Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2006


Den 24:e upplagan av Almo Cup har spelades den 3 juli traditionsenligt på Lundaplan inför omkring 300 åskådare.

 

Upplands-Ekeby – Alunda 11-10 efter straffar, 2-2 efter full tid.

 

Mål för UEIF: Jimmy Eriksson, Magnus Olsson

 

Mål för AIF: Robin Karlsson, Mattias Eriksson

 

Matchens lirare UEIF: Jimmy Eriksson

 

Matchens lirare AIF: Andreas Bonin

 

Årets första match spelades mellan Upplands-Ekeby och Alunda och blev en spännande och målrik tillställning. Alunda tar tidigt ledningen i matchen genom Robin Karlsson efter en tilltrasslad situation framför Ekebymålet. Ekeby kvitterar i 5:e min. genom snabbe Jimmy Eriksson som löpt sig fri på högerkanten. I slutet av första dundrar förre Ekeby-spelaren Mattias Eriksson in en frispark till Alunda-ledning med 2-1. I andra halvlek byter lagen lite chanser, enda målet gör Upplands-Ekeby genom Magnus Olsson på mv-retur, men Alunda har bästa chansen att avgöra då en Alundaspelare styr ett skott utanför i slutminuterna.

Matchen avgörs i en mycket rafflande straffsparksläggning som avgörs förs i elfte omgången då Ekebys målvakt Mattias Pettersson sätter sin straff medan Alundas målvakt skjuter sin straff utanför.

 

 

Almo – Alunda 1-0

 

Mål för Almo: Jens Berggren

 

Matchens lirare Almo: Niklas Mårtensson

 

Matchens lirare AIF: Tomas Zelin

 

Hemmalaget inleder bra mot Alunda som svarar med ett antal snabba spelvändningar. I mitten på första kommer också 1-0 genom Jens Berggren som bryter in från vänster och säkert rullar in ledningsmålet. Första halvlek spelas i ett högt tempo med en hel del chanser, andra blir lite tempofattigare. Bästa chanser i andra har Alunda som skjuter en straff som snuddar stolpens utsida. Almo´s bästa chans i Alunda är ett hårt skott från höger som målvakten räddar med höger axel.

 

 

Almo – Upplands-Ekeby 0-2

 

Mål för UEIF: Tobias Pettersson, Henrik Jansson

 

Matchens lirare Almo: Tomas Johansson

 

Matchens lirare UEIF: Christoffer Norén

 

Finalmatchen i årets upplaga av Almo Cup spelas mellan seriekonkurrenterna Almo och Upplands-Ekeby. Ekeby måste vinna matchen för att ta hem cupen för andra året i rad medan det räcker med oavgjort för Almo att ta hem sin andra inteckning i vandringspriset. Matchen är i början ganska jämn men ju längre den lider tar Ekeby över mer och mer och skapar även de vassaste målchanserna. Med ett par minuter kvar av första tar Ekeby rättvist ledningen genom Tobias Pettersson på ett närskott efter en tilltrasslad situation framför Almo-målet.

I andra blixstartar Ekeby med att direkt göra 2-0 i första anfallet på ett grant skott i bortre krysset genom Henrik Jansson. Trots ett par skador i hemmalaget kommer Almo tillbaka och har en bra period i mitten på andra men lyckas inte få till en reducering utan Ekeby kan rättvist i den ljumma sommarkvällen ta sin andra raka inteckning i vandringspriset.

 

Uppdaterad: 02 APR 2008 10:45 Skribent: Leif Söderberg

  Intersport

Postadress:
Almo BK - Fotboll
Lunda 128
74791 Alunda

Kontakt:
Tel: +46703458707, +46708131912
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

Våra sponsorer!

Mälby Glas AB

 Panthera

ICA Alundahallen

 

Alunda Bygg

Gustis AB

M Nyberg Bygg

 

 

FSAB

Print och dekor

Upplands Energi

Fothälsan

 

 

Upplands Dieselservice

Golvlandslaget