Olandscupen

Inomhuscup i Olandshallen i Alunda för herrseniorlag. Arrangeras tillsammans med Upplands-Ekeby IF. Till cupen bjuder vi in några lag och spelar alla mot alla under en eftermiddag.

Cupen spelades första gången 2007 och är sanktionerad av Upplands FF.

Regler;

4 utespelare + målvakt

Spelplan 40 x 20 meter.

Matchtid 1 x 17 minuter.

Hemmalag har avspark vid matchstart.

Flygande byten är tillåtna. Byten skall ske vid avbytarbåsen

Inspark istället för inkast.

Målvakt får ej kasta bollen över halva plan efter det att den varit ”död”. Frispark döms vid mittlinjen.

Bollen skall avlevereras inom 4 sekunder. Annars frispark på strafflinjen.

Bollen är i spel först när den lämnat straffområdet. Om bollen vidrörs av utespelare innan den lämnat straffområdet skall målvakten göra om avleveransen.

Målvakt får kasta bollen över hela plan då bollen tagits upp under spelet.

Avsiktlig bakåtpassning är inte tillåten.

Om bollen tar i taket eller redskap i taket, skall spelet startas med en indirekt frispark till icke felande laget från närmaste punkt på sidlinjen där bollen träffade taket.

Avståndet vid fasta situationer är 5 meter. Upprepad förseelse medför 2 min. utvisning.

Frisparkar, hörnsparkar och målvaktsutkast måste utföras inom 4 sek. från det att spelaren har kontroll på bollen och kan lägga ner den på golvet.

Glidtacklingar och liggande spel är ej tillåtet. Spelare får lägga sig/kasta sig för att spela bollen då kontakt ej förekommer med motståndare.

Målvakten får lov att glidtackla i sitt eget straffområde under förutsättning att han inte spelar på ett oaktsamt sätt eller använder överdriven kraft.

Förseelser som i 11-mannafotbollen medför varning ger här 2 minuters utvisning.

Utvisning på målvakt sitts av av utespelare.

Spelare som får sin andra utvisning i samma match utvisas för resten av matchen. Annan spelare sitter av straffet, 5 minuter.

Grov förseelse ger matchstraff. Laget drabbas av 5 minuters utvisning, annan spelare sitter av straffet.

Spelaren som straffats med 5 minuters utvisning avstängs i nästa match.

Om lag i numerärt överläge gör mål får en utvisad spelare återinträda i spelet, detta gäller även vid 5 minuters utvisning.

Minst 3 spelare inkl. målvakt måste alltid finnas på plan.

Straffspark döms för förseelser inom straffområdet. Straffsparken skjuts från straffområdeslinjen = 6 meter. Målvakten måste befinna sig på mållinjen tills bollen är slagen.

Uppdaterad: 2010-01-16 18:44