Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2009


Den 27:e upplagan av Almo Cup spelades den 29 juni  på Lundaplan inför  226 betalande åskådare som fick uppleva både strålande och spännande matcher. Lottningen utföll så att titelförsvarande Almo började mot Upplands-Ekeby.

 

Almo – Upplands-Ekeby 0-1

  

Mål för UEIF: Magnus Olsson

 

Matchens lirare ABK: Johan Davidsson

 

Matchens lirare UEIF: Ludvig Klasén

 

Ekeby både inleder och avslutar matchen bäst. Redan i andra minutern skapar laget en bra chans men skottet smiter strax utanför. Ekeby har sedan 3 resultatlösa hörnor och Almo en resultatlös frispark i bra läge.  Ekeby spelar med mer pondus i hemmalaget vilket tydliggörs ännu i andra halvlek. Även i andra inleder Ekeby med en bra chans innan Almo har ett jätteskott genom matchens lirare Johan Davidsson som går strax utanför krysset. I 30:e min (matcherna spelades 2 x 20 min) gör Ekeby segermålet genom notoriske målskytten Magnus Olsson som lugnt placerar ett inspel från vänster i nätmaskorna. Almo missar sedan sin handicapstraff och vinsten rättvist till Ekeby som dominerar klart i andra halvlek. 

 

 

Alunda - Almo 4-2

 

Mål för AIF: Jonny Gunnstedt 2, Tomas Johansson, Erik Johansson

 

Mål för ABK: Emil Larsson, Niclas Andersson 

 

Matchens lirare AIF: Jonny Gunnstedt

 

Matchens lirare ABK: Andreas Falk

 

Avvaktande inledning för båda lagen. För Almo gällde det att vinna för att kunna vara med och slåss om en ny inteckning i vandringspriset. På matchens första chans tar Alunda ledningen i 7:e efter ett mycket snyggt anfall. Efter ett bra löpning och ett mycket väl avvägt inlägg från vänster nickas bollen snett inåt bakåt där "Grutte" möter med huvudet och trots en svettig reflexräddning av "Falken" letar sig bollen in i nätmaskorna. I 11:e tar Almo sin första handicapstraff som säkert rullas i mål av Emil Larsson. Alunda dominerar spelet i första med bra löpningar och bättre passningspel. I andra gör gamle Almo-spelaren Tomas Johansson i 25:e 2-1 till AIF efter inspel från vänster där faktiskt 2 röda är först på bollen. Och i 30:e sätter matchens lirar Jonny Gunnstedt sitt andra och lagets tredje på ett nytt nickmål, denna gång på ett inlägg från höger. Almo repar lite mod och sätter även den andra handicapstraffen i 33:e men strax efter så avgör Erik Johansson matchen definitivt på ett långskott.  

 

 

Alunda - Upplands-Ekeby 1-0

 

Mål för AIF: Erik Johansson (straff)

   

Matchens lirare AIF: Alexander Klasén

 

Matchens lirare UEIF: Joel Eriksson

 

Tuff och välspelad finalmatch mellan cupens 2 bästa lag. Ekeby inleder med ett friläge redan i andra minuten, och har ett skott tätt utanför i den 4:e. Duellerna ute på plan är många och domaren Pontus Orebrand får använda visselpipan ordentligt flera gånger och även dela ut ett varningar vid ett par tillfällen. Ekebys Andreas Ericsson får till och med se "ostskivan" 2 ggr och Ekeby får därför avsluta matchen med 10 man på plan. I andra har Alunda mer boll men Ekeby kontrar farligt trots det numerära underläget. Avslutningen på matchen blir dramatisk. I 34:e tar Ekeby sin handicapstraff men det blir inget riktigt avslut och 0-0 står sig. Minuten efter har Alunda en nick i ribban men inget mål vill det bli och den talrika publiken börjar så smått ställa in sig på en ny rafflande straffsparkstävling, minns 9-8 i förra årets finalmatch, när Alunda i matchen sista minut helt rätt tilldöms en straff som Erik Johansson pardonlöst dundrar in och 2009 år Almo Cup-mästare heter helt välförtjänt Alunda IF som turneringen igen visade upp ett distinkt och bra passningsspel.   

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 30 JUN 2009 00:00 Skribent: Leif Söderberg

 

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget