål för AIF: Per Hartman, Erik Johansson, Tobias Eriksson

  

Matchens lirare AIF: Mattias Ericsson

  

Matchens lirare UEIF: Johannes Gunnarsson

  

Matchens första chans är Alundas då Per Hartman skjuter strax utanför krysset redan i andra minuten. Nästa läge är även det Alundas då Robin Lundin rundar mv på ett bra instick i straffområdet men bollen slås enkelt bort strax före mållinjen. Alunda har så långt mycket mera boll i uppspelen medans Ekeby spelar rakare och mer på kontring. I 12:e har Hartman ett nytt bra skott som dock går mittt på målvakten. Ekebys bästa chans är ett bra läge för Emil Bergqvist som resulterar i en dubbelhörna. I 17:e gör sedan Per Hartman 1-0 i nästan öppet mål på ett briljant förspel från höger av Jonathan Mårtensson. Även i andra startar Alunda bäst. Redan i 3:e har man en snabb omställning med ett bra inspel i mitten som försvarare får rensa till hörna. I 7:e har sedan Alunda en dubbelhörna innan 2-0 kommer på en straff i 8:e, säkert inslagen av Erik Johansson. Ekeby tar då sin bonusstraff som dock missas och matchen är mer eller mindre körd för Ekeby som tröttnar alltmer och ger Alunda chans till många omställningar. Framför allt veteranen Kjell Johansson tillsammans med "Smara" skapar en hel del och 3-0 kommer i slutminuten då Tobias Eriksson sätter bollen på Kjelles inspel från kanten.  

 

 

 

Almo  - Upplands-Ekeby 2-0

 

Mål för ABK: Jimmy Mattsson, Carl-Johan Hall

 

Matchens lirare ABK: Kristofer Mårtensson

 

Matchens lirare UEIF: Johannes Gunnarsson

 

Match mellan seriekollegorna och Ekeby har revansch att fodra efter vårsäsongens förlust i seriespelet. Jimmy Mattsson skall dock komma att dominera inledningen. Redan i andra minuten sätter han 1-0 stenhårt från nära håll efter fint förarbete av Kribbe Mårtensson. Sedan är det bara Jimmy ett tag, först nära mål men blir avblåst för offside, sedan nära att hinna emellan på ett dåligt bakåtpass och på det ett dåligt skott på ett bra inspel från Patric Oskarsson. Och efter kvartens spel så har han ett tungt skott strax utanför stolpen. Sista fem skapar Ekeby ett par halvchanser och ger Peter Alenbring chansen att visa att han är en duktig målvakt, framför allt räddningen framför fötterna på Emil Bergqvist i 18:e var sevärd. Almo hade ett bra och snabbt kantspel hela första. I andra inleder vi lite darrigt, en dålig rensning skapar en hörna som så småningom avslutas i ribbans överkant. I 8:e har vi en kontring där målvakten tippar Jockes skott på Patriks fina inspel till hörna och efter det tar vi över matchen igen. Martin Breidenskog har en bra frispark i 10:e som resulterar i en hörna och Ekeby kontrar med ett offsidemål i 12:e. Markus Breidenskog skjuter strax över i 14:e innan Carl-Johan Hall avgör matchen i 17:e då han mycket elegant tar emot bollen strax utanför straffområdet, utnyttjar sin snabbhet och rundar en back och tar sig in i straffområdet från höger och skjuter hårt och lågt i bortre burgaveln. Kul att två av årets nykomlingar i A-laget får avgöra.        

 

 

 

Almo - Alunda 7-6 efter straffar, 2-2 full tid

 

Mål för ABK: Jocke Westlund, Kristofer Mårtensson. Straffar; Martin Breidenskog, Patric Oskarsson, Rasmus Lövström, Jocke Westlund, Johan Davidsson

 

Mål för AIF: Erik Johansson, Simon Tholin. Straffar; Erik Johansson, Kjell Johansson, Mattias Ericsson, Christer Andersson

   

Matchens lirare ABK: Jocke Westlund

 

Matchens lirare AIF: Robin Lundin

 

Tuff och välspelad finalmatch som Almo inleder med ett skott i burgaveln redan i andra minuten (Rasmus Lövström). Almo fortsätter med ett snabbt och finurligt kantspel men lite oväntat är det Alunda som tar ledningen i 9:e. Erik "Smara" Johansson tar sats från högerkanten och tar sig på Messivis förbi ett antal Almo-spelare in i mitten och skjuter hårt och välplacerat i mål utan chans för Peter. Efter det tar Alunda över och har en hörna i 12:e och Per Hartman har ett bra skott efter en snabb frispark i 14:e. Matchen präglas i detta skede av många frisparkar. I 17:e har Alunda en ny bra chans men nicken går över. I 18:e tar Almo sin bonusstraff som Jocke kyligt rullar in till 1-1 vid målvaktens vänstra stolpe. Halvleken avslutas med en hörna för Alunda. I andra har "Smara" ett bra läge direkt i inledningen som Peter räddar. I 4:e har Simon Tholin ett bra skott som Peter åter räddar, denna gång till hörna. I 5:e tar vi ledningen med 2-1, Jocke får en crossboll, löper in i straffområdet, vänder bort en spelare och lägger fram ett smörpass till "Kribbe" som tar ett par snabba steg och dundrar in bollen högt upp i målvaktens bortre hörn och stort jubel på de för kvällen ovanligt glest besatta bänkraderna. Strax efter har vi en bra frispark som slås undan till hörna och Alunda har en resultatlös dubbelhörna strax efter. Även i mitten av andra hårdnar spelet till med många frisparkar som följd. I 15:e kvittera Alunda genom Robin Lundin som visar mest vilja i en tilltrasslad situation framför mål och kastar sig fram och tåar in kvitteringen. I 18:e är vi sedan nära att hinna upp en dålig bakåtpassning från Alunda-försvaret men Magnus Gunnarsson lyckas avvärja. 2-2 alltså och straffar får avgöra. Alunda inleder straffarna med Erik Johansson, och även Alundas andra veteraner Kjell Johansson, Mattias Ericsson och Christer Andersson sätter sina. Almo kontrar med att låta 15-årige Martin Breidenskog, 21-åringarna Patric Oskarsson och Rasmus Lövström och 22-årige Jocke Westlund sätta sina innan Almos äldste, Johan Davidsson, under stort jubel sätter den avgörande straffen efter att Alunda missat sin femte straff.

 

Almo seger betyder också att samtliga tre lag ståtar med tre inteckningar och allt kommer att avgöras vid 30-års jubileét 2012 vem som kommer att ta hem vandringspriset för gott.

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 19 JUL 2011 09:25 Skribent: Leif Söderberg

  Intersport

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget