Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2010


Den 28:e upplagan av Almo Cup spelades den 5 juli  på Lundaplan inför  190 betalande åskådare som återigen fick uppleva både härlig värme och spännande matcher. Lottningen utföll så att titelförsvarande Alunda började mot Upplands-Ekeby.

 

Alunda – Upplands-Ekeby 2-0

  

Mål för AIF: Erik Löfberg, Jonathan Ståhlberg

 

Matchens lirare AIF: Andreas Bonin

 

Matchens lirare UEIF: Johannes Gunnarsson

 

Avvakarande spel i början där kanske UEIF har lite mer boll men AIF hela tiden kontrar vasst. 1-0 kommer i 10:e min. då hårt jobbande mittfältaren och lagkaptenen Erik Löfberg får på en riktig kanon, tur vi inte köpt in VM-bollen då hade väls skottet gått över, som satt väldigt bra placerat nära krysset. Med minuten kvar av första avgör sedan Jonathan Ståhlberg matchen med ett skott ur dålig vinkel. UEIF missade bonusstraffen och segern för AIF var rättvis. 

 

 

Almo  - Upplands-Ekeby 1-0

 

Mål för ABK: Rasmus Lövström

 

Matchens lirare ABK: Peter Alenbring

 

Matchens lirare UEIF: Tomas Ericsson

 

Avvaktande inledning för båda lagen och lägre tempo än i föregående match. Chanser skapades åt båda hållen men Almos avslut var inte tillräckligt distinkta och Ekebys avslut togs elegant om hand av comebackande och storspelande målvakten Peter Alenbring. Avgörandet kommer på bonusstraffen som Rasmus sätter säkert. Efter det har Almo de bästa chanserna men saknade åter den rikitga skärpan framför mål.   

 

 

Almo - Alunda 1-3

 

Mål för ABK: Tomas Johansson

 

Mål för AIF: Simon Tholin 2, Erik Johansson

   

Matchens lirare ABK: Peter Alenbring

 

Matchens lirare AIF: Simon Tholin

 

Tuff och välspelad finalmatch som Alunda till slut vinner rättvist, mycket tack vare sitt snabba och resoluta anfallsspel. Inledningsvis så står Almo upp mycket bra och första, och kanske matchens bästa chans, har Niclas Andersson i första och strax efter har Tomas Johansson ett bra skott som passerar förbi massor av ben i straffområdet men tyvärr också passerar strax utanför bortre stolpen. I slutet på första gör Simon Tholin 1-0 till Alunda på en målvaktsretur efter en bra och hårt slagen frispark. I andra kommer inte Almo fram lika bra i offensiven och på en kontring med cirka 5 min. kvar gör Simon Tholin 2-0 i öppet mål innan Tomas Johansson minuten efter sätter 2-1 reduceringen på den andra bonusstraffen (den första missades). Med bara någon minut kvar gör sedan Erik "Smara" Johansson 3-1 med en ännu en kanon och visade hemmalaget varför det skiljer 2 divisioner i seriespelet. 

 

Segern för Alunda var deras 3:e inteckning i vandringspriset, samma antal som Upplands-Ekeby har. Almo har 2 vinster och har fortfarande, genom att vinna de två återstående turneringarna, chansen att ta hem pokalen "for ever".

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 06 JUL 2010 20:24 Skribent: Leif Söderberg

  Intersport

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget