Kommunikationer

Uppland länstrafikbolag UL trafikerar Alunda med 2 olika linjer. Linje 886 (Uppsla - Alunda) som går förbi och stannar utanför Olandsskolan. Dels linje 811 (Uppsala Öregrund) som dock inte stannar direkt utanför Olandsskolan utan på länsväg 288.

Länk till buss linje 886 finns här.

Länk till buss linje 811 finns här.

Vägbeskrivning för bilåkande / egen buss

Kommande från väg 288 Uppsala eller Östhammarshållet:

Straxt norr om Alunda samhälle så rekommenderas vi att från väg 288 svänga av och in Morkarlavägen. Skyltning mot Österbybruk. Efter en kort bit ca 300 m följ huvudleden som svänger till vänster mot Alunda centrum. Efter en bit ca 400 m når man skolomådet och där kommer skyltning att visa var parkering kan ske. Parkering kommer att vara inom gångavstånd <150 m från tävlingsområdet.

Kommande norrifrån Tierp / Söderfors:

Alt 1.

Väg 292 mot Gimo, efter Österbybruk ca 4 km sväng av mot Alunda, skyltat Alunda. Följ denna väg med skyltning mot Alunda. Straxt före Alunda kommer vägkorsning med lämna företrädes skylt. Sväng där mot höger och mot Alunda centrum. Efter en bit ca 400 m når man skolomådet och där kommer skyltning att visa var parkering kan ske. Parkering kommer att vara inom gångavstånd <150 m från tävlingsområdet.

Alt 2.

Kör mot Gimo, sväng där mot Uppsala och fortsätt mot Alunda. Straxt norr om Alunda samhälle så rekommenderas vi att från väg 288 svänga av och in Morkarlavägen. Skyltning mot Österbybruk. Efter en kort bit ca 300 m följ huvudleden som svänger till vänster mot Alunda centrum. Efter en bit ca 400 når man skolomådet och där kommer skyltning att visa var parkering kan ske. Parkering kommer att vara inom gångavstånd <150 m från tävlingsområdet.

Se även under karta för kartbilder och GPS koordinater.

Uppdaterad: 2013-09-26 19:16
Skribent: Bernth-Érik Eriksson