Nyheter 2008

Senast uppdatering 15 mars.

Glädjande nog utökas truppen hela tiden . Tråkigt nog har en del spelare redan råket ut för skador. Nygamla målvakten Magnus Englund (kommer närnmast från T/Ö FF) blev spelklar redan den 14/2 och två dagar senare, i Olandscupen , slet han av hälsenan. Vi hälsar ändå Magnus lite sent välkommen och rapporterna säger att läkningen går bra. En nygammal spelare är också Ronny Oskarsson som höll sig hel i 10 minuter i första träningsmatchen innan hans ledband i foten fick sig en rejäl smäll. Hoppas du också kryar på dig Ronny och kan producera mer på planen än utanför:). Vår supervärvare Jonas Gelin fixade dessutom ytterligare 2 nya spelare under inomhussäsongen, Ken Johansson, en rutinerad vänsterfotad dalmas som numera bor i Tuna och till Alunda nyinflyttade Magnus Karlsson, vilket gör att truppen nu till numerären börjar se ganska komplett ut. Vilket kan behövas, då detta skrivs har 3 träningsmatcher spelats med 2 gjorda mål, ett på frispark och det andra på en straffspark. Resultaten finns i matchprogrammet på första sidan.

2 nya spelare klara. Joel Forsberg som närmast spelat i Väddö IF och Erik Larsson som kommer från IFK Kåremo utanför Kalmar.

A-lagsserien är nu en 8-lagsserie. T/Ö FF har genom ett återbud i sexan flyttas upp en serie, vi står över första omgången och har seriepremiär fredag 2 maj kl. 19:00 hemma mot Gimo IF UK. B-lagsserien ökades däremot ut till en 10-lagsserie. Seriepremiär 27 april mot Alunda borta. Ny ledare för B-laget är Robert Ursino som skall försöka plocka fler poäng än Ronny mäktade med under förra säsongen.

Bra start på första träningen, 23 spelare helt godkänt, vilket kan behövas nu när Alunda IF backade ur det överenskomna samarbetet med B-laget. Hur B-lagsserien nu kommer att se ut är inte klart, om både vi och Alunda kommer i samma serie eller hur det blir. Robin Björn har meddelat han han kommer att återgå till Gimo efter en säsong hos oss.   Träningsmatcher och seriematcher är under bokning, komplett program kommer här efter den 20 januari.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Träningen startar onsdag 9 januari igen. Vi har tid i Olandshallen kl. 20:45 på onsdagar samt 10:00 på lördagar. Almanack med hela programmet kommer till spelarna erfter årsskiftet. Lördag den 12/1 kör vi en heldag, först träning, därefter spelarträff och käk vid Lunda, följt av fotboll på storbilds-TV på övervåningen. B-laget kommer att spela tillsammans med Alunda IF. Detaljerna om hur samarbetet skall fungera är ännu inte klara. Möte med lagens resp. ledare skall klara ut detta inom kort. Ny tränare för säsongen är Göran Larssson som vi hälsar välkommen tillbaka till föreningen. Göran har tidigare tränat oss 1997 och 1998. A-lagsserien är nu fastställd efter ett par ändringar och ser nu ut så här: Almo BK, Gimo IF UK, Gräsö IF, IFK D/Ö, Marma-Mehede IF, Skuttunge SK, Tensta GoIF, Tobo/Örbyhus FF och Österlövsta FF, alltså 9 lag. Vi står över första omgången och har seriepremiär första helgen i maj mot Gimo. B-lagsserien är också klar, även den en 9-lagsserie; Alunda/Almo BK, Danmarks IF, Funbo IF, Hallsta/IF Ferro, Harg/Östhammar FF, Knutby IF, Norrskedika IF, Upplands-Ekeby IF och Väddö IF. Även här står vi över första omgången och premiärmatchen är mot Danmark. I Upplandscupen är det favorit i repris, vi möter Alunda IF i första omgången, sista speldag 30 mars. Segraren möte Storvreta IK. På spelarfronten har vi hittills 2 nya spelare klara; Tobias Ahlén kommer tillbaka efter några år nere i Kalmar, dock inte i Kalmar FF. Hemvändare är även Robert "Palten" Eriksson efter ett par år i Västmanlands fotbollsserier. Vidare kommer Andreas Larsson, som närmast spelat i Upplands-Ekeby. Ytterligare ett par-tre spelare är på ingång. På minussidan har vi Tomas Johansson som skrivit på för Alunda dit även Jens Berggren går samt Andreas Falk som pluggar i Hudiksvall och Fredrik Griphult som gör det samma i Stockholm Olandscupen, förra årets succécup i samarbete med Upplands-Ekeby IF, kommer att spelas lördag 16 februari.

Uppdaterad: 2016-05-15 10:10