Resultat 2018 - Almo BK - Fotboll - IdrottOnline Klubb

Resultat 2018

Almo BK:s traditionella cup spelades i år för 36:e gången. Cupen var i år flyttad från första måndagen i juli till andra måndagen med anledning av fotbolls-VM. Och denna kväll skulle bjuda på lika mycket raffel och spänning som någon VM-match.

Lottningen utföll så att Almo inledde mot Upplands-Ekeby.

Almo - Upplands-Ekeby IF 3-5 (efter straffar)

Mål för ABK: Marcus Breidenskog, Tony Karlsson och Martin Breidenskog.

Mål för UEIF: 36 Rasmus W Karlsson, Joel Eriksson, David Eriksson, Fredrik Enqvist och Thomas Eriksson.

Matchens lirare ABK: Emil Rohdin

Matchens lirare UEIF; Fredrik Enqvist

Vi inleder bäst och Storäng nickar utanför och Ralle skjuter utanför innan klockan tickat fram fem minuter. I 11:e har UEIF en hörna i stolpen som blir till ännuen hörna som också slås hårt skruvad mot främre stolpen. Vi tar ledningen med 1-0 i slutet på första genom Marcus Breidenskog som kunde placera in bollen i öppet mål på en målvaktsretur efter skott från Rasmus Lövström. I andra skapar Upplands-Ekeby ett antal bra chanser med bl.a. ett par fina räddningar från Viktor. Tony bränner ett jättelägehårt trängd i 30:e  och vi bränner  handicapstraff (cupen spelas med en amerikansk straff för varje division som skiljer lagen i seriespelet) i 32:a. Med fem minuter kvar kan Upplands-Ekeby kvittera genom gamla Almo-spelaren Rasmus Karlsson. Släkten är värst som bekant. I 39:e nickar Persson strax utanför på Storängs frispark. I den avgörande straffläggningen gjorde båda målvakterna, Mattias Pettersson i Upplands-Ekeby och Viktor Elm Eriksson i Almo avgörande räddningar och Ekeby kunder till slut vinna med 5-3 efter straffar.

Laguppställning: Viktor; Emil - Jesper - Andreas - Hazim; Albin - Johan - Micke - Tony - Rasmus; Marcus. Avb; Eric, Jocke W, Luke, Martin B, Martin S,

Olands FF - Almo 0-3

Mål för OFF:-

Mål för ABK: Martin Breidenskog  2 och Marcus Breidenskog.

Matchens lirare OFF: Gabriel Mattsson

Matchens lirare ABK: Martin Breidenskog

I andra matchen gjorde Almo processen kort med Olands FF och kunde utan större problem vinna med klara 3-0. Olands bästa chanser är ett par skott över i första halvlek. Det dröjer dock till andra halvlek innan Martin gör 0-1 på ett friläge efter ett dåligt hemåtpass. Martin är strax efter nära att sätta tvåan också och Tony skjuter över efter en hörna.  0-2 gör Marcus vid bortre stolpen efter ett inlägg från vänster.Sedan skjuter Storäng överoch Martin B utanför efter ett solonummer innan Marcus hör brorsan rop på en löpning i lucka i mitten och fri med målvakten rullar Martin in trean också.

Laguppställning: Viktor; Eric - Hazim - Andreas - Jocke W; Rasmus - Luke - Tony - Albin; Martin B - Martin S. Avb; Emil, Jesper, Johan, Marcus, Micke,

Inför sista matchen mellan Olands FF och Upplands-Ekeby stod Almo på 4 poäng och 4-1 och Upplands-Ekeby med 2 poäng och 1-1. Oland stod på 0 poäng och kunde därmed inte vinna cupen. För UEIF krävdes vinst under ordinarie tid för 3 poäng och därmed totalt 5 poäng. Vid oavgjort och vinst på straffar skull man hamna på 4 poäng med lika många gjorda som insläppta mål. Sluttabellen innehåller enbart mål under ordinarie matchtid.

Olands FF - Upplands-Ekeby IF 1-1

Mål för OFF: Samson Ghebremichael

Mål för UEIF: Joel Eriksson.

Matchens lirare OFF: Benjamin Mohammadi

Matchens lirare UEIF: 21 Rasmus Karlsson

UEIF tar också kommandot i matchen och gör 1-0 på straff i slutet på första halvlek genom Joel Eriksson. I andra fortsätter övertaget för UEIF och Olands målvakt Patrik Meläng får göra många svettiga räddningar. Flera stycken i 35:e då det verkligen är KALABALIK i Olands straffområde men UEIF lyckas inte få in bollen. Resultatet, som skull inneburit cupvinst för UEIF, står sig till sista sekunderna av matchen då Olands skapar sina första och enda hörna i matchen. På övertid slås den från vänster och på volley från 10 meter dundrar Samson Ghebremichael in bollen till kvittering till 1-1 och cupsegern går till Almo som därmed blev årets cupmästare i kavaj!

Och HÄR finns 100 MjölkJontes 100 bilder från cupen!

Uppdaterad: 11 JUL 2018 23:49