Ungdomsfotbollen

Det samarbete som Almo BK, Alunda IF och Upplands-Ekeby IF haft inom ungdomsfotbollen i Alunda-området med skapandet av varumärket Olands FF tas från 2015 över av Alunda IF.

Sedan samarbetet inleddes 2007 har ungdomsfotbollen letts av styrgrupp med fria befogenheter att utveckla verksamheten med de bakomliggande föreningarna som ekonomiska garanter och ägare av anläggningarna som upplåtits kostnadsfritt. Riktlinjer för verksamheten har arbetats fram och 2012 och 2013 genomfördes heldagsmöten med alla ledare och föreningarnas styrelser i form av framtidsdagar för att ytterligare utvidga samarbetet inför en framtid som ställer större krav från spelare och ledare och för att få fler att spela fotboll och att spela fotboll längre.

Efter förslag från Alunda-medlemmar i form av motioner till AIF:s årsmöte, parallellt med dialog inom styrgruppen, har föreningen Olands FF bildats inför säsongen 2015 utan samråd med oss andra föreningar. Den nya föreningen tar också över Alunda IF:s plats i division 6 norra och kommer förlägga all verksamhet på Korsängen som Olands FF också kommer att ta hand om skötseln av.

I praktiken innebär detta:

• att Almo BK och Upplands-Ekeby IF inte längre har någon ungdoms-fotboll
  • att inga ungdomsmatcher kommer spelas på Björnvallen och Lundplan 2015
  • att de personella och ekonomiska resurser som Almo BK och Upplands-Ekeby IF hjälpt till att bygga upp varumärket Olands FF nu ligger utanför vår verksamhet

Efter det att detta kommit till vår kännedom har vi haft ett antal resultatlösa möten med den nya föreningen för att utveckla samarbetet.

Almo BK och Upplands-Ekeby IF kan bara beklaga de beslut som tagits utan vår vetskap och önska våra barn och ungdomar inom Olands FF all lycka med fotbollen och välkomna till vår fortsatta verksamhet i framtiden.

Våra föreningars målsättning är att fortsätta samarbeta både med varandra och med närliggande föreningar i gemensamma frågor för att utveckla fotbollen och våra verksamheter.

Styrelserna

Almo BK/Upplands-EkebyIF