Almo Cup

Almo Cup spelas som en triangelturnering efter vårsäsongens slut mellan Alunda IF, Upplands-Ekeby IF och Almo BK.

Cupen spelades första gången 1983, då under namnet Dina Kläder Cup. Dina kläder var en herr- och damklädesaffär som fanns i Alunda samhälle och som sponsrade Cupen. Den hade något eller några år tidigare övertagits av en av Almos damlagsprofiler och dåtidens festfixare i föreningen, Karin Orebrand. Karin flyttade sedan sin affär till Uppsala och bytte så smångom namn till Tabasco som låg i S:t Per- gallerian i många år.

Alla möte alla i matcher som spelas 2 x 20 minuter.

Utmärkande för cupen är att handicapstraff tillämpas, 1 straff per division som skiljer lagena åt, och straffen slås som s.k. amerikansk straff, d.v.s. spelaren driver bollen från halva plan och målvakten får röra sig i hela straffområdet.

Vid oavgjord match avgörs matchen på straffar enligt FIFA:s regler.

Ofta har avgörandet skett genom en straffsparkstävling, 2006 avgjorde en match först i 11:e!! straffomgången och 2008 vann Almo cupen via ett straffavgörande i 10:e omgången under stor dramatik.

Uppdaterad: 2012-06-30 10:15