Drogpolicy

Almo har följande ställningstagande och riktlinjer om rökning

Barn och ungdomar under 18 år

Vi tillåter inte att våra barn och ungdomar under 18 år röker inom vår verksamhet t.ex. träning, matcher, läger. Om vi upptäcker att något av våra barn och ungdomar röker agerar vi på följande sätt:

Ledare/tränare samtalar enskilt och vid upprepad rökning tas kontakt med förälder.

Aktiva 18 år och äldre

Aktiva 18 år och äldre skall föregå med gott exempel och ska uppmanas att undvika rökning i direkt anslutning till föreningens idrottsaktiviteter.

Ledare

Ledare skall föregå med gott exempel och ska uppmanas att undvika rökning i direkt anslutning till föreningens idrottsaktiviteter.

Almo har följande ställningstagande och riktlinjer om alkohol

Barn och ungdomar under 18 år

Vi tillåter inte att våra barn och ungdomar under 18 år dricker alkohol inom vår verksamhet t.ex. träning, matcher, läger, fester. Om vi upptäcker att någon av våra barn och ungdomar dricker alkohol agerar vi på följande sätt:

Ledare/tränare samtalar enskilt och kontakt tas med förälder.

Aktiva 18 år och äldre

Aktiva 18 år och äldre skall föregå med gott exempel och skall inte dricka alkohol i direkt anslutning till föreningens idrottsaktiviteter. Om vi upptäcker att aktiva 18 år och äldre dricker alkohol agerar vi på följande sätt:

Ledar/tränare samtalar med den aktive.

Ledare

Ledare skall föregå med gott exempel och skall inte dricka alkohol i direkt anslutning till föreningens idrottsaktiviteter. Om vi upptäcker att ledare dricker alkohol agerar vi på följande sätt:

Styrelsemedlem talar med tränaren/ledaren.

Förälder/Publik

Vi uppmanar föräldrar och publik att inte dricka alkohol i direkt anslutning till föreningens idrottsaktiviteter.

Almo har följande ställningstagande och riktlinjer om narkotika och dopingpreparat

Allt bruk och hantering av narkotika och dopingpreparat är förbjudet enligt svensk lag, så även inom vår idrottsförenings verksamhet. Om vi skulle upptäcka att någon av våra barn och ungdomar eller ledare hanterar eller brukar narkotika eller dopingpreparat agerar vi på följande sätt:

Enskilt samtal och kontakt med förälder om personen inte är myndig.

Upptäckt av narkotikainnehav skall polisanmälas.

Det finns inga bilder/dokument att visa.