Resultat 2005

I strålande sol inför cirka 350 åskådare vann Upplands-Ekeby lite överraskande den 23:e upplagan av Almo Cup genom att slå både hemmalaget Almo och i finalen div. 5-laget Alunda IF med 4-3 efter straffar.

Almo - Upplands-Ekeby 0-1

Mål för UEIF: Joel Eriksson

Matchens lirare Almo: Tomas Johansson

Matchens lirare UEIF: Joel Eriksson

Ekeby är det lag som skapar flest chanser och vinner rättvist trots att Almo missar sin handicapstraff.

Alunda - Almo 3-2

Mål för AIF: Patrik Jonsér, Tomas Zelin, Andreas Bonin

Mål för Almo: Jonas Gelin, Tomas Johansson

Matchens lirare AIF: Patrik Jonsér

Matchens lirare Almo: Boris Karlsson

Alunda det bättre laget även om Almo spelar bättre än mot Ekeby i första matchen. Alunda tar ledningen 2 gånger, båda gångerna sätter Almo sina handicapstraffar omgående. Efter segermålet, snyggt innickat av Andreas Bonin, skapar Alunda ytterligare klara målchanser som man missar eller som Almo målvakt gör fina räddningar på.

Alunda - Upplands-Ekeby 3-4 (1-1 efter full tid)

Mål för AIF: Gustav Lundberg 2, Patrik Jonsér

Mål för UEIF: Tobias Pettersson, Martin Hanson, Magnus Olsson, Daniel Ingvarsson

Matchens lirare AIF: Tomas Zelin

Matchens lirare UEIF: Mattias Pettersson

Jämn match som också står 1-1 efter full tid. Noterbart är att Ekeby missade sin handicapstraff som kunde givit seger under ordinarie speltid. Straffläggningen startar med att båda lagen sätter sina 2 första straffar, sedan missar Alunda sin tredje medan Ekeby sätter sin. I 4:e omgången missar båda lagen sina straffar. I femte missar ånyo Alunda sin straff (sin tredje miss) varvid Ekeby tar sin första inteckning i det 4:e vandringspriset i Almo Cup.

Uppdaterad: 02 APR 2008 10:44 Skribent: Leif Söderberg

Upplands Dieselservice